MENU                      
2014 deel1 
         deel2                      
 
Vrijdagmorgen 2 januari, jawel 2015 en iedereen natuurlijk een gezond 2015 gewenst met het liefst ook nog een scheutje pret er bij! De oliebollenbuurtbijeenkomst was weer erg gezellig en daarna zijn we naar hét plekkie gegaan, nee ik zeg niet meer waar want anders staat het volgend jaar vol daar en dat hoeft van mij nou ook weer niet . . . We hebben het erg gezellig gehad samen en niets van vuurwerk gezien, het was zo ontzettend koud daar dat wij niet eens een vuurkorf aan gestoken hebben. Toen wij een paar minuten  voor 12 naar buiten gingen, en ik nog snel even wat warms uit de camper haalde, denderde ik precies om 12 uur de camper uit en maakte 'eine gute Rutsch ins neue Jahr' midden in het gezelschap . . . Mijn eerste stunt in 2015 die gelukkig goed af liep! We zaten met z'n 6en in één camper, niet de onze want die is al helemaal bezet met honden en zo af en toe ging ik even naar mijn meiden of moest iets ophalen uit de camper. Bij één bezoekje viel mij de bek open van de puinhoop binnen . . . de dames hadden hun eigen feestje gevierd . . . Het is niet te geloven, maar onze Noor dóet zulke dingen, zij had uit een opvouwkratje, wat in de alkoof staat(!!!!), van alles gepikt en opgegeten, zoals, een bakje roomkaas, een stuk worst, een Roquefortkaasje, een Camembertje, een pakje voorgebraden gehaktballetjes, een kuipje boter en, want zij kregen ook dorst en hadden geen zin in saai water, een pak chocomel! Godzijdank was het een nieuw pak, de dop zat er nog op, wel een gat er in waar de choco uit droop, maar die schade was beperkt doordat hij met het gat open boven lag. Ja, daar sta je dan, helemaal verbijsterd en vooral een soort van bewondering dat Noor het voorelkaar gekregen heeft om die dingen te pakken, dat moet met de nodige stunts gegaan zijn waarbij de anderen vast met samengeknepen billetjes de voorstelling aanschouwden. Nee we hebben helemaal niets aan haar gemerkt, ook aan de anderen niet, zij hebben vast wel mee gefeest. 
En dan vandaag, ja ik móet aan de slag , de site ziet er nu niet uit en ik heb natuurlijk ook weer foto's.

----------

Woensdagmorgen 31 december. Oef de laatste dag. Vanmiddag nog een buurtoliebollenbijeenkomst en daarna vertrekken wij met de camper naar een stil plekkie met een schitterend uitzicht op ver weg vuurwerk! Bij ons voegen zich nog 2 campers met inhoud, zonder vuurwerkliefde, althans zonder liefde voor het geluid want het vuurwerk op zich is vaak heel mooi en vinden we ook leuk om naar te kijken maar brrr die klappen . . . Goed, dat hoef ik niet uit te leggen aan mijn trouwe lezers! Gisteren toen ik mijn rekening bij de INGbank opende verraste ik mij niet alleen over de leegte daarvan maar ook die  leuke 'vraag van de dag' verraste mij. Het ging over vuurwerk en ik plak hier wel even het stukje. Waarom bestaat die oor- en milieu onvriendelijke zooi eigenlijk nog?

----------

Dinsdagmorgen 30 december. Nu ik dit tik besef ik dat ik moet haasten om een nieuw ontwerp voor de site te bedenken, nog één dag de tijd . . . Gister heb ik mij bezig gehouden met een paar fotobladzijden van de afgelopen week. Ik heb nog wat foto's met veel wit maar daar ben ik nog niet aan te gekomen, misschien vandaag. Eerlijk gezegd hebben we nog maar weinig tot geen last van vuurwerk in de buurt. Vanmorgen maar weer eens de wandeling in ons eigen bos gemaakt en alleen op het eind een bekende met hond tegen gekomen. Nu ga ik weer naar de bieb en voer voor de meiden scoren, verder niets te melden.

----------

Maandagmorgen 29 december. Haha de sneeuw kwam niet naar ons dus zijn we naar de sneeuw toe gegaan, met Joke en Anne en de honden lekker gewandeld en chocomel gedronken, de kleine genoegens des levens! Er lag niet zoveel sneeuw maar het was toch gewoon fijn om weer even van dit weer te genieten en we waren niet de enigen! Tsjongejonge wat een honden en mensen zijn we tegen gekomen. Voor onze meiden wel eens goed, die zijn dat niet echt gewend maar wat wel heel erg opvalt hoe zij ons toch in die honden/mensen massa in de gaten houden, nooit hoef je hen te roepen, zelfs ons eigenwijze witte prinsesje niet! Kortom, weer een fijne gezellige dag gehad en uiteraard heb ik weer foto's waar ik 'iets' mee moet!

----------

Zondagmorgen 28 december. Gisteren heb ik er ongelofelijk de pest in gehad, helemaal geen sneeuw alleen maar van die natte witte tinnef, bah. ik was zo disappointed dat ik het nieuws en het weer niet wilde zien. Die mensen met die pretgezichten die wél sneeuw hebben, ik kon het niet aan zien. Maar toen ik vanmorgen met de meiden ging wandelen maakte dat mij weer helemaal blij, lekker vriezend weer, heerlijk en we hebben genoten! Nu even een uurtje thuis en de foto's bekijken want dan gaan wij weer weg met de meiden en hebben afgesproken met andere (en wie zouden dat nou zijn?) hondenmensen in een ander wandelgebied, een lekkere buitendag dus vandaag!

----------

Zaterdagmorgen 27 december. Gisteren een heel gezellige kerstdag gehad met ook leuke verrassende cadeautjes want dit jaar had niemand er iets over verraden! Dick heeft met een extern toetsenbord weer grip op de c kunnen krijgen en nu is het wachten op de sneeuw want voorlopig regent het hier nog gewoon, en dat hebben  we nu wel eens gezien. Voor vanavond hebben we een sneeuw-boswandeling met hondjes en paardjes op het programma staan . . .

----------

Vrijdagmorgen 26 december. Het heeft mij gisteren nog een paar uur gekost voor ik het licht zag en de site is nu te zien, http://www.dickenyvonne.nl/weekendjes/
En nu heeft Dick een probleem met zijn leppie, zijn 'c toets' doet het niet meer en laat hij nou een wachtwoord hebben met een c, dus kan hij dat ding niet eens openen! Ik heb hem al allerlei adviezen gegeven maar die kan ik hier niet neerzetten maar het komt er op neer dat hij aardig moet zijn voor zijn c toetsje! Goh ja, die opa's en oma's ook met hun computers . . . Vandaag komen onze kindertjes hier kerst vieren en de cadeautjes staan gezellig mooi ingepakt op de tafel te wachten! Net heerlijk gewandeld en het weer begint er nu toch een beetje op te lijken . . . en zal ik in het weekend mijn zin krijgen???????

----------

Donderdagmorgen 25 december. Eerst iedereen natuurlijk gezellige kerstdagen gewenst! Die ratrace in de winkels heb ik ook weer overleefd, elk jaar vind k het weer een bezoeking. Vannacht heb ik tot over half twee aan mijn vakantiesite gewerkt en nóg steeds is het niet voor elkaar. De site van de laatste weekenden is af én gepubliceerd maar . . . op de hoofdsite (dickenyvonne) krijg ik met geen mogelijkheid de link er naar toe werkend. Ja, hij werkt wel maar niet op de goede manier. Vaak krijg ik daarover midden in de nacht nog wel eens een brainwave maar dat heeft mij vannacht in de steek gelaten. Om het makkelijker te maken werkt deze site achter de schermen op een andere, nog véél ouderwetsere manier maar wel meestal werkend. Tegenwoordig maak je sites met kant en klare templates maar Yvonne blijft wat steken in the past en doet alles zelf . . . maar dan loop je wel makkelijker tegen een probleempje op! Dus heb ik vandaag ook weer wat te doen, wij hebben een rustig daggie vandaag!

----------

Woensdagmorgen 24 december. Ik weet het hondjes, de wandeling stelde vanmorgen helemaal niets voor. Het begon goed, de auto in en stoppen bij het bos, lekker naaar buiten maar wel over het saaie pad. Nadat Muisje gepoept had, die is altijd het laatst, heb ik mij omgedraaid en weer terug gegaan. Geen zin in vieze honden, nat waren zij wel al, paraplu thuis aan de kapstok en geen capuchon op mijn jas en dan was er nog iets wat ik hier niet schrijf, kortom alle ingrediënten aanwezig voor een niet geslaagde wandeling. Nu even mijn krabbeltje en dan hup naar de winkels om mij te scharen bij het leger voedselverzamelaars . . . Ondertussen werk ik achter de schermen aan een stukje vakantiesite wat over de afgelopen weekenden gaat en ook dat is weer een aardige klus waarbij ik toch telkens probeer mezelf te overtreffen, en dat kost veel tijd . . .

----------

Dinsdagmorgen 23 december. Jaja jullie voelden dus wel goed aan hoe hoog de irritatiegrens was gisteren bij mij. Gelukkig een prachtige reactie van MarijkeO, een échte vogelaar! Natuurlijk hebben wij ook respect voor alles wat groeit en bloeit in de natuur en kan ik mij het 100% voorstellen dat je in de broedtijd daar niet mag komen met honden, helemaal logisch. Maar buiten die tijd moeten toch ook de bijna 3 miljoen honden in NL de gelegenheid hebben om lekker uit te kunnen rennen, ook zij hebben rechten. Het is allemaal zo makkelijk om een bordje 'verboden voor honden' neer te knallen. Wij prijzen ons dus echt dagelijks gelukkig dat wij in 1993 de stap gezet hebben om van NH naar Flevoland te verhuizen, ondanks de vaak vieze modderhonden, een plek waar mensen (en honden) elkaar (nog) niet in de weg zitten.
Verder ga ik vandaag nog wat cadeautjes scoren, wij doen bescheiden aan kerstmis. Maar ik heb wel een vreselijke hekel aan winkelen deze tijd, de gewone boodschappen met name. Die gigantische overdaad aan eetwerk in de winkels bezorgen mij een schuldcomplex. Moet ik daar écht aan mee doen? Natuurlijk is er wat extra's op tafel met de kerst maar al die overdreven levensmiddelen, ik word daar niet blij van. SSSSTTTTTT ik vind het gewoon een beetje boel decadent . . .

----------

Maandagmorgen 22 december. Weer terug van een leuk weekend. Het plaatsje waar wij met 9 campers stonden was wel apart maar niet naast de landingsbaan, dat bleek té mooi om waar te zijn! Maar goed, dit was ook prima voor een paar nachtjes, een afgesloten bedrijventerrein. In het camperwereldje hangt het vaak af van vriendjes/familie/buren of er ergens een overnachtingsplaatsje beschikbaar is in dit land . . . vrij camperen is immers verboden . . . Als wij ergens aankomen is het allereerste waar wij naar kijken waar wij met de meiden kunnen wandelen. Laten we nou net bij een zij ingang van het Nationaal Militair Museum zijn en laat daar nou ook net een bordje staan dat het vanaf 13 december verboden is om daar met honden te komen . . . WEL GVD $%#@!&^zijn ze nou helemaal van de ratten besnuffeld????? Zo'n immens terrein waar kort geleden nog de straaljagers overheen en op denderden en de kerosinedampen je de adem benam . . . Dit pamfletje benam óns even de adem, maar echt heel even hoor en al snel besloten we dat wij daar dus gewoon gingen wandelen mét de meiden los. Uiteindelijk hebben wij ook ons hele leven meebetaald aan de verrichtingen daar en doen dat nog steeds! Het is sowieso lachen daar want er staat nu een bordje 'vogelbroedgebied', en sinds defensie daar niet meer maait kunnen de vogels even schuilen achter een grasspriet als er een vliegtuig opstijgt, probleem opgelost! Ja écht dát staat er! Het lijkt wel of zij het tegen een stel peuters hebben en dan moet je net bij ons zijn met zulke flauwekul. Kortom, jullie lezen wel dat wij ons daarover toch wel wat opgewonden hebben, maar desalniettemin, we hebben er leuke wandelingen gemaakt die onze meiden daar ook erg waardeerden, scheuren over die brede landingsbanen en daarnaast brede grasvelden met een enkele kraai die het leuk vond om een wegvliegspelletje met de meiden te doen. Gistermiddag zijn we gaan wandelen in de Soesterduinen, ook leuk maar wel heel druk.
Nog even over het museum. Zo'n mooi museum heb ik van mijn leven nog niet gezien! Prachtig ontworpen, heel interessant en we hebben nog lang niet alles gezien! Nou hoeft dat van mij persoonlijk ook niet, ik vind het een jongetjesmuseum, maar ben wel blij dat ik dit gezien heb en het is absoluut de moeite waard om te bezoeken!
Verder was het ook gezellig met het 'vrije camperclubje' al is het voor ons wel even wennen dat je meer interacties met mensen heb, zo camperen wij namelijk nooit, dus weer eens wat anders!
O ja, mijn brief aan de Nederlandse Kampeerauto Club is geplaatst in het clubblad, precies zoals ik het geschreven heb en heb inmiddels al leuke reacties ontvangen!

----------

Vrijdagmorgen 19 december. Vannacht werden wij wakker van allerlei kleuren knipperlicht buiten, oranje, blauw, groen en wit. Ja dan moet er iets aan de hand zijn in ons rustige dorpje. Eerst twijfelden wij nog, het bed was lekker warm maar goed, dat duurde niet lang of de nieuwsgierigheid won het. Snel in de kleren en naar buiten, bleek een schoorsteenbrandje in de rij huizen achter ons, de kleine vlammetjes kwamen al uit het dak. Ademloos heb ik gekeken naar al die moderne apparatuur en die hoogwerker vond ik helemaal kicken! Dit zie je niet dagelijks en daarbij was het gelijk een gezellige buurtmeeting waar wij weer eens de laatste wetenswaardigheden gehoord hebben . . . Ons contact met de mensen hier in de buurt zijn altijd oppervakkige-, meestal hondenpraatjes, wij zitten in geen enkel roddelcircuit . . .
Hoewel ik wel vond dat het lang duurde voor er water op de vlammetjes kwam, was het vuur toch snel gedoofd en konden wij ons nog warme bedje weer in duiken.
Straks gaan we weer een weekendje weg met de camper (jawel weer lekker weer) en overnachten op een bijzonder plekje, naast de  landingsbaan van het voormalige vliegveld Soesterberg. We hebben daar een soort bijeenkomstje van 'vrije camperaars' en bezoeken morgen daar het luchtmachtmuseum, wat net geopend is. Daar is in ieder geval geen wifi, dus tot maandag lieve mensen!

----------

Donderdagmorgen 18 december. Zwetend zit ik te tikken, goh wanneer wordt het nou eens winter? Gisteren waren de honden zo verschrikkelijk smerig na de wandeling dat zij allemaal onder de douche zijn geweest. Ja, gewoon boven in onze eigen douche, ik had geen zin om in de kou buiten in mijn slip (?!) te gaan staan. Gelukkig stappen zij allemaal, neehee niet tegelijk natuurlijk, als makke schaapjes de douchecabine in en kan ik na een paar uur weer lekker genieten van het witte fluffy broekje van Roos, zo schattig! Zij is nu 4 jaar en zo prachtig in vacht, een genoegen om naar te kijken! Vandaar dat ik vanmorgen voor een makkelijke redelijk schone wandeling gekozen heb, gewoon over het saaie maar wel schone bospad.

----------

Woensdagmorgen 17 december. Goh, gewoon niets te vertellen en doordat ik zo'n goed boek lees heb ik de foto's nog niet geplaatst. Onze bieb is sinds 15 december 'gestyled' en dat zijn Wendy en ik gistermiddag gaan bekijken. Of het nou gewoon effe wennen is, of vind ik het geen succes, ik ben er nog niet uit. Vanwege bezuinigingen is het nu een soort serviceplein geworden met nog meer reuring. En aangezien ik in bepaalde opzichten wel ouderwets ben, vind ik dat al geen vooruitgang. In de bieb hoort het stil te zijn, geen rondracende kinderen en/of geschreeuw. Maar het allerbelangrijkste, ik heb weer een stapel goede boeken gevonden!

----------

Dinsdagmorgen 16 dcember. Gatverdamme wat een bagger vanmorgen in het bos . . . nee het went toch niet echt geloof ik . . . En wat Dick nou gisteren weer had, een dode ree in het water! Zijn hoofdje was al helemaal weggevreten maar de rest was nog intact. Hoe dit nou weer kan, geen idee. Niet alle wallekanten zijn hier reevriendelijk gemaakt dus misschien is hij wel in het water gestort en verdronken. Toch altijd wel erg sneu om te zien. Ik heb er ook een foto van en zal hem hier plaatsen, maar wel in zwart/wit anders is het zo confronterend . . . Jaha mensen, er is hier meer wild dan jullie ooit gedacht hadden, in de platte polder!

----------

Maandagmorgen 15 december. Weer thuis na een héél gezellig weekend! Geen zin gehad in mijn leppie te openen . . . dat is toch wel apart hè! We stonden deze keer op een camperplaats (jaha we zijn wel in NL hoor) maar, zonder meer een leuk plekje, klein stukje fietsen en we waren met de meiden in het bos, de 'Baggerputten' heet dat daar. Makkelijk, want wij zijn baggeren gewend. Zaterdagmorgen op de fiets samen naar de kerstmarkt, prachtig weer, wat een geluk! Een mooie gezellige kerstmarkt waar we toch heel wat uurtjes hebben doorgebracht. Bij thuiskomst eerst weer met de hondjes naar het bos gefietst en daarna aan de erwtensoep en allerlei andere voor de mens slechte dingen, nou niet echt 'slecht' natuurlijk, maar wel barstensvol calorieën en andere adervervettende materietjes . . . En daarbij héééééél veel babbeldebabbeldebabbel! Gistermorgen samen gewandeld waarbij de angst Joke weer even goed om het hart sloeg vanwege de kippendrift van hun meiden . . . pff gelukkig goed afgelopen . . . Koffie gedronken met warme appelflappen en toen was het zo alweer in de middag en dus weer tijd om op te breken, gatsie wat is dit toch altijd weer snel voorbij. Wij gingen nog even naar Winschoten waar een wolbeurs was, leek ons wel grappig. We kwamen er om kwart voor 4 aan en het bleek om 4 uur te sluiten, maar dat was nog niet alles, wij moesten gewoon de volle pond entree betalen voor een kwartier en omdat wij niet gekke gerritje zijn hebben we ons omgedraaid en zijn weggegaan.

----------

Vrijdagmorgen 12 december. Eerst vanmorgen een bezoekje aan de mondhygiëniste en dan nu even een krabbel. Jaha, we gaan gewoon met het campertje weg hoor, hij staat er al fris en fruitig bij. We moeten naar NO en de wind komt uit het ZW, lekker windje in de rug straks! Gisteren viel het weer mij enorm mee, ik had aan meer regen gedacht. Een pan erwtensoep mee en de stoofpeertjes staan te garen, gezellig! We gaan met Joke en Anne, hoe kan het ook anders als je naar een Zweedse kerstmarkt gaat! Zij komen vanavond (je hebt van die mensen die nog moeten werken . . . ) en we blijven op een camperplaats in de buurt staan tot zondag. Of er dus wat komt van een krabbel weet ik nog niet, jullie zien wel.

----------

Donderdagmorgen 11 december. Holy Mozes wat een takkenweer, en daar loop je dan met 6 honden . . . Enuh, morgen lekker weg met de camper . . . Ik weet nog niet precies hoe ik het mij voor moet stellen maar het heeft op de vroege morgen al aardig op mijn lachspieren gewerkt! Zie het eens voor je, een Zweedse kerstmarkt, een grote tent met allerlei leuke Zweedse dingen, een enorme windvlaag en huppakee daar gaat de tent, de piepschuimen rendieren vliegen door de lucht door de lucht en al tuimelend over de straat belanden zij in de sloot . . . Misschien heel kinderachtig van mij maar alleen al de gedachten er aan bezorgen mij een lachstuip!
Kortom, we zien wel morgen, zaterdag, dé dag dus, schijnt het wat beter weer te zijn!

----------

Woensdagmorgen 10 december. Oh zit ik alweer vroeg te tikken net of ik niks anders te doen heb. Dick is met de meiden weg, lekker in de regen en ook ging hij de honden van Wendy ophalen. Gister ben ik al druk bezig geweest met kerstdingetjes hier in de huiskamer, zo gezellig, al die lichtjes. Normaal houd ik absoluut niet van kitsch maar in deze periode mág het. Er hangt een leuke deco aan de muur van takken en laat Roosje dat vanmorgen nou net ontdekken . . . ik ben benieuwd of het kunstwerk blijft leven tot na de kerst . . . Verder heb ik gister ook nog een paar fotobladzijden geknutseld.

----------

Dinsdagmorgen 9 december. Ow wat heb ik heerlijk gewandeld vanmorgen! Eerst een klein hindernisje, autoportieren waren bevroren maar na een beetje wrikken schoot de zijdeur los. Voor het weer gaat vriezen de deurrubbers maar insmeren met vaseline. De honden hebben ook genoten, tja wanneer niet eigenlijk? Net mijn foto's bekeken en er zitten een paar aardige tussen, ik heb weet wat te doen! Ons schuine badkamerraam was vanmorgen aan de buitenkant ook bevroren en dat ziet er dan zo verschrikkelijk mooi uit met die bloemmotieven dus al vroeg stond ik te fotograferen!

----------

Maandagmorgen 8 december. Noor baalt, de échte speculaastijd is weer voorbij . . . Zij hoeft maar even te denken dat er ergens speculaas bij komt kijken en daar gaat die neus de lucht in en kijkt gelijk naar Dick . . . shame shame . . . Zij weet niet hoe snel zij op zijn voetenbankje moet gaan zitten in afwachting van zijn komst. Of het nou door het ouder worden komt, ik weet het niet (?!), maar regelmatig valt er een stukje uit zijn mond, dat zijn geen kruimeltjes meer en kan zij dat opvangen . . . Tegenwoordig draai ik mijn hoofd maar om en zucht ook eens diep. Vandaag ga ik aan de kerstversiering beginnen, en vooral veel lampjes vind ik zo leuk!

----------

Zondagmorgen 7 december. En ondertussen ben ik bezig met de site in een kerstjasje te steken, veel werk voor een korte tijd plezier . . . Maakt niet uit, het houdt mij van de straat. Wel is het een beetje jammer dat ik borrel van de ideetjes maar ze toch lang niet allemaal kan uitvoeren, dáár heb ik nou net niet genoeg tijd voor. Ik word vaak bestormd door leuke digiplannetjes en allemaal geïnspireerd door mijn meiden. Ik blijf het zeggen, wat geven zij je leven toch verschrikkelijk veel plezier in vele opzichten! Gistermiddag heb ik ook nog wat foto's gemaakt hoewel het licht nou niet echt mooi was, vooral natuurlijk niet in het bos.
In ons geliefde Mora SE staan ze alweer op de skies . . .
----------

Zaterdagmorgen 6 december. Zo, de pepernoten liggen ook weer met korting in de winkel, de indexpagina ligt in de digi vuilnisbak en het gourmetten was lekker en gezellig! Ja uiteraard zit ik nu nog wel in de stank te tikken. Wat een leuke en lieve reacties, ook op mijn galblaasstory. En inderdaad, ik heb besloten tot een operatie want het rampenscenario wat er eventueel boven je hoofd kan hangen als je het er op aan laat komen is niet misselijk! En dan zul je zien, dát gaat mij natuurlijk treffen, zo zit ik dan ook wel weer in elkaar. Maandag bellen voor een afspraak en maar hopen dat dat gekke ding zich rustig houdt tot die tijd. Jammer genoeg zijn de winterspeldenprikjes ook alweer voorbij en ben ik toch wel benieuwd wat er voor ons nog in het vat zit voor het weer lente wordt . . . Aan het eind van de volgende week hoop ik toch op een beetje sneeuw, als is het maar 1cm, we gaan dan een weekendje naar Slochteren, daar is een Zweedse kerstmarkt, daar hoort toch wel een beetje sneeuw bij

----------

Vrijdagmorgen 5 december. Gistermorgen blij, gisteravond en vanmorgen bedroefd met dikke tranen. De militair Majoor Gijs Tuinman werd gisteren geridderd. Sowieso hebben Dick en ik een militair hart maar dit heeft ons behoorlijk geëmotioneerd. De gelijkenis met Remko is zo enorm groot, wij hadden het gevoel dat hij het was die daar geridderd werd.  Dat lieve rustige gezicht, die bescheidenheid, zijn uitspraken over kameraadschap, onvoorstelbaar, het ís gewoon onze lieve Remko. Omdat hij 's avonds laat bij Humberto Tan kwam, zijn we opgebleven en hebben gekeken waarbij weer die dikke warme tranen over mijn wangen stroomden. Ook vanmorgen tijdens het wandelen liet het mij niet los en weer die tranen.
God, wat missen wij hem.
Maar ook, wat een toeval, kwam er een boswachter vertellen over de bever!

Nu weer over tot de orde van de dag en voorbereidselen treffen voor vanavond, sinterklaasavond. Wij doen niet aan cadeautjes, wel met kerst, maar gaan gewoon gourmetten, dat vinden Wendy en Charlotte zo fijn, wij ook hoor!

----------

Donderdagmorgen 4 december. Vanmorgen was Dick met de meiden weg en kwam terug met toch wel een tamelijke unieke foto! Een door een bever afgekloven boomstam! Ik wist helemaal niet dat wij bevers in onze omgeving hebben (ja wel in het natuurpark van Lelystad maar dat is anders), zo leuk om te weten! De foto's zal ik vandaag plaatsen. Dit zijn nou altijd van die dingen die mij blij maken, niet dat afschuwelijke nieuws over het leed van de wereld. Ook blij werd ik gisteravond van, eerst een berenreportage en daarna het programma van 'Heel Nederland Kijkt Sterren', prachtig prachtig prachtig! Als wij in Zweden zijn genieten wij ook altijd zo van die sterrenhemel midden in de nacht als wij met de meiden de laatste avondronde in een pikdonker bos maken, daar is namelijk totaal geen lichtvervuiling. Waarom is er nou zoveel ellende in de wereld, kijk eens goed om je heen en zie wat de natuur ons allemaal gratis geeft!
Iets minder leuks en ook nogal iets privé's, maar ik heb galstenen en een operatie (niet ingrijpend hoor!) ligt in het verschiet, beslissing ligt bij mij. Ik heb een huisarts die meedenkt en ons ook privé kent en hij vindt het tamelijk lastig als mij een pijnaanval overkomt terwijl wij ergens op een afgelegen plaats in Scandinavië zijn. Dus een overweging is, om de pijn voor te zijn en mij nu te laten opereren. Jullie horen het wel.

----------

Woensdagmorgen 3 december. Vanmorgen voor het eerst helemaal gekleed in winteroutfit, sjaal, muts, handschoenen, ingevette lippen, gewandeld, heerlijk! Een straffe NO wind en Yvonne was in topvorm! De meiden waren ook helemaal dol en vooral Emma en Roos spelen en rennen samen, geweldig. Ik heb de luwte van het bos gemeden en heb vandaag de kale polderroute genomen waar onderweg nog genoeg bossages zijn waar de honden in kunnen duiken om konijntjes wakker te schudden . . . Gisteren inderdaad weer even het turbootje aangezet, kast opgeruimd en direct twee tassen vol met 'kleinekinderenspeelgoed' naar de kringloop gebracht, opgeruimd staat netjes. Direct nog even bedenken welk project er vandaag op het programma staat. Dick heeft het dak van de camper schoon gemaakt want nog even en er gingen paddenstoelen op groeien.
Hoe vinden jullie de nieuwe indexbladzijde, lekker digiknutselwerk hoor!

----------

Dinsdagmorgen 2 december. Net moest ik wel effe lachen toen ik mijn stukkie van gisteren overlas . . . een wonderschone taalfout . . . foei en niemand heeft mij hier op gewezen! Gisteravond hier in de straat een knal, nou het leek wel een atoombom, compleet met lichtflits. Ja hoor, het is alweer zo ver, dit moet dus van dat illegale vuurwerk zijn, bah. Leuk succes voor de gooiers want onze honden, met die twee van de buren gingen als malloten blaffen grrrr. Campervrienden van ons hebben al gevraagd of wij met oud en nieuw met hen op 'ons' stille plekje zullen overnachten. Wat mij betreft slaan we dit stukje in een jaar over maar dát hoef ik hier niet meer uit te leggen . . . 

----------

Maandagmorgen 1 december. De turbo is gisteren in de kast gebleven en ik heb mij weer lekker uitgeleefd op mijn leppie, ook nuttig toch? Net heb ik ontdekt dat het nóg gekker kan hier in huis . . . Toen ik in de keuken een stukje speculaas bij de koffiekopjes neer lag, keek Noor van mij naar Dick en gaf een klein blafje, ondertussen liep zij voor Dick uit naar zijn stoel, hij moest gaan zitten . . . Hij staat haar tegenwoordig toe dat zij de kruimeltjes van zijn schoot mag op eten. Nou vraag ik jullie, dit is toch te gek om los te lopen? Vandaag heb ik het bos buitenom helemaal rond gelopen, heerlijk!

----------

Zondagmorgen 30 november. Wij laten ons niet kennen dus Dick is met de meiden weg, nee hij is nog niet helemaal ok en heeft gisteren tussendoor aardig wat tijd op bed doorgebracht. Dit fenomeen kennen we niet maar zal ook wel weer over gaan. Hij is nu wel gewoon met de meiden weg, er moet heel wat gebeuren voor we dat aan de ander overlaten, we hebben zo onze regelmaat . . . Op zaterdag komen er hier altijd twee kranten in de brievenbus dus is er ook heel wat te lezen en dat heb ik gisteren dan ook gedaan. Ik denk dat ik vandaag de turbo maar weer eens even aan ga zetten, het is een zootje om mij heen. Al de nieuwe fotobladzijde gezien? Ik heb er ook wat photoshoppies opgezet voor wat bladvulling.

----------

Zaterdagmorgen 29 november. Heerlijk gewandeld, lekker koud! De meiden hebben mij weer getrakteerd op prachtige plaatjes, voorstaan voor een vossenhol in een wazige zon, zo mooi! Al een paar dagen voelen wij ons niet helemaal fit, met wat vage klachten, maar Dick voelt zich het minst fit. En tóch, als je dan gaat wandelen voel je je absoluut een stuk beter. Ook zo'n voordeel van honden, hoe je je ook voelt, er moet gewandeld worden. Vandaag ga ik een relaxdag houden, lekker lezen. Ook heb ik nog wat foto's van onze camper met wintertentje, ga ik ook hier neer zetten.

----------

Vrijdagmorgen 28 november. Zo, lekker fris buiten, het gaat er een beetje op lijken! Dick is met de meiden+ weg, Wendy is werken dus nemen wij hun hondenkinderen altijd mee. Ik heb even een snelle boodschap op de fiets gedaan en kwam met tranende ogen van de frisse wind weer thuis, genietuh! De échte trouwe dagelijkse lezers, in ieder geval 50 (!) weten dat ik elke morgen even in gedachten in midden Zweden ben, in Mora, waar ergens buiten in de vrije  natuur ons geliefde camperplekje is. Elke dag kijk ik met spanning wanneer de winter daar begint en ja hoor, gisteren de eerste sneeuw! Ik heb even een printscreentje gemaakt want ik wil het graag met jullie delen!

----------

Donderdagmorgen 27 november. Nee hoor, alles ok hier, alleen een late krabbel omdat ik vanmorgen een pittige wandeling gemaakt heb en na een bakkie koffie gelijk met Dick even mee gegaan wat boodschapjes doen. De wandeling was weer heerlijk en ik had 6 honden mee waarvan 5 regelmatig in mijn blikveld waren en eentje alleen maar bij het uit- en instappen van de auto . . . niet moeilijk te raden wie natuurlijk! Ik heb takken gezocht voor een deco kerstboom voor aan de muur. En oh wat heb ik een leuke kerstspulletjes gezien in de winkels maar heb mij aardig kunnen bedwingen en het heeft mij ongeveer 15 eurootjes gekost, valt mee toch? Ik voel dat de commercie vat op mij heeft *&^%$#)(*&

----------

Woensdagmorgen 26 november. Soms begint de dag wel eens wat anders dan normaal maar voor de meiden proberen wij altijd zoveel mogelijk hún ritme aan te houden. Ik had al vroeg een soort van verplichting en Dick is met de meiden gaan wandelen nadat hij mij had afgezet. En jippiieeee alweer een fijn en veilig nieuw wandelplekje gevonden! We waren er regelmatig langs gereden en steeds gezegd dat we daar eens moesten gaan kijken. Nu kwam het gewoon heel goed uit en het beviel prima ware het niet dat Muisje ongeveer een uur haar eigen wandeling gemaakt heeft door de boerenvelden, dit keer tussen fruitbomen door . . . Dick was not amused want haar dogtag is zij van de week verloren en nu liep zij dus wel zonder geldig identiteitsmetaaltje. Maar uiteindelijk is zij toch, zoals altijd, gewoon zelf weer teruggekomen!

----------

Dinsdagmorgen 25 november. Lachuh, haha Til, je weet dus gelijk over wie ik het heb! Gistermiddag zijn we een ritje met de camper gaan maken naar het Roggebotzand en ow wat fijn om weer even in de rijdende camper te zitten! Op de zolder hadden wij al minstens tien jaar een klein wintertentje (soort klompenhokje) liggen, splinternieuw, nog nooit uit de verpakking geweest, voor de toenmalige caravan. Thuis had Dick het frame al even uitgeprobeerd maar aangezien onze camper hier op een lager niveau in de tuin staat hadden we gewoon zin om het uit te proberen op een veldje. Hondjes blij, mochten de camper weer in, fiets ook mee. Toen Dick aan het stoeien was met de stangen ben ik met de meiden een bosronde gaan fietsen en zij vonden het helemaal geweldig, ik ook trouwens! Met wat eenvoudige aanpassingen is het tentje prima te gebruiken, leuk! Als je in de sneeuw met de camper weg gaat is het wel fijn om een klein klompenhokje er aan te hebben waar je je natte spullen en laarzen kunt zetten.
Kortom, we hebben er zin an maaruh het is écht nog niet zo ver . . . en plannetjes maken is ook leuk!

-----------

Maandagmorgen 24 november. 'U BENT TOCH HONDENPSYCHOLOOG', (ik: slik slik) BLAFBLAFBLAF, daar kwam een heel boze meneer de hoek om met een sidderende labrador aan de riem die werd geattaqueerd door twee zwarte -, en muzikaal begeleid door een witte hond . . . 'WAAROM DOET U HIER NIETS AAN?'. . .
Ik kon op dat moment ook niet anders zeggen dan dat het mij speet en waarom ik niet eerder optrad kon ik niet verklaren, noem het maar een soort machteloosheid op dat moment. Pfff jaaaaren geleden heeft meneer een lezing van mij bijgewoond . . . wat ik echt niet meer wist. Ik háát dit kakgedrag van mijn honden en soms vertonen zij dit. Ja, ik weet wel waarom, meneer zijn hond is een zeer onzekere hond die altijd weg vlucht voor andere honden en meneer loopt altijd stug door. Dat wekt, zeker bij een groepje honden, najaaggedrag op, dat heet officieël 'ganging up', dit zie je ook bij klierjongeren. Als je hen apart hebt zijn zij gewoon aardig maar in een groep verandert dat, kijk naar voetbalvandalen. Nu kwamen mijn hartelapjes hem dan tegen terwijl hij aan de lijn liep, goh dat was effe grappig, eindelijk die bangerd eens in de buurt . . .
Goed, meneer was boos en ik bood mijn excuses aan en de honden, ach dat geblaf en gejaag is gelijk over zodra ik stil sta. Vanuit het standpunt van meneer kan ik mij het heel goed voorstellen en ik zou mij ook wild ergeren aan dat gedrag als het mijn eigen hondje betreft. Gelukkig kan ik dat allemaal ruimschoots toegeven en meneer kalmeerde, toegegeven het vereiste toch wel aardig wat van mijn eq . . . En misschien wordt het voor mij weer eens tijd voor een opfriscursus . . .

----------

Zondagmorgen 23 november. De voorlichting werd gisteren gehouden in Ermelo bij een kampeercentrum die geheel in kerstsfeer was, goed passend bij wintercamperen! Echt veel hebben we niet opgestoken, wel een paar handige dingetjes maar verder ging het nogal over de winterreizen die zij organiseren. En dát is nou net iets waar wij geen van allen van houden . . . daarbij gaan die reizen allemaal ook nog eens naar toeristische gebieden in Oostenrijk en Italië met een bijpassende aprês -ski etc. wat voor ons al helemaal niets is. Dus halverwege hebben wij iets gedaan wat ik normaal gesproken nooit zou doen (wat ik eigenijk ook niet durf), we zijn weggegaan . . . en hebben gezellig samen de kerstafdeling bekeken en even lekker gebabbeld. Daarna zijn we weer naar huis gegaan want we verlangden weer naar onze meisjes, we waren voor ons doen best lang zonder hen weggeweest. Onze vrienden hadden nog een verhuisklus op het programma staan voor de middag . . . Gisteravond hadden Wendy en een paar vriendinnen met de kinderen een avondtocht door het donkere bos georganiseerd met de paardjes, behangen met lampjes, waar wij naar zijn gaan kijken, zo verschrikkelijk leuk , alleen de sneeuw ontbrak nog!
Gisteravond ook nog twee fotobladzijden geplaatst!

-----------

Vrijdagmorgen 21 november. Toen ik net mijn stukje van gisteren overlas werd ik plotseling bevangen door 'vroeger'. Wat heb ik mij vaak geërgerd aan mijn ouders toen zij hun honden zo verwenden, tijdens het eten kregen zij een stukje vlees van hun bord, tijdens de koffie een stukje koek. Zelf was ik in die tijd een fanatieke honden/kinderen opvoeder en vond dat maar slap gedrag van mijn ouders en bovendien ongelooflijk irritant . . . En nu? Ja dat is effe lachen, wij doen nu precies hetzelfde en ik denk omdat je in de loop der jaren gewoon je fanatisme verliest en ja, ook mijn kinderen vinden het weer irritant gedrag van ons . . .
Ach, mijn ouders moesten ons zo eens zien!
Ik weet nog niet of er morgen een krabbel komt want wij gaan op tijd weg en daarvoor wordt er natuurlijk altijd nog met de meiden gewandeld. Wij gaan morgen naar een  voorlichting over winter camperen. Daar komt nogal wat bij kijken en ja het zit natuurlijk bij ons nog steeds in de pen om eens heerlijk in Zweden in de sneeuw te reizen!
We gaan samen met onze Zwedenvriendjes en jullie weten uiteraard wel wie dat zijn, leuk ook daar hebben we weer zin in!

----------

Donderdag 20 november.  Kijk, het bovenste plaatje klopt aardig bij ons maar het onderste plaatje niet, dát doen ze dus niet! Wij verwennen onszelf regelmatig en hebben slagroom op de koffie . . . wel moeten we dan heel snel zijn want als je een seconde niet oplet heeft Roos de slagroom er al uit gelikt! Dus, nooit eten wij op de bank maar altijd aan de tafel en tegenwoordig ook als wij slagroom op de koffie hebben of wat lekkers er bij, zitten wij aan de grote tafel . . . Ach ja, niet alleen de honden passen zich hier snel aan maar de mensen ook!

----------

Woensdagmorgen 19 november. Vroeg op vanmorgen, ik wilde op tijd zijn voor bloed prikken. Dus zachtjes schoof ik mijn warme bedje uit. Dan kijk ik als een trotse moeder naar mijn rustende kroost en ben gelijk weer vertederd. Wat zijn ze toch altijd makkelijk en inschikkelijk, zelfs als de dag toch anders start dan normaal. Ja ik zie wel vier paar lieve oogjes op mij gericht maar zij geven geen kik en maken ook geen aanstalten om op te staan. Alleen Roos kan haar staartje niet stil houden. Net weer thuis gekomen en Dick is al met de meiden weg, gek, ik heb nog niet eens een hondje geknuffeld terwijl het toch al half tien is!
Hoe zou een leven zonder honden er nou toch uit zien? Ik heb geen idee want ik ben nog nooit, vanaf mijn vroege jeugd zonder hond geweest en ik hoop ook nooit zonder hond te hoeven leven!
Til en Nico, gefeliciteerd!

----------

Dinsdagmorgen 18 november. Een grijze morgen maar toch heb ik lekker gewandeld, enuh, liever grijs dan stortregen!
Net, na de koffie mijn leppie opgestart en dat duurt even, er staat gewoon veel te veel op, pakte ik even ons maandelijkse lijfblad 'Nordic' en al snel raakte ik weer helemaal verdiept in het Hoge Noorden. Ineens realiseerde ik dat ik menige zucht slaakte, niet van ellende maar van de 'mooi'. Wat hebben die landen toch mijn (onze!) harten gestolen en wat verlang ik er dan weer naar. Tja, het Noorderlicht hebben we gezien maar nog niet genoeg en dan wetende dat het momenteel 'gewoon' elke nacht te zien is . . . pfffff , voor mij bijna niet om te behappen . . . Wat ons belet om er naar toe te gaan? Nou dat is makkelijk, lees mijn verlanglijstje van gisteren nog maar eens over . . . en een slank lichaam zou fijn zijn maar hoeft niet persé, ik ben tevreden met één cadeautje . . .
Ik heb mij maar aangesloten bij de postcodeloterij . . .

----------

Maandagmorgen 17 november. Zo heb ik het lang niet zien regenen zeg, wat een water gister en twee keer drijfnatte honden (ja jullie ook natuurlijk)
We hebben er maar een hond-schoot-leppie-boek-filmkijken dag van gemaakt, heerlijk!
Ook even een sinterklaasverlangslijstje gemaakt . . .

------

Zondagmorgen 16 november. Vannacht was het een latertje dus vanmorgen ook. Met Wendy gewandeld in de stromende regen, parapluutjes op en de honden maakt het ook geen fluit uit. Aan het begin van de wandeling zagen we Muisje al op een spoor gaan en de rest van de wandeling hebben we haar niet meer gezien en/of gehoord. Eenmaal bij de auto aangekomen was zij er nog niet, baluhhhhh. We zijn een stuk  terug gelopen en nog geen Muisje, tot wij haar in de verte bij de auto zagen lopen! Inderdaad, zij komt toch altijd zelf weer terug maar het is alleen zo jammer dat je je zo'n zorgen maakt of zij niet ergens de weg op is gegaan of onder de grond in een een of ander hol terecht gekomen is. Ik heb nog altijd in mijn gedachten om zo'n 'track and trace' apparaatje aan haar halsband te hangen, maar tot nu toe is dat alleen maar bij gedachten gebleven . . .
Gisteren nog twee fotobladzijden geplaatst!

----------

Zaterdagmorgen 15 november. Eigenlijk hadden we andere plannen voor vandaag, zeg wel hádden want we zijn veranderd van idee. Er staan voor vandaag wat NH bezoekjes op het programma wat wij met de camper wilden doen. Overnachten ergens aan het strand. Nou ben ik helemaal niet zo van het wild camperen in NL ivm dat het nergens 'mag' en je hier maar al te snel commentaar krijgt als je regels aan je laarsje lapt, maar goed, het leek mij toch wel even leuk. Maar nu is het weer niet echt gezellig en heb ik geen zin om voor die twee dagen de camper weer vies en zanderig te maken (ohhh wat een z*****d ben ik) Dus één afspraak afgezegd en de andere afspraak gaan we met de gewone auto doen en vanavond weer naar huis. Wel heb ik met Dick afgesproken dat wij volgende week iets leuks gaan doen, daar is het  toch wel weer eens tijd voor! Ook kan ik dan vandaag de mooie foto van Emma eens op de site gaan zetten.

----------

Vrijdagmorgen 14 november. Zo, ons witte prinsesje is ook weer een stralend mooi meisje! het geeft mij altijd veel voldoening en plezier als zij er weer gepikt en gedreven uit zien! Vanmiddag is Muisje aan de beurt, wel een beetje sneu, zij heeft er een bloedhekel aan . . .
Zo'n jaar of twee geleden, nog in diep verdriet, kwam ik in het dorp een oude dame tegen, zij woont in een bejaardenwoning met haar man. Zij had een beeldschoon wolfsgrauwe grote keeshond pup van 10 weken bij zich. Trots vertelde zij dat haar man hem als verrassing gekocht had, zonder dat zij het wist omdat zij maar niet over het verdriet van het verlies van haar oude hondje heen kwam. Ik moest mij beheersen om niet ter aarde te storten, pupje op te tillen en heerlijk mee te knuffelen, heb het niet gedaan want dat zou eigenaresse denk ik niet op prijs gesteld hebben. Ik hield mij bij bukken en aaien. Wát een heerlijk pupje, zo vrij, zo vrolijk en nergens bang voor. Ik dacht wel even bij mezelf 'oef, zal dit allemaal wel goed gaan?' Van de week kwam ik hondje weer tegen, zeg maar hond, groot, sloom, vet, totaal apatisch snuffelde hij langs de struiken aan de lijn. 'Jeetje wat is hij rustig en stevig geworden' zei ik tegen meneer, die er net zo rond uit ziet. 'Ja, hij is alleen maar geïnteresseerd in eten hoor, verder niets, ook hebben we hem laten castreren want hij was wel een beetje druk in huis'.
Toch knap dacht ik, in twee jaar tijd een totaal uitgebluste hond te creëren . . .
Maar nu de volgende vraag. 'Is deze hond arm?'
Nog niet zo lang geleden zou ik gezegd hebben van wel en nu vraag ik mij af of dit wel zo is. Het hondje weet niet beter en zal zeker veel liefde krijgen, ook via de maag denk ik.
Ook vraag ik mij dan af of de fokker hier blij mee is . . .
Jaha, Rijkje, tis effe wennen een vaste kraan . . . en ook de auto is gewassen!

-----------

Donderdagmorgen 13 november. Jeetje wat heb ik lekker gewandeld, het was ook heerlijk weer, een klein beetje nevelig maar met een goed doorkomende zon. Ik had maar weer eens een ander fototoestel mee omdat hij al een tijdje ongebruikt in de kast lag en dat is ook zonde. Ik heb, al zeg ik het zelf, een prachtige foto van Emma gemaakt, maar dat kost geen moeite. Om Roos goed op een foto te krijgen kost meer inspanning, het is zo'n beweeglijk ding. Dick ligt momenteel op zijn knietjes in de keuken en wel half in het keukenkastje, om de kraan weer vast te maken, die zit al een paar jaar los . . . De klus is wel een beetje moeilijk te doen want ook Noor perst zich bij hem in dat kastje! Gisteren heb ik Noor helemaal gefatsoeneerd en ook zij heeft weer een metamorfose ondergaan. Zij is niet zo glanzend als Emma want zij heeft een ander type vacht, maar o wat is zij opgeknapt en wat een haar heb ik er uit gehaald, bar en boos. Vandaag is de beurt aan Roos, juffrouw friemel, ook op de trimtafel is zij meestal wat ongeduldig maar gelukkig is zij wel het minste werk.

----------

Woensdagmorgen 12 november. Je hebt hele volksstammen die het nooit leren want nu tik ik weer met een pleister op dezelfde vinger en weer door onhandig jongleren met het dunschillertje. Gisteren heeft Emma een totale make-over gekregen. Eindelijk op de trimtafel gezet en er goed de tijd voor genomen en . . . zij is werkelijk zó mooi geworden, ze lijkt nu wel weer een hond van 3 jaar met lange spanieloren! Onder dat lelijke dooie doffe haar kwam een strak glanzend mooi Gordon Settertje tevoorschijn! Vandaag is Noor aan de beurt en dat is een nog grotere klus. Alle troep heb ik er uitgehaald met de coatking. Gisteravond had ik in de gang bij de voordeur een gezellig klein tafeltje met pompoenlampjes gezet met de pot snoep er tussen, dat vonden de kindertjes erg leuk!
Nee hoor, vooropig stop ik niet met de krabbels, vind het namelijk zelf ook nog leuk om te doen!
O ja, er is een reactie gekomen op mijn mail aan de NKC, een standaardreactie waar je niets mee kan maar misschien dat mijn brief bij de lezersreacties wordt geplaatst.
Ik plak hem onder mijn brief zodat jullie het ook kunnen lezen wat een kulantwoordje het is. Gister ook nog een fotobladzijde gemaakt en ik heb wel eens betere foto's gemaakt . . . ik zeg het maar zelf dat scheelt jullie moeite. 

----------

Dinsdagmorgen 11 november. Gelukkig was het met Mac zijn staartje niets bijzonders, maar wel vervelend, een ontstoken talgklier. Dat apparaatje is opengemaakt en uitgeknepen en er kwam een berg troep uit, dat wil je niet weten . . . Daarna hebben we samen een heerlijke wandeling met alle honden gemaakt en het was weer genieten van het stel! Verder een heerlijke gezellige klets- en luisterdag, ik bof maar met zulke fijne vriendinnen! Net ook weer lekker in ons eigen bos gewandeld en nu ga ik nog snoep scoren voor vanavond.
Haha Simonne, een geciviliseerd antwoord, lachuhhhhh. Ik heb er ook wel moeite voor gedaan want in mijn hoofd tolde ook een heel andere tekst rond! En de uientaart is een simpel recept van AH met heel veel vega mogelijkheden!
Klik voor het recept op de foto van 'mijn' taart.

----------

Maandagmorgen 10 november. Oeps nu ik dit zo schrijf realiseer ik mij dat het morgen St. Maarten is en ik nog snoep moet halen. Tegenwoordig 'mogen' het geloof ik alleen nog maar verpakte snoepjes zijn ivm de hygiëne . . . Dan vraag ik mij gelijk weer af of er vroegah dan zoveel kinderen ziek waren na dit gebeuren. Wij kregen nog speculaasjes, taai en ander onverpakt spul wat je lekker uitspreidde op de tafel bij thuiskomst, en maar uitzoeken, heerlijk! De fruithype vond ik al ongezellig want een kind wil nou eenmaal liever snoep, maar alla, het is nou eenmaal zo.
Straks komt vriendin Marijke met Gordon setter Mac, we gaan samen naar Ermelo, hij heeft een misselijk knobbeltje op zijn staart. We pakken dit uitje gelijk weer even aan om bij te babbelen, gezellig!
Dank je Tineke en Evert, wat een verschrikkelijk compliment geven jullie mij . . . en dát terwijl ik er over denk om te gaan stoppen met de Krabbels omdat ik eigenlijk niet zinnigs te melden heb . . .
Gisteren heb ik nog roomborstplaat gemaakt met de heerlijkste ingrediënten , maar tóch is het mislukt. Ik had er iets kunstzinnigs van willen maken en terwijl het stond te drogen heeft Noor zich er aan vergrepen . . . Ja ik heb wel (vrouwelijk lichaamsdeel) hond tegen haar gezegd, waarbij zij mij met een trouwe hondenblik en kwispelende staart aan keek . . .
Gelukkig is mijn uientaart wel goed gelukt en kwam helemaal ongeschonden op de tafel!

----------

Zondagmorgen 9 november. Haha dat hondenstaartje groeide snel aan bij mij gisteren! Het is weer typisch zo'n stukje van een onverdraagzame azijnpisser met een opgeheven vingertje, ik ken dat soort . . . Na een uur had ik al een briefje voor die meneer in elkaar geknutseld, het stukje gescand en op de site gezet!  Ach ja, een mens moet toch wat met zijn frustraties . . . Iedereen bedankt voor de leuke reacties en uiteraard hou ik jullie hier op de hoogte wanneer ik iets terug hoor of lees in het clubblaadje! Ook grappig om te constateren, op de teller van de reissite zag ik dat hij gisteren ongeveer 3x zoveel bekeken is dan normaal als wij gewoon thuis zijn! Jammer genoeg zie ik niet wie of waar vandaan de bezoekers komen maar ik hoop toch echt dat er ééntje uit Friesland is . . .

----------

Zaterdagmorgen 8 november. Wij zijn lid van de Nederlandse Kampeerauto Club, niet dat we iets doen met dat cluppie maar we vinden het tijdschrift altijd wel leuk. In het nieuwe nummer staat een stukje waarvan ik ging stuiteren . . . De heer Douwe de Vries, een zeer kerkelijke gepensioneerde leraar Nederlands uit Friesland mag regelmatig zijn taalgewrochten in het blad deponeren. Nu heeft hij het over die arme honden die mee moeten in campers! Nou vraag ik jullie, zijn onze honden zielig? Waarom moet zo'n man, zonder enige kennis van zaken, nou weer zijn bekrompen mening neerzetten en anderen kwetsen? Ik háát dat soort mensen en zit momenteel, zeker nu ik het tik, vol met een soort woede. En wat moet ik nou doen met mijn frustraties? Ik ben geen columnschrijver voor een groot publiek. Kortom, ik denk dat het nog wel een hondenstaartje zal krijgen, mezelf kennende . . .
Zie hier KLIK

----------

Vrijdagmorgen 7 november. Alweer half 12 en al een heel programma afgewerkt vandaag. Na het honden wandelen waarbij ik mijn archeologische  kennis weer even opgefrist heb . . . was ik erg laat en dat terwijl ik een afspraak met de huisarts had. Roos vond het vandaag ook nodig om wat langer achter de reetjes aan te gaan en moest ik even wachten. Ja, ook te lang gebabbeld, dus met zwarte handen en modder op mijn knieën kwam ik bij de dokter. Maakt natuurlijk verder helemaal niet uit maar zodoende zit ik nu pas achter een bakkie stoom. Hebben jullie de novemberfotobladzijde al gezien? Best leuk geworden.

----------

Donderdagmorgen 6 november. Wat een rust . . . Dick is aan het wandelen en het is stil in huis . . . Zo leuk als je een logeetje hebt die net zo van je meiden geniet als wij!
Iemand die het nog bijzonder vindt dat Emma voor haar eten bidt en die het apart vindt zoals Emma op haar bipsje de kamer binnen komt schuiven als zij 's morgens wakker wordt! Ach ja je wordt er ook wel even met je neus op gedrukt dat het toch kennelijk wel apart is zoals wij met de honden om gaan . . . Ik zeg altijd, 'het is onschadelijk en we hebben er met z'n allen veel plezier in!'

----------

Woensdagmorgen 5 november. Net terug van de wandeling en de koffie achter de knopen. Mieke was mee met wandelen en het was weer erug gezellig, we kletsen heel wat af en ondertussen verschrikkelijk genieten van de meiden! Ze hebben weer prachtige jachtdemonstraties gegeven en wegrennende konijntjes maakten het beeld compleet! Ook heb ik foto's gemaakt en door de mist zijn het best wel aparte compo's geworden en vandaag zal ik ze plaatsen, tenminste . . . als ik de tijd krijg van die kletsende dame hier . . . Jammer genoeg is zij het kabeltje van haar i pad vergeten want anders kon je haar daar mee nog wel eens een tijdje in de hoek zetten. Nee hoor, even eerlijk, het is stikgezellig met haar en ja, zij is ook heel gek op onze hondenkinderen, zij heeft Ciaran gehad, een hele lieve reu die bij ons geboren is en vorig jaar overleden. Vanmiddag brengen wij haar weer naar haar volgende logeeradres voor zij weer naar Schotland vertrekt.

----------

Dinsdagmorgen 4 november. Zo, alweer heel wat afgebabbeld vanmorgen, vriendin Mieke logeert hier. Het was Dick zijn tijd om te wandelen dus tijd genoeg voor koffie en babbelen! Haha Dick hoorde net welk stukje ik gisteren geschreven heb en is not amused, ik moet stoppen met het propageren van de Engelse Setter want zij mogen gewoonweg NIET populair worden vindt hij! Maar goed, de mensen die mijn site lezen zijn al voorzien van een setter. Verder wordt het hoog tijd om weer eens
foto's te maken maar ik vind het zo saai buiten.

----------

Maandagmorgen 3 november. Roosje is inmiddels alweer ruim 4 jaar en we hebben haar bijna 4 jaar, tijd voor een update en tijd om haar weer eens in het zonnetje te zetten! Totaal onverwachts kwam zij toen bij ons en o wat een opgeheven vingertjes kreeg ik uit hondenland . . . ik zou er spijt van krijgen. Nou niets van dat alles, ja wel spijt, dat ik niet veel eerder aan zo'n vlekkenbekkie begonnen ben! Dagelijks laat zij ons weer genieten met haar relaxte gedrag en haar fraaie uiterlijk. Ja, met 2 jaar zou zij 'het' krijgen of al hebben. We zijn een aantal jaar verder en nog heeft zij 'het' niet. Ik bedoel dus 'bankhangen'. Ja natuurlijk hangt zij wel bank, net als de andere meiden en wij ook trouwens, maar wel altijd nadat zij een fijne enerverende wandeling met ons gemaakt heeft!  De clou? Het zit niet in de hond dat dooie gedrag maar komt door de mensen zelf! Onze honden hebben een leuk en afwisselend leven en krijgen geen kans om in te dutten en dáár gaat het gewoon om! Uhmm je krijgt dus als het ware de hond die je verdient . . .
Roosje is super gezond, zowel geestelijk als lichamelijk en écht waar, ik snap werkelijk niet dat niet meer mensen een Engelse Setter willen! Goed, aan één kant natuurlijk fijn, we blijven exclusief . . . 

----------

Zondagmorgen 2 november. Zie gisteren, wel een klein stukje getikt maar door tijdgebrek en te snel zijn voor mijn leppie sloeg deze finaal op hol en heb ik hem in de digitale stress achter gelaten zonder te kunnen uploaden, vandaar.
We hebben gisteren een super leuke en gezellige dag gehad. We hadden ons ingeschreven voor een paar lezingen, over de Færoreilanden en Spitsbergen. eilanden die op ons verlanglijstje stonden, ja stónden want na de lezingen waren wij niet enthousiast maar het tegendeel zelfs! Goh, zó hadden ze het toch vast niet bedoeld . . .  Daarbij mag je geen honden meenemen dus is het sowieso al geen optie. Joke en ik konden de lezing op zich evengoed wel waarderen maar onze mannen dachten er heel anders over en vonden dat het woord 'gras' wel erg vaak gezegd werd en vooral het woord dubbel gelaagd gras werkte erg op hun lachspieren . . . Daarna lekker bij hen gefondued en om half 12 waren we weer thuis en zijn in ons bed gerold. Wendy heeft de meiden verzorgd en ook dat is prima gegaan, ja een vertrouwdere oppas kun je natuurlijk ook niet hebben! Kortom, een heerlijke dag.

----------

Zaterdagmorgen 1 november. Kort stukje vandaag, ik heb haast. Over 1 minuut gaan wij weg, lekker weer een Zweedse sfeer opsnuiven met Joke en Anne, naar Scandinavië XL, waar wij vorig jaar ook al zijn geweest. Viel toen een beetje tegen maar met vrienden samen is het natuurlijk altijd leuk!

----------

Vrijdagmorgen 31 oktober. Lekker tikken zo, met een pleister op je vinger. Ik heb sinds kort een dunschiller waarmee ik nogal eens uitglij en ook mijn vinger dun schil . . . En vandaag is het zover voor Wendy, straks gaan wij de Fjord Sven naar zijn nieuwe stalletje brengen. Uiteindelijk waren er 6 (jawel wát een luxe!) goede adressen overgebleven en de keuze was verschrikkelijk moeilijk. Hij gaat naar het mooie Drenthe, komt op een prachtige weide te staan met nog een paard, naast het bos, bij de nieuwe eigenaren hun huis! Hij wordt met een koopovereenkomst verkocht en mag nooit doorverkocht worden want dan gaat hij terug naar Wendy.
En nu ga ik douchen en stap op de fiets naar de stal.
Zeguhhh mevrouw de trompetteraar, je wijst mij wel effe hard op mijn leeftijd hoor

----------

Donderdagmorgen 30 oktober. Het is niet leuk meer, zo snel als de tijd gaat. Ik ben altijd zoveel van plan en kan er toch maar weinig van uitvoeren. Vanmorgen niemand tegen gekomen in het bos, hoe is het toch mogelijk! De wiebeloogjes zijn binnen maar het is geen succes, ik heb de lieveheersbeestjes weer blind gemaakt, ze zijn gewoon te bol, ga het nu met verf doen. Gistermiddag met Dick naar de bieb en dat heeft weer een grote plastic zak vol met boeken opgeleverd voor €5.00! In mijn camperbieb ligt nu alweer een voorraadje van 15 boeken te wachten. Wij azen altijd op reisboeken en die vind je echt altijd, de duurste boeken staan er dan gewoon te koop. Inmiddels hebben we zoveel reisboeken daar komen we van ons leven nooit aan toe aan al die trips, maar goed het is wel leuk om lekker te brainstormen voor als je nog een heel leven voor je zou hebben . . .
Haha Peter, het belooft een mooie dag te worden wanneer je je motor gaat ophalen!

----------

Woensdagmorgen 29 oktober. Ik weet niet hoe het met jullie is maar de wintertijd zit nog niet in mijn systeem. Ik ben vroeger wakker en ook de meiden reageren vroeger dan gewenst. Nee, ze zijn net als altijd gewoon stil maar wel merk ik dat er wat meer beweging is, zij draaien dan wat vaker om en er wordt zo af en toe wat gekrabd, maar dat kan uiteraard ook gewoon de reactie zijn op mijn ontwaken! Gisteren hebben we nog een lange tijd buiten gezeten op de tussenties in de toelties in de zontie. Dick lag ondertussen te zwoegen onder de camper en is inmiddels al urenlang bezig geweest met de stroomvoorziening, maar nu is het helemaal voor elkaar! Bootje is er weer af en ligt in de winterstand en krijgt vandaag een jasje aan . . . We maken ons op voor de winter en hopelijk gaat deze ons nu eens wat leuks brengen in de vorm van sneeuw en ijs.

----------

Dinsdagmorgen 28 oktober. Heerlijk gewandeld, prachtig herfstweer. En vandaag heb ik hen betrapt, jawel de mannetjes met de spuitbussen die bepalen welke boom wel en welke boom niet mag blijven leven in het bos! Bah gatverdamme wat een rot baan. Het wekt bij mij op dit moment toch wel wat nare associaties op, ik lees namelijk net een boek over Eva Braun, de maîtresse van hitler. Maar zonder dollen, het waren aardige mannen die met veel bravoure door mijn meiden werden uitgejouwd . . . Zij noemen zich bosverbeteraars, het antwoord op mijn bosvernielers. Ik heb hen verteld dat ik niet tegen het verbeteren ben maar wel de manier waarop zij de paden vernielen en dat begrijpen zij ook wel, daarom wordt er tegenwoordig alleen met rupsbanden door het bos gereden . . .

----------

Maandagmorgen 27 oktober. Ik heb spijt van mijn woorden 'ondankbare konijnen'. Het zijn gewoon diertjes die zelf niet om het leven gevraagd hebben en dankbaar hoeven zij al helemaal niet te zijn. Wíj zijn zelf gewoon verantwoordelijk voor hen en moeten zorgen dat zij niet dit soort acties kunnen ondernemen. Er gaat dus hard gewerkt worden aan gaas onder grond etc . . . Neem nou ons rozenmeisje, van de week zorgde zij ook voor een billenknijpmoment. Toen zij na het wandelen de auto uitsprongen, rende er gelijk een kat onder de auto vandaan die weg spurtte. Roos er achter aan en in geen velden of wegen meer te zien, roepen heeft geen zin. Normaal kan ik mezelf goed in toom houden maar als het om mijn diertjes gaat ben ik niet zo stoer en voelde de paniek in mijn maag omhoog komen. 'Dick help Roos is weg kom op zoeken!' Ik pakte mijn fiets en Dick ging de andere kant op en gelukkig wonen wij in een rustig wijkje maar één auto is genoeg. Dick floot zijn bekende wijsje en ja hoor, daar kwam ons witte engeltje aan, godzijdank. Leermoment? Ja, toch wel, zij gaat voortaan aan de lijn in en uit de auto.

----------

Zondagmorgen 26 oktober. Ahh sorry, dat is nog niet vaak gebeurd maar gistermiddag realiseerde ik mij dat ik de krabbel vergeten was, oeps leeftijd? Nou nee dat geloof ik niet maar werd gewoon door allerlei andere dingen in beslag genomen denk ik maar . . . Alles ok hier. Wendy heeft ook weer wat meegemaakt, met haar konijnen. Plotseling kwam er een buurman aan de deur die zei dat haar konijnen een eigen leven gingen leiden en of zij even achter in de steeg wilde kijken. En ja daar stond een meneer bij een groot ingezakt gedeelte van het straatwerk en hij vroeg of haar konijnen dat gedaan zouden kunnen hebben . . . HUH? Het bleek een man van de woningbouwvereniging te zijn die er bij geroepen was omdat iemand dacht dat er iets met de riolering aan de hand was . . . Maar daar loopt helemaal geen riolering en het bleken de konijnen van Wendy gedaan te hebben, die hebben 's nachts overgewerkt . . . Zij hebben vanaf halverwege de tuin een enorme gang gegraven tot buiten de tuin! Wat een godvergeten ondankbare wezens zijn die konijnen! Hebben ze ^%$#@!*& een héle tuin tot hun beschikking met prachtige hokken en zelfs kunnen zij via een gat in de schuur naar een nóg comfortabeler binnenhok! Er zat voor Wendy dus gister niet anders op dan te gaan straten, iets wat zij gelukkig vaker gedaan heeft, zij draait namelijk nergens haar hand voor om . . . zij is een stoere meid!

----------

Vrijdagmorgen 24 oktober. Vanmorgen ons bos geïnspecteerd op omgevallen bomen, en het viel erg mee, ik heb er maar 3 gezien. De modderpaden waren toch ook wel goed beloopbaar en de meiden zijn tamelijk schoon terug gekomen. Ik vind dit een heerlijke tijd, vooral als het vroeg donker is, gezellig kaarsjes aan. Nee voor mij geen herfst- of winterdip, ik zie de leuke kanten van deze periode. Er zijn mensen die het naar vinden omdat alles 'dood' gaat in de natuur, maar niets is minder waar! Niets 'dood', er is gewoon 'rust' in de natuur en dat geeft in mijn beleving ook rust in mijn eigen lijf en in het voorjaar ontwaakt alles weer!
De lieveheersbeestjes liggen nog blind te zijn, geen plakwiebeloogjes in ons dorp te koop en nu heb ik ze besteld via internet, wel zo makkelijk. 

----------

Donderdagmorgen 23 oktober. Zo vandaag alweer twee weken terug van vakantie, wat gaat de tijd toch verschrikkelijk snel. Het is hier momenteel ook een hectisch gebeuren op paardengebied. Wendy heeft sinds een paar dagen de twee grote pony's Sven en Cody te koop staan . . . ja zij gaat helemaal over op kleine paardjes en met een bezwaard hart verkoopt zij deze paarden. Zij staan op het paardenforum 'bokt.nl' en echt waar, het loopt storm en dit hadden we toch echt niet verwacht. We hadden al afgesproken dat zij deze stap ging nemen zodra wij terug zouden zijn van vakantie omdat je dan ervaringen kunt delen. Gisteren zijn er twee mensen afzonderlijk van elkaar geweest en ja, beiden héél geschikte mensen, allebei wonend in een prachtig bosgebied . . . dilemma twee, wie moet je laten afvallen (neehee niet van het paard hoor) Beiden hebben een bosronde alleen mogen maken en beiden zijn super enthousiast . . . en dan staan er voor de volgende dagen nog 4 afspraken van belangstellenden . . . Arme Wendy, wat een moeilijke keuze, we zijn er toch gewoon slecht in om mensen een slechte boodschap te brengen . . . Vandaag toch maar een knoop doorhakken en de andere afspraken afzeggen . . .
Ruggetjes van lieveheersbeestjes zijn rood . . . nu de stippen nog en dan zal ik ze fotograferen.

----------

Woensdagmorgen 22 oktober. Zo, dat was een lekkere wandeling. Emma gaat altijd al dansend door het leven maar vandaag leek zij wel een vlinder, geweldig vindt zij het om in de storm te rennen en de anderen doen prachtig mee! Muisje is ook het grootste deel van de wandeling los geweest en inderdaad, een tijdje heb ik haar niet gezien maar wel horen jodelen, dan zit zij op een wildspoortje, in dit geval gewoon van een simpel konijntje . . . Je zou bijna zeggen dat dát toch niet interessant meer is na 6 weken natuur in Zweden waar nog échte wildsporen zijn. Niets is minder waar, zij passen zich gelijk aan aan de omgeving waar zij zijn. De boeren maken er op de buitenwegen momenteel ook weer een zootje van, de bietencampagne, één en al modder op de wegen, dat betekent goed opletten op je snelheid. Ik heb gewandeld in het buitengebied, het bos vond ik met die storm een beetje riskie, die bomen die in niet al te stevige grond staan, vertrouw ik niet.
Gisteren ook nog een fotobladzijde van oktober gemaakt, de buikjes van de lieveheersbeestjes zijn geverfd en ook heb ik mijn zelf in gips gegoten Dalarna paardjes in de verf gezet . . . ik was dus goed creabea. 

----------   

Dinsdagmorgen 21 oktober. Dick is met de meiden weg en net gaat Wendy ook weer weg. Heerlijk zo'n dochter die zo maar even langs komt om even te kletsen! Het belooft spannend weer te worden vanmiddag, ik ben benieuwd naar code oranje en net als in de camper, lekker weer om knus binnen te zitten! De verf voor de lieveheersbeestjes ligt klaar. Verder heb ik gewoon niets te vertellen. Ja, wel dat er vrienden van ons in het heerlijke Zweden zitten en wij daar van goed op de hoogte gehouden worden mwahhhhhh. En ik heb nog wat foto's die ik vandaag eindelijk hier neer ga zetten.

----------

Maandagmorgen 20 oktober. Herfst, maar de weergoden waren mét mij vanmorgen, ik ging weg in de stortregen en bij mijn wandelplaats aangekomen was het droog en kreeg ik zelfs nog de zon te zien! In de verte waar de wind vandaan kwam zag ik alweer een bakkie zure aardappelen (zei een vroegere buurman en de uitspraak werd een blijvertje bij ons) aankomen en ik wilde het noodlot niet tarten en ben halverwege omgekeerd. En dat doe ik dan hoofdzakelijk voor de meiden, ik vind het fijn als ik hen weer droog mee naar huis kan nemen. Gisteren weer een heel gezellige middag gehad met de settervriendjes! Prachtige wandeling gemaakt, halverwege een vette bui en daarna een super pannenkoek buiten op het terras, af en toe een paar spatjes maar ook toen hadden we geluk! Daarna zijn ze met ons meegegaan voor een bakkie en toen zij weg gingen bleef er een warm gevoel achter! Het is écht genieten altijd met vrienden en hun hondjes, heerlijk vinden wij dat. Enuhh wij zijn blij met het groepje mensen om ons heen met wie wij dit kunnen delen!

----------

Zondagmorgen 19 oktober. Nee nog steeds geen hondjes gepoetst, maar wel heb ik al een kerstkaart ontworpen en gemaakt! 'Men' heeft geen idee hoeveel uurtjes werk daar in zitten maar ik kan het wel lekker doen op m'n eigen stoeltje met altijd een hondje naast mij, ook fijn. De hondjes wisselen elkaar altijd af, als er eentje opstaat omdat zij het warm krijgt, ligt de volgende al te loeren op dat geliefde plekje en wordt er steevast gewisseld. Ahh alleen Noor wil ik niet op schoot, zij is een aandachttrekker, neemt geen genoegen met een klein plekje maar helemaal vol op schoot, en maait het liefst met haar dikke handen over je gezicht, vooral op een onverwachts moment. Dat kan een forse kras opleveren en dat vind ik in het dagelijkse leven niet zo'n leuk plaatje omdat Dick er dan heimelijk de schuld van krijgt . . . Nee uiteraard, als je uitlegt dat je hond dat gedaan heeft begrijpen 'zij' het volkomen maar het ongeloof straalt uit de ogen! De andere 3 nemen genoegen met een plaatsje half op mij en half op het voetenbankje, goed te doen dus.
Fijne dag vandaag!

----------

Zaterdagmorgen 18 oktober. Heerlijk gewandeld, gezellig gekletst, het wordt een mooie dag vandaag! Morgen ook schijnt het, maar ook weer een gezellige dag want er komen settervriendjes met hun honden hier wandelen en daarna lekker een pannenkoekje eten in het Kabouterbos. Tja, dan loop ik toch wel tegen een klus aan vandaag . . . hondjes poetsen . . . je wilt toch niet al te veel opvallen met van die slordige hondenkinderen terwijl zij er piekfijn gesoigneerd bij lopen! Enfin, ik zie wel hoe ver ik kom vandaag. Wel zin om morgen weer eens leuke foto's te maken!

----------

Vrijdagmorgen 17 oktober. Kwart voor tien en zwetend kijk ik nu rond in een 'op het oog' nette kamer. Dit noemen wij altijd 'dickenyvonneschoon' dat betekent dat je niet precies moet kijken, net zoals de camper er nu bij staat! Gelukkig dat wij beiden die instelling hebben . . . Dick mocht kiezen, of met de meiden wandelen of stofzuigen . . . uiteraard koos hij voor het eerste. Ja gisteren een gezellige middag met mijn mensenmeiden gehad en daarna ben ik bekaf. Nu maar een klein stukkie want ik heb nu andere prio's . . .

----------

Donderdagmorgen 16 oktober. Nee, Dick heeft mijn geen schop gegeven, hij vindt het wel gezellig als er niet veel uit mijn handen komt want dan heeft hij ook geen last van een schuldgevoel als hij niets doet! Jaha, zo werkt dat dus bij mensen die allang getrouwd zijn, maar misschien ook wel bij iedereen . . . Maar uhm de was ligt schoon in de kast, de camper is helemaal schoon, boekjes in de minibieb en ook de hondenbedden zijn weer fris! Ik kreeg een scheut en daar moet je dan van profiteren, en Dick met mij! Honden snapten er niets van dat zij nu niet in de camper konden en op het schone vloertje mochten stempelen. Of de scheut vandaag ook nog mijn dag bepaalt betwijfel ik want straks ga ik leuke dingetjes met Wendy en Charlotte doen, morgen komen er vrienden op een bakkie, wat zeker gaat uitlopen en het weekend wordt het mooi weer.

----------

Woensdagmorgen 15 oktober. En tóch, ondanks leuke dingen thuis kom ik maar niet echt op gang. We zijn nu een week thuis en er is nog niets uit mijn handen gekomen. zelfs de was is nog niet opgevouwen, honden zijn nog niet eens geborsteld, steentjes liggen nog steentjes te zijn, een kratje met overgebleven boodschappen moet nog opgeruimd, site nog niet gesaved, camper nog vies (alleen de koelkast is schoon), boeken nog niet in de minibieb, sterker nog, ik lees nu 3 verschillende boeken uit dat voorraadje, nog niet alle hondenbedden gewassen, boven moet nodig gestofzuigd worden . . . en ga zo maar door. Ja, die hondenkinderen hebben weer niets te klagen, die wandelen weer lekker elke dag en dat zij dat met een slordige vacht doen zal hen worst zijn!
Nou, ik ben nu tot de slotsom gekomen dat ik mezelf maar eens een harde schop onder de kont moet geven, maar dat is een beetje moeilijk dus ga ik Dick vragen om die schop uit te delen . . .

----------

Dinsdagmorgen 14 oktober. Ja een hele stapel terug gebracht naar de bieb en ook weer een hele stapel mee terug genomen! Boeken die in de verkoop gingen, een tas vol, bij mij gingen er 13 in, voor  5 eurootjes. Een paar heb ik er uit gehaald en de rest gaat in mijn persoonlijke biebje in de camper, voor later . . . Zoals jullie zien heb ik ook weer ijverig geborduurd maar het is toch nog niet helemaal wat ik wil.  En hoe vinden jullie mijn herfst dancing queen Emma op het voorblad?
De site staat verder ook weer in de herfstkleertjes en nu liggen er nog allerlei andere leuke dingetjes te wachten op mij, de minder leuke dingen heb ik al verteld maar er liggen ook nog 5 kleine steentjes die omgetoverd willen worden tot lieveheersbeestjes.
Dat is het voordeel van minder mooi buitenweer, dan ga je lekker in huis knutselen!

----------

Maandagmorgen 13 oktober. Weer gewandeld in ons eigen bos en weer bekende mensen tegen komen, ook leuk. Nog steeds zie ik bomen met van die lelijke oranje stippen, die de klos zijn dit jaar. Ik had gehoopt dat ik de kaalslag niet zou hoeven mee maken en dat alles achter de rug zou zijn als wij thuis kwamen, maar nee hoor. Gistermiddag met Wendy een grote polderronde gefietst, zij met paardje Madelief en de honden Jari en Brigadier Beuker, ik had alleen Roosje mee. Het was heerlijk weer en ook heb ik wat foto's genomen, die allemaal flut zijn. Direct ga ik lekker naar de bieb om een stapel boeken in te leveren, jawel, ik had dus gewoon boeken mee met vakantie . . . Ook de e reader had ik mee maar die heb ik helemaal niet gebruikt . . . ik kan er maar niet aan wennen, maar misschien wíl ik er helemaal niet aan wennen! O ja, achter de schermen werk ik hard aan de site in herfstkleding hoor!

----------

Zondagmorgen 12 oktober. Niet meer hoeven denken waar ik nou ook alweer ben, maar gewoon thuis. Dat had ik tijdens de vakantie regelmatig, 's morgens wakker worden en je even afvragen waar je huis nu ook alweer staat. Gisteravond weer heerlijk alles nog eens opgehaald met vrienden die ook Zweeds bloed door d'adren hebben stromen . . . haha mensen die echt ál je foto's willen zien, inclusief de mislukte. En wij dan ook stiekem een beetje jaloers zijn omdat zij eind van de week weer naar Scandinavië gaan . . .
Mij wacht een grote klus, alle honden zien er slordig uit en zijn 7 weken niet geborsteld etc. . . . ik voel de knopen, vermengd met allerlei soorten gedroogd onkruid in hun broekjes zitten, gatver en dan staat ook de camper te gillen om wat aandacht, de site die mij in niet actuele status aanstaart, ja hoor, we zijn weer thuis. Goh, wat een luizenleven hebben honden eigenlijk!

----------

Zaterdagmorgen 11 oktober. Goh, het is alweer voorbij en daar ben ik dus weer op de hondensite, eindelijk  weer verhaaltjes over de meiden vertellen . . . Nee daar val ik de volgers van de reissite niet al te veel mee lastig, nou, soms wel natuurlijk.
We zijn alweer in het oude patroon gerold en verbazend vind ik het altijd hoe flexibel die honden zijn. De dag van thuiskomst gaan zij nog steeds de camper in maar dat is nu weer over. Ook de wandelingen in onze eigen omgeving vallen weer in de smaak en kennelijk zijn de eenden ook niet verjaagd want Noor had er vanmorgen weer zin in, drijfnat stond zij voor mij, een gelukkige smoel, stralende ogen, tong scheef uit haar bek en een kralensnoer van kwijl rondom haar neus! En dan gaat het nu hoog tijd worden om de site weer eens te veranderen, ik vind het alleen jammer van mijn borduurtje boven de krabbels, die vind ik zelf nog altijd leuk en ach misschien pak ik wel weer opnieuw naald en draad! Gisteren heb ik de reissite verder afgerond, dat is klaar en nu nog even 'saven' op de externe harde schijf.

----------

Donderdagmorgen 28 augustus. Zoals altijd, veel te doen en ik denk niet dat wij onze vertrektijd (11.00 uur) gaan halen. De meiden zien er weer tiptop uit hoewel ik dat met veel moeite gedaan heb en ook nu de dingen met veel moeite moet doen. Natuurlijk zorgde ik gister weer voor een grapje, door elegant over een slapende Emma te struikelen en daarbij alleen maar aan eventuele schade aan het hondje dacht . . . een zeer pijnlijke heup is nu mijn deel, Emma mankeert gelukkig niets.
Lieve mensen dit was het hier voor even, tot ziens op de reissite!
www.dickenyvonne.nl

----------

Woensdagmorgen 27 augustus. En dan is het morgen zo ver . . . mijn 'to do' lijst van gisteren is afgewerkt maar . . . ohhhh ik moet nog 3 honden trimmen . . . Zo gaat het dan weer zo vaak, alles op het laatste moment want je denkt dat je nog tijd genoeg hebt. Tijdens de wandeling liep ik telefonisch te beppen met een vriendin, ja ik leek mevrouwtje sigaretje/mobieltje wel (alleen rook ik dus niet). . . Plotseling een hard geblaf en staat er vlak achter mij een mevrouw op rollerskates die zich werkelijk helemaal een vertakking schrok. Logisch natuurlijk, 4 blaffende en rondrennende honden. Sorry, mevrouw.
Het knoopje in mijn maag is wel een beetje venijnig geworden . . . ik heb wat moeite om afscheid van Wendy en Charlotte te nemen . . . NEEHEE dat ligt zeker niet aan haar, zij heeft niet één keer gezegd dat zij het niet zo fijn vindt dat wij weg gaan, maar ja, je kent je eigen meisjes wel heel goed natuurlijk . . .

----------

Dinsdagmorgen 26 augustus. Ah lieve Annemarie, ja ik weet dat jij net zoveel van je diertjes houdt als ik, heerlijk toch hè! Ik zeg niet voor niets dat ik mensen emotioneel 'arm' vind als zij niet van dieren houden en zelf niet weten wat zij missen . . . Ook een goed kippenvelmoment is muziek! Vooral aanzwellende zware muziek, snoeiharde gitaren en denderende bassen doen iets met mij. Zaterdag was hier het plaatselijke voetbalkluppie kampioen geworden en dat werd feestelijk gevierd met een soort tromgeroffel van anders gekleurde Nederlanders met kleurige kleding door het dorp, ja ook mooi.
Verder ja, nog twee dagen en dan vertrekken wij . . . het knoopje in mijn maag is toch wat groter geworden voel ik wel . . . Dick nadert het einde van zijn geklus en is inmiddels al achter vele gereedschapjes, poetslappen etc. aan gerend omdat het rozenkind ook veel kan gebruiken en het zo maar voor het grijpen op de grond ligt.
Voor vandaag heb ik een hele lijst met 'to do's', waaronder 72 kg brokjes inslaan . . . ik neem altijd ruim mee want stel dat er wat is en je langer moet blijven in het land . . . enuhhh die hondjes mogen nu eenmaal niets tekort komen en moet het vooral zo gaan zoals het altijd gaat met hen!

----------

Maandagmorgen 25 augustus.
Kippe(n)velmomenten (ja ik heb nog altijd moeite met die extra n in het midden)
In de Quest las ik gisteren een leuk artikel hierover, over het hoe en waarom van kippenvel en vanmorgen tijdens mijn wandeling heb ik hier eens goed over nagedacht.
Wanneer krijg ik kippenvel? Oeps wel heel erg vaak geloof ik . . .
Laat ik beginnen met de hondjes zoals Noor, haar lompheid, het vergeten van traptreden bij het naar beneden storten, op schoot willen liggen en het ook doen terwijl zij drijfnat is.
Emma die mij met haar lieve gezichtje en zachtaardigheid én eenkennigheid roert tot het diepst van mijn ziel.
Muisje als zij naast mij zit in de auto op de bijrijdersstoel en stoïcijns recht vooruit naar buiten kijkt vanonder haar zonneklepje, en als ik dan Leeuwtje zeg (sorry zo heet zij thuis ook nog) draait zij haar hoofdje minimaal maar wel haar prachtige ogen, waarbij dan een wit randje zichtbaar is . . . Kijk, daar smelt ik figuurlijk van achter mijn stuur, ook krijg ik daar tranen van in mijn ogen zó lief en als zij water drinkt is zij om op te vreten, zo netjes en zo schattig. Eigenlijk wil ik dat heel dichtbij zien en er naast gaan liggen maar dan komt zij naar mij toe. En ja dat rozenkind, alles is lief en leuk aan haar, altijd blij (de andere meiden trouwens ook) altijd kwispelen en alles en iedereen is aardig! Zij steelt als de raven, zelfs het kaas letterlijk van je brood, maar ook dát scharen wij onder 'lief'. . . en zo typisch Roos.
Zo  nu kan het wel weer hè?
O ja nog een ding, een F16 die op hoge snelheid door het luchtruim klieft, zoals vanmorgen . . . JA dat zijn voor mij toch echt wel een paar (ik heb er absoluut véél meer maar dat interesseert jullie natuurlijk geen bal) kippenvelmomenten!
Ga bij jezelf eens rustig na wat voor jou écht van die momenten zijn, dat is heel leuk!
Gisteren ook nog een fotobladzijde gemaakt en ook nog eentje op de reissite.

----------

Zondagmorgen 24 augustus. Het belooft een mooie dag te worden en de tuindeuren staan heerlijk open. Het is vermakelijk met de meiden, ik ben natuurlijk steeds aan het stunniken in de camper en elke stap die ik richting camper doe, zien zij en gaan achter mij aan. Noor en Emma gaan gelijk op de voorstoelen zitten en Roos gaat languit op de bank liggen met een diepe zucht! Uiteraard heb ik er foto's van gemaakt en ik twijfel om ze hier neer te zetten of op de reissite bij het topicje 'voorpret'. Zoals altijd heb je veel te doen voor je op stap gaat, en ook de dames moeten nog getrimd worden. De stap om te beginnen daaraan vind ik altijd groot maar als ik eenmaal bezig ben, ben ik niet meer te houden . . .

----------

Zaterdagmorgen 23 augustus. Elk jaar weer vind ik deze periode in de natuur heel fijn, zo stil, de bomen zijn moe en de vogeltjes houden hun snaveltjes, zonnestralen die door de bomen zulke mooie strepen geven, tenminste als de zon schijnt natuurlijk, en dat was bij mijn wandeling vanmorgen. Nu niet meer. Zag net op de buienradar dat wij een half uur regen krijgen waar Dick van baalt, hij staat buiten balkjes te verven . . . Ja herkenbaar hè Marian, bij ons soort mensen is het gewoon zo dat de honden erg veel bepalen in huis . . . Ook bij ons was het vroeger zo dat alleen teckeltje Lotte op de bank mocht . . . Kleine hondjes hebben sowieso veel privileges, dat is bij ons nog steeds zo met Muisje. Zij mag alle bakjes, schaaltjes en pannetjes leeg likken. 's Avonds als de 'grote' meiden al in bed liggen nemen wij vaak nog wat lekkers, waar Muisje altijd van mee mag profiteren . . . zelfs aardbeien met slagroom vindt zij heerlijk . . .
Ach ja, het is allemaal onschuldig en ik zeg regelmatig, 'was iedereen maar zo onschuldig bezig in de wereld, dán zag het er pas mooi uit op onze aardkloot!'. . .

----------

Vrijdagmorgen 22 augustus. Veel heb ik niet te vertellen na gistermiddag, er is niets gebeurd het vertellen waardig. Wel ben ik gisteren nog iets vergeten. Veel van mijn lezers weten dat vroegahhh onze honden keurig opgevoed waren en dat het langzaam aan het versloffen is . . . Alleen als er vrienden op bezoek zijn merken wij onze enorme slapte wat onze meiden betreft . . . tsjongejonge, als je niet oplet likken zij je bord af terwijl we nog aan de tafel zitten, en dat is geen grapje hoor! Iets bij de koffie? 'Mensen let op en hou het omhoog!' Dus zie je hier bezoek zitten met de handjes omhoog met een bordje met een wiebelig stukje gebak. Wil je op de bank zitten, dan moet je er eerst een hond af jagen, wel is er altijd plaats op een hondenbedje. Bij ons geen gezellige tafel met hapjes in de avond bij de borrel, nee na het uitdelen staat het bovenop de kast waarbij het afhalen dan weer een grote stofwolk naar beneden stort . . . Wij laten bezoek meestal op onze eigen stoelen zitten en nemen wij plaats op de bank, maar dát heeft weer als nadeel dat de honden op de voetenbankjes bij het bezoek gaan liggen en langzaam omhoog klimmen tot zij op schoot liggen. Op die momenten denk ik echt, djiezussss wat is het ver gekomen met ons en gelukkig maar dat er hier eigenlijk alleen maar hondenmensen op bezoek komen . . .
Lekker stel zijn wij, maar vast toch wel gezellig want er komen hier nog altijd mensen op bezoek  . . .

----------

Donderdagmiddag 21 augustus. Ja wel, wéér uitpuffen, onze super gezellig vrienden zijn net weg, die zijn hier bijna niet vandaan te meppen! Maakt ons helemaal niet uit hoor, we hebben vanmorgen na het uitgebreide ontbijt lekker buiten gezeten! Campermensen zijn altijd van die 'buitenzitters' ook als het eigenlijk qua temperatuur niet kan . . . Gistermiddag hebben de mannen de camper weer opgehaald en hij staat heel tevreden weer hier achter met op zijn rug het bootje! Ook Jan de campervriend is altijd in voor werkzaamheden, klein of groot en hebben zij nu de boot op het dak gehesen wat overigens reuze mee viel. Dick heeft een soort rol gemaakt waarmee hij achter op de camper gerold en geduwd kan worden. Zo, en nu gaat het grote inpakken beginnen . . . O ja, het was vermakelijk om te zien hoe de kleine Kesh (Yorkshire terrier) onze setters inpakte, de dames hebben behoorlijk ontzag voor dat felle bekkie, zo'n fel bekkie heeft zij overigens alleen maar bij de benen van het vrouwtje!

----------

Woensdagmorgen 20 augustus. Zuchtend, zwetend, en puffend tik ik mijn krabbel. Wat nu weer? Nou niets bijzonders hoor maar vandaag komen er gezellige campervrienden op bezoek en de campermevrouw gaat hier lekker koken! Ja en dan zit er natuurlijk niets anders op dan . . . Je kunt je naam en reputatie nou eenmaal niet helemaal tot het nulpunt laten dalen . . . En eigenlijk komt het wel goed uit, de keukendeurtjes moesten toch al eens gesopt worden. Het liefst krijg ik altijd bezoek met mooi weer, je kunt dan lekker buiten zitten en ziet niet de ongerechtigheden in de kamer. Gisteren toch een iets minder leuk bericht over de camper, de dynamo is kapot *&^%$# Stiekempies had Dick hier ook al aan gedacht maar dat is aan mijn aandacht ontsnapt. Dus blijft het hier achter nog even leeg, altijd makkelijk wanneer je wil inpakken!

----------

Dinsdagmorgen 19 augustus. Ik was voorbereid op een bak water maar heb een hele droge wandeling gehad, fijn. De honden zijn altijd zo lastig als zij nat zijn, ik heb dat al eens meer verteld. Hoewel, het zijn alleen de Gordons die een paar uur niet willen liggen als zij nat zijn van de regen . . . steunend met hun hoofdjes op je schoot, op de rand van de vensterbak, of waar dan ook, zo blijven zij staan, een beetje irri is dat wel altijd want als je op staat lopen  zij op je hielen en sta je stil dan gaan zij op je voeten zitten . . . Roos en Muis maakt het allemaal niet uit, die gaan gelijk liggen, Roos draait één rondje en hup, zij ligt voor een paar uur. Verder zijn wij lekker bezig aan de voorbereidingen voor de vakantie, wel weer leuk om te doen!
O ja, ik heb nog een nieuwe fotobladzijde gemaakt, augustus blz. 2.

----------

Maandagmorgen 18 augustus. Sorry Miekkie dat ik je alwéér teleurgesteld heb en ik zal het noooooooit meer doen, er kwamen gisteren andere dingen op mijn pad die mij belette aan de site te werken . . . hmmm een supergoed boek nog wel . . . Ondertussen zit Dick te kijken naar zwemvesten . . . en dat is écht lachen want wat denkt hij wel van mij? Goed, ik heb hem dat al gezegd hoor maar hij vindt dat gewoon leuk en vooral Muisje in een hondenzwemvestje lijkt hem het einde. Toen wij vroegahhh eens een paar weekjes een (motor)bootje hadden en teckeltje Lotte, zat zij ook op de boot in zo'n snoeperige outfit! Die pret heeft overigens maar kort geduurd en ik ben maar één minivaartje mee geweest. Toen er een wesp in de boot vloog dacht Dick dat hij mij moest redden, vergat dat een boot niet zo stuurt als een auto en sloegen wij tegen een andere boot aan waarbij de railing van onze boot als de Eiffeltoren omhoog kwam te staan . . . einde pret . . . En nu moeten we voorlopig zelf peddelen, grrr ik ook?

----------

Zondagmorgen 17 augustus. Haha ik merk het al, jullie hebben weinig vertrouwen in onze vaarkunst, nou ik ook hoor . . . Eerst even dit, wij hebben niet zo'n mooie slanke felgekleurde kano hoor, die is bedoeld voor jonge, slanke maar vooral ambitieuze jonge mensen en dát zijn wij niet! Die van ons is voor de wat oudere rustige peddelaar, het is een Canadese kano, die is wat minder wiebelig en robuuster. Ik begrijp ook dat er bij de tewaterlating wel wat toeschouwers willen zijn . . . maar dat gaat mooi niet door, een dochter en kleindochter die zich de billen uit de pantalon lachen is al ruimschoots voldoende! Ook de hondenkinderen zullen hier niet bij aanwezig zijn, niet dat zij zullen lachen maar wel omdat ik dat proces met hen in rust wil laten verlopen, dus aan de kant van een Zweeds meer . . . Hoewel het bootje groot genoeg is, is het niet de bedoeling om 4 viervoeters gelijk mee te nemen, dat lijkt mij voor de relatie D/Y nou niet echt een verrijking . . .  Kortom, op de vakantiesite zullen jullie ons kunnen volgen, daar staan trouwens ook al wat foto's van bootje op. Ook zal ik vandaag (écht waar Mieke) hier wat foto's plaatsen.

----------

Zaterdagmorgen 16 augustus. Iedereen heel erg bedankt voor de lieve berichtjes en mails, Petri bedankt voor de prachtige aquarel! Men zegt dat de tijd alle wonden heelt, maar ik bekijk het een beetje anders, de tijd heelt het niet, maar maakt wel dat je leert om er mee om te gaan. Geen uur is Remko nog uit onze gedachten maar we kunnen wel terug kijken op een 'trial of beautiful memories' en dat hoeft niet met tranen en droefheid. Het gaat ons weer goed en ja Wil, ik denk het ook: Remko zal trots op ons zijn zoals wij de draad weer met z'n allen hebben opgepakt! Ook hebben we geleerd hoe belangrijk het is om samen dit te dragen. 

Zo en nu weer over tot de orde van de dag want inderdaad, in een split second kan je leven er anders uit gaan zien, dus . . . hebben wij maar een kano gekocht . . . om lekker te kunnen stuntelen op een Zweeds meer . . . Nee we hebben nooit gevaren, op een kleine mislukte intermezzo na (lachuhh, vertel ik nog wel eens!) Al veel langer leek het ons leuk om met een bootje te varen maar ja, we hebben er de ballen verstand niet van en hebben eigenlijk niets met water, jaha, wel om langs een meer te camperen en met de honden te spelen in het water. En nu diende zich dit voordeeltje aan en hebben we maar gedaan en we worden steeds enthousiaster! Wendy verheugt zich al op ons stuntelwerk en wil er graag de eerste keer bij zijn . . . om te fotograferen . . . En natuurlijk, dat mag zij, en gaan we het volgende week maar eens uitproberen op de wilde wateren in Flevoland . . . ja wij zijn een beetje gekke mensen geloof ik . . .

----------

Vrijdagmorgen 15 augustus.
                                                     
----------

Dank je Peter!
Donderdagmorgen 14 augustus. Gistermiddag met een heel gezelschap, 6 personen, 7 honden en 3 paardjes gewandeld! Ja een beetje bekijks heb je dan natuurlijk wel. Het was erg gezellig en met Schots/Nederlandse Miekie erbij is het natuurlijk altijd lachen geblazen! Mieke kennen jullie wel uit mijn reissite van het weekje Frankrijk. Zij wilde zwemmen met de paardjes en Wendy en zij hebben ook een poging gewaagd maar . . . het water stonk verschrikkelijk, vette modderbodem en van die slierten om je benen maakten het niet echt leuk, wel voor ons die aan de kant stonden! Uiteraard hebben de hondenkinderen zich ook weer geweldig vermaakt en wij zijn daarna naar het pannenkoekrestaurant gegaan en hebben buiten genoten van zo'n lekkere vette caloriënbom (ik had spek/kaas) met daarna nog een ijsje.
Natuurlijk heb ik foto's maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen, geen zin meer gisteravond.

----------

Woensdagmorgen 13 augustus. Het delict heb ik niet zien plaats vinden maar in de auto werd ik getrakteerd op een verschrikkelijke human nature lucht, Muisje heeft buiten ontbeten . . .  Deze week een temperatuurtje naar mijn hart (ons hart kan ik gerust zeggen!) Ik geloof dat ik voor vanmiddag geboekt ben voor een wandeling mét honden en paarden in het Roggebotzand. Buiten is al goed te zien dat het groen moe wordt, erg vroeg dit jaar en ook heb ik al eikeltjes op de grond zien liggen! Ik hoop dat wij in Zweden ook nog de herfstkleuren gaan zien, en dat denk ik bijna wel want de zomer is daar ook nogal heftig geweest nog steeds trouwens. Wij zijn trouwe kijkers van 'Opsporing Verzocht' en werden gisteren wel effe gewaarschuwd, nee, niet op social media vermelden wanneer je op vakantie bent . . . nou dat geldt niet voor mijn website toch?! Daarbij geloof ik dat alleen maar eerlijke mensen mijn site bekijken . . . Enuh, nog iets, wij hebben niets bijzonders in huis, geen antiek en geen waardevolle spullen. Alles wat voor ons waardevol is gaat met ons mee en de tv, het enige dure wat we hebben, gaat uit logeren . . . o ja en mijn oude kerkbeeld natuurlijk!

----------

Dinsdagmorgen 12 augustus. Haha alweer bakken met regen maar nu is Dick met de meiden weg, in korte broek, want ja, het is tenslotte zomer! Dit doet mij denken aan onze grote vriend Arie, helaas overleden in 2010. Heel wat lange vakanties hebben wij met elkaar door gebracht buiten het seizoen en wat voor weer het ook was, hij móest in korte broek en wat hebben we daar vaak om gelachen! Vandaag komt vriendin Mieke uit Schotland een weekje naar NL voor een bruiloft. Eerst logeert zij hier, nee niet bij ons maar bij Wendy, een paar dagen! Ja zo gaat dat hier, mijn vriendinnen zijn ook altijd een beetje vriendinnen van Wendy, leuk hè! En straks ga ik weer even een bezoekje aan de tandarts brengen en ik hoop dat dat weer genoeg is voor een half jaartje . . .
By the way, de zon schijnt weer!
----------

Maandagmorgen 11 augustus. Gisteren elders in het land noodweer. Hier niet, alleen bakken met regen en daar hebben Wendy en ik gistermiddag met de honden als kleutertjes van genoten! Drijfnat waren wij en we vonden het beiden heerlijk, alleen BdB vond het niet fijn en zag er uit als een verzopen ratje . . . Vanmorgen weer eens in een gebiedje gewandeld waar ik een aantal weken niet was geweest, er waren daar bosvernielers bezig met grote apparaten, de schade viel mee gelukkig. Onderweg van die super wolkenluchten, wel dreigend maar zó mooi. Thuis tussenties op de toelties buiten en we zaten net aan een bakkie toen het ging regenen, eerst bleven wij stoer zitten maar de meiden gingen al naar binnen, wij toen ook maar. Hebben jullie dat nou ook? Je kijkt 's avonds naar 'het weer' en de volgende dag weet je niet meer wat het gaat worden . . . en zo blijft het toch een verrassing!

----------

Zondagmorgen 10 augustus. Pff 9 uur in de morgen en ik zit al te tikken, het is ook zo'n drill geworden om een stukje te 'schrijven' en dat gaat dus in de vakanties ook gewoon door! Ik heb eerder geen rust, het is iets wat ik móet doen voor ik echt aan de dag begin. Nou niet helemaal want om de dag gaan Dick en ik met de honden de lange ochtend wandeling, en op mijn dagen tik ik daarna een stukje. Soms, als ik ga tikken, weet ik echt nog niet waar ik het over ga hebben en soms loop ik al tijdens mijn wandeling te bedenken waar ik het over ga hebben of kom dan op ideetjes door de hondenkinderen of de natuur om mij heen. Ik verheug mij erg op Zweden, en zo leuk, verschillende mensen ook, jawel op ónze vakantie! Ik heb al erg leuke reacties gekregen op de geboorte van de verse vakantiesite! Zoals jullie op de foto wel zien ligt er voor Dick nog een hoop werk aan de camper maar gelukkig heeft hij hulp . . . Roos neemt regelmatig een stuk gereedschap mee naar binnen en vindt dat zelf op dat moment het mooiste speelgoed dat zij heeft, zo schattig! Ik ben zelf ook best wel actief, ik ben bezig te wennen aan het lezen met een e reader . . . dat doe ik lekker buiten op m'n stoeltje, binnen lees ik een ander écht boek en exemplaar nummer 3 ligt boven naast mijn bed . . . Denk nou niet dat ik de hele dag lees want ik heb ook twee mooie benchhoezen gemaakt, ik kan toch niet de hele dag op mijn billetjes gaan zitten terwijl Dick zich ligt uit te sloven onder de camper, dat voelt gewoon niet goed . . .

----------

Zaterdagmorgen 9 augustus. Het was heerlijk buiten  met die stevige wind hier over het vlakke land! Ik liep gewoon in een t-shirt zonder mouwen en heb het dan ook geen moment koud gehad. Ook de honden vonden de wind weer lekker kicken en dat uitte zich door met elkaar te spelen en te rauzen, nee deze keer lieten zij het gevogelte met rust! Vandaag zal ik weer wat plaatjes hier gaan neerzetten, want het is wel tijd geloof ik en ook zal ik jullie trakteren op de prachtige aquarel van Petri, gemaakt van het vogeltje wat bij ons binnen hipte! Trouwens gisteren kwam er weer een jonge mus naar binnen maar die was té snel en té attent om er een foto van te maken, jammer. Ook nog een foto van Dick met een jong molletje wat in de zon op het pad lag te zieltogen. Hij heeft hem opgepakt en geprobeerd wat water te laten drinken maar dat wilde molletje niet (drinken molletjes geen water?) Daarna heeft Dick hem in de schaduw onder een boom gezet en hopen we maar dat hij het gered heeft.

----------

Vrijdagmorgen 8 augustus. Wat grappig, zeg ik dat het leven nu een beetje saai is, ik bedoel natuurlijk gewoon lekker rustig, krijg ik een aantal leuke mailtjes! De één met leuke vakantiefoto's en de ander weer met werkelijk supermooie aquarellen hmmmm en de volgende twee weer met blogvervolgen, heerlijk vind ik dat, zo gezellig! Enuh, ook makkelijk, antwoorden wanneer het je uit komt . . . We hebben de inwoning weer aardig onder controle godzijdank, maar nu afwachten hoe het gaat als wij weg zijn . . . Direct weer stofzuigen voor de zoveelste keer. Ook straks mijn e reader eens uit het stof halen en kijken hoe dat ding ook alweer werkt. Twee jaar geleden heb ik hem gekocht en hij ligt nog ongebruikt met veel boeken in zijn lijf te wachten op mij. Ik blijf zo'n ouderwetse tante die gewoon liever een boek leest, ik hou van vertrouwde dingen. Maar goed, eind van de maand moet hij toch mee . . .

----------

Donderdagmorgen 7 augustus. Wat een heerlijke temperatuur buiten! De korenvelden zijn al helemaal leeg en sommige zijn zelfs alweer omgeploegd. Wat moeten die boeren nou in godsnaam de rest van het jaar doen? Vandaag staaat er een grappig stukje in de krant (VK) over camperen, dat schijnt steeds populairder te worden! Aan één kant logisch, het is de ultieme vrijheid maar aan de andere kant, het kost wel scheppen vol geld wat je niet aan andere dingen kunt besteden. Voor Charlotte is het in natuurwater zwemmen met de paardjes en hondjes wel even over. Gisteren kreeg zij een allergische reactie en zat van top tot teen onder de rode galbulten! Gelukkig had oma nog anti histamine tabletjes en na overleg met de huisarts mocht zij die innemen.
Verder heb ik geen dingen te vertellen vandaag . . . beetje saai, ja dat wel. Gelukkig is het leven af en toe een beetje saai, want je moet toch niet denken aan de hele tijd maar 'ups'!

----------

Woensdagmorgen 6 augustus. Ja en dan krijg je leuke foto's van beeldschone Engelse setter pupjes toegestuurd . . . dank je Peter voor zoveel liefs! Nee Yvonne, sterk in je schoenen blijven staan . . . wel liefde genoeg en ruimte in je hart maar geen ruimte in de camper, ook de slaapkamer thuis is vol . . . alle pupjes zijn schattig . . . maar ja ES pupjes zijn bijna niet te weerstaan, ook volwassen ESjes niet . . . NEE Yvonne, niet doen dus . . .
Haha zien jullie het voor je? Ik word overvallen door vertedering maar ga het toch écht niet doen!
En dan, ik heb al verschillende berichten gekregen over de bosbranden in Zweden, ja heel erg, is al 40 jaar geleden dat zij voor het laatst bosbranden gehad hebben! In Noorwegen zijn de rendieren al een tunnel ingevlucht, niet voor branden maar wel tegen de hitte! Wij gaan naar het gebied net ten oosten van Oslo en daar is nog geen brand . . . Daarbij duurt het ook nog een maandje voor wij er zijn.

----------

Dinsdagmorgen 5 augustus. Gisteren inderdaad Emma en Roos gewassen maar helaas duurt de euforie over mijn schone, witte suikerspinnetje maar kort . . . Met lede ogen moest ik vanmorgen aanzien hoe mijn witte schoonheid in een met kroos bedekte moddersloot stapte . . . Natuurlijk vind ik het ook zonde van mijn zwartjes maar daar zie je het gewoon minder . . . Ook heeft Roos vandaag parttime gewerkt voor HAK, zij heeft de wortelvelden geïnspecteerd en de aardappeltjes van Aviko zijn ook niet aan haar aandacht ontsnapt . . . Gelukkig loopt zij gewoon over die kleine paadjes tussen de velden en nee, ik heb nog nooit commentaar van een boer gehad! Direct ga ik Muisje nog even verblijden met een douchebeurt . . . Ik doe dat buiten en moet dan wel even de tuindeuren dicht doen want als er belangstellende honden bij komen vindt zij dat niet echt leuk, ik denk dat zij zich schaamt . . .  Logisch want een natte Muis ziet er niet uit . . .

----------

Maandagmorgen 4 augustus. Gisteren geen honden gewassen, staat voor vandaag op het programma. Ik heb mijn tijd gestoken in het maken van een nieuwe vakantiesite en als het opzetje er eenmaal is ben ik niet meer te stuiten en vliegt de dag om. Kom ik aanvankelijk tot niets en zomaar opeens word ik bevlogen door ideetjes. Dick is al vroeg met de meiden gaan wandelen want ik moet straks met de auto weg. Het is weer tijd voor de borstenpletter . . .
Goh het valt mij wel op dat er weinig creatieve koks tussen mijn lezers zitten, ik had véél meer leuke recepten verwacht, maar goed, ok, als jullie maar goed voor je hondjes (diertjes) zijn . . .
En dan . . . ja . . . ik weet nog 3 Engelse Setterpupjes te koop . . . prima gefokt (fokkers van Roosje!) ze zijn 7 weken oud en pups zijn van een zus van Roos, zij is tante!
Het zijn 3 jongetjes, ééntje is oranje en de andere twee zijn driekleurtjes, heel mooi!
Dus als jullie belangstelling hebben, je weet mij te vinden!

----------

Zondagmorgen 3 augustus. Lekker fris in het bos vanmorgen! Het schijnt gisteren toch nog wel aardig, niet hard maar wel gestaag, geregend te hebben hier. Wij waren in een ander deel van het land en hebben een avondje weer lekker over Zweden gebabbeld! We hebben er zin in en zien in onze gedachten de hondenkinderen weer lekker banjeren om de camper in de wilde natuur . . . Dick kwam gister met een verrassing terug van de wandeling . . . Noor weer . . . gerold in rotte vis . . . ieuwwwww ik weet eigenlijk niks viezers, o ja mensenpoep is een goeie tweede, maar daar rollen zij gelukkig nooit in, dat éten zij alleen maar . . . Ik heb haar gelijk goed gewassen (jawel met antivlooienshampoo) en vandaag zijn de andere drie aan de beurt.
Dank je WW voor het recept maaruh, waar blijven de anderen nou?

----------

Zaterdagmorgen 2 augustus. Ach ja, het meisje heeft een beugelbekkie met gekleurde elastiekjes, geheel in het teken van de loomhype. Volgende week komt de buitenboordbeugel en die hoeft zij straks niet naar school te dragen maar de verdere tijd wel en ook 's nachts . . . Zelf ben ik alweer druk bezig met de vakantiesite te ontwerpen, wat een heerlijk werk, lekker binnen zitten terwijl het buiten veel te warm is! Op het internet snuffelen naar leuke dingetjes die ik kan gebruiken voor dat doel. Ook ben ik op zoek naar lekkere makkelijke éénpansgerechten, want gemak dient de mens toch? Dick is ook bezig aan de renovatie van een aantal dingen in de camper en de belangrijkste onderdelen lopen weer, zoals o.a. de gasgenerator.
Dus lieve lezers, nog leuke ideetjes over smakelijke, maar vooral makkelijke gerechten, ik hou mij aanbevolen voor jullie recepten!

----------

Vrijdagmorgen 1 augustus. Om ons dorp worden de korenvelden al geoogst, ik heb dat nog nooit zo vroeg in het seizoen gezien. Vanmorgen maar weer eens in ons 'eigen' bos gewandeld nu ik alleen onze eigen honden mee heb. Ja, Wendy en Charlotte zijn weer heelhuids thuis gekomen en of de vakantietrip voor herhaling vatbaar is betwijfel ik . . . Vanmiddag krijgt Charlotte haar beugel, spannend voor zo'n meisje. Verder heb ik niets te vertellen behalve dat wij nog niet van de vlooien af zijn . . . BAH

---------- 

Donderdagmorgen 31 juli. Druipend zit ik voor mijn leppie, ik heb hier beneden weer goed gestofzuigd en dat is geen lichte opgave op dit moment . . . maar daar zitten veel van mijn lezers mee, dus klaag ik niet verder. Je zal maar op vakantie zijn nu, dát is pas erugg! In Scandinavië is het al heel erg lang mooi weer en laten we hopen dat eind augustus dat hogedruk gebied daar eens opgeduveld is en wij verwend gaan worden met een graadje of 18 . . . Eerlijk is eerlijk, onze meiden zien er niet uit, ik bedoel dus Noor en Emma, zij zijn echt niet zwart meer, maar gaan langzamerhand naar een Ierse Setter outfit toe. Dat komt natuurlijk door water en opdrogen in de zon. Zij worden gewoon bruin en dat is ook de reden dat die Friese showpaarden in de zomer buiten staan met een jas aan, tegen de verkleuring! NEEHEE dát gaan wij niet doen hoor, dan maar bruine honden, zij móeten elke dag plezier hebben!
Vandaag komt Wendy weer thuis en zij is blij dat zij weer naar huis mag . . . zij mist de dieren en de dagelijkse gang van zaken erg . . .

----------

Woensdagmorgen 30 juli. Lekker vroeg vandaag omdat Dick om 8 uur bij de huisarts moest zijn en we zijn altijd solidair met elkaar, dus liep ik ook op tijd met de meiden te wandelen. In en uit het water, jawel weer lekker achter de eendjes aan jekkeren, futen zijn ook grappig, zo zie je ze en zo zie je ze niet en komen een eind verder weer boven water! Gistermiddag had ik mijn dag niet en heb nog nooit zo'n last van de warmte gehad, gatverdamme wat erg. Wel met de meiden weggeweest en heerlijk in de schaduw gelopen waar ik weer aardig van opknapte. Inmiddels hebben we ook ons ritme al gevonden met de verzorging van artis. Toch altijd ietsje uitkijken want tussen Muisje en Jari is het gewapende vrede en zou een vonkje genoeg zijn om te laten escaleren (is godzijdank nog maar één keer gebeurd) Dit was in huis en buiten is er niets aan de hand. We gaan er verder ontspannen mee om maar nemen geen risico's. Vandaag gelukkig wat minder warm . . .

----------

Dinsdagmorgen 29 juli. Dick is op pad met 6 honden en ik heb de lijst doorgenomen. Als hij straks thuis komt en het hele spul gegeten heeft gaan we naar de paarden. Zij staan deze dagen volledig op de wei en kunnen zich dus lekker volhappen aan gras . . . Normaal mag dat niet van Wendy omdat die klein paardjes anders veel te dik worden, maar om het voor ons wat makkelijker te maken heeft zij dit besloten. We gaan kijken of alles ok is, water bijvullen, paarden drinken heel veel per dag en de stalkat Sam eten geven. Daarna naar haar huis om poes Kid en de konijnen verzorgen enuh laten we de slakkenbak niet vergeten, twee vingers vissenvoer graag. . . . Vannacht heeft Bennie de B. de hele nacht bij mij geslapen en Jari hield de wacht bij de voordeur, wat zij eigenlijk altijd doet want je weet nooit of Wendy onverwachts thuis komt . . . Het is werkelijk waar maar zij ligt altijd op Wendy te wachten als zij er niet is, urenlang. Wat zeg ik? Al de tijd dat zij er niet is, zo trouw. Bennie was gisteren ook behoorlijk van slag en onrustig, die honden kleven met al hun pootjes aan Wendy vast.
Kortom, we worden lekker bezig gehouden!

----------

Maandagmorgen 28 juli. Net Wendy en Charlotte uitgezwaaid . . . Zij gaan een paar dagen naar een camping in Duitsland naar een vriendin. Nee, Wendy heeft daar absoluut geen zin in, heel apart maar zij heeft helemaal niets met 'op vakantie' gaan! Laat haar maar gewoon thuis met haar diertjes en dat is genoeg voor haar, wel heel lief hoor! Wij verzorgen nu al de dieren inclusief de honden, vergezeld van een hele verzorgingslijst . . . we hebben het druk deze week . . . Gistermorgen is Muisje, tijdens de wandeling met Dick, 2,5 uur bezig geweest om de korenvelden hazenrein te maken, een taak die zij zeer zorgvuldig opvat en daarom was Dick te laat voor de koffie en konden we gelijk aan de lunch mwahhhhhhh
O ja, ook nog een nieuwe fotobladzijde gemaakt.

----------

Zondagmorgen 27 juli. De onweersbui die ik gisteren aan zag komen is hier niets geworden . . . twee druppels regen, twee bliksemslagen and that was it! Jammer want onze stoeltjes buiten stonden klaar onder de parasol . . . Nu heb ik het zweet over mijn rug plenzen en zit ik in de stank op mijn stoeltje . . . het is namelijk niet bij één vlo gebleven . . . ik geloof dat ik de inwoning een beetje te luchtig heb beoordeeld . . . en dat zijn geen grappen . . . Net hier beneden heel goed gestofzuigd en vooral het ene kleed in het hele huis, de huiskamer, vind ik verdacht . . . Alle hondenbedden verwijderd, kleed van de bank, en alles bespoten, zelfs onze stoelen! Straks is boven aan de beurt, gatverdamme wat een kl*werk. Het is volgens mij al bijna 30 jaar geleden dat wij moesten AVCen ('Anti Vlooien Campagne' noemden wij het toen), toen hadden we nog vaste vloerbedekking en katten die buiten kwamen (hoe komt een mens zo gek, vaste vloerbedekking met zoveel dieren) De druppel die de vlooienemmer deed overlopen bij mij was dat ik gisteren een vlo in bed had . . . lekker fris toch?
Ja leuk hè Marian, die kleine paardjes, zo lekker handzaam! Zij hebben ook nog Sven en Cody waar zij, toen Remko er nog bij was, ook gingen zwemmen. maar Wendy heeft niet veel animo meer om zelf te rijden en vindt dit geknutsel met die kleintjes veel leuker.

----------

 Zaterdagmorgen 26 juli. Wat een leuke berichtjes op mijn zwemfoto's, ik ga er van blozen . . . Tja Peter, 'helaas' vindt Charlotte dit allemaal heel gewoon, net als Wendy, zij zijn het zo gewend en weten niet beter, leven met al die dieren om hen heen, ik trouwens ook van jongsaf aan. Het zit bij ons in de genen, geërfd van mijn moeder, waar ik haar nog altijd heel dankbaar voor ben en zal blijven! En Wil, de hemel op aarde voor onze dieren, zo hoort het ook! O ja Cilia, we komen zéker jullie kant een keer op hoor, ik ben verschrikkelijk benieuwd naar dat droomhuis van jullie op zo'n supermooi Frans stekkie! Zo grappig, onze meiden zijn gek op zelf bramen plukken en als je goed kijkt zie je dat zij de groene laten hangen en alleen de rijpe bramen plukken! Het was vanmorgen wel een beetje slipping and sliding over de modderpaadjes en nu heb ik hele zwarte voeten!
Haha momenteel ontwikkelt zich een onweersbui in onze buurt!

----------

Vrijdagmorgen 25 juli. Ik weet het, wij zijn een vreemde familie, zwemmen met paarden is nou niet iets wat veel mensen in hun agenda hebben staan. Vinden jullie de foto's leuk? Gisteren heb ik nog een fotobladzijde gemaakt. Ik tik nog steeds een beetje lastig met dat gevoelige vingertopje en dat vereist veel correcties in mijn stukkie. Vandaag staat er ortho op de agenda, Charlotte krijgt een week elastiekjes (ook toevallig nu in de 'loomfase') om haar tanden, om ruimte te maken voor de beugel die zij over een week krijgt. Gisteren heb ik Muisje getrimd en gewassen, dat was echt nodig . . . onder haar oren zaten dikke proppen haar die begonnen te 'stinken' door telkens zwemmen en dan te lang nat te blijven. Zelf vond ik het eigenlijk best een lekker luchie (gewoon omdat ik zoveel van haar hou denk ik!) maar Dick vond het walgelijk . . . en mij gestoord natuurlijk. . .

----------

Donderdagmorgen 24 juli. Tja, wat moet ik zeggen over gisteren? Veel emoties en tranen. Via CNN hebben wij naar de plechtigheden gekeken en daar werd werkelijk oorstrelend commentaar over de bv Nederland gegeven. Beelden die de hele wereld zijn overgegaan, beelden die diepe indruk gemaakt hebben. Eindelijk, ja eindelijk was ik weer eens 'proud to be Dutch' (klinkt zoveel mooier in het Engels) . De militaire precisie waarmee alles werd uitgevoerd roerde mij diep. Ik bén natuurlijk ook een militaire vrouw en heb nog niet zo lang geleden dit zelf aan den lijve kunnen meemaken.

Nu weer over andere dingen. Gistermorgen zijn onze meiden weer totaal uit hun hondenplaatje gegaan tijdens de wandeling met Dick en hij heeft er foto's van gemaakt en volgens mij waren de eenden daarom vandaag niet te zien op diezelfde plek . . . De honden lagen nog voor pampus hier in huis toen Wendy vroeg of ik mee wilde gaan met hen wandelen en zwemmen met paardjes en hondjes . . . Aangezien ik (bijna) nooit nee tegen haar zeg zat er niet anders op om de honden wakker te porren (zeer overdreven hoor, want het geluid van de halsbanden met dogtag doet hen al als een speer opveren!) en mee te gaan. Prachtig zoals het 2 maanden oude veulen ook mee zwom, ik heb er leuke foto's van gemaakt en zal deze vandaag of morgen plaatsen. Wel heb ik er gisteravond een merelfotobladzijde opgezet!

----------

Woensdagmorgen 23 juli. En dan heb ik natuurlijk nu weer een nieuwe missie: een vakantiesite opzetten en mijn fantasieknopje weer aan zetten. Getver, ik heb een pleister op het topje van mijn linkerwijsvinger en dat tikt wel erg lastig. Ik heb een nieuw dunschillertje en hem even uitgeprobeerd op mijn vinger, voor ik hem op die aardappel zette grr. Gistermorgen alweer met dierenwelzijn in de weer geweest. Wij kregen een plotselinge oprisping om de 'buitenboel' aan de voorkant van het huis eens af te spuiten en ramen te lappen . . . . het was zeker al een jaar of 3 geleden dat er zo'n oprisping plaats gevonden had, daar moet je dan maar van profiteren. Maar er zaten heel wat spinneneitjesnestjes in de hoeken en wat moet je daar dan mee? Wij weten het wel, spinnen zijn erg nuttig dus hebben we zorgvuldig schoongemaakt om die nestjes heen . . . 
Fijne rottige warme dag en hang vandaag de vlag halfstok.

----------

Dinsdagmorgen 22 juli. De wandeling vanmorgen was heerlijk, een lekker (nog) koel briesje. Net een gezellig lang telefoontje van campervrienden met grootse plannen . . .  Zij gaan hun huis verkopen, nieuwe camper kopen en voorlopig helemaal zónder huis leven! Uiteraard weten wij al lang van hun plannen maar nu gaat het waarheid worden en kregen wij als eerste vers van de pers de allernieuwste info, geweldig en zo spannend! Dit hadden wij 'vroeger' ook in onze gedachten maar na de tsunami zijn er dingen veranderd en hebben wij ons leven anders ingericht en daar is ook niets mis mee!
Ik heb ook een nieuwtje . . . wij hebben de boot naar Zweden geboekt en gaan op 3 september met ut kempertje over van Denemarken naar Zweden, JIPPIEEEE! Op 28 augustus vertrekken wij van huis en hebben de boot terug op 6 oktober, we hebben er echt zin in!

----------

Maandagmorgen 21 juli. Zo, vandaag kunnen we weer even adem halen en een beetje bijkomen van de warmte ellende. Gistermorgen, we zaten binnen aan de koffie toen Dick plotseling een jonge merel in de kamer zag zitten . . . en dan móet je helemaal rustig blijven natuurlijk met 4 (nog) slapende honden om je heen . . . Rustig wat foto's kunnen maken en dan kom je tóch te dichtbij met je fototoestel en piepend vloog het merelkuiken achter het bureau. Ik moest gelijk uitschuifarmen hebben om de honden op afstand te houden terwijl Dick het kuiken pakte. Alles goed gegaan en kuiken weer naar buiten getild. Tja, toen hadden wij voor de rest van de dag natuurlijk huisarrest en was de tuin voor de jonge merels en hun ouders . . . Het was echt heel leuk om te observeren en zij maakten veel kabaal. Toen Dick iets in de vuilnisbak gooide fladderde er plotseling eentje op zijn schouder en kon ik dat mooi fotograferen! Eind van de middag was de tuin weer vogelvrij en hoorden wij hen in de bosjes achter de schutting. Helaas vond ik wel een dood mereltje in een bak water wat achter in de tuin stond ch . . .
Goh, alweer een dagje dierenwelzijn!
Gisteren nog twee fotobladzijden gemaakt hoor!

----------

Zondagmorgen 20 juli. Laat ik het eens even hebben over het dierenwelzijn . . . Sinds gistermiddag lopen hier 4 hondenkinderen rond met een prachtige 'aquacoolkeeper' in camouflagekleuren om hun lieflijke nekje, volgens Dick lijken het wel Russische separatisten, oeffffff. Het zijn zogenaamde koelhalsbanden met water volgezogen kristallen die voor verkoeling zorgen, althans zij móeten dat doen, daar heb ik ze voor gekocht. We hebben ze bij onszelf uitgeprobeerd en zaten tijdens het eten met zo'n band om ons nek, ja je hebt wat voor je dieren over . . . Het was wel wat koel maar ik voelde het meest de irritatie in de warmte met dat ding om mijn strot. Goed, ik hoor de honden nooit klagen over hun halsband dus dat zal wel ok zijn. We lagen net in bed, honden slapen ook op onze kamer, toen Roos begon te hijgen . . . beestje had het warm ondanks de coolkeeper . . . Ik naar beneden met haar en haar nat gespoten met de plantenspuit, zij heeft wat gedronken en toen weer naar boven. Roos was stil en net toen ik in slaap viel begon Emma te hijgen . . . met Emma naar beneden en kreeg ik plotseling een ander idee maar daar moest Dick ook voor uit bed komen. Matras van logeerbed in de kamer, tuindeuren open en hondjes bij mij beneden slapen. Dick heeft alles voor zijn meiden over en besloot om zelf beneden te gaan liggen en eerst de meiden met de 'Aqua2go', die wij inmiddels ook zelf gekocht hebben, nat te sproeien. Daar stonden wij, midden in de nacht in de tuin de meiden af te koelen . . .
Gelukkig hebben zij vanaf dat moment heerlijk geslapen maar voor ons gold dat niet, wat een a sociale warmte! Dit was praatje 'dierenwelzijn' en we gaan vandaag op internet naar een airco kijken . . . 

---------- 

Zaterdagmorgen 19 juli. Gisteren kón ik gewoonweg geen stukje schrijven over honden-huis-tuin- en keukendingen. Wat een verschrikkelijke ramp en wat zijn er veel mensen getroffen. Zoveel mensen nu in diep verdriet. Verdriet wat je leven zo verandert en het nooit meer zo wordt zoals het was en je een totale ommezwaai in de toekomst moet leren te maken.

Hier alles ok en probeer ik weer over te gaan tot de orde van de dag. Gisteren tijdens mijn ochtendwandeling, ik ging vroeg om die alles verzengende hitte een heel klein beetje te ontlopen, weer foto's gemaakt. Ook een komisch filmpje van mezelf, per ongeluk natuurlijk! Ik zat op mijn hurken op een klein heuveltje langs de kant van het water en probeerde daar stoeiende (?!) karpers of snoeken te fotograferen waarbij ik even mijn blik opzij wendde naar Emma en Roos die naast mij ook zo schattig stonden te kijken . . . en dát had ik dus niet moeten doen . . . ik verloor mijn evenwicht, gleed naar beneden en drukte per ongeluk mijn filmknopje in . . . lachuhhhhh, ik bleef nog net aan hangen aan het randje bij het water! De honden vonden dit spelletje helemaal geweldig en deden niets om mij te redden, sterker nog, zij maakten het nog veel spannender door op mij te springen en te blaffen! Later thuis, bij het bekijken van de plaatjes zag ik pas dat ik een filmpje van mijn duik gemaakt had, leuk toch!
Dit weekend hoop ik tijd en zin te krijgen om mijn inmiddels al aardig volle mapje met site foto's te bewerken en te plaatsen. Ik heb ook een leuke opdracht gekregen om een digitaal geboorte felicitatiekaartje te ontwerpen, oefff spekkie voor mijn bekkie en het brengt mij (eerlijk gezegd het idee van Wendy) wel op een zakelijk ideetje . . .
'Fijne' dag vandaag en drink genoeg!

----------
Vrijdagmorgen 18 juli.

----------

Donderdagmorgen 17 juli.   Meer hoef ik er niet over te zeggen . . . De merels denken nu dat de tuin van hen is en dulden geen mensen/honden meer en dát hadden ze gedacht! Geïrriteerd blijven zij met hun wurmpie op de rand van de schutting zitten, een stil protest. De honden hebben het inmiddels ontdekt en laten nog tot zich doordringen dat wij nieuwe inwoners hebben, zij zijn nog een beetje verbaasd over zoveel brutaliteit. Gisteren kwam dan eindelijk ons tabletje per post, heeft lang geduurd maar dan denk je 'dan héb je ook wat'. . . Nou niets is minder waar, wat een goedkoop k**ding zeg, gekocht via groupdeal. A. hij is toch veel kleiner dan we dachten, maar goed, dat hadden we kunnen weten, en B. wat een slechte foto's maakt dat ding en C. hij luistert niet! Zeg ik tegen dat spraakgevalletje
www.gordonsetters.nl, zendt hij mij naar een gore pornosite! MWAH wat een teksten kwamen er voor mijn ogen, ik heb ze aan Dick allemaal voorgelezen tijdens een bakkie koffie en hij vond het allemaal maar raar klinken uit mijn mond . . . goh ja, ik ben natuurlijk ook een zeer beschaafd typetje . . .

----------

Woensdagmorgen 16 juli. Vanmorgen tijdens de wandeling prees ik mezelf weer gelukkig dat wij in 1992 de beslissing hebben genomen om vanuit het drukke westen naar Flevoland te verhuizen. Zo rustig wonen hier, zo schoon de lucht, zo fijn en veilig wandelen en zwemmen voor de meiden, wat wil een mens nou nog meer? Wij zijn nou eenmaal helemaal geen stadsmensen! Nog even over gisteren. Ja Simonne, zo zie je maar: tijden veranderen! Ik heb een hele leuke, aardige tandarts waar wij met 'ons hele gezin' patiënt zijn, al die tijd dat wij hier wonen en is er een leuke persoonlijke band ontstaan. Daarbij ben ik zelf absoluut niet 'bang' voor tandartsen, ik ben namelijk zelf tandartsassistente geweest en zijn de dingen geen abacadabra voor mij en dat scheelt. Charlotte trof het wel . . . ik moest een wortelkanaalbehandeling op de achterste kies en heb volgens haar wel 5 prikken gekregen! Tegen Wendy heeft zij verteld dat ik mij gewoon stoer hield want dat het vast wel pijn moest doen . . . Ondertussen zat zij gezellig met de tandarts en assistente te babbelen en vroeg de tandarts of zij de volgende keer weer mee wilde komen omdat hij het zo gezellig vindt met haar er bij, en laat hij het nou nog menen ook!

----------

Dinsdagmorgen 15 juli. Die natuur speelt toch wel een grote rol in mijn leven zeg, nu hebben we een merelnest in de overwegend stenen tuin! Zij hebben zich genesteld in een muur van klimop. Ik hou mijn hart vast als die mereltjes het nest gaan uitkomen en de eerste dagen nog niet kunnen vliegen en op de grond zitten. We zullen wel een hek gaan zetten om die schutting, natuurlijk weer van puppykenneldelen die wij altijd overal voor gebruiken. Gisteren Emma weer helemaal showklaar gemaakt (?!) en dan heeft zij weer zo'n schattig klein meisjeshoofdje met van die lange spanieloren. Direct moet ik naar de tandarts en word vergezeld door Charlotte. Nee hoor, niet om mijn handje vast te houden maar wel om te zien dat het niet erg is om een verdovingsprikje te krijgen. Zij moet vrijdag naar de kaakchirurg om een kies te laten trekken voor zij een beugel krijgt. Uiteraard ziet zij hier erg tegenop en heeft geluisterd naar griezelverhalen op school . . . En omdat zij een grenzeloos vertrouwen in deze oma heeft, gaat zij zelf mee om te kijken of ik de slachtbank wel overleef . . .

----------

Maandagmorgen 14 juli. Gisteren een heel gezellige avond gehad en ook de struggle op dat groen tapijtje vond ik prachtig en ben blij dat uiteindelijk Duitsland toch gewonnen heeft en daarbij een opstekertje voor Oranje dat ook de Duitsers behoorlijk wat moeite hadden met Argentinië! Helaas heb ik op de terugweg in de auto de natuur een grote slag toegebracht . . . Ik dacht dat er op de snelweg een dode vogel lag en in de koplampen zag ik dat het een jong konijntje was waar ik gelijk over heen reed, heel naar, vooral dat hobbeltje, bah. Een stuk verder een klap, een vogel tegen het raam. Dit soort dingen kun je dus echt niet vermijden en is mij nog nooit overkomen, voor zover ik weet dan. Gisteren heb ik Noor heel goed getrimd en wat ziet zij er weer mooi uit! Ik voel mij wel geradbraakt (oei als je weet wist de échte betekenis van dat woord is, gruwelijk . . . ) de late voetbalnachten gaan mij nekken . . .

----------

Zondagmorgen 13 juli. Ja, toch wel een leuke wedstrijd gisteravond en jawel, weer spelende honden die op tijd naar bed moesten . . . Vanavond gaan we naar de beslissende wedstrijd kijken bij vrienden, gezellig! Uiteraard hopen wij dat de beker in Europa blijft of komt, ik weet niet meer wie hem vorige keer had . . . toen hield ik nog niet van voetbal . . . En dan, ja eind augustus komt in zicht, voor ons aan één kant natuurlijk een nare herinnering maar aangezien wij de draad weer opgepakt hebben komt het campertje toch wel weer in zicht en zijn wij bezig met nadenken wáár we nou eigenlijk naar toe gaan. Is het Duitsland mét die heerlijke braadworsten of is het toch Zweden mét die eindeloze natuur? Wat wel zeker is dat ik mijn reissite weer eens een opduvel kan geven!
O ja, ik heb gisteren een nieuwe fotobladzijde geplaatst dus kijkuhhhhhhhh!

----------

Zaterdagmorgen 12 juli. Dit is dus geen ouwe meer op de index! Ik had de ouwe alweer vervangen door dit exemplaar. Voor morgen komt er voor één dagje ook weer een andere op te staan, ja ik heb er lol in! Gistermiddag hebben wij tijdens de stortbuien mét onweer (!) heerlijk buiten onder de grote parasol gezeten en genoten! Met het gekletter op de parasol deed ik mijn ogen dicht en ging terug in de tijd . . . hetzelfde geluid als vroeger, toen de regen op onze twee kleine kruiptentjes kletterde en ik met mijn ouders en zus in Italië kampeerde. Ik hoor nog de stem van mijn vader 'pas op niet met je hoofd tegen het doek want dan gaat de tent lekken'. Dat viel niet mee in de kleine vakantiehuisjes en er ontstonden natuurlijk wél altijd lekplekken. Het water kwam trouwens ook het tentje binnen want wij hadden geen vast grondzeil . . .  En waarom dacht ik hier aan? Omdat onze grote herdershond Bea ook altijd mee ging en 's nachts in de dat kleine tentje bij mijn ouders lag . . . en wij vonden dat als kind ook heel normaal. Ik heb het dus niet van een vreemde! Daarom trakteer ik jullie maar eens op een foto uit the past van mij, als 4 jarige met Bea onze hond, leuk hè!

----------

Vrijdagmorgen 11 juli. Volgens mij gaat het weer een zompig dagje worden, wat temperatuur betreft. Zag ik gisteren op de buienradar in onze buurt lekker buien met onweer, en bij ons schampte het een beetje langs, jammer. De NO polder, zo dichtbij, heeft een flinke portie gehad, zoals gek genoeg heel vaak.
Ik ga nu ook oranje Roosje maar weer van de index afhalen, nu wat anders verzinnen. Eerst maar even een ouwetje er op zetten. Grappig, Dick heeft de crea ook op een één of andere settersite gezet en er waren heel veel reacties, ook van een broertje (zijn baas dan) van Roos, leuk hoor! Eerst was ik nog van plan geweest om er traantjes bij te plakken maar dat gaat mij toch te ver als eigenlijk 'helemaalgeenvoetballiefhebber'. . .

----------

Donderdagmorgen 10 juli. Zo, en gaan we nu weer effe normaal doen? The game is over. De honden hoefden niet vroeg naar bed. Wel gingen zij tijdens de wedstrijd nog een partijtje spelen (altijd 's avonds) maar was niet storend. Tijdens de wedstrijd vroeg ik Dick nog om het telefoonnummer van Van Gaal want volgens mij hangen er op de Bank voor de Buis met een Biertje en een Bak Borrelnoten op hun Buik, veel Betere spelers dan er in het veld staan . . . Maar hij heeft zijn telefoonnummer niet.
Vanmorgen een heerlijke buitenronde gemaakt en Muisje is weer uit haar Franse dakkie gegaan en heeft een inspectieronde over de Aviko velden gemaakt van een uurtje . . . Geeft niet, ik wacht wel geduldig en als zij er dan weer aan komt doet zij zó schattig, net of zij verrast is mij daar tegen te komen, en ik speel het spelletje gewoon mee!

----------

Woensdagmorgen 9 november, sorry juli. WAUW wat een prachtige wedstrijd gisteravond, uiteraard zijn wij vóór Duitsland! Wat kunnen die gasten voetballen en daarbij hebben ze ook nog eens van die overheerlijke bratwursten (neehee, ik bedoel niet die voetballers hoor) Wij waren zo enthousiast hier dat die honden ook steeds doller werden naarmate het doelpuntenaantal omhoog ging . . . na doelpunt 4 gingen Emma en Roos samen een feestje bouwen in onze eigen arena, zoals jullie weten hebben wij geen salontafel maar zitten wij rond een arena, om speelruimte voor de meiden te hebben . . . Aangezien het wel wat luidruchtig ging en wij écht gisteravond toch liever voetballen keken, ben ik ze gaan uitlaten en hoorde ik buiten doelpunt 5! Daarna willen zij niets liever dan naar bed, om een armzalig kluifje in ontvangst te nemen . . . Toen was het rust in huis én voor ons tijd en gelegenheid voor Franse kaas . . .

----------

Dinsdagmorgen 8 juli. Vanmorgen kwam ik tijdens de wandeling weer mevrouwtje telefoontje/sigaretje tegen en zij heeft wat tegen Noor gezegd! Zij sprak de de woorden op een geïriteerde toon 'nou, flikker op zeg'. . . Goh, wat zal die persoon die zij aan de lijn had wel denken. Vaak verbaas ik mij over mensen, sporen zij nou niet of ik? Noor deed totaal niets en liep alleen maar langs haar heen! Nee, ik heb niets gezegd. Zij heeft een herdershond reu, die niet zoveel zelfvertrouwen heeft en kennelijk wekt dát haar gekke reactie op. Maakt mij verder niet uit hoor en mijn stemming verknalt daar niet door, maar verbazen doet het mij wel! Plotseling schoten de 3 meiden als een raket de bosjes in, ik zag niets maar zij kennelijk wel. Na een minuut of 10 kwamen zij terug, helemaal gecamoufleerd door kleefkruid, bolletjes en brandnetelbladeren . . . nee ook niet leuk. Roos had weinig van die troep, door een ander soort vacht is zij toch kennelijk wat minder aantrekkelijk!

----------

Maandagmorgen 7 juli. Het komt regelmatig voor dat je 's avonds in bed de dag eens doorneemt óf ik mijn krabbel van de dag er voor lees en zie dat de dag toch heel anders verlopen is dan wat ik mij 's morgens voor neem. Jeetjemina wát een zin zeg, begrijpen jullie hem nog? Simpel gezegd, je neemt je 's morgens wat voor en er komt geen fluit van terecht. Het bezoek ging niet door (komt vandaag) en verder hebben we een aartsluie dag gehad, niets gedaan, op wat gerommel in huis na. Gelukkig dat wij honden hebben en de verantwoording van hen best zwaar op ons rust, dus wandelen wordt er altijd gedaan en dat is dan maar goed ook! Ik denk dat wij anders ook wel wat langer in bed gelegen zouden hebben . . .
De korenvelden beginnen al flink op kleur te komen en ook de bramen zijn al in groene toestand te zien, de tijd gaat snel (oeps 'gebruik hem dan wel')
Tja, nu ga ik maar eens aan de slag en vertel niet wat ik van plan ben . . .

----------

Zondagmorgen 6 juli. Gisteren begon ik mijn krabbeltje over het 'betere' weer wat er aan zou komen . . . Dat was effe lachen! In de middag kwamen vrienden een bakkie drinken hier en besloten wij om samen een rondje hondje te doen en zij daarna naar huis zouden gaan. Inderdaad verliep dat ook zo maar, wij waren vergeten om een blik op de buienradar te werpen . . . werkelijk geen droge draad hadden we meer aan ons lijf, na deze warme douche! De dames waren sexy 'wet T-shirts' geworden, de heren trouwens ook . . . Het was heel komisch en jawel we hebben er een selfie van gemaakt maar ik durf hem hier niet neer te zetten . . . ik heb geen toestemming gevraagd . . .
En dan het medeleven over onze extra minihuisgenootjes . . . zo lief! Nee hoor, ik ben niet in paniek maar zal er toch iets aan moeten doen. Hoe kom ik in godsnaam met een kammetje door die vlaggen van de meisjes? Vandaag ga ik hen coatkingen dat scheelt al een heel eind in de hoeveelheid Frontline waar ik ze op ga trakteren. Net hoor ik dat er weer iemand hier een bakkie komt drinken (jaha dat kén ik, effe een bakkie drinken) dus hoop ik dat ik er aan toe kom . . .
Verder gisteravond genoten van het voetballen! Helaas kon ik de nabeschouwingen niet meer meemaken, ik was al ver over mijn bedtijdtijdstip heen.

----------

Zaterdagmorgen 5 juli. Het schijnt vandaag iets beter weer te worden al voel ik er momenteel nog niets van. En dan, het is heel lang geleden maar we hebben een ramp op huishoudelijk/dierlijk niveau . . . ik kan mij de tijd niet heugen dát . . . ik baal als een stekker . . . hoe komen we hier in godsnaam nou aan . . . ik ben mij aan het verdiepen in de antimiddelen en vond nog een hele grote nieuwe blauw/witte fles in de camper . . . eens in Frankrijk gekocht voor 'stél dat' . . . en nu komt hij van pas . . . ik raak er niet over uitgesproken . . . ik móet aan de slag . . . dit móet ik gelijk stevig aanpakken . . . het heeft geen zin om na te denken hóe dit tot ons is gekomen maar meer de vraag, hoe kom ik er af . . . voor veel mensen niets bijzonders misschien . . . maar . . . gisteren liep er een vlo over Roosje haar hoofdje . . .

----------

Vrijdagmorgen 4 juli. Getverderrie wat een rot weer, gelukkig duurt de ellende niet zo lang. Ik heb mijn wandeling toch wel aardig kunnen doen, meestal onder de bomen in het bos. We zitten nu binnen aan de koffie en de meiden liggen languit, behalve ééntje . . . die ligt vorstelijk bij Dick op schoot en dat is Roosje . . . waar hebben zij beiden zin in . . . veel te warm! Muisje is net opgestaan en wil graag in de auto liggen, dat is echt haar lievelingsplekje. Hoewel de auto op ons pad staat, helemaal in de schaduw, gaan we dat toch niet doen, het is in huis gewoon het koelst. Het gaat vandaag dus een lekkere nietsdoendag worden!

----------

Donderdagmorgen 3 juli. Ja hoor, gisteren weer foto's geplaatst, braaf hè! Nee geen spectaculaire plaatjes maar gewoon van het dagelijkse leven (wat mij overigens al spectaculair genoeg is) Op de foto's kun je goed zien wat voor dikke vriendinnen Emma en Roosje zijn, naast elkaar aan een écht bot kluiven, totaal geen concurrentie tussen hen! Waar ik mij wel over verbaas dat zij regelmatig opstaan en van bot verwisselen, waar dat goed voor is weet ik niet maar zal vast wel een dieper liggende betekenis hebben. Voor de zekerheid ligt Noor (leader of the pack) in een grote bench te kluiven en Muis wíl helemaal geen bot! Ik bén en blijf altijd een beetje hufterig met dit soort acties en meerdere honden, je weet niet wat je op kunt wekken. Ik heb vroeger al eens een zware clash meegemaakt met Gordon Eva en ruwhaar Teckeltje Lotte toen wij midden in de nacht thuis kwamen en in vliegende vaart naar een dierenarts moesten ipv lekker naar bed . . .

----------

Woensdagmorgen 2 juli. Vandaag móet ik weer eens aan de slag met de meiden, zij moeten nodig gefatsoeneerd worden, haren tussen hun tenen grrrr wat lelijk. Roos klappert af en toe met haar oren en daar heb ik gisteren een pipetje in leeggegoten, kijken of het helpt. Zo gek, als zij op de trimtafel staat of ligt doet zij gek panisch als ik in haar flappies kijk, oren scheren vindt zij heerlijk, en ligt zij bij mij op schoot dan vindt zij het weer prima als ik aan die oren frunnik. Zal ik nou toch die Engelse handleiding niet goed gelezen hebben? Het is ook tijd om weer eens wat foto's te plaatsen en dat zal ik doen wanneer ik daar tijd voor heb (?!) Muisje heeft Dick gisteren weer getrakteerd op een wandelingetje van een uurtje extra . . .


Dinsdagmorgen 1 juli. Gisteren een drukke middag met geen hondendingen, nou ja, wel een beetje dan. Eerst even naar Zwolle, bij Carglass werden een paar gaatjes in de voorruit van de auto gerepareerd waar ik met mijn snuit bovenop stond. Voer voor de meiden  halen in Kampen, een winkel waar ik altijd graag door heen schuim, met allemaal leuke hebbedingetjes die ik al minstens 100x gezien heb . . . Tegenwoordig kun je natuurlijk alles op internet vinden waar ik ook gretig gebruik van maak maar toch, life in een winkel (alleen dierenwinkels hoor) vind ik wel leuk. Ander soort winkels hebben mijn interesse niet echt. Verder geen praatjes vandaag . . . Ja eigenlijk vind ik dat ik mijn site weer eens moet veranderen maar wacht op het vrouwtje in mijn hoofd met inspiratie . . .

----------

Maandagmorgen 30 juni. Haha ik heb lekker gezwijnd met wandelen tussen de buien door! Ik heb Noor uit het water kunnen houden, ik had geen zin in natte honden vandaag, het is namelijk geen weer om buiten te zitten. Buiten in de zon drogen zij altijd lekker snel. Gisteren een leuk programma gedownload voor Photoshop en daar heb ik mee geknutseld, resultaten zullen hier wel eens te zien zijn! Verder gisteren weer een fijne rustige dag gehad, ook veel buiten gelezen. En dan natuurlijk voetbal gekeken . . . nooit geweten dat ik het leuk kon vinden . . . zelfs de commentaren na de wedstrijd heb ik gevolgd . . . Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik ook een relletje op het veld wel wat vind hebben, zeker die primitieve reacties van die voetballers vind ik smullen! Die kunnen vooral grappig zijn met van die temperamentvolle zuiderlingen . . ., het doet mij dan denken aan twee reuen die elkaar aanstaren voor de aanval!

------------

Zondagmorgen 29 juni. Zo'n stille zondagochtend waar ik van hou, de tuindeuren wijd open en dan lekker mijn plantjes in de bakken bestuderen. Ahh dít zou ik dus in een badjas kunnen doen! Dick is met de meiden op stap en gaat weer een lekkere lange, spannende wandeling met hen maken. Noor is helemaal weer de ouwe, dat was zij natuurlijk al de hele tijd maar nu mag zij er weer voluit van genieten en lekker zonder lijn de konijntjes wakker maken! Verder gaat hier alles naar wens, Wendy voelt zich happy in haar nieuwe huis en is al helemaal gewend, en ook Charlotte is op haar plek! Ook is zij overgegaan naar 2 HAVO, dus eigenlijk gaat alles hier goed en kunnen we tevreden zijn, en dat zijn we ook! Gek, het reisgevoel is wat weggeebd . . . Op dit moment krijgen we een soort van 'rustgevoel' over ons heen. Maar als ik 'de kampeerauto' lees gaat het natuurlijk wel een beetje prikken . . . Dick liet mij gisteren een plaatje zien en waande ik mij weer in Noorwegen, zó mooi! Dat is een weg naar de Lysefjord die wij met de camper hebben gereden, helemaal naar beneden om daar aan het water te overnachten, schitterend. En ja, de volgende dag weer naar boven, zonder problemen! Ik zal het plaatje hier neerzetten, dan kunnen jullie misschien wel een beetje meegenieten en begrijpen wat ik bedoel . . .             
Haha het is goed te zien waarom wij daar één nacht bleven . . . daarbij vond ik de bergen om ons heen wel erg dichtbij en erg hoog . . . een beetje claustrofobisch . . .
 
----------

Zaterdagmorgen 28 juni. Ja hoor, ik heb ook de tandartsstoel weer overleefd maar ben nog niet klaar . . . een afspraak om een gaatje te vullen, jaha lekker onder verdoving hoor! De dag begon vanmorgen al op tijd. Dick wilde naar de veteranendag, hij is er zelf namelijk ook eentje! Dus op tijd, en in vol ornaat, behangen met medailles (ietwat overdreven natuurlijk), nog net niet als een Rus die al een medaille krijgt als hij op tijd in de eetzaal verschijnt . . . kwamen we op tijd op het station aan. En toen . . . ja toen . . . kwam hij tot de ontdekking dat hij zijn baret vergeten was . . . Na een paar luide vloeken en ingehouden lachen van mij, stapte hij  weer naast mij in en tufte ik weer terug naar huis om baret op te halen. Een trein later kieperde ik hem weer uit de auto en ging naar huis om de meiden op te halen voor een wandeling, zij lagen nog lekker te slapen toen ik wegging! Toen ik hen in de auto zette viel de voordeur achter mij dicht . . . ^%$#@!*& Muis én de sleutel nog binnen *&()*&^%* Gelukkig lag mijn telefoon in de auto (een uitzondering) en kon ik Wendy bellen die op de stal was en zij kwam op de fiets naar mij toe om de deur te openen. Daarna lekker met de meiden gewandeld en was ik echt wel toe aan een bakkie en voor de rest een rustig daggie!

----------

Vrijdagmorgen 27 juni. Zo, daar ben ik weer, helemaal verweekt maar ow wat was het heerlijk en gezellig! Eindelijk weer eens een paar daagjes alleen met vriendin Nelly, zo spreek je alles weer eens goed samen door. Veel herinneringen opgehaald aan onze fantastische vakanties met z'n viertjes toen haar man Arie nog leefde, ja ook wat traantjes gelaten maar dat viel niet op in het zwembad . . . we zijn namelijk beiden emodozen. Voor mij de eerste keer in zo'n wellness centrum maar beslist niet de laatste keer! Twee dagen in een prima hotel overnachten met een lekker uitgebreid ontbijtbuffet, wat een luxe! Gisteren na het ontbijt weer terug gereden omdat ik met Noor nog naar Ermelo wilde om de nietjes er uit te laten spitten. Dat is allemaal weer heel goed gegaan, Martine super tevreden over het mooie resultaat en ik zei al dat zij écht trots kan zijn op haar werk! Noor lag totaal relaxed languit op de behandeltafel en liet zich knuffelen door iedereen en die hele zooi ijzerwerk rustig uit haar buikje peuteren. Dit hebben we ook weer gehad. En of ik straks op de tandartsstoel net zo relaxed als Noor lig betwijfel ik, maar ook dat overleef ik wel weer . . .

----------

Dinsdagmorgen 24 juni. Goh, ik heb wat nieuws ontdekt . . . mannen kunnen óók zoeken én vinden! Gisteren, o jee, ik moet een badjas mee en ergens moet er zo'n ding zijn. Als hondenmensen hebben wij wel zo'n ding maar gebruiken hem nooit, dat zit er voor ons niet in. 's Avonds na douchen lekker in je badjasje zitten, nee de honden moeten nog uitgelaten worden, s' morgens lekker lang zitten niksen in je badjasje ook niet, de honden moeten uitgelaten worden. Dick heeft alle dozen op zolder (die er geloof ik al 20 jaar staan) omgekeerd en ja hij kwam met een badjas terug welke ik gekocht had voor mijn moeder (overleden in  1999) toen zij naar het ziekenhuis moest. Gisteravond laat, ik zou net naar bed gaan en dacht  er ineens aan dat ik ook nog een badpak mee moest en ergens moest hebben. No problem, gewoon in de camper . . . niet dus . . . Dick zat voetballen te kijken en wilde ik niet storen dus ik op zoek. Niet gevonden. Uiteindelijk Dick gevraagd, hij stond op liep naar de camper en kwam terug met . . . jawel mijn badpak . . . weggehaald op een plaats waar ik ook al gezocht had . . .
Haha Cilia, als we bij jullie komen zal ik wijdbeens aankomen hoor!
Morgen geen krabbeltje!

----------

Maandagmorgen 23 juni. Vandaag niets te vertellen, want wat ik gisteren gegeten heb zal jullie niet interesseren en dat ik vanavond als niet-sportliefhebber naar voetballen ga kijken al helemaal niet, en dat ik mij kapot erger aan die trage computer ook niet  . . . Dus maar weer eens een leuk moppie!
Maar eerlijk gezegd mét een kanttekening want mijn meiden zijn toevallig helemaal geen kruizenruikers!
O ja, ik heb een nieuw gastenboek aangevraagd en geplaatst, even uitproberen.

----------

Zondagmorgen 22 juni. Heerlijk gewandeld met een fijn temperatuurtje, ondanks het feit dat ik met twee honden aan de lijn loop . . . Ik loop nou eenmaal het liefst in het bos op de kleine paadjes maar bezorg mezelf daar mee wel wat last, omdat ik Muisje daar altijd aan de lijn moet houden. Dick gaat meestal met hen naar afgelegen overzichtelijke fietspaden met daarnaast boerenvelden waar Muisje wel altijd los mag. Vanmorgen heeft Noor haar laatste pijnstiller gehad, ik heb het de laatste 4 dagen langzaam afgebouwd, nu nog één dag ab en dan hebben we dat ook weer gehad. Volgende week gaan de nietjes er uit. Dat zal op z'n vroegst donderdag zijn want moeders gaat een paar dagen op stap . . . met een vriendin naar een wellnesscentrum . . . een verjaardagscadeautje van Dick aan mij, lekker hè! We gaan dinsdag weg, slapen in een hotel om de volgende dag lekker te badderen, dan nog een nachtje in dat hotel en donderdag weer naar huis.

----------

Zaterdagmorgen 21 juni. Hiephiephoera Madelief is drachtig! Gistermiddag zijn we naar de paardenkliniek in Emmeloord geweest waar een scan gemaakt is en jawel, we hebben het minipaardje gezien, mét een kloppend hartje, hartstikke leuk volgend jaar weer een veulentje! Denk nou niet dat ik mijn aandacht verlegd heb van honden naar paarden want dat is niet zo hoor! De paarden zijn van Wendy en wij vinden het gewoon ook heel erg leuk. Met Noor gaat het uiteraard helemaal goed, anders had ik er wel over geschreven, dit keer niet eens een plekje waar nog wondvocht uit gekomen is, helemaal niets! Er is werkelijk niets aan haar te merken en van de wond schijnt zij ook totaal geen last te hebben! Goh, het mag ook wel eens een keertje mee zitten vinden wij . . .

----------

Vrijdagmorgen 20 juni. Toen Wendy mij gisteren vroeg om een polderronde mee te fietsen zei ik 'ja', ik zeg zelden 'nee' op een vraag van haar . . . Zij reed eerst voor mij, paardje Madelief rechts in de hand en herder Jari links, Bennie de beuker zat in het mandje achter op. Die rent alleen mee naast de fiets als het echt veilig is. Ik had Roosje mee. Het weer was een beetje grijs maar beiden zijn wij niet bang van een buitje, is zelfs niet eens gespreksstof voor ons! Maar werd het later wel . . . We kregen toch een stortbuien over ons heen in die platte polder, waar het ook altijd lijkt te waaien, niet te kort! Toen wij een momentje stopten moesten wij wel om onszelf lachen, allebei werkelijk druipend van de regen en zeiden tegen elkaar dat het heel fijn is om zo van dieren te houden en zo graag buiten te zijn, anders had je dit toch maar mooi gemist!  Heerlijk om een dochter te hebben waar je a. supertrots op bent en b. die dezelfde humor heeft!
Ohh Hetty, wat jammer dat jij zo'n negatieve ervaring had op die camping!

----------

Donderdagmorgen 19 juni.
Dit kreeg ik gisteren van een hele lieve, gelijkgestemde vriendin, leuk hè!

Ligt ----- heerlijk op de bank, op haar rug, met die pootjes zo schattig omhoog.
Zoen ik op de pootjes en zeg ik, oh wat ruik  je lekker
 
Dat geeft even zo'n gelukkig gevoel, heb jij dat soms ook?
 
Een ander zal wel denken, die is gek,  maar wat missen die een hoop!
 
 
Groetjes van ------ ! Ik werk thuis, vandaar dat ik even kon knuffelen.
 
Verstuurd vanaf mijn iPad

Gister ook nog foto's geplaatst.


----------


Woensdagmorgen 18 juni. Gisteren een heel gezellige dag gehad met een leuke afloop . . . een niet startende camper . . . Nou hebben wij aardig wat ervaring in 'niet geheel volgens boekjes lopende omstandigheden' dus ook hier kwam weer een oplossing voor! Om een uur of half 8 gisteravond kwamen wij weer thuis, volledig Duits sprekend! De Bisontochtjes van hen, Julie und Leni zijn ook zo verschrikkelijk lief en uiteraard gaat dat met onze honden ook altijd heel gesmeerd en zijn zij blij om elkaar weer te zien. De pannenkoek bij 'Hans en Grietjes' smaakte ook weer kostelijk, we hadden prachtig weer (oeps voor mij al weer te warm) en hebben weer heerlijk bijgepraat.
Helaas Joke, de zeearenden zijn foetsjie, en hebben hun twee eieren achter gelaten, té veel gestoord: het gewoon door gaan met bomen rooien . . . rijden met enorme vrachtauto's met palen onder het nest door . . . teveel mensen bij het plaatsen van camera's en het plaatsen van een grote reclamecontainer . . .
dom dom dom.

----------

Dinsdagmorgen 17 juni. Ook vandaag komen onze meiden weer niets te kort. Nu zijn zij met Dick weg en om 12 uur hebben wij een leuke lunch/wandelafspraak met Jan en Janina (+ zoon en honden) die momenteel met een camper een paar dagen in NL zijn. Wij zijn heel erg benieuwd hoe het hen bevalt natuurlijk! Dick heeft hen de meest vriendelijke hond/mens camping aangeraden (volgens ons dan) en daar zijn ze nu, aan het Erkemederstrand. Uiteraard neem ik mijn fototoestel mee en hoop weer wat te kunnen schieten. Met Noor gaat het onverminderd prima alleen is zij helemaal dof van vacht geworden, net als de vorige keer. Gelukkig weet ik dat het van tijdelijke aard is maar toch . . . Zij had net weer haar goede vacht terug gekregen en nu dit weer, maar ja beter een levende hond met een tijdelijke doffe vacht dan een dode of minimaal zieke hond met een glanzende vacht . . .

----------

Maandagmorgen 16 juni. Eerst over Noor, en laat ik nou niets te vertellen hebben over haar! Zij gaat weer gewoon mee met de wandelingen, nou niet helemaal gewoon natuurlijk, zij blijft aangelijnd. Uiteraard is zij nog bezig met een ab kuur en pijnstilling, en dat blijft ook nog even zo. Verder heb ik gisteren veel tijd moeten verdoen aan mijn laptop, en dat was niet leuk. Bij het downloaden van iets van een goede betrouwbare site kwam er een vervelende reclame mee en die kwam in de plaats van mijn googlebar. Zo verschrikkelijk irritant, hij zorgde voor vervelende popups van mannen in een te kleine string etc., vrouwen met sixpacks en vrouwen die in 1 week 10 kg zijn afgevallen. Ik baal ontzettend van dit soort ongewenste boodschappen en in al die jaren dat ik met een computer werk heb ik dit echt nog nooit gehad. Kortom, het heeft mij uren gekost en uiteindelijk was het weg maar google kwam niet meer terug, die heeft Dick na uren weer tevoorschijn kunnen toveren! Voorlopig maar even geen downloadacties meer. Ook het gastenboek werkt op mijn zenuwen (nou dat is overdreven hoor!) Als je die bladzijde een keer of 5 ververst wil hij wel weer eens opkomen, maar dit wil je natuurlijk niet. Ik heb nog geen leuk gastenboek gevonden, dat komt dus nog wel.

----------

Zondagmorgen 15 juni. Dick is met de meiden weg en heeft ook Noor mee . . . zij blijft uiteraard aangelijnd maar lijkt wel 100% de oude, dit is niet te geloven! De vorige keer ging het al zo gesmeerd maar nu lijkt het wel helemaal zonder toeters en/of bellen te passeren. Zij staat hier in het rond te springen en te dollen met Emma waar je stil van wordt! Gistermiddag heeft Dick zijn 'wild' middagje gehad en heeft een vogeltje gevonden, kennelijk uit het nest gevallen. Hij ontdekte het omdat er twee setterhoofden stil naar beneden stonden te kijken en zag toen een opgesperd geel bekkie. Nee de honden pakte hem niet en zelfs Noor bekeek het rustig . . . nee dat had ik niet verwacht. Noor en Muis (waren nu toch aangelijnd) vind ik altijd de killers, misschien wel geheel onterecht hoor! Ik zie namelijk nooit iets, behalve dan die kippen die het niet overleefd hebben. Dick belde mij en vroeg om advies, grrrrrrr Ik zei resoluut dat hij dat vogeltje maar gewoon moest laten zitten en de meiden meenemen, mamma vogel zou hem wel voeren op de grond . . . hoopte ik dus . . . en ook geen idee of dat echt wel zo is . . . Anders weet ik het wel, dan zit er hier straks een zielig vogeltje in huis die het toch niet gaat redden en weer tranen met tuiten.
Haha Jopie, ja echt, zo ligt Roos gewoon te slapen, maf hè!

----------

Zaterdagmorgen 14 juni. Over gisteren. Noor heb ik met de kleine middagronde mee genomen . . . zij stond klaar, net alsof er niets gebeurd is, wij vinden het een wonder! Het gaat dus perfect met het meisje!
Over vandaag. Een konijnenavontuurtje, jawel zónder Noor hoor. Toen ik aan kwam rijden op mijn stekkie huppelde er een klein konijntje voor de auto uit en de honden zagen het ook . . . Jodelend stonden zij voor het raam boordevol frustratie omdat zij er niet bij konden. En wat is dan wijsheid? Ik ben uitgestapt (ja natuurlijk zonder honden) en zag gelijk dat het een jong 'tam' konijntje was, een schatje, bruin/zwart gemarmerd met half lang haar. Omdat ik weet dat hij daar ten dode opgeschreven is heb ik heel voorzichtig geprobeerd hem te vangen wat mij niet gelukt is, balen. Hij bleef in mijn buurt maar liet zich niet pakken. Chipzzz, de meiden moesten er wel nodig uit. Ik ben weer ingestapt en verder naar een andere beginplek gereden. De meiden waren erg opgewonden maar gingen gewoon met mij mee. Deze route bleek helemaal dichtgegroeid te zijn met distels maar ik heb mij er toch doorheen gewurmd, wel met de wetenschap dat ik dit dus niet als terugweg kon gebruiken . . . Ik trok mijn plan want ik moest, om bij de auto te komen wel weer langs Kootje. Goed, Muisje aan de rollijn, Emma kan ik met mijn stem bij mij houden (nee geen lijn mee) en Roos moet ik tijdig aanlijnen want naar goed Engels gebruik luistert zij beslist niet op het moment dat ik haar écht nodig heb (nee dat is geen geroddel hoor!) . . . Ik kwam iemand met een herdershond tegen dus dacht ik dat die dat konijntje wel weggejaagd had, ik heb het niet gevraagd want het was de (ook) onaanspreekbare zoon van de telefoon/sigaretmevrouw. Gelukkig was ik nog op een behoorlijke afstand van Ko dus riep ik Roosje . . . Ik had een misrekening gemaakt wat haar intelligentie betreft (jaha want clever is zij wel!) en daar ging zij . . . Emma kon ik bij mij houden tot . . . Ko er gillend aan kwam rennen met Roos op zijn konijnenhieltjes en daar ging ook Emma (over machteloosheid gesproken). Ik voelde lichte paniek opstijgen en riep in het luchtledige, leek het wel. Ko stopte, drukte zich plat op de grond en Emma stond er bij, zij drukte een keer met haar neus op hem, om te testen of hij nog leefde, en hij spurtte weg en kon ik Emma gewoon bij mij roepen, Roos kwam er aan vliegen en kon ik zo in de vlucht opvangen. Jawel, het zweet liep langs mijn rug.
Wat een godvergeten rotlui om zo hun lieve konijntje in het bos te dumpen mét tuinafval!
Gisteren nog een fotobladzijde geplaatst.
Ik ga vandaag uitzoeken of ik een goed ander gastenboek kan downloaden want dit is KMP

----------

Vrijdagmorgen 13 juni. The day after. Allereerst een vraag, ís Noor eigenlijk wel geopereerd? Je zou het je gewoon af kunnen vragen . . . Toen wij haar om een uur of 6 gistermiddag kwamen ophalen, stond zij gelijk op en kwispelde, wij waren verbaasd hoe helder of zij was! Operatie prima gegaan, grote enge tumor die zeker verkeerd is en wat kleine dingetjes weggehaald die bij nader inzien vetknobbeltjes waren. Een goed en fijn gesprek met Martine en 'beladen' met een hoop pijnstillers en antibiotica naar huis en Noor vleide zich neer in de auto. Thuis aangekomen lag zij zo lekker dat wij haar nog een uurtje hebben laten liggen en gingen om de 10 minuten even kijken. Toen zij wakker werd ben ik met haar naar buiten gegaan voor een plasje en dat ging allemaal goed. In huis stond zij in de keuken en wilde graag wat eten en drinken . . . Voor het lekker gaf ik haar water met een scheut melk en zij heeft een halve bak leeggedronken. Daarna heeft zij een half bakje Renske versvlees gekregen met een pijnstiller, en zij wilde eigenlijk nog wel meer eten! Vannacht heeft Dick hier beneden met haar geslapen en hij heeft de hele nacht niets gehoord. En toen hij vanmorgen met de andere meiden wegging stond zij ook piepend voor de deur . . . Ik ben een rondje met haar gaan lopen, alles prima en ook weer gewoon gegeten en de nodige pilletjes geslikt!
ONGELOFELIJK!

----------

Donderdag 12 juni, net nog ochtend. Ik weer thuis en nu ligt Noor onder het mes. Bah, altijd weer zo vervelend om haar achter te laten en met een lege riem in de auto te stappen. Maar ik weet dat zij in goede handen is en ik zo snel mogelijk een telefoontje krijg hoe het met haar is en hoe het gegaan is. De tumor was enorm snel gegroeid de laatste maand en besloeg nu al een hele hand, niet fijn dus. Martine zei dat het goed was dat wij de beslissing genomen hadden voor deze grote operatie. En dan nu afwachten of het (voorlopig) zonder verdere ernstige gevolgen zal blijven. Reken er maar op dat zij onder strenge controle zal staan en er regelmatig ritjes naar Ermelo gaan komen, we moeten 'het spook' de baas blijven.

----------

Woensdagmorgen 11 juni. MWAHHHHH kwamen wij keurig aan bij de dierenarts een kwartier te vroeg . . . HUHHHHH wat doen jullie hier? Nou gewoon Noor wordt toch geopereerd? NEEEE het is mórgenochtend . . .  toen hebben we maar gezellig met Martine een bakkie gedronken en lekker gekletst . . .
Tot morgen dan maar!

----------

Dinsdagmorgen 10 juni. Geen eitjes en geen duif meer, eigenlijk wel gelukkig toch! Gisteravond hier een paar druppels regen en vanmorgen vroeg een bui, dat was het dus . . . De wandeling vond ik behoorlijk broeierig en niet fijn, mij te warm. Noor en Muis hebben als enige gezwommen, Emma alleen met de beentjes in het water en Roos had vandaag helemaal geen trek. Wel had zij trek in groenvoer en leek wel een koe. Morgen is het dus weer dé dag, Noor moet om half 11 morgenochtend in Ermelo zijn, daarvoor nog even een wandeling, zonder water! Ook wordt er een talgklier op haar staart verwijderd, dat ding wordt telkens groot en verdroogt dan weer, open gaan doetie niet. Verder heb ik vandaag niets te krabbelen en of er morgenochtend iets staat weet ik nog niet, dat hangt van de beschikbare tijd af, dat zeg ik wel weer even netjes hè!

----------

Maandagmorgen 9 juni. Al een tijdje vond ik dat mijn prachtige hangbak met paarse petunia's er een beetje armzalig bij hing, terwijl ik hem toch heel goed verzorg. Dan denk je nog dat je hem té goed verzorgt of toch te weinig zon de laatste week? Nou niets van dat alles. Gisteren werd ons duidelijk waarom hij in het midden zo raar plat is . . . Toen Dick er langs liep schrok hij zich uit zijn schoenen . . . er zat een duif in die op vloog! Zou die duif dit als een lekker nestje beschouwen? Dick posteerde zich met het fototoestel uit het zicht om te kijken of hij terug kwam, ja hij kwam één keer terug maar zag toch af van verdere huisvesting, jammer. Jonge duifjes was voor de meiden ook wel grappig geweest . . . de hele dag in de jachthouding er voor staan . . . Goh, toch maar eens een trapje pakken en kijken of er eitjes in liggen!

----------

Zondagmorgen 8 juni. Tikketikketik hoor ik buiten op de parasol, zelf een droge, mooie wandeling gehad met als extraatje vandaag een prachtige rode ree! Ik tik weer eens een beetje moeilijk, Emma ligt in een buitengewoon onhandige positie half op mijn schoot. Maar haar wegsturen? NEE dát staat niet in mijn woordenboek hoor . . . Dick is steeds lekker aan het klussen aan de camper, achterstallig onderhoud plegen en wat kapotte dingen repareren. We krijgen er toch echt langzamerhand weer zin in en dat is een goed teken! Ook gaat hij deze maand met Wendy nog een dag of 4 een wandeltrektocht maken en waar naar toe is nog niet helemaal duidelijk, het zal wel de Belgische Ardennen worden denk ik. Zij gaan in gezelschap van paardje Madelief en de twee hondenkinderen van Wendy, Jari en Bennie de Beuker.

----------

Zaterdagmorgen 7 juni. Nee nog geen treinfoto's  gescoord, geen zin gisteren en vandaag zeker niet, mij te warm. Daarbij gisteren weer even de bieb overvallen en in één ruk een boek in één dag uitgelezen. Dat wordt vandaag ook weer heen en weer tussen, onder het parasolletje buiten, en mijn lekkere stoel in het koele huis! Als de meiden straks thuis komen gaan wij uiteraard buiten koffie drinken en dan liggen zij wel languit in de zon, ze komen namelijk, zeker weten, weer nat thuis! Roos en Muis houden het altijd tamelijk lang uit in de zon, ook als wij naar binnen gaan. Nee, de black beauties niet, die staan op als wij op staan om gelijk met ons mee naar binnen te gaan . . . Wij zeggen altijd dat die Gordons aan ons vastgeplakt zitten met Bison kit (haha komt dát even grappig uit!)

----------

Vrijdagmorgen 6 juni. Dat had je gister toch niet kunnen bedenken dat het vandaag zulk mooi weer zou worden en niemand in het bos tegen gekomen, heerlijk! En hebben jullie het vossenwelpje al gezien? Wat een drolletje hè, zo zonde. Wel heb ik die gore blauw/zwarte vette vliegen van zijn lijfje afgephotoshopt. Toen ik Dick straks vroeg waar de trein hier in de buurt op grote snelheid rijdt, keek hij mij wel gek aan . . . Dat is een foto opdracht zei ik maar gelijk! Natuurlijk vind ik een rennende hond veel leuker maar dat is toch te moeilijk. Ook uitkijken dat ik niet te dicht bij de spoorbaan ga staan want dan bezorg ik de machinist minstens kippenvel . . . Logisch, want de gevolgen weet ik wel van Wendy en dat is niet mis. Vandaar dat ik zo goed de commotie begrijp over die belachelijke 'bikinibar' langs de spoorbaan!
Zo ik ga aan de slag maar eerst eens bestuderen hoe ik mijn camera voor diverse acties moet instellen. Jawel, hoe ouder hoe ondernemender geloof ik . . . straks is het te laat . . .

----------

Donderdagmorgen 5 juni. Ik val maar gelijk met de deur in huis: Noor wordt niet geopereerd vandaag, het gaat volgende week woensdag worden. Als je een telefoontje van je dierenarts krijgt met het verzoek om een weekje op te schuiven ivm een hond die vandaag geopereerd móet worden, heb je geen andere keus. Je denkt namelijk gelijk, 'stel dat het mijn hond is die met spoed geopereerd moet worden, dan wil je het ook graag zo snel mogelijk'. Toen ik het Noor vertelde keek zij mij aan met een blik van 'heb je niets belangrijkers te vertellen'. . . Makkelijk toch om een hond te zijn . . . Ik kreeg al vragen waar de vosjesfoto bleef, nou vandaag komtie hoor!

----------

Woensdagmorgen 4 juni. Ja en vandaag is het zo ver, Muisje is 10 jaar geworden en zij is onze oudste hond, bah wat gaat de tijd toch snel. Vanmorgen weer de natte wandeling gemaakt en zelf ben ik niet door het hoge riet gegaan. Als snel liep ik met twee honden, Muisje en Emma en de rest had andere plannen en kwam ik halverwege de wandeling weer tegen, drijfnat, dus dan weet je het wel. Gistermorgen had Dick, weer ergens anders, een jong vossenpupje zien liggen, helemaal onbeschadigd maar wel dood. Ik, thrillseeker, wilde dat ook wel zien dus ik gistermiddag daar naar toe. Omdat wij hier al lang wonen en elk klein paadje kennen wist ik al snel waar Dick bedoelde en liep ik er recht op aan. De honden interesseerden zich er helemaal niets voor maar ik ben wel even stil blijven staan. Ach, zo schattig, zo klein en zo lief om te zien, ik heb hem maar op de foto genomen. Ik moest de neiging onderdrukken om hem niet mee te nemen en op te laten zetten of een stijlvol grafje te bezorgen . . .

----------

Dinsdagmorgen 3 juni. Op dit moment nog energie voor 10 (nouuuu) alle hondenbedden gewassen en de meisjes ruiken nu weer naar wasmiddel! Gisteravond, na het uitlaten renden zij in één run alweer naar boven, gewoon al gewend! Morgen wordt even de laatste dag zwemmen voor Noor, wel sneu, maar donderdag wordt zij geopereerd, nu de melklijst aan de andere kant . . . Hopelijk hebben we het dan weer gehad voor een tijdje. En dan gaat het in het weekend zo warm worden en loopt mijn meisje met een jas aan, zieluggg. Met veulentje Pippin gaat het geweldig, hij is al zo mak als een lammetje en zoals jullie op de foto's (gisteren geplaatst) kunnen zien, hij gaat al op schoot! Hij gaat steeds verder een stukje bij zijn mammie vandaan en komt dan schuin door de bocht weer naar haar toe rennen, prachtig!

----------

Maandagmorgen 2 juni. Achtergrondje weg en waar hij gebleven is weet ik effe niet, vandaag een nieuwe maken. Vanmorgen de natte wandeling gemaakt tot grote vreugde van de meiden! Muis en Noor zijn onze échte zwemmers terwijl Emma en Roos het liefst toch de beentjes op de grond willen houden. Tegenwoordig moet ik zelfs wachten op Noortje Kromowidjojo aan het eind van de wandeling, zij is het water bijna niet uit te slaan! Vannacht weer in huis geslapen en het viel tegen, ik  (we) moet echt weer wennen aan dat grote bed. Ik hoor net van Dick dat het bloedheet gaat worden, erg hè.

----------

Zondagmorgen 1 juni. Ja ik heb woord gehouden, de krabbels in een ander jasje! Ik heb ijverig geborduurd, het wordt nog wel eens wat met mij . . . Maar of ik nou echt tevreden ben met witte letters op deze achtergrond betwijfel ik, daar moet ik nog iets anders op bedenken. Rode letters ben ik niet zo van, dat lijkt mij ook vervelen. Vandaag hebben wij (let op het woord!) een huishoudelijke dag, onze slaapkamer wordt weer ingericht . . . We slapen nog steeds in de camper die we maar met moeite kunnen verlaten! Veel mensen begrijpen dit niet hahaha maar dáár moet je dan ook een échte camperaar voor zijn! Goed, vandaag gaat het dan gebeuren, de hondenkinderen die 's avonds niet meer voor de achterdeur gaan staan maar weer moeten leren, en dat went heel snel, om weer naar boven te gaan . . .
Even een persoonlijk woordje aan Paul, oftewel Baartmans. Je hebt gelijk hoor, de film is eigenlijk niks maar dat schreef ik al, ik wilde het zien omdat het op locatie gefilmd is en je dan een beeld krijgt hoe het er toen, let wel toen, uitzag! De schijfster van de boeken heeft daar vanaf 1996 echt een aantal jaar gewoond en toen zag het er ook zo uit! Ook zij schreef in haar boek dat het er inmiddels zo veranderd is en de plastic zakjes ook daar hun intrede gedaan hebben . . . met alle gevolgen van dien, net zoals wij in Marokko gezien hebben! Ook zij moest er even aan wennen dat er beelden op de film zijn die niet écht zijn! De drie boeken die zij geschreven heeft zijn werkelijk heel boeiend en gaf een goed beeld van hoe het daar 'vroeger'  aan toe ging. Een toegevoegde waarde aan de film is, dat het ook een trailer bevat met een persoonlijk gesprek met Corinne Hofmann.
Zo goed uitgelegd Paultje?
volgende