MENU

 2014 deel1  
          deel2 
                             

                      
 


Zaterdagmorgen 31 mei. Vanmorgen ging ik weer eens naar een wandelgebiedje wat een tijd geleden was dat ik daar geweest ben. De bosvernielers hadden daar toen een puinhoop van gemaakt en nu hoopte ik dat het een beetje gefatsoeneerd was maar helaas. Er loopt een elektriciteits mast door heen en ik denk dat die vrijgemaakt moest worden en is het niet belangrijk dat ene mevrouw Zwart daar graag loopt met haar hondjes . . . het is immers verboden voor loslopende honden . . . Maar kennelijk, juist vanwege de puinhoop, vonden de honden het daar weer eens erg leuk, en uiteindelijk gaat het dáár om! Nou is het dus morgen precies de helft van het jaar en is het de bedoeling dat deel2 van de Krabbels er op komt te staan, maar ik moet nog een zomerontwerp maken, jullie zien wel of het morgen zo ver is.

----------

Vrijdagmorgen 30 mei. Geen hondenhanddoeken gebruikt, tussenties op de toelties, we zijn er weer klaar voor! Geen gipsen paardjes geverfd, zijn hoofdje brak af bij het uit de vorm halen. . . Wel gisteren een film gezien van de 'White Masaï',  een film over de boeken die ik gelezen heb. Geen spannende film maar wel op locatie gefilmd dus krijg je een prachtig beeld over de omgeving waar het zich allemaal afspeelde. Een aanrader dus ná het lezen van het boek. Verder heb ik nu geen tijd voor krabbeltjes want direct komt er weer kraambezoek, leuk hè!

----------

Donderdagmorgen 29 mei. Alweer een nat begin van de dag, de hondenhanddoeken liggen al klaar. Maar als het goed is zal dit dan eventjes de laatste keer zijn voor de komende dagen . . . we will see . . . Maar dat ik aan mijn opdracht voor de fotoclub, een regenfoto, goed heb kunnen voldoen is wel duidelijk! Vandaag ga ik maar eens lekker knutselen, figuurtjes gieten in gips en als zij droog zijn verven. Ook heb ik een spannend boek liggen over terroristische bewegingen in de wereld. Goh, waar heeft een mens zin in hè! Wendy gaat straks paardje Madelief ophalen, die gedekt is door een mooi hengstje. Het wordt ook tijd voor een website over de paardjes van Wendy . . . genoeg te doen dus!

----------

Woensdagmorgen 28 mei. Vandaag kwam ik drijfnat thuis met de meiden. Niet zozeer van de regen als wel van het manshoge natte riet op de zeer smalle paadjes, maar ach, je doet gewoon je hondjes een plezier . . . De hondjes in en uit het water, wat een lol! Op de terugweg in de auto werkte Muisje wel weer op mijn lachspieren, zij zit heel eigenwijs op haar kontje naast mij met een totaal verregend zonneklepje, zo aandoenlijk! Door gemakzucht én omdat ik die witte banden zo lelijk vind hadden de honden nog geen Scaliborband om en eergisteren was ik het zo zat, telkens van die smerige grijze bolletjes op de grond en als je niet uitkijkt zitten ze onder je schoen en stempel je de hele kamer door, grrrr. Op internet gedoken, banden besteld en nog geen 20 uur later hadden ze deze al om hun nek! Ook gisteren nog een nieuwe 'mei bladzijde' toegevoegd.

----------

Dinsdagmorgen 27 mei. Zo, heel wat regendruppeltjes verder! Ik had mij alweer verheugd op een lekkkere donderbui maar hem weer niet gekregen, elders in het land wel zag ik op de buienradar! Gisteravond nog aan een nieuwe fotobladzijde begonnen maar de oogjes wilden niet meer. Voor de fotoclubcursus moet ik een foto met regen maken maar dat is niet makkelijk, zin om in de regen te gaan fotograferen had ik ook niet echt, daar moet ik dus een modus op zien te vinden. Enuh, helaas mag photoshoppen niet . . . Dick is nu met de meiden weg en zij zullen wel weer aardig nat thuis komen, gelukkig is alle klei momenteel begroeid met onkruid, dus zandtroep zal wel meevallen vandaag. Verder hier alles ok.

----------

Maandagmorgen 26 mei. Gistermiddag zijn we een piepklein wandelingetje in het bos gaan maken met het hele beestenspul, dus 6 honden en twee paardjes . . . Ongelofelijk zo zoet als het jonge moedertje is met haar veulen, totaal geen paniek, zij is de honden natuurlijk ook gewend. Prachtig want dit rustige gedrag laat zij gelijk aan haar veulen zien, geen stress voor honden! Wel hebben de honden instinctief groot ontzag voor haar, vooral Roos wil liever niet in de buurt van Iris komen. Ook grappig want later zeiden wij dat het ook geen seconde in ons op zou komen dat er een hond van ons niet te vertrouwen zou zijn bij het veulen! Wij wilden eigenlijk Roos en veulentje Pippin samen als spikkels op de foto zetten maar dat vonden wij toch voor de eerst keer samen té veel aandacht, dat gaan Wendy en ik van de week samen doen met alleen de paardjes en Roos.
Verder ja, ik ben heel dankbaar dat wij zo van dieren houden, dit geeft zoveel extra's in je leven, daar hebben mensen zonder dit gen geen idee van!

-----------

Zondagmorgen 25 mei. Wauw wat een mooi weer! Ik heb niet veel te vertellen want ik heb niets gedaan sinds mijn vorige tiksel wat vermeldenswaardig zou kunnen zijn. Wel had ik nog een eigen fotobladzijde gemaakt die ik nog niet vermeld heb, nog voor alle consternatie rondom het veulentje. Ik denk dat ik de paardenfoto's maar op een apart topic ga zetten, dan kan diegene die belangstelling voor dit onderwerp heeft zelf kijken want ik kan mij voorstellen dat er wel mensen zijn die mijn site bekijken om de honden en niet vanwege paarden . . .

----------

Zaterdagmorgen 24 mei. Een beetje zombie-achtig heb ik vanmorgen gewandeld en er zat weinig pit in mij. Gisteren een hele leuke maar zeer enerverende dag gehad met jawel, veel emoties. Ruim 150 foto's gemaakt op verschillende dagdelen, dus veel heen en weer gerij. Het is werkelijk zo verschrikkelijk lief, niet in woorden uit te drukken . . . Omdat wij de nageboorte niet konden vinden vonden wij dat de dierenarts maar snel moest komen om de baarmoeder te spoelen, dat wordt vaak gedaan bij merries na de bevalling. Toen de da onderweg was vond Jari de nageboorte onder het zand en was hem aan het wegwerken . . . zo dat was barfen op zijn natuurlijkst! Gelukkig kon de dierenarts toch nog wel die lappen met zand uit elkaar pluizen om na te kijken hoewel Jari er al een heel stuk uitgebarfd had! De dierenarts vond moeder en kind in een prachtige conditie en helemaal gezond, mooi stevig veulentje wat goed op de beentjes staat! Fijn hoor als je dat hoort. Het toeval wilde dat Wendy juist voor diezelfde dag een afspraak had om paardje Madelief naar een hengst te brengen voor een dekking, helemaal in Winterswijk, en dat heeft Dick 's middags toen gedaan en voor hij thuis was kreeg Wendy al een telefoontje dat de dekking al plaats gevonden had! Madelief blijft er een aantal dagen en wordt halverwege volgende week weer opgehaald. Dus hopelijk volgend jaar eind april weer een veulentje!
Dit krabbeltje heb ik in twee delen getikt want vanmorgen kwam er kraambezoek (leuk!) en ben ik gestopt.

----------

Vrijdagmorgen 23 mei. HET VEULENTJE IS VANNACHT GEBOREN!!!!!!! Alles helemaal prima, hij (het is een hengstje) is beeldschoon en ik heb al ruim 100 foto's gemaakt! Toen Wendy vanmorgen om 8 uur bij de paarden kwam zag zij tot haar grote verbazing Iris met veulen (al helemaal droog!) en de andere paarden gewoon bij elkaar staan alsof het nooit anders geweest is! Zij is zonder mensen er bij bevallen, gewoon in de wei met de andere paarden als support er om heen! Gisteravond was er nog helemaal niets te merken aan Iris! Kortom, we zijn verschrikkelijk blij, om half 12 komt de dierenarts even langs om te controleren.
Misschien vandaag wel de foto's plaatsen!

----------

Donderdagmorgen 22 mei. Dick kwam gistermorgen enthousiast thuis, hij had een grote hoeveelheid karpers of snoeken zien paaien langs de kant van de sloot. Dat is inderdaad een prachtig en indrukwekkend schouwspel, die grote glimmende vissenlijven die ook steeds boven water komen met die spekruggen! Emma en Roos waren sprakeloos en stonden met hun hoofdjes op 10 cm afstand er naar te kijken! Helaas had Dick geen fototoestel bij zich chipzzzzz. Eerst wilde ik gelijk in de auto stappen om te gaan kijken maar mijn gemakzucht overwon, morgen maar, het zal zo'n vaart niet lopen . . . Dus ik op pad vanmorgen met honden én fototoestel en geen vis te zien, dat was goed balen hoor! Mijn score voor vandaag? Twee dode jonge haasjes, een vos en een rode kat die van een afstandje sprekend leek op een jonge vos, alleen véél minder leuk volgens de meiden . . .

----------

Woensdagmorgen 21 mei. Dat onweer is weer tegengevallen, nauwelijks onweer, of het moet vannacht niet goed tot mij doorgedrongen zijn. Af en toe hoorde ik een klap maar dat was het dan, ook Dick heeft het niet gehoord. Gisteren heb ik ook weer een fotobladzijde geplaatst. Volgens mij ben ik wat dat betreft weer goed op dreef . . . Na de zwempartij gistermiddag was Noor linksvoor behoorlijk mank en heb ik haar een pijnstiller gegeven, uiteraard eerst gekeken of er niets in haar voetje zat en vanmorgen liep zij weer gewoon. Momenteel loop ik de hele dag met een mobieltje in mijn buurt en 's nachts ligt hij naast het bed en telkens hoop ik op een belletje van Wendy met de mededeling dat ik snel moet komen met mijn fototoestel . . .

----------

Dinsdagmorgen 20 mei. Mea Maxima Culpa. Ik heb gisteren behoorlijk overdreven  met mijn uitspraken over mijn eega . . . het gaf bijna een huwelijkscrisis . . . Hij heeft zich namelijk de takjes gewerkt, zeker bij Wendy, de laatste tijd en dat kan ik over mezelf niet zeggen . . . Zo af en toe overdrijf ik wel eens een beetje.
Verder ja, het is mij dus veel te warm, kennelijk stijgt het naar mijn hoofd Vanmorgen een uurtje eerder opgestaan om te wandelen vanwege de warmte, heerlijk om 8 uur in het bos! Gistermiddag heb ik ook nog even foto's gemaakt van de drachtige Iris, zo leuk, je zag het complete ongeboren veulentje gewoon helemaal links in haar buik hangen! Ook gisteren nog een speelfotobladzijde toegevoegd. Ik hoor net van Dick dat het vanmiddag behoorlijk slecht weer kan gaan worden, lekker onweren!

----------

Maandagmorgen 19 mei. Lekker Nederlands klagen: ik heb het nu al warm. Vanmorgen Dick zijn wandelbeurt dus ik doe de hhk die hij anders móet doen maar het niet doet als het mijn wandelbeurt is . . . OK nu stop ik met de klaagzang want ik heb gewoon een heel best humeur al zou je dat niet zeggen als je de eerste regeltjes leest. Gisteren een superluie dag gehad wat Dick belette om in de nacht lekker te slapen . . . Dat die honden altijd zo lekker slapen en je nooit een kik hoort van hen in de nacht, volgens mij draaien zij zich niet een keer om en dat terwijl zij de hele dag languit liggen, meestal binnen op dit moment. Ik weet zeker dat Dick nu lekker met hen naar het water is om ze te laten zwemmen, Muisje ook hoor, maar wel aan de rollijn, we hebben de schrik te pakken. Het zal niet te verteren zijn als één van ons naar huis moet bellen dat Muisje plat gereden is . . .

----------

Zondagmorgen 18 mei. Gisteren een gezellige dag en avond met o.a. heerlijke 'Scandinavian talk'. . . Vanmorgen extra lang met de wandeling weggeweest, 'veel' leuke  mensen gesproken met leuke honden met een fijne temperatuur in het bos. Vanmorgen vroeg was er hier aardig wat consternatie. Plotseling een hoop lawaai en gekrijs van ruziënde (?) vogels, eksters op het dak met de blik naar beneden gericht. Toen Dick ging kijken waar zij nou naar loerden werd het snel duidelijk . . . een grote buizerd midden op de weg op de kruising die een duif gevangen had! En toen er een auto aan kwam pakte hij de duif tussen zijn twee klauwen en vloog, om vaart te maken, precies voor de auto en steeg op! Tja, zo maar een buizerd midden in een woonwijk is toch ook niet zo gebruikelijk! Verder mensen, een fijne dag, lekker buiten maar niet te veel in de zon, dat is niet goed voor je!

----------

Zaterdagmorgen 17 mei. Zo dit worden weer buitendagen, heerlijk toch! Alles staat in de tuin alweer klaar om drijfnatte honden te ontvangen want met dit weer willen zij elke keer het water in. Vandaag heb ik verder niets te vertellen dus als troost staat er wel weer een  nieuwe fotobladzijde klaar. Ook gisteravond in de tuin nog speelfoto's gemaakt maar daar kom ik vandaag echt niet aan toe, dat houden jullie te goed!

----------
Vrijdagmorgen 16 mei. O jee, gisteren een nieuwe indexfoto geplaatst en een linkje vergeten . . . Ik heb nog wat leuke foto's gemaakt maar aan die bladzijde ben ik nog bezig. Het is prachtig weer maar dat hebben jullie zelf ook al gezien, de tuindeuren staan allebei wijd open, zo gezellig! Na de wandeling buiten koffie gedronken, nu even krabbeltje tikken en daarna weer lekker naar buiten, lezen natuurlijk. Net heb ik Noor buiten onder de waterslang moeten zetten, getverdemme, zij is altijd zo'n smeerpijp, nu had zij ook weer in iets onduidelijks gerold, zij stonk de auto uit en vlak voor zij in de auto stapte vergreep zij zich ook nog even aan een flinke hap paardenpoep. Ik heb echt nog nooit zo'n hond als Noor gehad, zij is altijd een beetje smoezelig, lomp, opdringerig, maar wel verschrikkelijk lief! Er zit duidelijk verschil tussen alle hondenkinderen, Emma is bijvoorbeeld, net zoals zij er uit ziet, fijntjes, nooit lomp en geen viespeukje. Grappig die verschillen!

----------

Donderdagmorgen 15 mei. Wij maken ons op voor een mooie dag en in de krant las ik dat er in Oostenrijk wel 1.5 meter sneeuw gaat vallen! Een beetje ongebruikelijk, dat wel. Nou moet je natuurlijk niet alles geloven wat in de krant staat maar dit geloof ik wel omdat ik deze krant tamelijk betrouwbaar vind . . . In ons wekelijkse, plaatselijke sufferdje las ik gisteren ook nog iets waar ik van op keek. Daar is een rubriek die vermeldt hoeveel kinderen er in het ziekenhuis van Lelystad geboren worden, compleet met fotootje en naam. En wat denken jullie? Is er een jongetje die Berlusconi genoemd is! Zijn die mensen nou helemaal van de ratten besnuffeld? Goed, dit allemaal even terzijde. Noor wordt donderdag 5 juni weer geopereerd aan de andere melklijst, en dit is écht waar, maar die naam van dat jongetje is ook waar!

----------

Woensdagmorgen 14 mei. Heerlijk gewandeld en ik denk dat de meiden het een topronde vonden . . . de eendjes wat minder denk ik . . . De twee moedereenden met de enorme hoeveelheid pulletjes niet meer gezien. Wel een stel duikeendjes, die erg spannend zijn omdat zij zo maar ineens verdwijnen en een eind verder op weer boven komen en zo snel kunnen onze meiden niet zwemmen! Het viel mij wel op dat ik veel vossendrollen op het smalletje paadje langs het water zag . . . Zo af en toe kom ik daar een jonge vrouw tegen met een herdershond die altijd druk bezig is met haar mobieltje (die vrouw dus en niet haar hond haha), ja echt altijd! Zij heeft een typische telefoonhouding gekregen, een beetje kromme rug, schouders opgetrokken en haar hoofd naar beneden. Rap de toetsen bespelen met rechts en links de telefoon en een sigaret. Ik weet zeker dat zij mij en de honden nooit ziet maar ook helemaal niets om zich heen! Verbazend vind ik dat.

----------

Dinsdagmorgen 13 mei. Een beetje wolkerig buiten maar het ziet er in ieder geval beter uit en heb ik vol optimisme de tuindeuren weer lekker open gegooid, hoewel, nu ik zit te tikken het wel een beetje té lijkt . . .  Gistermiddag heeft Muisje weer voor wat opschudding gezorgd en heeft zij weer eens laten zien een eigenwijze Fauve te zijn . . . Toen Dick uit het bos terug kwam bij de auto, was zij nog niet te zien. Met zijn blik strak op verschillende uitgangen gericht hoorde hij ineens achter zich een auto wat verder op de weg stoppen . . . Het bleek een jonge vrouw te zijn die haar auto schuin over de weg had gezet want . . . jawel daar liep Muisje aan de overkant van de weg te stunniken . . . Zij was net langs gereden en had dat hondje gezien en het zat haar niet lekker, zij was bang dat zij aangereden zou worden en is omgekeerd en terug gegaan! Heel erg lief van dat meisje en Dick heeft haar ook uitvoerig bedankt! Deze stunt is niet goed voor ons vertrouwen in dat kleine bruine hondje, het tegendeel zelfs want wat moet zij in godnaam daar? Het bos is toch veel spannender? Nee Muisje, volgens mij zaag jij aan je eigen Franse stoelpootjes en moeten we nóg voorzichtiger zijn met jou loslaten . . . dom diertje.

----------

Maandagmorgen 12 mei. Prachtige indrukwekkende wolkenpartijen gezien, ja ik vind het echt mooi maar ow wat begint die nattigheid mij te vervelen! Goed, we hebben weer een stikgezellig weekend gehad en zaterdagavond samen gezellig naar het laatste endje songfestival gekeken. Net hoor ik van Dick dat The Common Linnets in 12 landen nr. 1 op I- Tunes staat! Ik vind dat zó enorm verdiend, wat een prachtige song én uitvoering, maar dat had ik al gezegd hè . . . Sorry maar ik wilde het gewoon nóg een keer onder de aandacht brengen . . . De wandeling vanmorgen voor het eerst maar weer op laarzen gedaan, zelfs mijn bergschoenen vinden het te nat in het bos. Muis zat ergens jodelend achteraan en ik heb niet gezien waar achter, dat triggert de andere meiden ook enorm en Roos stond van spanning helemaal te trillen! Gisteravond een fotocollage van Roos gemaakt terwijl zij lekker ligt te kauwen op haar nieuwe bot, waar zij overigens erg blij mee is!

----------

Zondagmorgen 11 mei. Onze vrienden liggen nog lekker te slapen in hun camper, hier in de straat. Makkelijk hoor met een camper, je hebt altijd je eigen huis mee en gaat 's avonds gewoon naar je eigen bedje! Op dit soort momenten begint het ook bij ons weer behoorlijk te kriebelen, vooral als je de enthousiaste verhalen hoort, van hen dan nu over Marokko! We hangen aan hun lippen en zuigen alle info naar binnen . . . Zij hebben 'onze' reis gedeeltelijk gedaan en er heel veel nieuwe dingen aan toegevoegd die wij eigenlijk ook wel willen zien! Maar goed, zover is het nog niet. De verwarming stond hier gister toch wel hoog, zij zijn natuurlijk wel koukleumerig geworden en moeten duidelijk nog even wennen aan het klimaat in NL. Nou daar kan ik mij wel wat bij voorstellen, zo langzamerhand begint die regen mij aardig te vervelen, jee wat zeg ik dit netjes, want in huiselijke kring druk ik mij toch wel wat steviger uit. Elke keer drijfnatte honden (oef ook dat zeg ik keurig netjes aangepast!) dan weer door de regen en dan weer door het zwemmen . . .

----------

Zaterdagmorgen 10 mei. Saai? Gisteren reed Dick op het smalletje bosweggetje hier in de buurt. Toen er een helblauw testosbakkie op zeer lage sloffen aan kwam leek het hem beter om maar even aan de kant stil te gaan staan . . . het mocht niet baten . . . klappatsboem, testosteronnie reed met een bloedgang langs en nam de linkerbuitenspiegel mee. Testosje zijn verweer? Mijn auto is zo laag op de wielen dat ik de kant niet in kon gaan . . . Ach ja, een 'probleemjongere' en we hebben er alle begrip voor . . . Nu de vraag of hij wel verzekerd is. Na informatie blijkt het tegen de  500  pietermannen te gaan kosten, oef. Vanmorgen ben ik Noor tijdens de wandelronde de langste tijd 'kwijt' geweest en toen zij terug kwam moest ik ook voor haar weer alle begrip opbrengen, wat mij met haar totaal geen moeite kost hoor, zij was drijfnat en had weer lekker gezwommen . . . Nu effe snel aan de slag in huis want direct komen er vrienden die na hun reis van een maand of 8 (jawel, zíj wel) naar Marokko weer (even!) naar huis gaan. Wel heel lief, voor zij naar huis gaan eerst nog even naar DickenVon!

----------

Vrijdagmorgen 9 mei. Vandaag hebben wij twee jarigen, Charlotte is nu 13 jaar geworden en onze Emmaatje al weer 6 jaar. Ik zit nu eigenlijk een beetje duf voor mij uit te staren, ik heb slecht geslapen en was vroeg wakker. Ik sliep vannacht bij Wendy omdat zij heel vroeg moest beginnen en wij het voor Charlotte so sielug vonden als zij op stond en er niemand in huis was. Voor Wendy ging de wekker al om voor 5 uur en Charlotte om half 7, dat zijn tijden die ik toch echt niet meer gewend ben!
Maar goed, ook dat heb ik weer overleefd en ben inmiddels wel een heel eind verder in mijn boek. Verder heb ik niets te melden vandaag, lekker saai dus maar wel zo rustgevend.

----------

Donderdagmorgen 8 mei. Inderdaad gaat Charlotte een beugelbekkie krijgen, zij weet zelf niet of zij het nou interessant of niet leuk moet vinden, dat heb je met 13 jarige meisjes! Vanmorgen heb ik de honden van Wendy uit hun huis getrokken voor de wandeling, zij is werken. BdB moest ik uit bed halen . . . Voor Wendy gaat werken heeft zij hen ook al uitgelaten en dan haal ik ze later op voor de lange wandeling. Gisteren moest ik wel lachen om Roosje, in het bos was zij even weg en het duurde nogal wat voor zij er weer aan kwam. Heel trots zag ik haar in de verte aankomen en jawel, 'oude tijden' herleven, zij had een groot bot in haar snaveltje! Maar dit keer geen elandenbot maar een nylon hondenbot! Hoe zij daar nou aan komt midden in het bos is mij echt een raadsel!
O ja, gisteren foto's geplaatst . . . zo goed Miekie?

----------

Woensdagmorgen 7 mei. Ik ga niet meer vermelden wanneer ik foto's plaats, ik vermeld wel áls ik geplaatst heb . . . Gisteren niet aan toe gekomen en toen ik tijd had in de avond heb ik naar het songfestival gekeken en daarna moest ik natuurlijk nog lezen voor het slapen gaan. Over het songfestival, ik vind Ilse en Waylon werkelijk ontzettend mooi en heel lief neer gezet! Ik hoop dat zij heel hoog eindigen, wat een symphatiek stel! Nu geen tijd meer, met Charlotte naar de tandarts en ik denk dat zij wel een beugelbekkie gaat krijgen . . .

----------

Dinsdagmorgen 6 mei. Twee moedereenden gezien met samen 19 pulletjes! Nee dat blijft zeker niet allemaal leven, er zitten enorme karpers daar in het water, de buizerds loeren op hun eenhapscrackertjes en ook de vossen willen wel zo'n snackje en dan nog de niet door mij genoemde dieren! Noor had ook de smaak te pakken . . . Het verschil met de vorig genoemde dieren is alleen, dat zij echt geen kans krijgt om er eentje te pakken. De eendenmoeders doen, als zij écht in hoge nood zijn, de 'lamme vleugeltjestactiek' en ja hoor, daar stinkt Noor altijd in, gelukkig maar! Gister heb ik ook nog wat foto's gemaakt en ik zal ze vandaag plaatsen, maar eerst moet ik wat aan de hhp doen. En het boek waar ik het gisteren over had? Dat is 'De blanke Masaï', geschreven door Corinne Hofmann, een Zwitserse vrouw die verschrikkelijk verliefd werd op een Masaï krijger (waar gebeurd!), ja en dan weet je eigenlijk wel hoe dat afloopt. Daarna heeft zij nog 3 boeken geschreven, echt de moeite waard, ik ben aan deel 2 bezig. De volgende twee heb ik al besteld bij de bieb. 

----------

Maandagmorgen 5 mei. Volgens mij zijn wij gewoon een raar stel. Als jullie denken dat wij dus weer lekker snel in ons eigen bed gaan slapen hebben jullie het mis . . . we slapen nog in de camper! Zullen we ons huis maar opdoeken? Eerlijk gezegd hebben wij een paar jaar geleden echt wel met deze mogelijkheid rekening gehouden maar sinds de eclips komt dit niet meer ter sprake. Nee, nu niet meer, zelfs een verhuizing naar ons geliefde Zweden zit er absoluut niet meer in. Alleen al het plannen destijds, actief huizen zoeken in Zweden, gewoon leuk om dit mee gemaakt te hebben! Haha misschien nog wel veel leuker dan het echt doorzetten van je plannen . . . Fijn dat een menselijke geest in staat is tot zoveel elasticiteit, meer dan het lijf bij het ouder worden . . . En ja, dan moet er nu weer gepland gaan worden voor de volgende operatie van Noor, gatsie.
Dank je Miekie voor de boekentip, GEWELDIG!

----------

Zondagmorgen 4 mei. Lekker gewandeld helaas wel met een smetje. Toen ik Noor uit een plasje water zag drinken zag ik van een afstandje dat het water de kleur had van sahara zand uit Marokko, wat ik hier in een pot op de kast heb staan . . . Ik werd gelijk gealarmeerd en toen ik in de buurt kwam had ik niet veel fantasie meer nodig om te weten wat het was . . . ik rook het al . . . human nature in de meest vloeibare vorm die er bestaat! Ik slaakte een indianenkreet en zonder er bij na te denken gaf ik Noor een schop onder haar kont, zij sprong op en een regen van zandkleurige spetters vloog in het rond . . . Nee, hier heb ik geen woorden voor, dáár is het te vies voor! De producent van dit moois ligt nu vast in bed met een kuurtje Diacure . . .
En verder, Dick en ik wonen weer samen . . . de meisjes hebben vannacht voor het eerst in hun eigen huis geslapen, oef dat is even wennen!
O ja, gisteravond weer foto's geplaatst.

----------

Zaterdagmorgen 3 mei. Gisteren kreeg ik een bericht van Gerrit en Sonja dat hun lieve Dempsey (van de Bisontocht) vertrokken is naar de hondenhemel, en zoals altijd vinden wij het veel te vroeg voor deze reis. Wij willen geen hondjes missen maar het is niet anders. Lieve Sonja en Gerrit, heel erg bedankt voor de opvang van dat clowntje destijds en hij heeft bij jullie een fijn leven gehad en hopelijk gaat hij daar boven de boel weer lekker vermaken!

----------

Vrijdagmorgen 2 mei. Na mijn laatste krabbeltjes was het kennelijk weer even nodig . . . mijn adrenalinegehalte is weer tot ongekende hoogte opgestuwd vanmorgen tijdens de wandeling met 6 honden . . . Bij aankomst niemand te zien op mijn plekkie, Muis gelijk los en alleen Bennie de Beuker aan het rollijntje. Muis was gelijk al weg en de anderen vermaakten zich prima, via een leuk paadje langs het water en een ronde bos. Op het moment dat ik mij om Muisje eens ging bekommeren kwam zij er aan, 'goed zo, braaf!', en weer aangelijnd, dus toen twee hondjes aan rollijntjes. Plotseling menselijk gekir dichtbij en vet geblaf, ik kon nog net Jari in haar nek grijpen en de bosjes (brandnetels) induwen, geen makkelijk klusje met twee krijsende loedertjes aan van die, in zo'n geval handige, rollijntjes . . . De labjes kwamen er aan. Dat is een nogal tuttig echtpaar met twee Labradors, die in mijn ogen niets snappen van hondengedrag, dus blijven mijn honden maar blaffen tegen hen. Toen hun destijds brutale pup veel te uitsloverig naar Muisje deed, viel zij uit wat de mensen nooit meer vergeten zijn, 'die hond is vals'. . . Ja en vanaf toen heeft Muis een oogje op die bruine lab. Maar goed, ik had haar aan de rollijn en stond in de bosjes als een leeuwentemmer met Jari aan een oor, zodat ik die kon knijpen als zij zou uitvallen. Bij het passeren kreeg BdB de mogelijkheid om zich uit haar halsbandje te wurmen en keffend vloog zij achter de labjes aan grrrrrr en jullie weten mischien wel dat dit krengetje zich niet makkelijk laat pakken . . . OK, ik verder en BdB kwam er weer aan. Jari weer los gelaten en richting auto. Muis liet ik ook los met haar rollijntje achter zich aan slepend zodat zij niet ver meer weg kon. Als ik eerst de meeste honden maar weer in de auto heb, kan ik mij op BdB richten. Met de auto in het zicht weer vet geblaf, wel &^%$#@! wie nu weer? Daar kwam een andere herdershond aan, pfff Jari dook er boven op, maar godzijdank een reu, die zeer galant voor dames is, dat liep met een sisser af. Alle honden in de auto en BdB rende vrolijk met die andere herder mee. Zonder dat ik haar hoefde te roepen kwam zij terug maar wel voor een spelletje pak me dan als je kan . . . Na een aantal minuten kon ik haar heel pedagogisch grijpen zodat zij de volgende keer helemaal niet meer terug komt. Nee bij Wendy doet zij dit niet, die heeft altijd wat lekkers mee waarbij het gelijk lukt. Ik had niets mee want ik zou haar immers niet los laten . . . Daarbij vind ik het lastig om vreetwerk mee te nemen want ik heb nog meer honden mee die van wat lekkers houden. Toen ik het zootje eenmaal in de auto had, moest ik wel een minuutje uitpuffen hoor.

----------


Donderdagmorgen 1 mei. Niets zinnigs te vermelden? Daar dacht ik eens over na. Gelukkig dat je niet elke dag iets 'schokkends' te vermelden hebt, daar zou je namelijk overspannen van raken. Een mens gedijt het best door de normale dagelijkse dingetjes te doen, dat geeft regelmaat. Daarbij vind ik eigenlijk dat wij voorlopig wel genoeg enerverende dingen hebben mee gemaakt en laat het alsjeblieft een tijdje rustig zijn en blijven. Wendy werkt vandaag en morgen en het is de bedoeling dat zij morgennacht voor het eerst in hun nieuwe huis slapen . . . Zij noemt het nog steeds 'hét huis' en als zij naar hier komt is het 'ik ga naar mijn huis'. . . Langzamerhand zal dat veranderen, wij doen niets overhaast. Ook zijn wij alweer plannetjes aan het maken voor een camperreis (je), jawel het zit er weer aan te komen hoor! Op dit moment staat eind augustus in de planning en het reisdoel is nog niet helemaal bekend, of Oost Duitsland of Zuid Zweden.
Gisteren inderdaad lekker gestunnikt met potjes en plantjes en het ziet er alweer gezellig uit op ons buitenterras.

----------

Woensdagmorgen 30 april. Nog steeds vermoeide benen van het geslenter gisteren bij Ikea, wel leuk hoor! Vanmorgen genoten van het vele bloeiende onkruid tijdens de wandeling. De manshoge Fluitekruid met de paarse Akelei er tussen, zo'n mooie kleurencombinatie, bedacht door de natuur zelf! Als morgen het zonnetje er op schijnt zal ik er een foto van maken, vanmorgen was het nog bewolkt. Direct ga ik lekker zomerplantjes in de potten zetten, ik heb er weer zin in! Vorige week heb ik de honden allemaal getrimd en vandaag zal ik de dames lekker buiten weer goed uitborstelen.
Verder vandaag niets zinnigs te vermelden, hoewel het bovenstaande eigenlijk ook niets zinnigs is . . .

----------

Dinsdagmorgen 29 april. Heel optimistisch staat de tuindeur open maar ik geloof dat ik hem zo maar weer dicht ga doen, hoewel dat heel jammer is van het mooie gezang van onze buurt merel, hem kan ik binnen niet horen. Vanmorgen, zoals elke ochtend rond half 6 zit hij altijd op de nok van het dak en weet ik dat het weer ochtend is, hij is een soort wekker geworden, maar wel van het 'goede' soort, ik mag nog een paar uurtjes slapen nadat ik hem gehoord heb, daarbij kan ik hem ook niet afzetten . . . Inmiddels heeft Wendy tv en internet in haar eigen huis dus ik denk dat de overstap niet lang meer gaat duren . . . zij neemt er rustig de tijd voor . . . Straks gaan we naar Ikea om nog wat huiselijke spulletjes aan te schaffen. We zijn laat vanmorgen, Dick dus ook want ik ga altijd als eerste uit bed. Gewoon een uur verslapen, dat gebeurt niet veel. Ik heb het laatste uur enorm gedroomd, ja natuurlijk over de honden, die op jacht waren achter schapen aan (en uiteraard niet luisterden) en de politie wilde op hen schieten . . . Lekker droompie waar je doodmoe van wakker wordt en ook toe bent aan een bak koffie!

----------

Maandagmorgen 28 april. Vandaag is 'mijn' datum voor de geboorte van het veulen, maar het ziet er nog niet naar uit . . . Gisternacht zijn bij de stalburen van Wendy 3 kippen door een vos verschalkt. Normaal gaan zij eind van de middag hun goed beveiligde hok in maar nu was er een communicatiestoornis tussen tussen de eigenaren . . . 'ik dacht dat jij dacht, in plaats dat jíj'. . . Die vos met jongen moeten een waar feestmaal gehad hebben, het waren van die supergrote sierkippen met van die grote veren sloffen . . . Er restte nu nog alleen een toefje veren in het bos naast de stal . . . Roos heeft ook menigmaal voor het hek staan kwispelen en ook zagen wij hen rond de stal buiten scharrelen. Ik liep de laatste tijd daar ook niet meer met de meiden want ik zie de Gordondames er wel voor aan om een kipje te pakken, Roos niet, dát komt in die Engelse hersentjes niet eens op. Maar goed, zij zal wel mee gaan doen natuurlijk en ik denk dat kipjes dat ook niet fijn vinden . . .

----------

Zondagmorgen 27 april. Vrijdag was ik vergeten te schrijven dat wij gistermorgen vroeg weg gingen, nou niet écht vroeg, om 9 uur maar er voor ben ik nog met de meiden naar het bos geweest en boodschappen gedaan. Geen tijd dus om mijn leppie open te klappen. We hadden afgesproken om koffietijd met, meer dan 'gewone' kennissen (soms weet ik niet meer hoe ik iedereen nou moet noemen) in Voorhout. Daar was een Engels echtpaar, keurmeesters van honden, hij Setterman en zij Labradorvrouw, een weekend op bezoek en ook zij wilden ons graag weer eens zien. Het was ontzettend leuk het weerzien was wederzijds  enorm fijn en we werden letterlijk met wijd open armen ontvangen, wat een warme begroeting! Uiteraard hadden wij de meiden ook mee en na de koffie zijn we met elkaar en 8 honden naar het strand van Noordwijk gegaan waar je het hele jaar je hond vrij mag laten lopen op een bepaald gedeelte, super! Het weer was natuurlijk fantastisch en Keith en Dale hebben heel erg genoten van al die honden die zo geweldig met elkaar rennen en spelen op het strand! Na de wandeling samen weer naar het huis in Voorhout waar wij een heerlijke lunch voorgeschoteld kregen. Moe van het vele babbelen en een vet afscheid zijn we daarna weer naar huis gegaan waar we lekker naar de leuke koningsdagbelevenissen van Wendy en Charlotte geluisterd hebben!
Vandaag komen de foto's van gisteren.

----------

Zaterdagmiddag 26 april. Sorry, kon vanmorgen niets neer tikken, we zijn al vroeg op pad gegaan en net, 17.00 uur weer thuis. Morgen weer een vers stukje met verse foto's van onze leuke dag vandaag!

----------

Vrijdagmorgen 25 april. Zo even een vlekje (ouderdoms?) laten weg werken door de huisarts, dit soort dingen gaan ook gewoon door. Direct ga ik de prachtige verjaardagskaarten opruimen . . . zij hebben mij nu lang genoeg aangestaard met van die grote cijfers, dat krijg je als je deze leeftijd bereikt . . . Mensen scheppen er een godsgruwelijk genoegen in om je die twee lelijke cijfers (althans, de combinatie van die twee) toe te sturen . . . Ja en verder zijn de kaarten heel mooi hoor! Maar lieve afzenders, 'ik zal jullie nog wel krijgen hoor'. . . Zo fijn dat honden nooit met deze dingen bezig zijn, hoe je er ook uit ziet, hoe je ook stinkt, wat voor stomme kleren (of géén kleren) je aan hebt, het zal hen allemaal worst zijn, ze vinden je net als altijd gewoon alleen maar lief . . .

----------

Donderdagmorgen 24 april. Een wandeling met 6 honden gemaakt als een zombie. Ik ben naar een rustig stukje gegaan want ik heb Muisje en Bennie de Beuker aan de rollijn en de herdershond moet ik goed in de gaten houden . . . nee, gelukkig niet voor mijn eigen honden maar wel voor vreemde honden . . . Goh ja, net gaan de woorden weer door m'n hoofd 'als Engelse Setters 3 jaar zijn, zijn het bankhangers'. . . Die woorden hebben zich in mijn hoofd genesteld om er nooit meer uit te gaan en tevens te denken wat een gel** dit is, die mensen zouden dat stel hier eens moeten zien, vooral Emma en Roos samen! Mij is wel goed duidelijk, het is maar net wat voor leven je je Engelse Setter aanbiedt!
Maar geldt dat eigenlijk niet voor alle honden?

----------

Woensdagmorgen 23 april. Dick zijn wandelbeurt en ik ben daar effe niet rouwig om. Ik ben niet ziek, absoluut niet, maar voel mij niet topfit, gewoon wat zwabberig. Vannacht behoorlijk liggen hoesten. Dick vraagt zich dan altijd af hoe ik daar dan weer aan kom (op een ietwat geirriteerde toon) . . .  Dat interesseert mij nou totaal niet, ik héb het en daarmee uit. Is dat mannelijk om je dit soort dingen altijd af te vragen? Net fietste ik buiten in mijn blousje en had gewoon het idee dat het zomer is, wel een beetje gek vind ik. Buiten alles weer klaar om de hondenkinderen te gerieven . . . tussenties op de toelties . . . Volgens mij is het bij ons wel zo 'hoe ouder hoe gekker'. Ach het is onschuldig en je doet er niemand kwaad mee, met ons gebrabbel tegen de honden!

----------

Dinsdagmorgen 22 april. The day after, en er is niets veranderd . . . Ik heb genoten in het bos vanmorgen, het rook er zo heerlijk na de regen, frisgroene blaadjes waar ik altijd even aan wil voelen, zo zacht als dat nieuwe spul is! Het onkruid schiet uit de grond en dat betekent dat de meiden vaak helemaal gecamoufleerd met kleefkruid, uit de bosjes verschijnen! Heel veel slakken gezien in een stevige omarming met de knoppen van daslook. Jammer genoeg geen fototoestel bij mij, daar was ik vanmorgen te lui voor. Kwetterende, fluitende en ruzie makende vogels en jawel weer twee reetjes gezien! Helaas zijn er wel weer wat modderpaadjes gevormd, maar ach een kniesoor die daar op let.

----------

Maandagmorgen 21 april. Vandaag heb ik dus de kortingsbonnenleeftijd bereikt, en meer zeg ik er niet over. Heb net het zweet in de bilnaad gewerkt, want je weet nooit wie er allemaal komt . . . En dan komt manlief thuis met honden die in het water en de boerenvelden geraust hebben . . . leuk . . . eentje ligt er al met modderpoten bij mij (ik net gedoucht en schone kleren) eentje ligt er bij Dick op schoot, eentje ligt er languit op de bank waar net een schone lap over heen ligt. Soms voel je je wel een beetje machteloos hoor, écht de familie Flodder. Goh, Noor is al niet meer mank en bij Muis moet ik het nog even afwachten, dat zie je pas goed als zij straks weer wakker wordt.

----------

Zondagmorgen 20 april. Fijne paasdagen! Inderdaad, ik heb het ook gezien op het journaal gisteravond, het leek wel net zo druk in de winkels als voor de kerst, en ik deed er dus ook lekker aan mee, dom schaapje dat ik ben . . . Op dit moment is Muisje regelmatig erg mank, rechts voor. Dit probleem heeft zij al jaren, een oude schouderblessure die regelmatig de kop op steekt, eigenlijk gelijk met de jonge konijntjes buiten in de natuur . . . Zij krijgt nu weer pijnstillers, loopt veel aan de rollijn maar zo af en toe, net als je denkt dat het weer beter gaat, mag zij los . . . Gooi een stel konijnen het boerenveld in en huppakee, weer mis. Het is telkens een dilemma, je wilt haar dat plezier gunnen maar eigenlijk kom je steeds bedrogen uit . . . Wat is nou toch wijsheid? En tot overmaat van ramp was Noor gisteren links voor mank grrrrrr Begint de leeftijd soms een rol te spelen? Nee toch, want dáár wil ik voorlopig toch echt niet aan denken . . .

----------

Zaterdagmorgen 19 april. Omdat de telefoon ging ben ik even naar binnen gegaan en tik gelijk mijn krabbeltje. Ik zat heerlijk buiten in de zon met de meiden, koffie en wandeling al achter de knopen. Verbazend stil in het bos, niet dat er anders meer mensen dan bomen zijn maar toch. Geen enkele auto op de parkeerplaats, ook niet de dagelijkse bekende karretjes. Ook opvallend, nu ik binnen ben, komen ook de zwarte dames binnen, Roos en Muis blijven gewoon buiten liggen, een typisch verschil tussen de rassen! Ik heb niet veel te babbelen, ik ga zo boodschappen doen (altijd leuk op zaterdag) en daarna Wendy helpen met nog wat dozenwerk uit te pakken.

----------

Vrijdagmorgen 18 april. Dick is met de meiden weg en om de dag kan ik het 's morgens rustig aan doen. Haha nee hoor Wendy zit nog niet in haar nieuwe huis! Volgens mij, en dat weet ik gewoon zeker, wil zij eigenlijk wel twee huizen houden, makkelijk en gezellig! Ons maakt het natuurlijk geen fluit uit, nou ook dát is niet waar . . . Even zonder dollen, het huis ziet er al heel leuk uit en is ingericht. Dick heeft nog een muurtje geverfd en ik heb voor de gezelligheid al paastakken met gekleurde eitjes er in neer gezet . . . volgens mij wil zij er a.s. dinsdag voor het eerst overnachten, we zullen het meemaken . . .
Het aquarium is leeg, vis heeft een zachte dood gehad.  Nee veulentje is ook nog niet geboren.
Nou jullie zijn jullie weer prima op de hoogte van onze privézaken!
Bollenfoto's al bekeken?

----------

Donderdagmorgen 17 april. Heerlijk gewandeld vanmorgen, lekker temperatuurtje! Gisteren zijn de nietjes er uit gehaald en dat is ook weer een soort mijlpaaltje in het hele gebeuren. Het was een hele berg ijzertjes, te veel om op te tellen! Sommige zaten een beetje vast (au) maar Noor laat alles gelaten over zich heen gaan. Ook Roos had ik mee, ik voelde nog een knobbeltje wat er naar mijn idee niet hoort. Dat klopte dus ook, maar het is gewoon een hechtinkje, wat vanzelf weg trekt. Terwijl wij met Noor bezig waren lag Roosje gewoon languit over de vloer te slapen, typisch Engels vind ik dat!
En dan nog iets leuks. Gistermiddag voor ik naar de dierenarts ging ben ik bollenvelden gaan fotograferen, echt zo mooi! Daarbij had ik een leuke ontmoeting met twee jonge vrouwen die elkaar gingen fotograferen. Ik bood aan om een foto van hen samen te maken met hun telefoontje en zij wilden graag dat ik met mijn fototoestel ook foto's zou maken. Natuurlijk, gewoon leuk om te doen! Het zijn erg leuke kleurige foto's geworden en inmiddels weet ik dat de dames super enthousiast zijn, wat ik natuurlijk ook weer heel leuk vind! Dat ik met zo'n kleine moeite twee vrouwen gelukkig kan maken vind ik heerlijk en dat geeft een goed gevoel!
Vandaag zal ik weer foto's plaatsen hoor!

----------

Woensdagmorgen 16 april. Met dit weer krijg je toch de kriebels? Tuindeuren staan al wijd open, jaha alles staat buiten al klaar om de hondenkinderen in de zon te laten liggen cq zitten . . . Zelf ben ik als een wervelwind door het huis gegaan, nouuu dat is natuurlijk wel wat overdreven maar wat dagelijkse dingen heb ik al gedaan, zoals stofzuigen , dat scheelt al een hele hoop voor 'het gezicht'. Vanmiddag moet Noor naar de dierenarts voor de nietjes, zij krijgt er wel last van merk ik, het trekt natuurlijk. Wendy hoeft vandaag niet te werken, is vroeg opgestaan, paarden/honden verzorgd en is nu naar haar hartsvriendin met een ernstig zieke zoon. Vriendin heeft haar ook heel erg bijgestaan toen zij ondergedompeld was in verdriet en nu zijn de rollen omgedraaid. Goede vrienden zijn  werkelijk een zegen, daar moet je zuunig op zijn en wij spreken uit ervaring . . . 

----------

Dinsdagmorgen 15 april. Vandaag ben ik gaan wandelen over stille fietspaden langs boerenvelden, momenteel heel veel bollenvelden rondom ons dorp, prachtig! Morgen schijnt het een zonnige dag te worden dus ga ik lekker fotograferen. Ik heb Noor vandaag los gelaten omdat het een tamelijk 'gladde' route is met alleen bossages. Wel kom ik een aantal bruggetjes over op de route die ik al jarenlang regelmatig loop en ineens is het zover . . . Roos wil niet over de bruggetjes . . . Ja en dan moet je net bij mij komen, ik zeg geen woord en loop er zonder naar haar te kijken over heen, de heenweg rende zij mee met de anderen maar de terugweg was een ander verhaal. Nee, zij ging dat niet doen dus. Ik ben gewoon doorgelopen en was inmiddels zeker een kilometer verder op weg naar de auto, ik hoorde haar regelmatig blaffen en zag dat zij heen en weer liep maar geen stap zette op de brug. Bij de auto ben ik even blijven wachten maar geen Roos. Ik kreeg het koud en besloot met de auto dan maar het fietspad op te rijden. Bij het bruggetje aangekomen was zij vreselijk blij maar zette geen Engels voetje op de brug! Ik liep naar haar toe en zei niets. Pas toen ik op 2 meter afstand stond zei ik 'ha Roosje'. En toen verwaardigde zij zich om een stukje over het bruggetje naar mij toe te kruipen, BRAAF! En zo is zij centimetertje voor centimetertje met mij mee gekropen over het bruggetje! Gek toch hè, nooit gehad met haar! Stiekem geef ik Dick de schuld dat hij dit er in getroost heeft . . . gelukkig leest hij mijn krabbel niet want anders gaat hij natuurlijk steigeren want dat is NIET waar . . .

----------

Maandagmorgen 14 april. Een leuke dag gehad gisteren, eerst heerlijk buiten in de zon gezeten en daarna richting Cothen waar het nu wél de dag was . . . We hebben genoten van heerlijke muziek, muziek voor BabyBoomers! Het één was beter dan het ander, maar dat is heel persoonlijk, Dick en Joke vonden het soms een bak herrie maar Anne en ik kunnen snerpend, snoeihard gitaarspel in een hardrocknummer wel waarderen! Al met al gezellige uurtjes en moe vertrokken wij rond een uur of 9 in de avond weer naar huis. Nog even gebabbeld met Wendy, de laatste berichten op de computer gelezen, daarna naar ons campermandje en als een blok in slaap gevallen. Vanaf vandaag mogen de nietjes bij Noor er uit maar ik heb besloten, voor de zekerheid nog één à twee dagen te wachten. Zij gaat nog steeds aan de lijn mee, ik ben zo bang dat er iets met die jaap gebeurt en dan ben je verder van huis.
En dan, vanaf vandaag gaan we ons echt samen uitsloven om Wendy overgeheveld te krijgen naar haar eigen huis . . . grrrrrrr

---------- 

Zondagmorgen 13 april. Gisteren schitterend weer, aparte locatie en een aardige Scandinavische markt. Het was er erg druk en je moest je auto parkeren en dan nog zeker 2 km terug lopen, nee dát hebben wij niet gedaan en hebben de auto op een illegaal plekje neer gezet, ja zo zijn wij ook wel weer. Het 'sfeer' proeven viel mij toch een ietwat tegen, door de typisch Hollandse accomodatie? Ja hoor leuke, maar veel te dure, dingen gezien, het is natuurlijk ook een commercieel gebeuren en er moet geld verdiend worden.  Om een uur of 3 afscheid van de gezellige 'Noorse' kennissen genomen en op naar onze vrienden die in Cothen zouden zijn . . . wel een stukkie rijden . . .
Bij aankomst zagen wij geen gillende fans, dranghekken oid . . . Even Joke bellen, 'zitten wij wel op de goede locatie?'. . . 'HUH het is MORGEN hoor'. . .
CHIPZZZZZ dáár moesten wij wel even van bijkomen, Joke trouwens ook! Wij zijn omgedraaid en naar Joke en Anne gegaan, lekker gekletst, wat gedronken en toen naar huis (NEEHEE wij blijven NIET eten!)
Ennuhhh tot vandaag jongens!

----------

Zaterdagmorgen 12 april. Vroeg op, een druk maar leuk dagje vandaag! Straks gaan wij naar de Scaninaviëbeurs op Schokland, gezellig met een paar andere Noorden liefhebbers. Nee niet J&A, die hebben andere dingen te doen, en dáár gaan wij vanmiddag weer naar toe, 'A' speelt in een band en die heeft vanmiddag een optreden met nog andere bands, dus ook dat is weer leuk! Dick is nu met de meiden weg en de rest van de dag 'past' Wendy op. Er valt niet veel 'op te passen', de tuindeuren staan hier de hele dag open en zij kunnen gewoon op de tussenties op de toelties in de zontie en Wendy gaat vanmiddag met hen wandelen en daarna eten geven.
Ook voor jullie een fijne zaterdag!

----------

Vrijdagmorgen 11 april. Een slijtageslag vanmorgen. Twee honden aan de rollijn in het bos waar de wildsporen kennelijk heel vers waren . . . ook Noor popelt van verlangen om weer los door het bos te rauzen, maar het mag nog niet. Er is nog een klein stukje open van de wond en daar komt nog wat nattigheid uit en daarbij, er zit een hele serie nietjes in die ik er volgende week  liever door de dierenarts uit laat halen. Ik zal een foto van noor haar buikje van gisteren plaatsen en kunnen jullie zelf zien wat een giga snee het is! Verder gaat het met haar als vanouds, en heeft zij gisteren de laatste pijnstiller gehad, vanaf dinsdag kon dat afgebouwd worden. En nu een week of 5 rust en dan de andere kant. Ik zie er nu niet meer zo tegen op als de laatste keer, want ik weet nu exact hoe het verloopt en dat valt reuze mee. Ook het systeem van twee petshirts bevalt heel goed, de ene aan en de ander in de was. Na de wandeling vanmorgen heb ik haar een tijdje zonder shirt laten lopen, wij zaten lekker buiten en kon de wond nog even langer indrogen.

----------

Donderdagmorgen 10 april. En nou koop ik toch al jaaaaaren voer bijzelfde leverancier (Boer in Kampen) en elke keer weer zie ik leuke hebbedingetjes, of een mooie halsband/riem, of andere leuke speeltjes. Ik heb in al die jaren toch wel veel ontwikkelingen gezien in dat segment! Vroegah stond mijn moeder nog pens te snijden in de keuken, dat gekocht werd in het slachthuis en als hele pens in een emmer achter op de brommer, door mijn zus, opgehaald werd . . . Geen vriezer en dat werd onder water bewaard op het balkon! Op een gegeven moment kwam er 'Donatin' op de markt, en dát was wat, de honden vonden het heerlijk en dat ging door de pens, met gistocal. Kijk, en nu besef ik dat ik ouder word . . . Het fijne daaraan is wel, dat je het gevoel hebt alles al eens meegemaakt te hebben, zoals nu de mensen ook weer 'rauw' vlees willen voeren en hoef ik lekker niet mee te doen met dat alles, ik heb het immers al eens ervaren en hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden! Geeft dát eventjes lekker rust in je hoofd!

----------

Woensdagmorgen 9 april. Toen ik vanmorgen het shirt van Noor uit trok krabte zij, voor ik klaar was, met haar achterpoot aan haar buik en het was alsof er een kraan open gezet werd MWAHHHHH Gelukkig ben ik nooit gelijk van de paniekerige en zag dat het wondvocht was. Dick is niet zo koelbloedig (hahaha, dát hadden jullie niet verwacht hè!) en hij reageerde als gestoken door een zwerm wespen . . . keep it calm sir, please, en krijg ik gelijk 100 adviezen naar mijn hoofd geslingerd wat ik alllemaal moet doen . . . en ik weet het zelf wel . . . (buitengewoon irritant dus in zo'n situatie) Ook schudde zij een keer naast een wit, pas gisteren geverfd kastje . . . Ik heb haar gelijk met de andere meiden in de auto gezet en in het bos heb ik eens even goed gekeken en . . . niets aan het handje, het ziet er keurig uit! Eén klein plekje waar kennelijk wat opgehoopte troep zat maar ook dat zag er goed uit. Thuis gekomen had Dick de zooi weer schoongemaakt en hebben we buiten lekker genoten van een bakkie koffie en Noor heeft weer een schoon shirt aan, en nu ga ik voer halen in Kampen.

----------

Dinsdagmorgen 8 april. Verbazend is het hoe Noor aan de lijn loopt terwijl de anderen om haar heen dansen. Dit jaar wordt zij 10 en zij is niet gewend om aan de lijn te lopen zij accepteert het alsof zij nooit anders gewend is! Op dit moment zijn Emma en Roos weer zo leuk aan het spelen, je blijft er naar kijken. Roos pakt een stuk speelgoed en daagt Emma uit, die dit ook weer prachtig vindt.
Even wat vraagjes beantwoorden: nee Iris heeft nog geen veulen en nee Wendy is nog niet 'over' De bedoeling is dat zij dit weekend voor het eerst in haar nieuwe huis gaat overnachten maar ik moet het nog zien gebeuren hahaha
Goh, wat zal dát wennen zijn voor ons allemaal . . .

----------

Maandagmorgen 7 april. Met het zweet op mijn neus zit ik te tikken, ik vond het warm met wandelen. Daar komt natuurlijk bij dat ik met twee hondenkinderen aan de lijn loop en aangezien Noor alweer de normale, ruime interesse in haar omgeving heeft krijg ik wel eens een ruk aan de lijn! Net heb ik de lange pleister van Noor haar buik afgehaald en het ziet er goed uit, wel een beetje eng vond ik het maar ik ben maar eventjes stoer geweest, juist voor mijn meisje. Het maakte haar geloof ik helemaal niets uit, zij lag languit op de bank en laat gewoon alles met zich doen. Wat zijn die 'Medical Pet Shirts' toch een geweldige uitvinding, oneindig veel beter dan die irritante kappen! Inmiddels wordt er alweer in tweevoud gesolliciteerd naar een plekje op mijn schoot, nou effe niet hoor. Gisteravond heb ik mijn vakantie Frankrijksite af gemaakt en dan is het zo leuk dat je zo'n week gewoon weer opnieuw beleeft!

----------

Zondagmorgen 6 april. Sorry mensen, gisteren geen tijd gehad, gelukkig is alles ok hier hoor, met ons Noortje gaat het super! Vrijdag wilde zij eigenlijk al weer mee met de wandeling maar dat mocht natuurlijk niet. Ik heb steeds een kort rondje in de buurt met haar gemaakt. Gistermiddag heeft Dick haar meegenomen met de middagronde, die korter is dan een ochtendronde. Uiteraard aan de rollijn en dat ging ook weer heel goed, dus vanmorgen heb ik haar ook weer mee gehad. Zij blijft voorlopig aangelijnd en mag weer 'gewoon' mee. Ik kan nou niet echt zeggen dat ik lekker gewandeld heb want ook Muisje ging aangelijnd mee. Zij is weer een flink aantal keer op stap (jacht) geweest bij Dick toen ik niet thuis was . . . En nu speelt er weer een oude schouderblessure op en loopt zij mank, ook zij is nu weer aan de pijnstillers. Met Noor ga ik ook gewoon door met die superpilletjes tot zij op zijn. Noor heeft in huis haar bodysuit aan ter bescherming van die giga wond.
Gistermorgen zijn wij (Wendy, Charlotte, een vriendin en ik) al om 9 uur weggegaan naar Bunschoten waar een hengstenkeuring was voor kleine paardjes. Het was heel leuk en we hebben prachtige paardjes gezien en zo schattig als zij echt hengstengedrag tegenover elkaar vertonen!

Nog even dit: steeds meer mensen bekijken de site op een tablet maar ik weet inmiddels dat daar de pagina's maar moeilijk op te verversen zijn! Gewoon uitproberen dus of de site bekijken op je gewone laptop of pc! Ik upload keurig en kijk ook altijd na of het versturen goed gegaan is, dus aan de site ligt het niet!

----------

Vrijdagmorgen 4 april. Om 1 uur gistermiddag kwamen wij in de praktijk en werd eerst Noor onder narcose gebracht en kreeg gelijk een morfine injectie tegen de pijn. Daarna naar Emma en was het net of er niets gebeurd was. Zij zat rustig rechtop in het kenneltje en was blij dat zij ons zag maar wilde maar één ding, wég uit dat pand! Alles prima gegaan.
Rond 4 uur werden wij gebeld dat het met Noor goed ging en zij alweer aan het bijkomen was. De operatie was heel goed gegaan zonder complicaties. Dierenarts Paul had er versteld van gestaan hoe 'strak' Noor nog was na 3 nestjes, een leuk compliment vond ik! Rond 6 uur mochten wij haar halen, zij werd niet eerder afgegeven voordat zij op haar beentjes kon staan. Het is een enorme wond van zo'n 50cm lang, verschrikkelijk. Vergezeld van een AB kuur, en twee soorten pijnstilling gingen wij weer naar huis. En wat was zij blij dat zij weer in haar vertrouwde auto lag, zij liet een diepe zucht van verlichting! In de avond mocht zij alweer een pijnstiller en met een spuitje heb ik water achter in haar bek gespoten en de pil er in geduwd. Als we ongerust zijn of alles goed gaat kunnen wij altijd bellen, zelfs midden in de nacht, lief hè! Maar, zij weten dat wij nooit misbruik van dit privilege zullen maken.
Gisteravond wilde zij na het uitlaten, en keurig buiten een plasje gedaan, alweer wat eten . . .
Dick mag weer voor zuster Dirkje spelen en heeft bij haar hier in de kamer geslapen. Toen ik vanmorgen binnen kwam lag lag Noor in Dick zijn armen, onder het dekbed, lekker te slapen!
Het eerste wat ik gedaan heb is Noor een hapje poezenblikje gegeven met pil, de pijnstilling is werkelijk perfect geregeld en daar zijn we enorm blij mee. Net heb ik een klein rondje met haar buiten gewandeld, ook dat is heel goed voor haar. Dick is met de andere meiden weg.
De komende dagen zullen geheel in het teken van Noor staan.

----------

Donderdagmorgen 3 april. Alweer een rondje Ermelo er op zitten, nu met Emmaatje. Ook haar heb ik toevertrouwd aan de kundige handen van de dierenarts. Om 1 uur vanmiddag moet Noor er zijn, ja toch ook vandaag. Dan nemen wij Emma weer mee terug en verblijven de middag bij vrienden in de buurt van Ermelo, wachtend op de verlossende telefoontjes over Noor . . . Als alles goed is kunnen wij haar vanmiddag weer ophalen, het hangt er van af hoe het gaat met haar. Zo kan het ook zijn dat zij een nachtje blijft daar.
Wat zal ik blij zijn als ik vanavond thuis kom, alles weer voorbij en op naar genezing van Noor. Roos is alweer helemaal de oude en doet net of er niets gebeurd is. Dat is natuurlijk ook wel een voordeel, als je hond een ingreep moet ondergaan, zonder dat zij ziek zijn en een goede conditie heeft.
Verder kwamen gistermiddag mijn twee reisvriendinnen, althans van de laatste reis dus, even lekker nababbelen voor Mieke weer naar Schotland vertrekt.
Al met al een roerige week.

----------

Woensdagmorgen 2 april Nou, geen straf om met de meiden in het bos te wandelen vanmorgen! Eerst nu over mijn Roosje. Gistermiddag om 2 uur heb ik haar opgehaald, een beetje zwabberig maar erg blij dat zij mij zag. Allemaal prima gegaan en navelbreukje bleek niet eens meer verbonden met het binnenwerk, dat had de natuur zelf al opgelost, wel knobbeltje weggehaald. In de auto vleide zij zich met een diepe zucht neer, lekker vertrouwd. Eind van de middag wilde zij weer wat drinken maar plassen ho maar. Begin van de avond heb ik haar in de auto gezet en voor een minirondje aan de lijn mee genomen naar het bos, en toen lukte het allemaal wel. Gisteravond weer wat gegeten en vannacht was zij af en toe wat pieperig maar wel rustig. Vanmorgen heb ik een rondje van een half uur in het bos gemaakt en haar gewoon meegenomen, waar zij los mocht lopen. Volgens ons is een hond slim genoeg om de beweging zelf te reguleren en dat klopte ook! Toen de andere meiden even een konijn opjoegen, ging zij een paar meter mee, maar ging niet achter de anderen aan de bosjes in, zij bleef het van een afstand bekijken. Net weer lekker gegeten, als normaal en nu ligt zij bij mij.
Ook heb ik jullie het grote nieuws nog niet verteld . . . maar we krijgen binnenkort een veulentje!
Jawel van Iris, totaal onverwacht!!!!!!! In september 2013 heeft Wendy haar gekocht en had nog geen veulen gehad. De laatste paar maanden vond zij haar een beetje te dik worden, ondanks veel beweging . . . Vorige week vond zij het toch wel een erg dik buikje en ook haar uiers beginnen op te zetten. Gelijk naar de dierenkliniek Emmeloord gebeld, daar is een speciale paardenafdeling, voor een echo. Daar bleek tot grote 'verrassing' van Wendy dat zij in een vergevorderde dracht is!
Dat móet dus bij de vorige eigenaar gebeurd zijn, hij heeft namelijk wel een apart staand hengstje . . .
Vorige eigenaar gebeld en hij reageerde not amused . . . Zijn vader heeft vorig jaar twee maal de honneurs waargenomen toen hij op vakantie was  . . .
Het kan dus elk moment geboren worden óf over twee maanden. Bij scannen bleek het veulen al zo groot te zijn dat niet meer te bekijken was hoelang of zij drachtig is.
Tja, het was eerst even wennen, dat duurde trouwens maar kort, en nu vinden we het hartstikke leuk en is het veulentje van harte welkom!
Het is nu alleen nog afwachten of er papieren bij het veulen kunnen komen, vader en moeder zijn allebei goedgekeurde paardjes, dus we zijn benieuwd, er zal wel een DNA test aan vast zitten.
Zo zien jullie alweer, never a dull moment in this family . . .

----------

Dinsdagmorgen 1 april. Zo, alweer helemaal ingeslingerd in het gewone leven . . . nou . . . niet helemaal want ik ben nog behoorlijk moe. Wel alweer vroeg op want vandaag is de medische hondenweek begonnen. Om half 9 moest ons Rozenkind bij de dierenarts in Ermelo zijn voor sterilisatie en het weghalen van haar navelbreukje. Uiteraard is zij uit mijn armen in Morpheus armen overgedragen en in de loop van de morgen verwacht ik een telefoontje hoe het gegaan is en vanmiddag mag ik haar weer ophalen. Ik zal dan blij zijn wanneer zij weer terug is, het is nooit fijn om je hondenkind achter te moeten laten.
Hoe de laatste dag van onze heerlijke vakantie verlopen is ga ik direct op de vakantiesite even schrijven.
En deze week zal ik aan de slag gaan met de lentejas want dat is hard nodig!
Net toen ik de site wilde uploaden kwam het telefoontje al, helemaal prima gegaan, zij komt alweer langzaam bij, haha de assistente zei dat haar staartje het alweer doet!

----------
Zondagmorgen 23 maart. Gisteravond was het weer stikgezellig en het diner was super! en dat op een zeker moment een glas wijn ging vliegen vonden wij ook erg komisch . . .
Op dit moment is Dick met de meiden weg, en giert de wasmachine al, je moet het toch allemaal een beetje aardig achterlaten hè . . .
Verder bekijken ze het hier maar, het weekje dat ik er niet ben . . . Verder heb ik niets te melden en vanaf morgen ben ik te lezen op www.dickenyvonne.nl/Frankrijk2014   Ik zal zo even nakijken of de link het doet, maar er is nog niets te zien hoor op die site! Jaha, die ga ik vandaag nog voor een gedeelte invullen. Ons vliegtuig vertrekt morgenmiddag om 12.15, maar met die nucleaire top in Den Haag moeten we het allemaal toch afwachten hoe het verloopt . . . Ik ga naar Schiphol met de trein en ga maar vroeg weg. Op maandagavond 31 maart kom ik weer thuis.

----------

Zaterdagmorgen 22 maart. Zo, alweer bekomen van de eerste schrik, en nu de dingen op een rijtje zetten. Gisteren een telefoontje van Martine gehad dat de operatie van Noor verschoven moet worden, zij moet die dag zelf in het ziekenhuis opgenomen worden . . . oeps ja dát kan ook nog . . . Nu wordt Noor op 4 april 's middags om 1 uur geopereerd door Paul, mijn tweede goede keuze wat dierenarts betreft! De week na mijn thuiskomst uit Frankrijk gaat dus een geheel bezette week worden.
Gisteren verder natuurlijk een leuke dag, dat Wendy de sleutel heeft gekregen. Toen wij er aan kwamen kwam er ook een vriendin en haar man, een fles bubbels mét 5 glazen en lekker hapjes, dit om het nieuwe huis te vieren en dus ook een nieuw begin (slik slik) Gisteravond zijn we het gaan 'vieren' met Charlotte er bij, ook een fles met (kinder) bubbels en een slagroomtaart, goeie combi toch?
Charlotte wilde ook het huis inwijden door het nemen van een warm bad, zij had haar badspulletjes meegenomen!
Wij zijn toen naar huis gegaan en een uurtje er na kwamen zij ook weer. Toen ik zei 'jeetje zijn jullie er nu alweer?', was het antwoord van Wendy . . . 'ja ik wilde nu gewoon weer naar huis'. . .
Oef ik ga mij dus volgende week onttrekken aan het verhuisgedoe . . .  
                   
----------

Vrijdagmorgen 21 maart. Geen goed bericht. Mijn onrustgevoelens waren juist. Maar het is heftiger dan ik gedacht had. Noor moet twee forse operaties ondergaan. Bij zeer nauwkeurig onderzoek door Martine werden er nog meer van die 'plakaatachtige' weke plekken gevonden en een aantal zg 'erwtjes'.  Omdat het verspreid zit van voor tot achter én links en rechts, hebben we samen besloten tot deze zware maar rigoureuze methode, de totale melklijsten worden verwijderd. Noor wordt dit jaar tien en is in een super conditie en wij willen zo lang mogelijk van haar genieten, de keuze was dus niet moeilijk en snel gemaakt. En ja, het heeft traantjes van Dick en mij gekost, zelfs nu ik dit tik.
Op 3 april wordt zij geopereerd aan één kant. Na een week of 6 zal de volgende kant aan de beurt zijn, eerst weer een beetje bijkomen van de ingreep. Het kán ook niet tegelijk.
Maar dit is nog niet alles. Ook bij Muisje is diep in een melkklier een 'erwtje' gevonden maar daarvan is besloten om dit elke maand even goed na te laten kijken en als het groeit is er natuurlijk ook maar één oplossing. Roosje wordt op 1 april gesteriliseerd en gelijk het navelbreukje weggehaald. Op 3 april is vòòr Noor, Emma aan de beurt voor tanden schoonmaken en wordt het wratje van haar achterbeentje weggehaald.
Het is wel genoeg toch zo?
Nee de site is nog niet in lentestemming, gisteren geen zin gehad.
Tja, en zo is het leven: ook vandaag wat leuks, Wendy krijgt de sleutel van haar nieuwe huis!

-----------

Donderdagmorgen 20 maart. WAUWWW wat een mooi weer! Weer een paar reetjes gezien en de meiden ook! Altijd weer een verrassing om hen uit het bos over een greppel te zien springen! Buiten staat alles al gereed voor een paar fijne zonuurtjes. Vanmiddag heb ik een afspraak bij de dierenarts, alles moet geënt worden. Ja een paar maanden geleden had ik het er al over maar heb bewust even gewacht. Nu kunnen alle meiden gelijk, dat was niet zo, telkens er aan moeten denken wie er aan de beurt was en voor de zoveelste keer in de boekjes staren. De enige verschillen zitten nu nog in de rabiës entingen, maar goed, dat is om de 3 jaar. Het nadeel is wel dat je nu in één klap veel geld kwijt bent en dát betaalt de hondenverzekering niet. Verder heeft Emma een klein misselijk wratje op haar zij, en bij Noor vertrouw ik de melkklieren niet helemaal. Ik voel geen knobbels maar vind het toch niet helemaal koosjer aanvoelen.
Nou ja, morgen zullen jullie het wel horen.
Nee, sorry nog geen foto's geplaatst, ben aan een Frankrijksite bezig . .

----------

Woensdagmorgen 19 maart. Eigenlijk heb ik vandaag niet veel te vertellen. Dick vraagt zich altijd al af wat ik nou allemaal te babbelen heb en dat er nog mensen zijn die dat boeit ook . . . wat een lieverd hè . . . ook zo complimenteus . . . Nee hij leest de krabbels nooit, behalve als hij het idee heeft dat het een beetje over hem gaat! Ik heb wel weer wat foto's gemaakt die ik vandaag ga plaatsen. Verder ben ik dagelijks bezig aan het ontwerp voor de lentesite maar ik moet mijn digi prullenbak wel gaan legen want hij zit vol met digimisbaksels. Het is wel lastig voor mezelf dat ik zo kritisch ben op mijn ontwerpen, 'moet er wel een Gordon op, het is immers de gordonsite?' Nee het is geen échte 'Bisontochtsite' meer dus dat woord wil ik zeker niet meer prominent aanwezig hebben. Wil ik, om geen hondje tekort te doen, ze allemaal op het voorblad hebben? Ga ik deze keer eens alleen Muis of Roos op het voorblad zetten? Daarbij vind ik mijn uitgeknipte Emmaatje (alleen dat ontwerpje zit al uren werk in om het zorgvuldig te doen!) van nu op het voorblad zo mooi en zou hem wel weer willen gebruiken. Kortom, veel twijfelingen over de opvulling van de pixels. Jullie zien wel, we hebben nog een paar dagen tijd voor het lente is . . .

----------

Dinsdagmorgen 18 maart. Dat was dus de laatste keer naar Zwolle, ik heb er genoeg van na 9 maanden en verdere vooruitgang zit er niet meer in pinkie. Als de peesontsteking in mijn middenvinger nog langer blijft moet ik daarvoor weer even naar de pc voor een prikje en verder wil ik geen polonaise meer aan mijn lijf. Vorige week bazelde ik hier nog over sneeuw . . . nou als er ergens sneeuw ligt is het wel op 'ons plaatsje' in Zweden, in Mora! Momenteel is een kennisje van ons op vakantie op Spitsbergen (Svalbard) en we worden keurig op de hoogte gehouden van haar verblijf daar! Zo mooi, en daarbij geeft zij de waypoints door waar zij zit en Dick zoekt die dan op streetvieuw op, prachtig! We zagen een bushokje, een ijzeren container mét deur op een stellage te bereiken via een trapje. Maar het allermooiste vind ik nog het bord wat er bij staat . . . 'LOOK OUT FOR POLARBEARS', hmmmmmm dát is pas spannend!

----------


Maandagmorgen 17 maart. Zo zie je maar weer, gisteren heb ik niets gezegd over mijn plannetjes en laat ik ze nou allemaal uitgevoerd hebben! Gefröbeld met gedroogde herfstblaadjes, en de honden allemaal, nou ja Muisje niet dan, getrimd! Heerlijk in m'n eentje thuis (gebeurt mij niet zo vaak) muziekje aan en rustig op mijn stoeltje zittend de meisjes gefatsoeneerd. Ze zijn prachtig geworden, Emma glanst weer als een spiegeltje, Noor nog een partij haar afgestript, Roos weer ontdaan van een witte waas en allemaal weer keurig getrimde hoofdjes, halsjes en voetjes. Een lust voor het oog! Juffrouw Roos wil nooit stilstaan met borstelen maar kom ik met het scheerapparaat aan om haar oortjes te kortwieken, staat zij superstil met een dromerige blik van, 'oef wat lekker dit gewriemel'. Je zou normaal gesproken zeggen dat het andersom zou zijn, maar nee hoor ons tooske is een Engelse Setter dus werkt het net weer omgekeerd!
Oh vandaag over een week sta ik op Schiphol om een week naar Frankrijk te gaan, heerlijk!
Eerst vandaag weer eens even naar Zwolle . . .

----------

Zondagmorgen 16 maart. Heerlijk gewandeld, lekker temperatuurtje, super droog bos en dus . . . hele schone hondenkinderen! Eén saggerijnige man tegen gekomen met een heel bangig, onzeker, volwassen Labradorteefje. Tja, dat is spekkie voor het bekkie van een net zo onzeker Emmaatje . . . Doordat zij de bescherming van haar eigen roedeltje voelt kan zij zich net wat meer permitteren en zou zij het liefst achter het bange hondje aan jekkeren. Maar dát mag zij dus niet van mij. Noor en Roos doen dat soort dingen helemaal niet en Muisje zou het ook wel willen maar die zat aan de rollijn. Dick gaat direct lekker in z'n eentje cachen en ik heb voor mezelf ook een programmaatje uitgedacht. Nee ik zeg maar niet wat ik allemaal wil doen want anders moet ik morgen weer zeggen dat ik niets gedaan heb . . . Wel ga ik zo lekker Oosters rundvlees bereiden, dat doe ik alleen als Wendy en Charlotte (vegaatjes) er niet zijn . . .

----------

Zaterdagmorgen 15 maart. Gistermiddag trakteerde Roos weer eens op het aroma van human nature . . . Het is vaak op dezelfde plekken, zal het ook van dezelfde persoon zijn? Een cameraatje ophangen en het resultaat hier publiceren? Door de elektische fietsenrage zie ik steeds meer écht oude mensen op afgelegen wandelplekken (fietspaden waar ik ook mag lopen!). Vaak gaan zij gewoon te snel en houd ik mijn hart vast, want iets langzamer gaan als er iemand aan komt doen zij niet . . . tja, dan moet ik maar niet op 'hun' fietspad lopen . . . Dat zij zelf de grootste schade zullen lijden bij een valpartij zien zij kennelijk niet! Gelukkig luisteren mijn honden (meestal . . . ) goed en kan ik hen bij mij roepen (Roos meestal dus niet hoor . . . ) Maar ik weet zeker dat als er een jong moedertje met een loslopend peutertje loopt, zij met liefde van hun racemonster afstappen en nog vertederend bij zullen kijken ook . . .
Dát is dan het verschil tussen een mens en dier, het zou niet moeten mogen!
Toen ik laatst hier in het dorp netjes wachtte tot een té langzame duif van de rijweg af zou vliegen, kon ik rekenen op een goedkeurende duim in de hoogte van een man, jawel hij liep ook met een hondje (zijn wij dierenmensen dan toch een tikkie anders?)

----------

Vrijdagmorgen 14 maart. Zo, andere koek vanmorgen, dikke mist. Ik voelde mij weer net een hondenuitlaatservice met 6 honden, allerlei verschillende formaten en kleuren. Wendy is aan het werk dus 'doen' wij de hondjes. Jaha en gisteren kreeg ik dus wel een goede tip van Peter, over de zwemblaas van onze zieltogende sluierstaart! Eigenlijk moeten we een soort drijvertjes met kurkjes voor hem maken . . . maar eerlijk is eerlijk, dit gaat mij te ver. Na wat gegoogle vond ik nog meer ideetjes, ook om hem een paar dagen in een klein laagje water te laten 'zwemmen'. Het schijnt een 'rasprobleem' te zijn bij sluierstaarten. Bah, waarom worden zulke maffe apparaatjes dan nog gefokt? Ook Wendy wist jaren geleden niet beter, daarbij was het een heel klein visje wat ook klein zou blijven . . . OK, we zien wel hoe lang hij het nog uithoudt. En, hij heeft het gehoord want sinds gisteren zwemt hij regelmatig weer normaal . . .
Ook gisteravond weer een fotobladzijde gemaakt!
Nog iets, ik heb gisteren mijn eerste 'award' gekregen van de fotocursus!

----------

Donderdagmorgen 13 maart. Met veel optimisme zwaaide ik de tuindeuren net open en nu zit ik te vernikkelen terwijl ik mijn krabbel tik. Het is ook nog te vroeg voor zoveel optimisme. Blader ik net even snel door de krant, lees ik er volgende week misschien wel hagel en/of sneeuw verwacht wordt . . . Ach arme blaadjes denk ik dan, inclusief mijn eigen hortensia's in de potten. Vandaag dus maar gezellige viooltjes kopen én een stuk van dat beschermfolie tegen de vorst. Ook vandaag natuurlijk lekker buiten zijn, tussenties op de toelties, trimtafel naar buiten en vandaag ga ik verder met honden uitpluizen. De coatking gaat even flink over alle drie de meiden en Muisje ontspringt de dans! Tenminste dat denk ik nu . . . het kan best zijn dat ik ineens andere prio's ga stellen. Ook liet ik mijn gedachten al weer gaan over een lentejasje voor de site maar daar moet ik toch nog wel even goed over nadenken, misschien is het de Goden verzoeken en is alles mooi groen voor jullie ogen op de site, is het buiten wit!
O ja, die vis leeft nog, eet en zwemt op z'n kop . . . en van niemand heb ik een goed advies gekregen wat ik nou met dat diertje aan moet . . .

----------

Woensdagmorgen 12 maart. Gisteren een leuke maar vermoeiende dag. Eerst naar het Gronings museum, grappig gebouw, mooi ingericht, mooie kleuren, maar die schilderijen boeien mij voor geen meter. Ja, Dick wel, die wil het liefst bij elk schilderij een kwartier staan koekeloeren en ondertussen houd ik mij dan bezig met de mensen om mij heen. Ik kon bijvoorbeeld geboeid luisteren en kijken naar een juf met een schoolklas, de manier waarop zij met veel didactische vaardigheid vertelde over die schilderijen, vond ik zo leuk en daarbij ook constant de aandacht van die kinderen had (haha en van mij) Ook de mooie Prinsentuin nog bezocht met de uitzonderlijke zonnewijzer. De stad, ja mooi, maar zoooooo druk, fietsers rondom je waarbij je steeds opzij moet springen, ja ik ben ook niets (meer) gewend. Lekkere hapjes en drankjes onderweg genuttigd en op terrasjes gezeten. Maar ow wat was ik blij dat ik weer in de trein terug zat . . . geef mij het bos maar . . .

----------

Dinsdagmorgen 11 maart. Mijn dank voor de leuke reacties op het linkje van gisteren, geweldig hè! Ik heb hem al bij mijn favorieten staan en ga regelmatig even kijken of er weer van die juweeltjes bij gekomen zijn en ik ga ondertussen maar hard oefenen . . . om nooit zo'n resultaat te krijgen . . . Nee Kiny, ik kan er echt niet aan tippen hoor! Het is nu nog geen 8 uur en Dick is al met de meiden naar het bos. We gaan vandaag een dagje samen naar Groningen. Waarom Groningen? Nou gewoon, voor de leuk, met de trein! Uiteraard fototoestel mee maar geen boek . . .

----------

Maandagmorgen 10 maart. De energie om mij heen gisteren had mij ook in de greep, alleen niet lichamelijk maar wel geestelijk . . . Ik heb drie boeken in twee dagen uitgelezen . . . Ben ik even blij dat mijn ouders dat vroeger een prachtig tijdverdrijf voor een kind vonden! Zonder enig schuldgevoel (meestal dan?!) trek ik mij terug en kan op de gekste plaatsen lezen. Ik presteer het zelfs, als mijn boek heel spannend is, om staand in de keuken, tussen het roeren in de pannen door, te lezen . . .
Maar gisteren heb ik ook nog mijn foto opdrachten gemaakt en Noor uitgeplozen. Net tijdens het koffie drinken buiten weer genoten van Emma en Roos, zo geweldig leuk als die twee altijd spelen, totaal zonder competitie, dan heeft de één de bal en dan de ander. Als Emma denkt dat Roos haar aandacht wat verslapt laat zij gewoon de bal een paar keer stuiteren en dan komt het witte prinsesje weer in actie!
Gisteren kreeg ik een linkje doorgestuurd met werkelijk sublieme foto's gemaakt door een Russische vrouw van haar kinderen en dieren. Ik zet hem hier bij zodat jullie dat ook kunnen bekijken, dus effe klikken op de foto, uiteraard met ook Photoshop werk maar ook dát is zo fantastisch gedaan, om jaloers op te worden!

----------

Zondagmorgen 9 maart. Wat een belachelijke prachtige dag en iedereen zit hier vol energie . . . ik tik tussendoor even snel een stukkie. Alles staat buiten klaar om van de zon te genieten, zelfs de loveseat heb ik klaar gezet, voor als Dick met zijn liefje thuis komt . . . Wendy is bezig met het aquarium te verversen, die vis leeft nog steeds en ook nog steeds op z'n kop. Bah, ik wou dat dat beest maar eens dood ging. Ik heb al allerlei ideetjes gehad om hem naar de vissenhemel te leiden maar niemand die het durft/wil. Senna meent de boel buiten bij elkaar te moeten blaffen en daar zijn we niet blij mee . . . ook de buren denk ik niet . . . Hoewel wij maar aan één kant buren hebben, die heel soepeltjes zijn en zelf ook twee honden hebben. Wendy heeft, ondanks haar gierende rugpijn de paarden ook al verzorgd, godsamme wat een energie om mij heen.

----------

Zaterdagmorgen 8 maart. Al een heerlijke wandeling achter de rug met Wendy. Op een gegeven moment zien wij Muisje roerloos in de verte naar ons staan kijken, en dan weet je het al . . . Ze heeft haar eigen plan getrokken en dat mogen wij niet zien . . . Hup weg was Muisje. Toen wij een tijdje halverwege op een bruggetje in de verte stonden te turen of dat varkentje er aan kwam, stond zij zo maar ineens naast ons op de brug! Roos heeft al weer helemaal een normaal staartje, gelukkig. Koffie achter de knopen en de kussentjes liggen alweer op de stoeltjes buiten, oef wat fijn! O ja, het allernieuwste . . . Dick heeft het tuinbankje neergezet want hij vindt het zo gezellig om met Noor samen op het bankje te zitten in de zon . . . (lusten jullie nog peultjes, het wordt steeds gekker hier) Straks wel even voer voor de meiden halen in Kampen.
Mensen geniet van het mooie weer!

----------

Vrijdagmorgen 7 maart. Zo, lekker vroeg vandaag, Dick is met de meiden weg en ik borrel (hmm nou ja?) van energie. De was hangt al buiten en nu staat de terrasdeur lekker open en kan ik dus niet lang blijven zitten, zonder te vergoren want het is natuurlijk nog veel te koud voor dit soort activiteiten. Maar ik ga stofzuigen en dan vind ik het lekker om gelijk het huis te luchten. En dan mijn rozenkindje. Het gaat al een stuk beter met haar staartje! Ik heb gisteren toch de dorpsdierenarts maar gebeld, uitgelegd wat er aan de hand was omdat ik dit al eens meer mee gemaakt heb en ik alleen een pijnstiller wilde. Na enig overleg van de assistente met de DA kon ik deze ophalen. Uiteraard gelijk eentje gegeven en gistermiddag zag je haar al opknappen! Nog een groot nieuwtje, 21 maart krijgt Wendy de sleutel van haar nieuwe huis . . . Straks weer lekker naar de bieb, nee ik heb nog niet al mijn boeken uit maar mijn bestelde boek ligt te wachten en dat heeft altijd prio bij mij.

----------

Donderdagmorgen 6 maart. Roos is weer spierwit, ik wist niet wat ik zag gisteren, wat is zij weer mooi en een haar dat er af kwam foei, een heel tapijt . . . Wel gek, je ziet het niet aan haar, net of er helemaal geen haartje af gegaan is! Maar nu voelt zij zich niet lekker. Gisteravond was zij hangerig en af en toe piepen en hing haar staartje naar beneden, op schoot, van schoot af, erg onrustig. Nu weet ik het, zij heeft het al eens meer gehad, een 'cold water tail'. Dat is een acute ontsteking van een spier in haar staart, wat je vaak bij jachthonden ziet. Ik twijfel of ik met haar naar Ermelo ga, het gaat ook vanzelf over binnen een paar dagen en nu ligt zij rustig te slapen bij mij. Ook tijdens de wandeling vanmorgen gedroeg zij zich normaal, wel met een gek staartje. Het hondje kwispelt ook zoveel en de staartspiertjes moeten overuren maken. Hoe ironisch,  een 'cold watertail', net nadat ik haar gewassen heb met lekker warm water!

----------

Woensdagmorgen 5 maart. Zo, dat was gisteren weer een lekker buitendaggie! Maar, heel gek, ik had weinig rust in mijn lijf en vroeg mij telkens af of ik niet wat nuttigers te doen had dan lezen in de zon. Dat zal wel weer het aloude 'vrouweneeuwigschuldiggevoel' zijn. Nee, Dick maakt het geen fluit uit of ik nou lekker buiten zit of hhw doe (hoewel hij dat eerste voor mij toch echt belangrijker vindt, tenminste dat zégt hij . . . als de schone pendeks maar in de kast liggen hihi) Nu is het nog mistig maar ik heb goede hoop voor vandaag. Straks ga ik eerst Roosje wassen, zij verhaart als een gek, nog nooit mee gemaakt, maar over het kleed ligt (lag) een witte waas. Met warm water wassen scheelt al een hoop haar. Helaas ga ik vandaag toch ook tekenbanden bestellen want het begint niet leuk meer te worden, vooral als zij volgezogen en leegetrapt op de grond liggen.

----------

Dinsdagmorgen 4 maart. Ik was weer goed in mijn element vanmorgen, heerlijk, met de meiden in het bos, fototoestel mee, dat is écht genieten voor mij, pure ontspanning! En weer heb ik Emma talloze keren laten springen over de greppel waarbij ik mijn fototoestel wat anders heb ingesteld dan eergisteren. Net heb ik de plaatjes snel bekeken en wat is het toch leuk, die springende Emma, vooral als zij dat lijfje zo gestrekt houdt. Het was helemaal stil in het bos, niemand tegen gekomen. Toen ik bij de auto terug kwam hoorde ik in de verte 'maham' en zag ik Wendy wandelen met haar vriendin, allebei met een kleine pony, zo lief en zo onschuldig, genieten van het mooie weer en de paardjes! Emma komt mij net halen om mee buiten te gaan zitten, jawel de stoeltjes met kussentjes staan al klaar maar zij wil wel gezelschap hebben . . . dus ik ga nu maar.
De vis leeft nog, hij bekijkt de wereld alleen vanuit een omgekeerde stand . . . stakker. Wat moet je nou toch met zo'n diertje?

----------

Maandagmorgen 3 maart. MWAH komen mijn mails weer in tienvoud binnen *&^%$#@ Direct weer wat te doen, hoe dit nou weer kan begrijp ik helemaal niet. Ik heb ook totaal geen verstand van computers en hoe of die maffe dingen werken. Goed, gisteren geen foto's geplaatst, het was veel te mooi weer en we zijn eigenlijk de hele dag buiten geweest, lekker weer een boek uitgelezen in de zon! Vandaag had (heb) ik ook wat buitenacties op het programma staan maar wat een tegenvaller, geen zon. Buiten zit nu Kid te miauwen, die wil op haar wenken bediend worden. In het grote aquarium van Wendy, waar nog één vis in zit, en die ligt op z'n kop. Hij zwom al een paar dagen ondersteboven maar ik geloof dat hij nu de pijp aan Maarten gegeven heeft. Zo, daar zijn we ook weer van af . . . Die bak water hoeft dus straks ook niet moeilijk te verhuizen.

----------

Zondagmorgen 2 maart. Nou gistermiddag was het niet echt mooi weer maar vanmorgen . . . schitterend! En natuurlijk had ik mijn fototoestel mee maar . . . dan moet er wel een volle batterij in zitten . . . dom schaapje als ik ben. Gelukkig heb ik tot halverwege de wandeling nog wel foto's gemaakt maar van al onze ontmoetingen met andere honden niet (veel vandaag!) . Ik ben vandaag 8 honden tegen gekomen! Tja, mooi weer hè en natuurlijk zondag . . . Ik ga zo eerst eens kijken wat ik er van gebakken heb, en ga dan snel weer lekker buiten zitten! We hebben net al koffie buiten gedronken dus de toelties met de tussenties staan klaar! Noor is achter mij aan naar binnen gelopen en ligt nu op de bank, de rest is buiten bij Dick.

----------

Zaterdagmorgen 1 maart. Oh ik had kangoeroe verkeerd gespeld zag ik. Maar ja, hoe ik ook mijn best doe, er zal wel meer een, hopelijk klein, spelfoutje staan in mijn krabbel. Ik heb geen spellingscorrectie in dit programma, ja, wel vertaald in het Engels maar dat staat helemaal raar. Als het vanmiddag een beetje aardig weer is neem ik mijn fototoestel maar weer mee, deels voor mijn opdracht en deels om te proberen weer eens een plaatje voor hier te schieten. Dick is nu met de meiden weg en ik ga direct met Wendy en Charlotte naar leuke dingen voor hun nieuwe huisje kijken. Nee, zij heeft de sleutel nog niet maar het zal misschien volgende week wel zijn. Ja inmiddels ben ik wel aan de gedachte gewend maar op het 'moment supreme' zal het wel even slikken zijn . . . ik zal de vrolijkheid van Senna ook erg gaan missen, het is toch zo'n verschrikkelijk leuk en gezellig hondje!

----------

Vrijdagmorgen 28 februari. Alweer de laatste dag van de maand en einde van de meteorologische winter . . . volgens mij hebben we een seizoen overgeslagen! OK we gaan nu voor de lente en ik hoop op weer eens leuke foto's maken van de meiden. Dat heeft er de laatste tijd wel aan ontbroken . . . Ja ik heb wel foto's gemaakt maar gewoon weer van die huis- tuin- en keukenplaatjes waar jullie niet op zitten te wachten. Ook maak ik foto's voor mijn cursus maar dat zijn allemaal 'natuurplaatjes' en niets voor de site. De meiden hebben weer enorm genoten vanmorgen en ik ook, het leek wel of wij het wild voor ons uit dreven, Muisje haar neus kwam niet van de grond en de settertjes hebben gerend als malloten, Emma leek wel een kangoeroe door de bossen en over boomstammen heen springend! Maar ik heb persoonlijk helemaal niets gezien.
Zo en nu ga ik naar de bieb om mij weer te voorzien van leesvoer.

----------

Donderdagmorgen 27 februari. Zo, ik dacht dat Jari erg verhaart (haha die herder krijgt lekker altijd overal de schuld van) Maar nu is Roos ook begonnen, sodeju zeg, overal witte haren en vele vlokken overal. Mijn rode broek leek wel van angorawol toen zij van mijn schoot ging. En dan de teken, ik ben helemaal nog niet toe aan tekenbanden, normaal pas in april, we vinden er dagelijks al weer een aantal op hond en grond. Alles in de natuur is inderdaad eerder, het zij zo. Al een paar dagen wordt ons vogelkastje bezocht door koolmezen, heel schattig. Wel vrees ik dat wij dan huisarrest gaan krijgen in de lente . . . oeps wat zielig voor Emma, dan kan zij niet op haar toeltie op een tussentie in de zontie zitten . . .

---------- 

Woensdagmorgen 26 februari. Gistermiddag gewandeld met 6 honden, en de kleine Senna bezorgde mij een leuke verrassing . . . Zij wilde niet meer terug komen, rende mij in een sneltreinvaart telkens voorbij, leuke en lieve woordjes hielpen niet, spelen met een stok ook niet . . . grrrrr  Uiteindelijk heb ik alle honden in de auto gezet en ben naast de auto gaan zitten en ja hoor, daar kwam zij weer in volle vaart aanstuiven en ik kon maar één ding, naar haar grijpen . . . hebbes. Volgende keer wil zij helemaal niet meer bij oma komen, maar ik denk dat ik haar volgende keer aan het rollijntje meeneem. Net gezellig gewandeld met Dico en zijn baasje, die wij halverwege tegen kwamen. Af en toe stonden wij even stil omdat ik dan zo nodig naar een waterdruppeltje aan een tak moet kijken, je ziet dan de hele boom er in, zo mooi. Vader Dico zei, 'jee dat is mooi, ik loop altijd zo langs al dat soort dingen, dat zie ik niet eens!' En dát komt omdat ik veel fotografeer, je leert gewoon op mooie details letten en dat geeft je zoveel plezier en een bredere kijk op de natuur!

----------

Dinsdagmorgen 25 februari. Gisteren een gezellige dag gehad, ja ook in Zwolle hoor bij de therapeut! Het is een leuke man met wie ik een heel goed contact heb (foei) Tja en tóch wil ik de bezoeken zo langzamerhand toch echt afbouwen, hij gelukkig ook . . . Met pinkie wordt het nooit meer zoals het was, daar heb ik mij al bij neergelegd. Maar het gevolg is dat ik last van mijn andere vingers krijg en dat is een beetje vervelend, nu weer een peesontsteking in mijn middenvinger. Ik heb daar niet veel last van maar 's morgens klikt hij en dat is natuurlijk niet goed. Voor 's nachts heeft hij een zacht jasje gekregen om hem rust te geven. Enfin, we zien wel. Ik wil zelf op dit moment geen polonaise meer aan mijn lijf en over 3 weken zien we wel weer verder.
Toen ik gistermiddag even mijn digipostbusje open deed wist ik niet wat mij overkwam . . . Hij bleek de hele dag post ontvangen te hebben, maar constant dezelfde  . . . Als je dan weet dat ik veel mails per dag ontvang . . . Ik heb net zo'n 4000 mails verwijderd en had er gisteren ook al een enorme hoeveelheid opgeruimd!
Maar goed, kennelijk is de sores nu weer voorbij.

----------

Maandagmorgen 24 februari. Korte krabbel vandaag- laat thuis van wandeling- babbeldebabbel- koffie met krabbeldekrabbel- douche- naar Zwolle- daarna een bakkie bij vrienden, dus vanmiddag laat weer thuis.

----------

Zondagmorgen 23 februari. Wat begint de dag met mooi weer! Gisteren ben ik een paar uur alleen met het fietsje op stap geweest om foto's te maken voor mijn lesopdrachten. Bij één opdracht zat ik op mijn hurken op de parkeerplaats om koplampen van auto's te fotograferen (jeetje oma wat doe je nou?) . . . Grappig, ik kwam mensen tegen die mij nog nooit zonder hond gezien hebben, en zij vonden het maar wat raar. Yvonne, zonder honden door het bos fietsen . . . Ik nam ruim de tijd om om mij heen te kijken en heb niet één wild dier gezien . . . tja daar moet je dus honden voor mee het bos in nemen . . . Nee hoor, ik begin er niet meer over, ik heb gisteren al het achterste van mijn tong laten zien. Ik heb gehoord dat in het Roggebotzand de zeearenden ook weer gearriveerd zijn en bezig zijn met een nest! Vanaf volgende maand schijn je het weer te kunnen volgen via een webcam. Ik denk dat wij straks wel weer een uurtje in ons hoekje in de zon kunnen zitten, dus ga ik alvast maar 5 stoelen mét kussentjes neerzetten!
Fijne zondag!

----------

Zaterdagmorgen 22 februari. Oeps eerst McKenna een antwoordje geven, althans baas Baardmans dan. Tja ik kan maar één ding en dat is hem gelijk geven en hem beloven dat ik voorlopig de vossenburcht met mijn meiden zal vermijden . . .

Tóch wil ik wel wat kanttekeningen plaatsen. Staats Bos Beheer en ik zijn geen vriendjes, wij matchen niet. Ik vind het een elitair clubje wat veel te veel voor het zeggen heeft. Als ik een uur wandel in een zg 'hondenbos' ter grootte van een postzegel en ik daarbij 3x opzij moet springen én mijn loslopende honden in veiligheid moet brengen omdat er zo'n boskabouter met een zuur gezicht in een vette 4wheeldrive voorbij moet op een smal paadje, kan ik daar totaal geen begrip voor op brengen.
SBB tolereert honden op kleine stukken, maar daar heb je het dan wel mee gezegd. Zij houden wel van de natuur maar honden horen daar zeker niet bij!
Toen ik nog even op die door baas Baardmans aangegeven SBB site keek, werd ik alleen maar weer bevestigd.
En dan die flauwe uitspraak over honden die tegen mensen op springen, laat mij niet lachen! Zelf zetten ze op elke vierkante meter vrije natuur van die grote grazers met schrikdraad er om heen, kijk dáár durven mensen niet meer te lopen! Want dat die, overigens prachtige dieren, vaak helemaal niet zo gezellig voor mensen zijn, gaan ze gemakshalve maar aan voorbij! 
21 jaar geleden kwam ik hier in de polder wonen en bestond ons dorp uit ruim 4000 mensen. Het bos werd weinig bezocht, er waren nog veel minder honden en trimmers bestonden toen nog niet geloof ik. Toch hoorde ik toen van een boskabouter dat er helaas geen reeën meer waren en dat kwam door de honden . . .
We zijn nu 21 jaar verder, het dorp bestaat nu uit ruim 6000 inwoners, velen mét hond die in het bos komen en loslopen. En? Wij hebben momenteel een groep van 9 reeën in het bos waar zelfs reekalfjes bij zijn die vorig jaar hier in het bos geboren zijn!
Ook is bekend dat hier in de omgeving heel veel vossen zijn die regelmatig 's nachts de tuinen in het dorp bezoeken en al menig konijnen- kippen- en siervogelhok bezocht hebben (dom, want je moet natuurlijk zorgen dat je hok wel vosbestendig is)
Vanmorgen reed ik ook langs 12 vette auto's, waar net de jagers met honden uitstapten . . .  ik hoop maar dat zij de vossenburcht niet ontdekken . . .
Zo, baas Baardmans, die is er uit!

----------

Vrijdagmorgen 21 februari. Toen ik vanmorgen bij het muisveilige bos aan kwam liet ik Muis natuurlijk gelijk los, ik zag al direct dat zij van plan was om haar eigen kleine muizenagendaatje te trekken voor een eigen plan . . . Nou vooruit dan maar, het is mooi (?) weer en ik heb de tijd (?) Zij blijft dan stokstijf staan met een starende blik naar mij alsof zij mij wel weg kan kijken. Ik weet wat zij bedoelt, 'mens loop nou maar gewoon door en kijk niet zo naar mij'. . . En ja hoor, daar ging zij. Een stuk verder kwam ik haar op een kruising tegen en heb ik haar aangelijnd, het regende inmiddels. En wat was ik blij dat ik net op tijd was! De setters waren op de koffie geweest bij de vossen en gingen daarna samen even wandelen . . . Als Muisje los was geweest had het absoluut wel een uurtje geduurd! Daarbij had ik dan de kriebels gekregen van de gedachte dat zij in een vossenhol terecht zou komen. Het is deze keer met een sisser afgelopen . . . lief hè!

----------

Donderdagmorgen 20 februari. Nee geen schaatsen gezien gisteren, erg hè. Ik ga met de billen bloot . . . het had geen prioriteit gisteren en er kwamen andere things to do op mijn pad. Een klein nieuw knutselwerkje boven de krabbels, maar naar het zin is het absoluut niet. Toch wat anders bedenken. Net is mijn leppie natuurlijk uitgeblazen maar helaas zit er tussen de toets van de r kennelijk weer een kruimeltje want ik moet telkens de r extra aandacht geven anders zien jullie hem niet. Charlotte liet mij gisteren een op de tafel geprojecteerd toetsenbord zien (van een telefoon waar het scherm van op de muur verscheen!) die het nog deed ook! Tja dan moet de tafel ook wel etensesten vrij zijn natuurlijk, tenminste dat denk ik. Kortom, een knap staaltje digi. Vandaag ga ik weer een paar opdrachten voor de fotocursus doen, hoewel ik zie dat de zon alweer verdwenen is, en het fotografeert nou eenmaal veel leuker met de zon.  Jaha er zitten 44 erretjes in dit stukje . . . toch de compressor maar weer even aanzwengelen, oeps weer een r.
Haha, o ja Nelly, ik heb de hint begrepen hoor, nu moet het nog tot Dick doordringen . . .

----------

Woensdagmorgen 19 februari. WAUWWW vandaag twee vossen gezien en de honden ook . . . Ik denk dat die vossen nog steeds bezig zijn om de zweetdruppels van hun voorhoofdjes te wissen! Daarbij overleggen zij natuurlijk wat zij nou moeten met die setters, want die hebben hun hol ontdekt . . . Nee onze honden leiden zeker geen saai leven! Goh, die Sven, jaja die Jorrit is niet mis, en ach die Bob, wat een lieverd, maar een bezoekje aan de kapper zou hem goed doen . . . Vandaag dus de dames, ja ik ga wel kijken hoor! Verder gewoonweg niets te babbelen vandaag, dus maar weer even een mopje van de heer Rupert.

----------

Dinsdagmorgen 18 februari. Godzijdank is het met Noor met een sisser afgelopen, geen gevolgen verder van de bottenvreterij. Ik heb net heerlijk gewandeld en ook de honden hebben erg genoten, dat was goed te zien. Al heel snel zag ik hen met een bloedgang rennen achter een wit kontje aan, een grote haas dit keer. Deze is dus zondag de geweerdans ontsprongen! Het is in het bos goed te zien dat de lente er aan komt, hetgeen ik met gemengde gevoelens bekijk . . . Natuurlijk leuk dat langzame uitlopen van blaadjes, maar aan de andere kant mis ik toch écht iets. De winter. Ik heb er ook geen vertrouwen meer in dat dat nog komt. Ik ben nog steeds in het blauw bezig met de website maar ja, eigenlijk komen de lentekleuren al  in zicht . . .

----------

Maandagmorgen 17 februari. Zoals dat zo vaak gaat, van al mijn voonemens van gistermorgen is niks volbracht. Tja, de tv stond aan op de olympische spelen en het greep mij vast bij mijn kladden. Mijn vader zal zich omgedraaid hebben in zijn graf, ware het niet dat hij gecremeerd is. Yvonne kijkend naar sport . . . Hij zou zich afvragen of ik niet ernstig ziek ben. Inderdaad, voor het eerst van mijn leven kon sport mij boeien. Het begon van de week al met freestyle skieën, ik was flabbergasted van die, vaak smakelijke mannelijke hapjes in strakke pakjes, die zich in het diepe storten en er nog lol aan  beleven ook! Maar goed, al dat oranje schaatswerk vond ik echt geweldig! Hoewel ik het liefst mannen zie, vond ik ook de vrouwen (meest mannelijke figuurtjes waar voor- noch achterkant aan zit) werkelijk fantastisch! Mij spreken vooral emoties erg aan, zowel blijdschap als verdriet, ik zit driftig mee te huilen bij alle soorten tranen! Vooral Jorien, zonder voor of achterkant, beroerde mij tot diep in mijn hart. Goed te zien was bij haar dat vreugde tranen in een moment kunnen omslaan in verdriet tranen. Ook die gezichten tijdens de race vind ik prachtig, bij de lange afstand langlaufmannen liep het snot in de ogen, niet fris maar toch mooi!
Nu over hondjes, Noor heeft vannacht zeker 4 keer gespuugd en inderdaad, met botjes als resultaat grrrr  Ik hoop dat ik niet vandaag met spoed richting Ermelo zal moeten . . .

----------

Zondagmorgen 16 februari. Tijdens de wandeling vanmorgen was ik Noor en Roos een tijdje kwijt en plotseling kwam Noor er aan met een tamelijk groot bot . . . Wat nu weer? Gisteren is hier in de buurt gejaagd op vossen en hazen en ik denk zo maar dat er een stuk aangeschoten wild ergens lag. Toen Dick gistermorgen uit de auto stapte zag hij een jager in een greppel liggen en een stukje verder weer eentje . . . Hij is toen maar ergens anders gaan lopen. Ik weet niet beter of vossen toch echt beschermd zijn maar er zal wel weer een uitzondering gemaakt zijn. Vandaag ga ik maar weer eens digiknutselen hoewel er ook een stapeltje goede boeken ligt te wachten en laten we het maar niet eens over hondenjassen hebben. Maar eerst digiknutselen denk ik want er staat nog steeds een oude foto bij het topic 'foto's'.

----------

Zaterdagmorgen 15 februari. Zo, Dick is weer in huis gewaaid! Ach hij wil momenteel geen hondjes op schoot . . . het is visdag voor hen . . . De bakken eten staan altijd al klaar in de keuken als zij thuiskomen en als er vis op het menu staat, zijn zij niet te houden! Dan wordt er hard 'geroepen' in de gang, zo schattig! Nou niet dat geluid natuurlijk, maar wel het enthousiasme. Mijn laptop kan weer voluit ademhalen en het was wel nodig . . . omdat wij de smaak te pakken kregen van die stofwolken hebben we al het kostbare spul maar uitgeblazen, hahaha zelfs de fototoestellen kregen een beurt! Dick had een belegen digifototoestel waar de lens niet meer in en uit van ging, effe de compressor er op en ja hoor, hij doet ut weer! Tussen de knopjes van het toetsenbord kwamen hele maaltijden uit vliegen en bij Wendy vlogen er bakken chips om je oren! En inderdaad, mijn lep maakt geen gierend geluid meer en wordt ook minder warm . . . wat zeg ik? Hij werd bij de ventilator zo heet dat ik er niet meer aan kon komen . . . Gewoon superstom natuurlijk om het zo ver te laten komen.
Ja hoor, gisteren weer foto's geplaatst!

----------

Vrijdagmorgen 14 februari. Mijn leppie giert er weer op los . . . fijn stof hindert zijn ademhaling, direct zullen wij hem eventjes een pufje gaan geven. Ik heb heerlijk gewandeld vanmorgen over het fietspad door het boerenland, prachtig weer mét fototoestel en 5 honden . . . Muisje het eerste stuk los dus had ik mijn handen vrij. Gistermiddag kwam vriendin Nel met Lieke en ook daar hebben we uiteraard weer mee gewandeld. Lieke is ook zo'n schat van een hond en zo vriendelijk! Ja hoor, natuurlijk vind ik het fijn dat Wendy en Charlotte een eigen huisje gaan krijgen! Ik ben druk bezig met het bedenken van voordelen als wij weer een huis voor ons zelf hebben en het enige is eigenlijk dat we weer wat kunnen opruimen en meer ruimte krijgen . . . En ja, dan gaan wij weer in een 'gewoon' bed slapen, maar helaas kan ik dat niet als voordeel zien, het camperen in eigen tuin bevalt prima!
Vandaag ga ik weer een fotobladzijde maken hoor!

----------

Donderdagmorgen 13 februari. Ja ik heb nieuws. Het zat er natuurlijk al even aan te komen. Maar als het dan zover is, is het even slikken. Vind ik het leuk? Ben ik blij? Nou laat ik zeggen, ik heb er een dubbel gevoel over en ik niet alleen. Maar Wendy heeft een woning toegewezen gekregen en het geaccepteerd. Het eind van ons grote gezin is in zicht. Wanneer het gaat plaats vinden is nog niet zeker, dat zal deze week wel duidelijk worden. Gelukkig wel bij ons in het dorp en ze is er erg blij mee. Uiteraard weet je dat het bij ons wonen niet oneindig is, dat is ook niet natuurlijk. Wél hebben we het sterke gevoel dat we het gered hebben! De eerste periode na het overlijden van Remko was bijna niet om door te komen maar langzamerhand staan we weer op en vooral het laatste half jaar heeft Wendy (en wij dus ook!) zichzelf weer goed kunnen herpakken. Een ander leven dan met Remko maar ook een leven waarin weer plaats is voor andere leuke dingen.

----------

Woensdagmorgen 12 februari. Als ik mijn leppie open komt eerst de post binnen die ik even vluchtig bekijk. Eén forum heb ik even stop gezet want elke morgen kwamen er zo'n 40 mails binnen, leuk maar het steeg mij een beetje naar ut hoofd . . . Enfin, zie ik dat ik een mail van Dick heb, jawel, wij sturen elkaar regelmatig mailtjes . . . en het betreft een unieke foto van gisteren op de Lofoten in Noorwegen. Supermooi, het noorderlicht, ik zeg liever Aurora Borealis, zeg nou zelf, bij deze schoonheid hóórt toch zo'n mooi woord! Wij stellen onze poolreis even uit want wij hebben besloten om het samen met vrienden te gaan doen, dan kunnen we de emoties samen delen, alleen moeten zij nog een aantal jaar werken . . . tenzij zij zich ziek melden natuurlijk . . .
Vanmorgen moest een reetje zich weer snel uit de voeten maken want er zat een witte schicht vlak op zijn hieltjes, de specht hakte er weer goed op los en de koolmezen hebben er ook weer zin in, kortom, wordt het al lente?

----------

Dinsdagmorgen 11 februari. Eerst kom ik even terug op mijn stukje van gisteren, speciaal voor Peter, Paul en Kenna! Alleen het eerste zinnetje had betrekking op  paarden, ik had deze keer geen last van paardenpoep . . . En het verse spoor betrof wilde dieren . . . En ik bedoel 'jammer' omdat de paardenmensen het nodig vinden om onze kleine, leuke, maar o zo kwetsbare paadjes te vernaggelen, je hoeft er maar één keer met een Fries paard met die enorme hoeven over heen te lopen en het is bingo! En dat terwijl er een ruiterroute is! Ons bos is nog maar 50 jaar oud en omdat het voorheen zeebodem was, is het er soppig. Mijn mening is dat we het bos SAMEN moeten delen én rekening met elkaar moeten houden en zij doen dat absoluut niet! Als het bos droog en/of bevroren is maakt het geen fluit uit waar zij wat mij betreft lopen, maar het is nu al maanden heel kwetsbaar door al die regen. Eén keer heeft een paardenmeisje mij gezegd dat ik van het paardenpad af moest gaan met mijn honden . . . En ja, zij ziet het echt verkeerd. Als wandelaar mág ik overal lopen en als ruiter móet je op de ruiterpaden blijven!
Goed, laten we het simpel houden, paarden moeten gewoon op het ruiterpad blijven en mogen niet de voor hen verboden kleine wandelpaadjes vernaggelen!
O ja, ik heb een omgekeerd boksbeugeltje aangemeten gekregen, want pinkie moet getraind worden . . .

----------

Maandagmorgen 10 februari. Heerlijk gewandeld vanmorgen alleen jammer dat het weekend weer veel paarden in het bos gebracht heeft . . . Vanaf het moment dat de honden de auto uitsprongen waren zij van God los! Ik zag dat zij direct een vers spoor hadden en dat heeft hen kennelijk de hele wandeling getriggerd. Roosje heb ik amper gezien, gelukkig wel steeds een witte schim. Momenteel zijn de dames nog heel onrustig, willen nog niet gaan liggen, er wordt gegraven in het kleed en op de vlakke grond . . . Zelfs Roosje heeft het te pakken! Wat zou het toch leuk zijn als zij iets konden vertellen over wat hen bezig hield. Direct ga ik voor de verandering maar weer eens een ritje Zwolle doen, naar de handtherapeut. Ik ben al een paar dagen totaal harnasloos en ik weet eigenlijk niet of dat al mag. Nu ga ik een douche pakken want ik moet natuurlijk wel fris en fruitig in het ziekenhuis aankomen. Net komt poes Kid binnen en ik geloof dat nu de jacht op de kat geopend is . . . en ja die poes vindt dat helemaal geweldig!

----------

Zondagmorgen 9 februari. Ja wél een latertje, maar allebei geen katertje. Dick is met de meiden weg en ik zit een beetje duf te tikken. Uiteraard, een hele gezellige avond gehad! Gisteren nog geen tijd voor een nieuwe illustratie gehad, ik 'moest' mij buigen over een verjaardagskaart. Ik maak altijd persoonlijke kaarten, digitaal, en die ontwerpen verzend ik via Greetz. Het lijkt een vorm van gemakzucht maar aan deze kaarten worden heel wat uurtjes besteed, maar dat ziet men niet . . . En toen ik dan gisteren mijn kaart bijna klaar had kreeg ik een vastloper . . . en NEE *&^%$#@ ik had mijn ontwerp tussendoor niet gesaved . . . en kan ik vandaag weer opnieuw beginnen. Ach er zijn erger dingen, zeg ik altijd, en ik meen het nog ook.

----------

Zaterdagmorgen 8 februari. Zoals jullie zien heb ik weer lekker geknutseld, Emmaatje in een mooie setting. Wij vinden haar écht het allermooiste GSje wat wij ooit gehad hebben! Vandaag zal ik mij over een illustratie bij de krabbels buigen. Het is er echt weer voor . . . hoewel wij al even buiten gezeten hebben deze week waar ik uiteraard weer een paar foto's van gemaakt heb. Dick zei nog dat hij dat flauwekul vond want die foto's zijn elk jaar hetzelfde en dat is waar! Dezelfde honden, dezelfde stoeltjes, dezelfde kussentjes, maar het is niet anders. Ik ga niet voor de site elk jaar andere kussentjes op de stoeltjes kopen . . . tenzij ik vet gesponsord zou worden . . . En andere honden is natuurlijk al helemaal geen optie. Vanavond hebben we een feestje in Zwolle en dat is eigenlijk niets voor ons, wij zijn geen feest mensen en om 11 uur in de avond schreeuwt mijn bedje toch echt! Maar het zijn erge leuke mensen dus zal het toch wel aangenaam zijn . . . Tja en ik ben altijd de BOB, het wordt vanavond een latertje, maar voor mij morgen geen katertje.
----------

Vrijdagmorgen 7 februari. Het is weer takkenweer, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. De meeste lezers zijn ook hondenmensen en zitten met hetzelfde dilemma. Wij hebben bevriende mensen momenteel in Marokko en Z-Spanje en we kijken elke dag naar het weer daar . . . ik gun het ze hoor (?!?), daar niet van maar . . .  Zoals jullie weten staan hier op de site ook kunstwerken van Petri en voor haar heb ik een site gebouwd met nog veel meer mooie werken! Vast wel leuk om eens te bekijken, ik vind het zelf zo knap dat ik graag voor haar een site gemaakt heb! KLIK HIER  En nu ga ik weer wat tijd vrijmaken op op deze site weer wat te veranderen.
Verder heb ik vandaag gewoon niets te kletsen.

----------

Donderdagmorgen 6 februari. Een gedenkwaardige dag, eigenijk de eerste in een serie 'groot verdriet' periodes. Vandaag precies 4 jaar geleden overleed Aartje, onze lieve grote vriend. Nee, nog geen dag zonder dat hij in onze gedachten komt. Vooral de laatste week, omdat wij zoveel oude foto's bekeken hebben en hij zo vaak voor komt op onze vakantiefoto's. En dan gisteravond, een telefoontje van Ivonne (de dochter van Aartje) dat zomaar, plotseling in haar slaap, Flannan, de Gordon Setter is overleden. Flannan was nog het enige hondje van het nest van 12 pups van Eva, geboren in 1999. Zij heeft natuurlijk een prachtige leeftijd bereikt en de natuur heeft dit zelf beslist.
Net vindt Dick in de gang alweer de eerste volgezogen teek van dit jaar, getver.

----------

Woensdagmorgen 5 februari. Gisteren een drukke digitale dag. Ik heb twee kaarten ontworpen, een herinnerings- en een trouwkaart. Ook op pad geweest voor mijn foto opdracht en helaas, afgekeurd, vandaag weer wat nieuws bedenken. Maar ja, ik weet het, eerst hier foto's plaatsen! Ik volg een blog van mensen die onze 'droomreis' momenteel maken, per auto naar het noorden van Scandinavië! Zo verschrikkelijk mooi, elanden en rendieren in de sneeuw . . . Ook vonden we hier tijdens de zoektocht nog foto's met een zeer besneeuwd NL op 3 maart, ik heb nog een beetje hoop . . . Net tijdens het ontbijt, Roosje lag languit over de grond te slapen, zaten Dick en ik te praten waarin het woord 'lief' viel, zo komisch, Roos begon meteen te kwispelen! Een héél bekend woord voor haar, fijn toch!

----------

Dinsdagmorgen 4 februari. Het verbaast mij niets, het gekwetter van vogels in het bos. Gistermiddag leek het wel lente en heb ik mijn eerste foto opdracht gemaakt en het is goedgekeurd! Inmiddels hebben we de sprookjesfoto's gevonden en het was in 1997, ook die zal ik plaatsen vandaag. We hebben dit jaar geen tijd in dat weekje om er naar toe te gaan, té ver van ons oorspronkelijke doel maar Dick en ik hebben afgesproken dat, zodra als wij de gelegenheid hebben, het samen gaan opzoeken, een leuk idee toch! Wendy moet vanmiddag werken en hebben wij weer de oppas op het kleine Beamertje (ja, zo heet zo op dit moment maar dat kan de volgende week alweer anders zijn hoor!)

----------

Maandagmorgen 3 februari. Gisteren stond helemaal in het teken van 'oude foto's' zoeken. Wij zochten (zoeken) speciale foto's van een speciaal plekje in de Provence in Frankrijk. Wij zijn daar eens op een vakantie geweest en het was daar ongekend sprookjesachtig. Je liep langs een rommelig bospad naar beneden en naast je stortte een kleine stroom naar beneden met af en toe van die oponthoudjes, kleine bekkens waarin het water zo onmetelijk blauw was en waar de honden het helemaal geweldig vonden. Omdat ik eind maart een weekje naar die regio ga (ahhh zonder honden) wil ik graag dat plekje nog eens opzoeken. Lastig als je niet meer weet waar en wanneer het was. Daarbij kwamen wij natuurlijk allerlei andere verschrikkelijk leuke foto's tegen waaronder een paar van een spelende jonge Muis en Noor, die ga ik hier neerzetten als golden oldies! Zij schelen maar 4 maanden en dat was destijds dikke pret, lekker samen kranten verscheuren etc!

----------

Zondagmorgen 2 februari. Vandaag had ik Jari mee en heb dus een ronde buiten om gedaan, alles prima verlopen. Gistermiddag zijn Dick en Wendy weer eens ouderwets gaan cachen (wandelen en schat zoeken met de GPS) en hebben zij de meiden mee genomen. Ook hebben zij ouderwets genoten! Voor Wendy weer zo'n stap, cachen zonder Remko . . . Goh, op dit moment ligt Emma ook bij mij op schoot en valt mij toch op dat ik wat grijze haren ga zien in haar snuitje, bah, dat vind ik erg. Niets blijft zoals het is. Dank je voor je tip Til! Maaruh is geen optie voor een hond als Muisje, die staat tientallen keren op het Franse remmetje om op spoortjes te snuffelen en dan zie ik mezelf al struikelen over dat lijntje . . . minstens een gebroken been gaat dat dan opleveren . . .  Dick is af en toe wat oude fotoboeken aan het scannen, en ja ook dán ga je weer terug in de tijd. Is dit een teken van ouder worden? Dan mag ik wel opschieten met mijn fotocursus, anders is het geen moeite meer.

----------

Zaterdagmorgen 1 februari. Goh, alweer februari dus de foto's ga ik neerzetten in februari, écht vandaag hoor! Ik ben lid geworden van een digitaal fotoforum, ,jee daar krijg je bijna een minderwaardigheidscomplex van, er valt nog veel te leren voor mij, heel leuk natuurlijk. Ik start binnenkort met een workshop met echte opdrachten. Goed, leuk, maar daar kan ik natuurlijk geen Muisje aan een rollijn bij gebruiken of een lam pootje . . . Ik begin toch wel steeds meer mijn beperkingen te voelen van mijn hand. Nee, het is allemaal nog niet achter de rug en ik kom daar later nog wel eens op terug, het heeft een aardige nasleep gekregen . . .
Tja, en dan komt Dick weer thuis met drijfnatte honden . . .

-----------

Vrijdagmorgen 31 januari. O wat heb ik genoten met de wandeling en ik had mijn camera mee. Niet dat ik nou goed foto's kan maken met een trekkend Muisje aan de rollijn en een hand die het niet leuk vindt maar toch! Als ik echt rustig de meiden wil fotograferen op een goede manier moet ik Muisje thuis laten of haar loslaten. Dat laatste is geen optie bij ons in het bos . . . Heerlijk alles bevroren, helaas maar van zeer korte duur. Ik relaiseerde mij wel weer dat ik toch wel heel graag in een kouwe neuzenland zou willen wonen, maar hoe krijg ik mijn familie nou mee? Als ik toch nóg een leven krijg hierna, weet ik het wel! Gisteren kreeg ik ook een mooie foto van vrienden die in Marokko zitten, van een zandstorm, tja ook dát vind ik weer prachtig! Ik zal vandaag (hoop ik) weer wat tijd vinden voor foto's plaatsen . . .

----------

Donderdagmorgen 30 januari. Lekker koud buiten, fijn! Dick is met de meiden weg maar op mijn paadje vanaf de camper (ja wij slapen nog in het vakantieverblijf) voelde ik wel de kou. In de camper merk je daar helemaal niets van, het is er een lekker temperatuurtje, Om 9 uur 's avonds zetten wij daar de verwarming aan en de elektrische deken, zodat het om een uur of half 11 heerlijk is. De kachel staat 's nachts op laag en moet je daarbij geen elektrische deken aan hebben want anders ligt er 's morgen een grote plas vet . . . Grappig, er zijn altijd mensen die medelijden met ons hebben en dat is écht zo onterecht! Ook het bed daar is prima, jawel met binnenvering! Muisje heeft een nieuw bontmandje gekregen wat zij erg waardeert en de andere meiden hebben dikke kussens in hun bedje met flanellen hoezen . . . Ik let altijd op de oortjes als zij wakker worden en zij voelen dan ook lekker warm aan. Ja hoor, het gaat prima met ons!

----------

Woensdagmorgen 29 januari. En vanmorgen mocht ik de autoruit krabben, jippie! Gisteren hadden wij, mind you westerlingen, een prachtige zonnige dag! Ik heb er van genoten en ook Emma stond alweer steeds bij de achterdeur te zeuren om een stoeltje mét kussentje in de zon . . . Nee zo ver is het nog niet maar wel is te zien dat áls de zon schjnt, het niet meer lang duurt voor wij ons stoeltje in de zon gaan zetten! Tja, als die winter dan niet komt moet het maar snel voorjaar worden. Zo en nu moet het er ook maar uit: NEE wij hebben nog geen reisplannen voorlopig. Het zit er in dat Wendy binnen niet al te lange tijd een huis krijgt aangeboden en uiteraard willen wij er dan ook weer bij zijn! Natuurlijk zouden wij wel weer eens wat camperkilometertjes willen scoren maar zo ver is het nog niet. Wel zit er iets anders leuks voor mij in het vat . . . een paar lieve vriendinnen hebben mij uitgenodigd voor een weekje Frankrijk in maart, heerlijk toch!

----------

Dinsdagmorgen 28 januari. Zo, met frisse moed aan een nieuwe dag. Ik lees mijn stukje van gisteren over en ja ik had het wel even te pakken! Maar goed, dat is nou eenmaal zo, af en toe. Met mijn hand gaat het gelukkig de goede kant op en mag ik de komende twee weken af en toe de spalk af en jawel, vannacht sinds 8 maanden, voor het eerst helemaal zonder spalk! (dat mag vanaf nu om de nacht) Beetje gek wel, maar ik ben zo gewend aan dat geval aan mijn arm dat ik weinig verschil gemerkt heb . . . Wél een warmere arm, ik denk toch dat ik met stellage vaak mijn arm boven op het dekbed leg. En dan, lieve B. uit Pieterburen, mijn dank voor de 80(!) foto's van je hondenkinderen in de sneeuw . . . in één woord GEWELDIG! En ik weet, dat je er zelf net zo veel plezier aan beleefde als je honden! Laat een paar van die plaatjes op postergrootte afdrukken, zo kun je er veel van genieten, ook als die witte sprookjeswereld zich weer verruild heeft tot Groningse klei . . .

----------


Maandagmorgen 27 januari.
Geen leuk stukkie vanmorgen.
Ik baal, het baggerbos hangt mij momenteel ernstig de strot uit. Al glijdend, ondertussen af en toe tegen een boomstam hangend of over een boomtak heen, heb ik mijn wandeling gemaakt. Ik ben gewoon moe. Oorzaak? Tja van alles wat denk ik. Op dit moment zou ik willen dat ik in een scheefgezakt krot in NO Groningen zou wonen, zonder baggertroep maar mét sneeuw. Elke dag weer smerige honden, gatverdamme wat verveelt het mij. Roosje is gewoon een grijs hondje en ik zou haar graag willen wassen maar het heeft zo weinig nut. Ze zal zegguh en schrijvuh een uurtje mooi zijn en dan begint de ellende opnieuw.
Er is vandaag één lichtpuntje en daar hou ik mij maar aan vast. Straks naar de handtherapeut en ik denk wel dat mijn harnasje er af mag.
Zo genoeg gemopperd, mag wel eens een keer toch?

----------

Zondagmorgen 26 januari. Sorry voor de geenkrabbel gisteren. We gingen naar Zwolle met z'n allen, naar de IJsbeelden tentoonsteling (nog t/m vandaag en daarna worden de beelden het water in gekieperd . . . ) Voor wij hier eenmaal weg zijn met die hele menagerie verzorgd achter gelaten te hebben, kost altijd wat tijd en organisatie. Maar echt, het is de moeite waard, wat een kunstenaars, prachtige zeer gelijkende ijsbeelden van de koninklijke familie, het thema voor dit jaar. Wij hadden gedacht er wat langer rond te lopen maar het was zo ijzig koud binnen, pffff. Dat komt ook door al die vrieslucht blazende apparaten, je zag zelfs aan sommige beelden dat het smeltstadium zich al lichtelijk aandiende! Maar goed, ik hóór jullie denken, dat heeft zij tóch haar portie vrieskou gehad . . . Ja ook foto's gemaakt, althans Dick dan, mij te koud om aan die knopjes te priegelen zonder handschoenen. Er zijn een paar leuke bij maar de kou weerhoudt je er van om je toestel goed in te stellen, dus alles op de automaatstand zonder flitser.

----------

Vrijdagmorgen 24 januari. Jee wat gaat de tijd toch snel en nog steeds geen winter. Gistermiddag kwam onverwachts vriendin Nelly met gsje Lieke. Voor dat de laatste zich het realiseerde werd zij in de auto gestopt met nog 6 andere honden voor een wandeling . . . Ach arme hond, zij wist niet wat haar plotseling over kwam, blij dat zij oma zag en huppakee gelijk de auto in en bij de andere meiden, zij maakte zich heel klein en vermeed oogcontact, maar alles kwam goed! Net lees ik in de krant dat er sneeuwuilen hier geland zijn, ik hoop die ook eens in het eggie in het wild te zien, zij zijn zo verschrikkelijk mooi! En nu maar hopen dat het geteisum ze met rust laat . . . Zo en nu ga ik een deel van Jari maar eens van het kleed verwijderen. 

----------

Donderdagmorgen 23 januari. In mijn volgende leven wil ik echt op een onbewoond eiland wonen hoor. Godsamme nou weer die human nature die mijn haren recht op lieten staan. Ben ik lekker aan het wandelen zie ik de honden staan een stuk verder, witte tissues lachten mij van verre toe . . . ja en dan weet ik al genoeg. Eenmaal in de buurt hadden zij kennelijk genoeg gegeten en al beklikkend (leuk woord hè) kwamen zij naar mij toe en ow wat moet ik mij dan bedwingen . . . Ik weet zeker dat dit vroeguh niet zo vaak voor kwam. Door al dat vaak nutteloze geren en geracefiets moeten mensen kennelijk onderweg vaak poepuh en vallen alle remmingen weg. Als hondenmens zit je daar toch maar mee en ik lees er nooit iets over! Verder lekker gelopen en ook Jari had ik mee dus deed ik een aangepaste wandeling met een geringe kans op andere honden . . . Momenteel zit Dick met de koptelefoon op te luisteren naar muziek waarbij hij af en toe mee fluit en zingt. Dat laatste is niet om aan te horen maar werkt wel op mijn lachspieren want ik denk dat hij denkt dat het heel mooi klinkt, je hoort namelijk wel dat hij zijn stinkende best doet om het zo mooi mogelijk te doen! tjiezusss nu gaan zijn voeten ook nog meedoen.

----------

Woensdagmorgen 22 januari. Ja mijn kleine witte meisje is om wat voor reden dan ook altijd gek op mijn bril, die zij dan van mijn laptop afplukt. Dit gebeurt natuurlijk alleen maar wanneer ik, domme mam, hem gewoon zomaar voor het grijpen, op mijn laptop leg, terwijl deze op bekhoogte staat. Verder vernielt zij nooit iets, zelfs de minispeeltjes van Senna niet! Maar pikken? Ach die taktiek heeft zij ten volle ontwikkeld en tegenwoordig heeft zij een medestander in poes Kid. Maar daar kan ik niets voor op de afzuigkap zetten, die springt overal op en kan dan ook overal bij! Ik moet vaak lachen om die minitijger, vooral als zij iets gepikt heeft doet zij zo grappig. Als er een hond aan komt legt zij snel haar pootje er boven op en draait haar kop af, tot het gevaar geweken is. Nee de honden zullen echt niets van haar afpakken, wat dat betreft is een kat toch ook wel superieur aan honden hoor! Kortom, een kat is huis is ook ontzettend leuk!

----------

Dinsdagmorgen 21 januari. Ik ben lang weg geweest vanmorgen, vinden de meiden niet erg. Nee hoor, geen op hol slaand Muisje maar gewoon lang gebabbeld. Zo af en toe vind ik dat best leuk. Ook ik ben wel eens nieuwsgierig naar dorpsnieuwtjes . . . Wel heb ik mij behoorlijk geërgerd aan die paardenmensen in het bos. Prima dat ook zij er zijn maar laat die lui nou eens gewoon op de ruiterpaden blijven ipv onze wandelpaadjes te vernaggelen! Ik denk dat ik maar eens een stukje ga schrijven voor het plaatselijke sufferdje. Grote gaten van grote hoeven in de klei en als het gaat vriezen ben je ook mooi klaar, dan moet je opletten dat je je nek niet breekt. Zo en nu ga ik boodschappen doen want mijn kleine witte meisje heeft gisteren mijn leesbril gevonden en er een beetje ruw mee gespeeld . . .

----------

Maandagmorgen 20 januari. Lang heb ik gedacht dat het  verharen van honden te maken had met de temperatuur, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn! Het heeft te maken met de dagen die langer worden. Dat is goed te zien aan Jari . . . wolken met haar vliegen om je oren en de deurmatjes lijken wel van mohair. Onze eigen honden verharen helemaal niet zo specifiek op bepaalde tijden en zo erg ook niet, godzijdank. Ik kan mij nu wel voorstellen dat herders vaak in kennels zitten . . . Maar gelukkig heeft die eigenwijze Henry hier zijn entree gedaan en slokt met veel plezier die wolken op! Ik wil dus de belangstellenden maar even zeggen, 'een Henry is een TOP stofzuiger'! Hij is niet goedkoop maar je hebt wél wat en volgens mij gaat hij de boel ook nog opschudden in Huize Avondrust . . .

----------

Zondagmorgen 19 januari. Een heerlijk fris windje vanmorgen en als ik mij niet vergis kwam hij toch wel een beetje uit het oosten! Gisteren prachtige Appaloosa hengsten gezien, het was ook alleen een hengstenkeuring. Appaloosa's van mini tot maxi, prachtig! We zijn gaan kijken of Wendy misschien een geschikt hengstje zou zien voor Iris. Mogelijk wordt zij in april gedekt. Maar zij weet nog niet zeker of zij haar door een Appaloosa laat dekken, Wendy wil graag een één kleurig veulentje proberen te scoren. Gister was de dag van het NAS, Nederlandse Appaloosa Stamboek en op 5 april gaan wij naar een hengstenkeuring van (weet ik even niet meer, maar andere mini paardjes) Tja, en ook gisteren zag ik blije en teleurgestelde gezichten, niet anders dan op hondenshows . . . Ik geniet alleen al van de aanblik van zoveel mooie en goedverzorgde dieren en of zij nou een eerste, tweede of helemaal geen premie behalen, dat doet aan mijn oordeel geen afbreuk!
Fijne zondag!

----------

Zaterdagmorgen 18 januari. Miekie slaakte een diepe zucht, ja hoor, de foto's heb ik geplaatst! Jullie zien dat Roosje en Senna echt dikke vriendinnen zijn! De andere meiden zijn niet zo gesteld op dat kleine supersnelle dotje poetskatoen. Roos is zo onvoorstelbaar geduldig en zachtaardig, die zou nog geen vlieg kwaad doen! Maar dat hebben we natuurlijk ook al mee gemaakt met het laatste nestje van Noor. Wat een bezit, een hond met zo'n gouden, in alle situaties betrouwbaar karakter!  Gistermiddag, Wendy aan het werk, en Dick ook weg, zat er niet anders op dan dat ik voor hondenuitlaatservice aan de slag ging. Jeetje, daar ging ik, 6 honden in mijn bakkie en op naar een rustig stukje, is gelukt hoor, maar ik was tevens blij dat ik weer thuis was. Wel een beetje veel, 6 honden in je eentje. Straks gaan Wendy Charlotte en ik naar een Appaloosa paarden keuring, heel leuk!

----------

Vrijdagmorgen 17 janauri. JA APPELFLAPPEN, jullie hebben het goed gelezen! Bij AH verkochten zij die deze week nog en ow wat heerlijk, effe opwarmen in de oven hmmm, goed voor de vetmeting . . . Vanmorgen Dick zijn wandelbeurt over genomen, hij is een raam aan het inzetten in de stal bij de buren van Wendy. Goh, dat heeft hij ook al eens in Zweden gedaan, hij gaat nog een veel gevraagd raamzetter worden! Momenteel ben ik in gedachten heel vaak in het noorden van Europa, bakken sneeuw, ijzige kou en schitterende poollichtnachten! Maar ook ben ik regelmatig in het zuiden, of ik nou wil of niet. Campervrienden van ons reizen al  3 maanden door het prachtige Marokko en we worden wekelijks op de hoogte gehouden van hun belevenissen grrrrrrrr Ook dáár zijn de nachten prachtig, sprookjesachtig met duizenden sterren, vooral als je in de Sahara staat. En dan krijg ik hondenpootjes te zien in het zand . . . jaha die foto's en herinneringen hebben wij ook!
Het lijkt er stiekempjes wel op dat het reisvirus gaat toeslaan . . .
O ja, vandaag komt er weer eens een fotobladzijde! (écht waar hoor Miekie!)

----------

Donderdagmorgen 16 januari. Zo, eerst eens de resten appelflap tussen mijn toetsen weg blazen, zo langzamerhand kun je een hele maaltijd er tussen uit plukken.
En dan ja jeetje goh wat erg pff wat nu . . . Nou is het al wat langer dat er buiten niet meer naar mij getoeterd en/of gefloten wordt en dat is inmiddels wel gewend, maar tóch . . . Eerst wilde ik het jullie niet vertellen maar ontkennen heeft geen zin meer . . . Gister viel er met een zacht plofje een envelop met een uitnodiging van de gemeente in de brievenbus . . .  'dit jaar wordt u 65 en u mág gratis meedoen met een fittest voor senioren . . . ' Sodeju zeg, dit was toch wel effe een kopstoot hoor! Met nog een mooie zin er achteraan 'u mág begeleiding meenemen. . . ' Er doemde gelijk beelden op van yvonne met een rollator . . . Eerlijk is eerlijk, ik heb even tijd nodig gehad om dit tot mij door te laten dringen, tot grote hilariteit van mijn huisgenoten . . . Vooral Charlotte vond het geweldig, oma die een parcourtje moet hard lopen ("wel een bh om doen hoor oom") en daarbij een vetmeting, ook nooit weg natuurlijk
Nu weer even over tot de orde van de dag en vanmorgen had ik ook Jari mee, geheel tegen mijn gewoonte in. Ik neem haar nooit mee maar Wendy is aan het werk en ik kon de zielige blik niet weerstaan. Jari heeft een hekel aan vreemde honden en schiet overal op af, en daar kak ik van en schaam mij dan, dat rijmt. Het ging goed vanmorgen, niets en niemand tegengekomen.

---------- 

Woensdagmorgen 15 januari. Poes Kid loopt te miauwen, de etensbakken voor de meiden staan al klaar in de keuken. En omdat ik hen regelmatig lekker verwen zit er ook dit keer een stukje 'Renske' in, en dat vinden zij een grote traktatie! Als zij straks thuiskomen en de hoek naar de keuken inslaan is het echt lachen, want Emma vliegt in de haast steevast uit de bocht om daarna biddend op de grond te gaan liggen! Het blijft altijd weer leuk om naar te kijken. Gistermiddag zijn ze ook getrakteerd maar van een andere orde, een vos, prachtig om even lekker achteraan te sjezen. Ik heb het niet gezien want Dick was met hen weg. Wat zijn vossen toch ook een prachtige dieren, en zo snel! En dat een vos 4 honden te snel af is hebben wij toen in Noorwegen wel gezien, we konden daar het hele traject volgen voor hij een hol in schoot. Daarom 'zit' ik er niet mee als dit eens gebeurd, sterker nog, ik vind het gewoon leuk voor ze!

---------- 

Dinsdagmorgen 14 januari. Nog niet verder getrimd, boek was veel te spannend . . . Net als het weer is het leven op dit moment, gewoon een beetje saai. Dus niets te vertellen vandaag . . . sorry . . . Dan maar weer even een leuk prentje!

----------

Maandagmorgen 13 januari. Weer een tegenvaller, nog geen winter. Gisteren ben ik voor de zonsondergang ook niet de deur uit gegaan. Ik hoest al een paar dagen de longen uit mijn lijf en had geen zin. Wel heb ik weer een beginnetje gemaakt met het trimmen van de honden, Roos is al klaar en Emma half. Dat wil niet zeggen dat zij nu als een geschoren poedel er uit ziet hoor, maar ik kon niet langer tegen ongetrimde hoofdjes aankijken. Dus hoofd en hals zijn klaar en vandaag de rest, tenminste als Dick hen niet drijfnat van de wandeling mee terug neemt. Dan merk je ook pas goed dat trimmen met twee handen moet . . . getverdegetver, als het goed is zit ik nog ruim twee weken in het harnasje en hoop dat dan een tijdje de zaken normaal kunnen verlopen. Hoewel het nooit meer zo wordt als voor mijn aksiedentje, dat realiseer ik mij goed.

-----------

Zondagmorgen 12 januari. Gezellig met Wendy gewandeld en het was (is) prachtig weer, Ik moest autoruiten krabben! Wendy heeft een hekel aan kou en ik ben wat dat betreft echt het tegenovergestelde en heb het gewoon ook nooit koud buiten. Nouuuu behalve gisteren eind van de middag . . . Ik had gelezen op de buienradar dat de zonsondergang heel mooi zou kunnen zijn . . . . jawel kunnen dus. Niemand wilde met mij mee naar het IJsselmeer om naar de zonsondergang te kijken (haha gelukkig, laat mij maar lekker alleen gaan!). Het viel bar tegen. Onderweg er naar toe kon ik nog een foto maken maar eenmaal op die ijskoude dijk, de wind gierde om mijn oren, allemaal wolken voor de ondergaande zon grrrr. Snel weer lekker naar het warme huisje. Misschien vanmiddag?

----------

Zaterdagmorgen 11 januari. Dick zijn hondenrondjesbeurt vanmorgen. Mij wacht de stofzuiger. Allemaal eerlijk verdeeld toch? In Ierland hebben zij gisternacht een glimpje noorderlicht opgevangen, maar niet meer dan een glimpje. Hier was het jammer genoeg te bewolkt. Wij doen ons best om deze lange reis naar het noorden ook waar te maken. Eigenlijk hopen wij nog dit jaar maar of het lukt is de vraag. Een paar vrienden van ons willen graag mee met de camper, met hun eigen camper hoor, maar ja, die vervelende lui moeten nog werken de eerst komende jaren . . . Het is natuurlijk geweldig om die 'expeditie' samen te doen en te beleven. Maar goed, de voorpret is ook al erg leuk! We zullen eerst maar eens even afwachten of volgende week ons een noordelijk sfeertje gaat geven, lekker fotograferen met de meiden buiten!

----------

Vrijdagmorgen 10 januari. Muisje vond het vandaag een mooie dag om zichzelf weer eens een extra rondje te verschaffen . . . Ik zag haar nog een keer naar mij kijken zoefffff weg was zij! Het viel mee, ruim een half uur. Ook vandaag werd ik er weer met mijn neus op gedrukt waarom ik destijds voor ons setterras heb gekozen, ik heb mij weer lopen en staan te verbazen over hun schoonheid, vooral als zij iets zien wat hun aandacht trekt! Nee geen fototoestel mee, dat komt wel weer. Helaas kwam Emma weer in een verzameling gedroogde kleefballen terecht en moet ik er straks maar uit gaan plukken, voor zij zelf gaat knippen. Vannacht was het een supernacht om in het noorden het poollicht te zien en ga ik straks eens lekker surfen over het net om te kijken wie het allemaal gefotografeerd en/of gefilmd heeft!

----------

Donderdagmorgen 9 januari. Paul heel erg bedankt voor je prachtige, duidelijke verhaal in het gastenboek als reactie op mijn stukje van gisteren! Ik deel 100% je mening. Ik hoop dat heel veel mensen dit lezen! Ik vind de wereld vaak zo raar in elkaar zitten en het meeste blijft voor ons toch onder de waterlijn. Ik lees momenteel een boek over Willem Endstra, de vermoorde bankier van de onderwereld, dan weet je ook al niet wat je leest en vraag je je af of er nog wel normale mensen bestaan . . . Eigenlijk zou je geen kranten moeten lezen en ook geen journaal moeten kijken, je wordt er niet vrolijker van. Maar om nou ook boeken aan de kant te leggen of alleen romannetjes lezen, nou nee, dát nou ook weer niet. Want ergens triggert die 'gekke', voor ons volkomen onbekende leefwijze toch wel. Net als gisteren houd ik vandaag een rustig dagje, ik voel mij niet echt fit, niet ziek maar een beetje hangerig. De honden vinden dit helemaal super, lekker bij een rustige mam op schoot liggen met een warm plaid!

----------

Woensdagmorgen 8 januari. Toen ik vanmorgen met de honden in het bos liep voelde ik mij weer een herderinnetje, alles liep geweldig te grazen. En op de terugweg naar huis reed ik, hoe toevallig, achter een auto met een plakaat in het raam, 'teken de petitie en bescherm de grote grazers!' Dit gaat over het grote natuurgebied, De Oostvaardersplassen' waar onlangs een prachtig film (bewust niet naar gekeken) van is verschenen. Ik heb af en toe een flardje er van op tv gezien. Natuurlijk, prachtige beelden, maar weten jullie wel hoeveel leed er achter schuilt? Het is een groot gebied waar wel hekken om heen staan en véél teveel dieren. De natuur mag er 'zijn gang gaan'. . . Dieren creperen er onder de ogen van het publiek, schandalig! Kijk maar eens op de site en verwonder je. http://www.stichtingwelzijngrotegrazers.nl/

----------

Dinsdagmorgen 7 januari. Zo, Charlotte ook weer naar school en begint het échte normale leven weer. Nu nog effe winter worden en dan ben ik ook weer tevreden. Nog nooit gebeurd, de kerstspullen hangen/staan/liggen er nog . . . De lampjes van het camperkunstkerstboompje heb ik nu maar niet meer aangezet. Het wordt hoog tijd om de meiden weer eens een onderhoudsbeurt te geven maar het is zo lastig met 1 hand. Nee, ik wil dit niemand anders laten doen, zo ben ik nou ook wel weer. Alleen supertrimster Inge mag aan hen knippen maar ja, zij woont in Drenthe en kan geen 3 honden op één dag doen, na haar ernstige ziekte. Gister heb ik mezelf weer voorzien van een lekkere lading boeken en hoop ze toch wel allemaal te kunnen lezen . . . Het gebeurt regelmatig dat zij ongelezen weer terug gaan, dat komt ook omdat ik altijd zo hebberig word in de bieb, er is zoveel moois!

----------

Maandagmorgen 6 januari. Langzamerhand begint het gewone leven weer. Aan één kant heel fijn maar aan de andere kant ga ik al mijn leuke lampjes missen, hoewel er een aantal gewoon mogen blijven branden in de kamer. Vanmorgen zag ik weer iets waar ik mij toch echt al jaren aan erger . . . Een jonge vrouw liet een Bull Mastiff gewoon op een grasveldje bij een school poepen en opruimen ho maar. Ik snap dit werkelijk nooit maar ben dit keer niet gestopt om haar er op te wijzen. Gek genoeg zie ik dit nooit in andere landen, vooral niet in de noordelijke landen. Vanmorgen heb ik een tamelijk schone  ronde met de meiden gemaakt al betekent dat wel dat het dan ook een ietwat saaie ronde is, gewoon langs de buitenkant van het bos over het gras, nee daar zijn dan geen reeën . . .
Wat een mooi plaatje hè, van mijn hartelapje op de indexpagina!

----------

Zondagmiddag 5 januari. Een beetje duf zit ik te tikken. We hebben weer harstikke gezellige uurtjes gehad en heel wat afgekletst, waar haalt een mens toch al die gespreksstof vandaan! Ja je kiest uiteraard ook mensen uit waar je dingen, wederzijdse belangstelling mee kunt delen en met sommige heb je gewoonweg veel te delen! Gistermiddag heerlijk gewandeld en de hondjes, en ons ook uiteraard, weer fijn getrakteerd op een portie ree . . . We hadden 8 honden mee waar van ééntje te klein om een ree bij te houden (Senna) en eentje aan de lijn (Muisje), maar de andere 6 hebben flink hun best gedaan maar de reeën zijn toch echt altijd veel sneller! Tja op deze momenten ben je toch wel effe blij dat Muisje aan de rollijn zit want het werd namelijk ook al schemerig en dat zijn dan geen grappen om een hondje kwijt te raken! Het ziet er prachtig uit buiten dus direct weer even een leuke rondje hondje maken!

----------

Zaterdagmorgen 4 januari. Echt nog geen tijd gehad om de foto's te plaatsen en ook vandaag gaat het niet lukken. Direct hier de zwijnestal opruimen, boodschappen doen en alvast de maaltijd voor vanavond in elkaar jatseflatsen. Vanmiddag gaan we eerst samen wandelen met de hondenkinderen. Verder heb ik nu niets te vertellen en uiteraard gisteren weer een heel gezellig dagje gehad en heerlijk gegeten!

----------

Vrijdagmorgen 3 januari. Gistermiddag had ik gewoon zin om weer eens naar een wandelgebiedje te gaan waar ik een tijd niet was geweest. En een spijt dat ik daar van had grrrrrr De meiden waren al helemaal dol toen ik er aan kwam maar zagen niet dat het er een puinhoop geworden is (buiten dat, het interesseert hun ook geen r*) . De bosvernielers hebben daar weer enorm hun best gedaan en de troep (ach zo zielig die karkassen van voorheen nog prachtige oude bomen) achtergelaten evenals sporen in de vette modder van die dikke tracks. Ik kon al niet meer terug. Ik heb er foto's van gemaakt die ik hopelijk vandaag nog kan plaatsen. Wij hebben een 'vol' weekendje. Gistermiddag kwam er een vriendin van Wendy met haar dochter eten en ook blijven slapen, nou is dat natuurlijk mijn pakkie an niet maar toch. Vanmiddag gaan wij naar vrienden en Wendy en Charlotte gaan ook mee, de dames gaan even shoppen in hun favoriete winkel . . . Morgen komen er vrienden bij ons met honden en campertje en blijven gezellig slapen op ons garagepad, leuk toch! We hebben er zin in!

----------

Donderdagmorgen 2 januari. De site weer met een nieuw gezichtje, hoewel, de nieuwe indexbladzijde is ook al klaar maar ik vind het nog wel een beetje leuk om de 'kaart' er een paar dagen op te houden. Ik heb niet voor niets zo mijn best gedaan op deze creatie! Al een aantal weken eet Roos slecht, nou ja slecht is niet het juiste woord, maar onregelmatig. Verder merk je niets aan haar, net zo energiek als altijd. Ik ben bang dat het door die aardappelvreterij komt en de komende weken wordt er niet langs aardappelvelden gelopen. Best lastig, als je in een aardappel/uien metropool woont. Verder geen nieuwtjes vandaag alleen vraag ik mij af wanneer het nou eens winter wordt . . .

----------

Woensdagmorgen 1 januari. Allereerst natuurlijk iedereen een gelukkig maar vooral gezond nieuwjaar! Verder ja, gatverdamme wat een knallen maar één troost, onze honden zijn er absoluut niet van onder de indruk, gelukkig! Gisteravond om half tien nog even naar het bos gereden voor een snelle uitlaat. Geen carbidbussen dit jaar, dat is verboden geworden, alleen mag dat nog op een speciaal terrein buiten het dorp, godzijdank.
Wel hoop ik dat mijn wandeling van vanmorgen geen voorbode mag zijn voor het hele jaar . . . Midden in het bos kwam ik iemand met 4 loslopende, felle Belgische k*herders tegen en daar word je als mens met 'normale' honden niet blij van . . . Ik heb de zaak beschaafd afgehandeld maar was wel twee honden kwijt . . . In de verte hoorde ik constant Emma blaffen en dat was maar goed ook want ik vermoedde dat Roos daar ook bij zou zijn en dat klopte. Ik vind dat je met zulke honden gewoonweg niet in een bos kunt lopen waar nog meer andere mensen met honden lopen. Mevrouw zei dat ook háár honden uitgelaten moeten worden. Maar ik vind, dat is dan háár probleem, er zijn in de buurt genoeg overzichtelijke stille fietspaden waar je met galbakken kunt lopen! Ik heb dus mijn adrenalineshotje voor vandaag ook weer gehad.
Eigenlijk hoort dit krabbeltje weer in een nieuwe serie en daar ga ik vandaag aan werken.
volgende