MENU

2015 deel 1
         deel 2
Zondagmorgen 31 mei. Morgen de meteorologische (oeps hoe krijg ik het mijn toetsenbord uit) zomer en ik dacht trouwens dat wij vandaag met zon op zouden staan . . . Straks komen Joke en Anne gezellig koffie drinken en ik heb Anne zijn lievelingstaart gemaakt (weet hij nog niet) Zij komen gelijk naar de veulens kijken en nu ik het toch daar over heb, JAHA het gaat heel goed met hen en Magnum heeft zich inmiddels ook ontpopt als een stuk ondeugd, geweldig! En qua kleur lijken ze ook erg op elkaar en vandaag zal ik weer wat foto's maken. Ik wacht nu eigenlijk op mooi weer met een blauwe lucht, dan komen zij zo mooi uit. J&A nemen ook de honden mee en zij willen in ons bos een lekkere wandeling maken en dat gaan we natuurlijk ook doen. Eind van de middag ga ik met Charlotte naar de film 'Bears' lijkt mij erug schattig! Die diertjes hebben ook al zo'n hoog knuffelgehalte . . . Gisteren had Dick ook nog een stunt met het rozenkind, zij nam tijdens een wandeling zoveel terrein dat zij uit kwam bij een boerderij en daar doodgemoedereerd naar binnen is gegaan . . . Vanaf een afstand zag Dick het gebeuren maar aangezien Roosje een ESje is dacht zij 'ik heb belangrijker dingen te doen dan luisteren naar mijn pap'! Mevrouw de boerin kwam met haar aan de halsband weer naar buiten en kon Dick haar weer overnemen. Dit alles doet Roos zonder dat zij ook maar ergens van onder de indruk is, zij blijft altijd cool. Zij weet ook dat wij nooit of te nimmer boos op haar zullen worden en zijn al haar grapjes volkomen risicoloos voor haar!

----------

Zaterdagmorgen 30 mei. Lekker gewandeld en een vos gezien. Nou zal jullie dat natuurlijk worst wezen maar tòch, want anders heb ik niet veel te vermelden vandaag. Alleen dat wij langzamerhand het zonnepanelenproject tot ons door laten dringen en tot de ontluisterende conclusie komen of wij de kosten er nog wel uit halen in ons leven . . . *&^%$# ja de tijd gaat snel . . .

----------

Vrijdagmorgen 29 mei. Wat een leuke reacties op de foto's van mijn hondenkinderen! Hmm ik verbeeld mij niets hoor maar ben wel erug trots op mijn 4 span . . . Het was gezellig in Ikea gisteren (erg belangrijk: niet druk!) en we hebben in de winkel wel goed de hand op de knip weten te houden en hoefden bij de kassa maar ruim 17 euro af te tikken . . . En toen, net de kassa's voorbij zit daar een zonnenpanelenmeneer . . . Nee geen handtekening gezet hoor maar ons wel uitgebreid laten informeren en laten de info en documentatie even een aantal weekjes op ons in werken . . . Al langer denken wij er aan om van die lelijke platen op ons dak te laten plaatsen maar tot nu toe blijft het bij denken. Verder vandaag, ach ja, weer opruimen geblazen, over twee weken komen de bouwers over de vloer.

----------

Donderdagmorgen 28 mei. Allereerst even aan jou Til, wat zien de kabouters er weer fris en fruitig uit, Nico zorgt maar goed voor zijn volkje! De nieuwe kast is nog niet helemaal ingericht want gistermiddag gingen wij even op kraambezoek, je neemt je voor om maar even te gaan maar dan wordt het altijd langer. Nou hadden deze ouders geen last van naweeën oid, want de nieuweling is een schattig hondje, een  kruising Shi Tzu van een jaar oud en overcompleet bij haar vorige baasjes . . . Toen wij weggingen kreeg ik nog een ruime hoeveelheid verse asperges mee, jawel geteeld in Swifterbant, godsamme wat een heerlijkheid! Gisteravond heb ik weer een paar fotobladzijden gemaakt, goed hè Cilia, ik heb mijn woord gehouden . . .
En nu gaan we even naar Ikea, gewoon voor de leuk.

----------

Woensdagmorgen 27 mei. Wanneer wordt het lente? Smachtend kijken de hondenkinderen ons steeds aan en willen zo graag samen met ons in de zon zitten, heel aandoenlijk vinden wij dat! Dus, ook als de temperatuur nou niet echt buitenzitterig is kun je ons toch aantreffen op de tuinstoelen met een kopje koffie, jawel speciaal voor de honden . . . Ja hoor, zeg maar niks, want wij weten het zelf ook wel maar het is zo onschuldig en we doen er niemand kwaad mee. Goh, wat een zegen toch dat Dick en ik allebei precies hetzelfde zijn wat de hondjes betreft . . . Verder zijn er wel wat verschillen hoor en dat zorgt er dan dus ook voor dat de stemming niet al te saai wordt . . . Direct ga ik een keukenkast leegsleuren omdat er een andere, grotere kast voor in de plaats komt te staan. Het begint hier nu wel weer wat op te ruimen maar veel keukenzooi uit de garage moet nu een plaatsje in de keuken vinden, vandaar nu een nieuwe kast gekocht, nou niet nieuw, wij houden namelijk van Marktplaats . . .

----------

Dinsdagmorgen 26 mei. En ja hoor, de hele wandeling had ik regen en toen ik terug bij de auto kwam was het droog! Ach wel eens goed voor die hondenvachten denk ik dan maar, je moet het wel postief blijven bekijken . . . Toen Dick gistermorgen thuis kwam vertelde hij dat het weer paaitijd voor de karpers was en ben ik na de koffie met mijn fototoestel, jawel zonder honden, naar de waterkant gegaan en heb wat plaatjes geschoten. Elk jaar weer vind ik dit zo boeiend en prachtig om naar te kijken, die vette karperruggen die boven water uit komen. Gelijk ga ik dan op internet van alles opzoeken over die dieren en dat is erg interessant en elk jaar weer kan ik dat doen want dan ben ik het ook de meeste wetenswaardigheden alweer vergeten . . . Ook is Muisje onder handen genomen en kon ik zelf een foto van dat aanbiddelijke bekkie nemen!

----------

Maandagmorgen 25 mei. Wat gaat de tijd toch verschrikkelijk snel, dat maakt mij soms wel wat weemoedig hoor . . . Goed, over tot de orde van de dag, gisteren heb  ik 3 honden getrimd! Sodeju zeg wat een klus als je dat te lang laat liggen. Bakken maar dan ook bakken vol met haar (nou ja twee emmertjes dan hoor) heb ik er af gehaald en je snapt niet dat er nog wat op zit! Lekker rustig, zittend op mijn stoeltje er bij, muziekje aan, bij de tuindeuren die wijd open stonden. Nee buren waren er niet en zo hard heb ik de muziek natuurlijk ook niet aan staan. Wel moet ik er bij gaan staan als ik de coatking gebruik wat de dames dan ook gelijk in de gaten hebben, zij vinden dat geros niet zo leuk. Ja dat gepoezel aan pootjes en voetjes kunnen zij wel waarderen. Daarna kan ik zo genieten van die keurige honden en vind ik ze weer zo verschrikkelijk mooi en sjiek! Vooral Emma met dat uitgestreken smoeltje met die lange spanieloren, Noor weer 5 jaar jonger en Roos, ja die Roosje, zij is en blijft beeldschoon ook als zij nodig getrimd moet worden. Ik weet niet wat dat is maar die 'oogt' nooit slordig, zal dat door dat zachte kleurtje komen? Tja en dan nu Muisje nog en ow wat heeft die er een hekel aan! Toch ontkomt zij er vandaag niet aan. Als ik met haar bezig ben staart zij mij de hele tijd aan met die prachtige ogen en kennelijk is zij dan met haar charmeoffensief bezig is om mij te laten stoppen . . .  Ik zal Dick er eens een foto van laten maken. En ja natuurlijk heb ik de getrimde hondjes alweer gefotografeerd!

----------

Zondagmorgen 24 mei. Wauw wat een lekker weer! Al de hele week neemt Noor een duik als we een wandeling met water maken, vanmorgen ook. Beukertje (Senna) van Wendy is echt de allereerste die het water in gaat en dat verwacht je toch eigenlijk niet van zo'n type hondje . . . maar ons beukertje is een heel stoer typje! Zo leuk, ik neem dan steeds een foto met mijn telefoon en die app ik gelijk door naar Wendy die aan het werk is! Kijk dat vind ik dan wel weer grappig met zo'n apparaatje. Verder laat ik, tot grote verbazing van Dick, mijn telefoon vaak thuis of laat hem tijdens het wandelen in de auto . . . gewoon omdat ik gegarandeerde rust wil . . . Ook heb ik met dit weer en die prachtige natuur, veel zin om mijn fototoestel weer mee te nemen maar ik heb mezelf een eis opgelegd, eerst honden trimmen . . . Dat ga ik vandaag doen, maar eerst moeten zij weer opdrogen.

----------

Zaterdagmorgen 23 mei. Voor de verandering is Dick nu een lekkere ronde met de meiden aan het maken met ook de lieverdjes van Wendy er bij. Gisteren heeft hij ook nog een lading oud ijzer weggebracht wat toch mooi € 50.00 opgeleverd heeft! Straks wacht hem nog weer een stortronde . . . Godgod wat kan een mens een rotzooi verstouwen en verzamelen in zijn huis, 'ja hoor gooi maar in die doos en als de doos vol is zetten we hem in de garage en pakken weer een lege doos . . .' Jawel zo is het jarenlang gegaan en nu kom je allerlei troep tegen waarvan je dus niet meer weet waarom je het bewaard hebt, allerlei kabeltjes, stekkertjes en apparaatjes uit lang vervlogen tijden met een volkomen achterhaalde techniek . . . Want dat het digitale tijdperk een enorme vlucht genomen heeft kun je goed zien aan de spullen die tevoorschijn komen! Dozen vol met boeken zijn naar de kringloop gegaan, boeken die wij zelf in de opruiming van de bieb hebben gekocht en nooit meer in kijken. Het ruimt niet alleen letterlijk op, maar de bezemactie schoont ook je hoofd van binnen op!
Haha we vinden ook geen enkele teek meer, zelfs geen verdroogde!

----------

Vrijdagmiddag 22 mei. Zo weer een beetje rust in de tent en de plakkers zijn net vertrokken . . . Hè gatsie toch wel weer kaal en zeker die camper die op ons plekje gestaan heeft laat een leegte achter . . . Gistermorgen vroeg, J&S stonden naast ons huis met de camper en lagen nog in bed, een bonk op de camper en voor zij het zich realiseerden en gingen kijken was er niemand meer te zien maar wel het achterlicht van het campertje kapot! Omdat zij nog een nachtje bleven hebben zij de camper gewoon op 'ons' plaatsje gezet, toch een veiliger gevoel Volgens hen maken wij het veel te gezellig en kunnen ze hier nooit wegkomen, goh ja ik vat het toch wel op als een complimentje hoor, zo zit ik nou toch ook wel weer in elkaar. Dick is nu met een volle lading naar de stort en de hondjes liggen rondom mij te slapen. Ik geniet van de rust zolang als ik maar niet aan de troep denk om mij heen. . . De bouwers zijn geweest om alles op te meten maar de garage is nog niet leeg, het blijkt toch wel heel veel werk te zijn, de meting werd dus een soort rondedansje om de spullen die er nog staan. Toch komt er langzamerhand wel tekening in hoor, en is er al onnoemelijk veel weg, uitgezocht en opgeruimd. We houden stug vol (pff hebben toch ook geen ander keuze!)

----------

Donderdagmiddag 21 mei. Ja ik weet het, laat vandaag maar zoals jullie wel weten komen hier regelmatig een paar camperaars binnen zeilen die gewoon blijven plakken . . . Maar wel héél gezellig plakken en daarbij nog helpen ook! Dus nu zijn Jan en Dick aan het sjouwwerk bezig, want ja morgen moetie leeg zijn . . . En lekker ouderwets rolbevestigend, de dames houden zich bezig met het hondengebroed en het eten . . . Verder niets te melden. Ja nou ja één ding, de waterbak buiten is nog niet klaar en regelmatig zie ik een zwarte rug/staart of hetzelfde in het wit in die bak staan, lekker graven in het zand!

----------

Woensdagmorgen 20 mei. Volgens mij wordt het vandaag weer eens aardig weer, ik heb de tuindeuren al open maar zit nog wel een beetje te vernikkelen en is het goed dat ik zo weer in de benen ga. Gisteravond weer een fotobladzijde geplaatst hoor! Ik zal eens wat foto's opzoeken van 'al' de hondjes die bij ons geweest zijn, dat zijn er niet zoveel hoor, alles is oud geworden! Jammer genoeg fotografeerde je die tijd ook niet zoveel dat is pas met het in gaan van de digitale fotografie gekomen. En dan gaan we zo maar weer eens aan het werk grrrr, ik heb er al zo genoeg van, bah wat zou ik graag weer eens rust om mij heen willen maar die gevoelens moet ik voorlopig maar wegstoppen.
O ja, mijn gedichtje is destijds geplaatst zonder namen te noemen hoor en ook mijn naam niet, dus wist niemand wie dit geschreven had, zo wijs was ik toen wel al . . .

----------

Dinsdagmorgen 19 mei. Toen ik gisteravond met mijn foto's bezig was om hier op de site te zetten, kreeg mijn laptop het op z'n heupen en weigerde alles wat ik maar wil, ondanks opnieuw opstarten. Na een dag hard werken werd mij dat te veel en heb ik hem z'n gang maar laten gaan. Nu niets meer aan de hand.
Het opruimen van het huis brengt je wel vaak in een emotionele roller coaster . . . En ja er zijn ook veel tranen gevallen, leg ik hier verder niet uit.
Wel grappig is dat ik op een stukje stuitte dat ik eens geschreven heb over onze eerste Gordon Setter Bonnie. Het is destijds geplaatst in het clubblad en zorgde voor een akelige situatie met de fokker van Bonnie . . . Uiteraard bedoelde ik  het gewoon grappig en heb ik het proberen goed te maken met de fokker met een bos bloemen, maar er was geen redden meer aan, de relatie was voorgoed verstoord . . . En omdat het al heel lang geleden is, Bonnie is uit 1990, ga ik het verhaaltje, nou ja eigenlijk gedichtje, hier maar eens neerzetten,  persvrijheid toch?

Op haar stamboom een mooie naam, heel prachtig,
thuis heet zij Bonnie, kort maar krachtig.
Haar bijnamen zijn Gullit, Big Mac, Mikkie mekkie
Bonbonneke, vlek of vlekkie
Een ongelofelijke hond, zo vrolijk, zo lief, zo leuk
Kijk naar die krullenkop en je ligt in een deuk!
Maar echt mooi, nee dat is zij niet,
voor haar ligt er geen ZG in het verschiet!
Alles rammelt, schommelt, piept en kraakt,
ja ze is echt uit B keus materiaal gemaakt
Een greep uit de bak met voorbenen,
nou vooruit laten we die grote maar nemen,
voor de achterbenen de allergrootste maat
zodat zij aan de achterkant wat hoger staat.
De bak met staartjes was het ook niet helemaal,
sommige hadden 3 haren en de anderen waren kaal.
Toch maar de '3 harenstaart' en dan eventjes gewacht
Op haar lichaam pluisjesharen en dat is dan de vacht.
Tja en een hoofd moet er ook nog op!
Een tevenhoofdje was er niet meer, dan maar een reuenkop
Dat werd absoluut het mooiste aan haar!
Maar wacht even, we zijn nog niet klaar,
er moet ook nog wat 'lief' in gepropt.
Toen gebeurde het . . . de hele bak werd er in gestopt!
En omdat zij toch niet naar een show hoeft,
werd zij met roestige schroeven in elkaar geschroefd1

de moraal van dit verhaal?
ik (wij) houden intens van haar, al is zij nog zo lelijk of van mijn part helemaal kaal!

Uiteraard is dit gedichtje super overdreven en was Bonnie gewoon een forse, verschrikkelijk lieve goedzak, daarbij een heel komische hond waar wij altijd erg om moest lachen die ondanks haar zware HD ruim 12 jaar geworden is zonder ooit last te hebben gehad van haar heupen oid! Daarbij was zij dus ook helemaal niet lelijk maar wel een beetje erug groot!
En natuurlijk kan ik mij, nu ik ouder (en ook wijzer?) geworden ben, wel voorstellen dat dit voor fokker niet leuk was om te lezen . . .

----------
 

Maandagmorgen 18 mei. Ja gezellig was het gisteren! En ook gistermorgen al geen tijd voor een krabbel. Nou gebeuren hier ook geen echte vermeldenswaardige 'hondse' dingen want dat gaat op een normaal dagelijks patroon door, visite of niet. Vaak lijkt het hier op een gewoon dagboek maar ja, dat gaat nou eenmaal zo als je elke dag een stukje wilt schrijven en de hondenkinderen 'gewoon', dus lief, doen zoals altijd maar er veel reuring om ons heen is! Gisteren hebben ze wel een tijdje autodienst gehad want met al die etenswaren op de tafel is dat niet echt makkelijk om ze om je heen te hebben . . . Alleen Muisje is er altijd bij want die kan niet bij de tafel . . . en houdt zich met veel bezoek altijd low profile. Tja en dan vanaf vandaag is het helemaal aanpakken natuurlijk, het zwaard van Damocles, vrijdag alles leeg, hangt boven ons hoofd te zwabberen. Maaruh er gaan alweer mensen een beetje roet in het eten gooien door ons vandaag weer op te komen zoeken . . . hahaha

-----------

Zaterdagmorgen 16 mei. Ja het ontbreekt mij op dit moment enorm aan tijd en daarbij in- en rondom ons huis is het een verschrikkelijke chaos en dat nodigt zeker niet uit om rustig te gaan digi- of ander knutselwerk te verrichten. Wel heb ik gisteren al de start voor een nieuwe fotobladzijde gemaakt maar . . . De garage, waar je echt geen stap kunt doen, moet vrijdag leeg zijn voor de opmeting . . . HELP. Gistermiddag heb ik op m'n kop in het voortuintje (klein perkje hoor, voor de rest steentjes) gestaan want mijn geliefde meiboom, nu prachtig in bloei had last van dieven die overal rondom zijn stammetje opschoten en dat is niet goed voor hem. En voor de rest doen wij niet anders dan dozen en troep uitzoeken. Het is werkelijk niet te geloven wat een mens (Dick in dit geval het meest) allemaal bewaart. Grote duiken in het verleden en kennelijk heb ik daar wat mee want ook de muziek om mij heen is één en al verleden . . . Daarbij vandaag toch voor het oog hier beneden opruimen en taartwerk bakken want morgen wordt het hier weer gezellig!

----------

Vrijdagmorgen 15 mei. Hoewel er geen levende teek meer te bekennen is heeft Emma nog regelmatig inspectiedienst naar die krengen. Er liggen regelmatig uitgedroogde grijze viezerikjes op de grond. Dat beessie heeft er een complex van gekregen . . . Vanmorgen liep ik al vroeg met 6 honden in het bos en was ik zo optimistisch om Jari zelfs los mee te nemen, een heel risico, want vreemde honden lust zij rauw . . . Gelukkig lopen de Gordons altijd voorop en laten snel merken wanneer er wat aan komt en dan maar hopen dat ik Jari snel genoeg te pakken heb. Nou, ik overdrijf wel weer een beetje hoor, maar toch, je moet altijd opletten met haar terwijl het een waanzinnig lieve en voor mensen betrouwbare hond is! Het is ook echt lachen met haar met die paardjes, zij is altijd een beetje hufterig voor ze en ik heb daar een grappige foto van gemaakt en als ik vandaag tijd heb, zal ik weer wat plaatjes hier neerzetten.

----------

Donderdagmorgen 14 mei. Zo mijn dierenartstassistentetaak zit er ook weer op. Wendy is aan het werk en aangezien Magnum nog 2x per dag zijn drankje en prikje moet hebben doe ik dat nu, samen met een vriendin van Wendy. Nee Charlotte helpt hier niet bij want die wil geen negatieve associatie met Magnum hebben, en dat kan ik wel begrijpen. Je moet hem ook stevig vasthouden want echt leuk vindt hij deze grapjes niet. Verder alles ok hier hier, we zijn verschrikkelijk aan het opruimen want over een paar weken komen de bouwvakkers over de vloer ivm de verbouwing van de garage. Nou komen die mensen verder natuurlijk niet in huis maar toch, de garage moet totaal uitgemest worden. Ook zullen wij achter weer ruim gebruik maken van onze puppyrendelen want we zullen een stuk gaan afzetten voor de honden en voor ons zelf natuurlijk. Het zou een beetje lastig voor hen zijn als Roos telkens met hun gereedschap gaat lopen sjouwen . . .

---------- 

Woensdagmorgen 13 mei. Wat is het prachtig in het bos, zo mooi heldergroen en dan het wit van de bloeiende daslook en daarnaast de paarse koekoeksbloemen, beeldschoon! Elk jaar weer is het genieten in deze tijd en de temperatuur is nu nog heerlijk. Gisteren weer een gezelllige dag met vrienden gehad en dan is het zo fijn dat je pensionado bent, niet dat wij barsten van de tijd hoor, want gek genoeg is dat zeker niet zo maar je kunt wel gezellig op doordeweekse dagen afspraken maken.
Sorry, dat ik slecht ben in hondenverjaardagen onthouden maar één troost voor diegene die het betreft, ik vergeet zelfs de verjaardagen van mijn eigen honden en ja écht waar zelfs van mijn eigen kleinkinderen . . . Maar alsnog gefeliciteerd met de 12e verjaardag van de zoons/dochters van Julia! Daarbij maakt het mij niet uit, en maak ik ook geen verschil tussen hondjes die het op shows goed gedaan hebben of hondjes die 'alleen maar' huishonden zijn . . .

----------

Dinsdagmorgen 12 mei. Ja hoor, het kleine mannetje is weer gezellig thuis en de andere paarden deden net of zij helemaal niet weggeweest waren en keken niet eens op toen Magnum vrolijk de wei in huppelde, gezellig stel hoor moet hij gedacht hebben. Hij bleek wel hét lievelingetje van de kliniek te zijn en zelfs de administratiedames waren wég van hem en de dierenarts was nog een stukje gaan wandelen met moeder en kind, zo schattig! Hij heeft een hele gebruiksaanwijzing mee gekregen en een doosje vol met spuiten en medicijnen voor 5 dagen. Gisteravond heb ik de eerste prik in het minipaardenbilletje gezet en moest even een seconde iets overwinnen . . . Voorlopig moet hij nog wat rustig gehouden worden voor zover mogelijk en mag wel in de wei met het andere moedertje Madelief en veulen Robbedoesje.
En dan onze hondenkinderen, die lopen sinds gisteren weer met zo'n verschrikkelijk lelijke maar o zo doeltreffende Scaliborband om. De teken zijn hier niet om uit te houden en dagelijks moeten wij er een flink aantal van honden en vloer afplukken al of niet geplet ieuwwwwww. Emma is hier inmiddels zo op gefocust dat zij elk pluisje of modderkluitje wat op de grond ligt (en dat zijn er nogal wat in het dagelijkse leven) aanziet voor een teek wat gelijk haar belangstelling wekt. Nee, zij doet er niets mee maar kennelijk stinken die dingen als een beer voor een hond. Het heeft even geduurd voor ik de banden in huis had want ik koop ze zo goedkoop mogelijk bij Agradi en daar waren ze even uitverkocht.

----------

Maandagmorgen 11 mei. HIEP HIEP HOERA direct gaan we het zorgenkindje ophalen uit het ziekenhuis!

----------

Zondagmorgen 10 mei. Na een drukke dag waren wij gisteravond om een uur of 9 pas weer thuis. Toen kwam er een telefoontje van Wendy. Direct komt de dierenarts, Magnum is ziek, het water loopt uit zijn mond, neus en ogen . . . verkouden. Vlak daarna een telefoontje, Magnum wordt opgenomen in de kliniek, vermoedelijk longontsteking! Al met al, hij is nu nog in de kliniek en werd gisteravond gelijk in een ICbox gezet met Astrid. Hij had niet meer de adem om te kunnen drinken, kreeg een infuus met allerlei stofjes en in de stal had hij al antibiotica gekregen wat nu met nog meer medicijnen werd uitgebreid. Longfoto's bevestigde  longntsteking. Het was kantje boord en de dierenarts prees Wendy voor haar snelle acties want als zij vanmorgen met hem had gekomen had het een veel moeilijkere situatie geweest en misschien had hij zelfs de nacht al niet overleefd . . . Hoe is het toch mogelijk hè! Godzijdank zitten wij altijd figuurlijk bovenop onze dieren en elke verandering wordt geregistreerd. Net gehoord van Wendy dat het al weer beter gaat met hem en de koorts weg is, het is een bacteriële infectie. Straks gaan zij naar hem toe en bespreken verder met de dierenarts wat er gaat gebeuren. Wel heel sneu, zeker voor Charlotte, want gisteren was zij jarig, had een super gezellige dag met vrienden en vriendinnen en uiteraard met de paardjes want alles wat daar op bezoek komt houdt ook van dieren! Jammer genoeg moest de dag op deze manier eindigen, maar goed, het had nóg slechter kunnen aflopen . . .

----------

Zaterdagmorgen 9 mei. Wat ben ik blij met die lieve vrienden om mij heen die mijn FB dilemma zo goed begrijpen . . . mijn dank daar voor . . .
Iets anders. Ik heb het al lange tijd niet meer gehad over de escapades van Muisje . . . maar dat betekent niet dat zij er nu vrij van is hoor! Gistermorgen liet Dick de meiden om kwart voor 9 uit de auto en Muisje zag hij niet eerder terug dan kwart voor 12 . . . Inmiddels had hij de andere honden al thuis gebracht en een kop koffie gehaald! Helemaal uitgeput, tong op haar Franse schoentjes kwam zij al kwispelend naar Dick toe en hoe reageerde hij? Gewoon zoals altijd, opgelucht en verschrikkelijk blij dat hij dat kleine goorlingetje weer zag!. En gistermiddag was zij zo mank als een hoetetoeter en reken maar dat dát mank is . . . Gelukkig heb ik standaard  Carprodyl in huis en heb ik  haar weer een tabletje gegeven, een perfecte pijnstiller. Op internet nu serieus gekeken naar GPS systemen voor honden, goh dat je dat bij een hondje van volgende maand 11 jaar nog nodig hebt . . .
Vandaag is mijn hartelapje Emma alweer 7 jaar geworden en alle broertjes en zusjes ook gefeliciteerd!

----------

Vrijdagmorgen 8 mei. Ja inderdaad ik héb een fbpagina . . . onder een nickname . . . en daar komen ze . . . mensen die mij als vriendje willen hebben . . . hoe men er toch achter komt dat ik het ben is mij een raadsel . . . ook heb ik er in gezet dat ik écht alleen maar een pagina heb om naar andere sites te kunnen kijken en géén vrienden accepteer . . . Ja ik wil wel graag een paar fbtjes volgen die mijn interesse hebben . . . Goh en daar is dus het dilemma, geen vriendjes accepteren, wat is dat erg, het zijn namelijk ook mij bekende personen die ik ook een warm hart toedraag &^%$#@ Dan voelt het zo als afstoten wat ik helemaal niet wil! HELP wat moet ik hier nou mee?

Verder, ja het gaat beter met Mickey op zijn logeeradres. Eergisteravond had Wendy hem eigenlijk gelijk weer terug willen halen maar ja, 2,5 uur rijden en ook dat weer terug is wel een beetje teveel en nu is zij en gisteren ook, aan het werk.
Op dit moment staat Hot Chocolate (Errol Brown 1943-2015) zijn zoet gevooisde muziek over mij heen te strooien . . . ach wat heerlijk . . . Nu het mooie liedje Emma . . . Mwahhh wat roept dat toch een vroege romantische gevoelens op! STOP Von, dit is een 'hondenkrabbel!'

----------

Donderdagmorgen 7 mei. Nee hoor, het kippetje hebben ze niet opgegeten, vermoorden was genoeg. Toen ik gistermiddag daar ook naar toe ging maar een andere route nam, waren zij nog steeds opgewonden en wilden zij eerst de kippetjeskant op maar dat mocht van mij niet. Nou kan ik mij niet voorstellen dat er nog een kipppetje in leven zou zijn want de vossen hebben jongen. Bij de stal van Wendy is er een kat gegrepen door een vos en lagen er alleen nog wat resten haar . . . nee ook niet leuk maar begrijpen doen we het wel. Gelukkig niet Wendy haar kat . . . nog niet . . .
Gisteren hebben ze Mickey naar een logeeradres gebracht voor een maandje. Hij moet echt wat meer afstand van zijn mamma nemen want als hij de kans krijgt drinkt hij nog bij haar, de grote lijs. Tot nu toe vindt hij het helemaal niet leuk op zijn nieuwe adres en is al door twee stroomdraadjes heen gegaan . . . Toen de mensen hem dan maar in een stalletje zette, waar hij niet eens bovenuit kon kijken, steigerde hij constant . . . Misschien heeft hij het bij Wendy wel erg goed en wordt hij nogal naar de lieve oogjes gekeken . . . Advies van Wendy, waar ik volledig achter sta, gooi hem gewoon tussen de andere paarden en laat het hem verder uitzoeken, hij is supersociaal en redt het wel op die manier en weet hij binnen een paar minuten wat voor paardenvlees hij in de kuip heeft en waar hij vooral uit de buurt moet blijven . . .  Helaas durven die mensen dat dan weer niet . . . . hebben paarden maar begrijpen eigenlijk niets van paardengedrag.

----------

Woensdagmorgen 6 mei. Heerlijke muziek om mij heen, jawel al voor 9 uur zit ik al met Alan Parsons om mij heen . . . Wát een uitvinding die Spotify en daarbij heb ik van onze zoon een mooi blue tooth speakertje gekregen die via mijn tablet prachtig geluid geeft, het verleden dendert door de kamer . . .
Weten jullie nog dat ik vorig jaar een ontmoeting had met een stel kippen die illegaal in het bos waren losgelaten? Nou dit heeft zich gisteren herhaald toen Dick en Wendy met de meiden naar dat stuk bos gingen . . . Het krielkippetje (haantje) kon natuurlijk niet tegen 6 honden op en Emma rende rond met een bek vol witte veren. Dit is toch wel zo sneu en wat misdadig van zulke lui! Ik zie het al voor mij . . . in de voorjaarsvakantie gaat pappa met de kindertjes naar het bos om het kippetje daar lekker een vrij leven te geven . . . En de kinderen maar de illusie hebben dat pappa daar een heel goed doel mee dient . . . Ow wat gaat pappa later op z'n bek als de kinderen groot genoeg zijn om zich te realiseren wat het 'vrije leven' betekende voor kippetje . . .
Ik heb ook nog twee fotobladzijden gemaakt hoor!

----------

Dinsdagmorgen 5 mei. Poeh wat was het warm met wandelen en aardig benauwd in het bos, het is ook nooit goed . . . Ik was op tijd op omdat we naar de Action in Kampen zouden gaan maar ontdekte dus net dat zij vandaag gesloten zijn grrrrr.  Ik heb een lijstje met knutselspullen die je daar goedkoop en goed kunt kopen. Dat het met de paardjes fantastisch gaat begrijpen jullie vast wel! Ik heb inmiddels ik weet niet hoeveel foto's van het stel en ga vandaag uitzoeken wat ik op de site ga zetten. Ook de tuin zal ik laten zien, is nog niet af natuurlijk maar Dick werkt er hard aan. De leibomen beginnen al een beetje uit te lopen en ik kan niet wachten tot er een mooi groen gordijntje is ontstaan!

----------

Maandagmorgen 4 mei. Gisteren een dag van niets doen geweest, wel heb ik een schattig schnauzerhoofdje gevilt (ik blijf het een onk gezicht vinden zo met die t op ut eind) en nu de rest nog. Dick heeft inderdaad de dag 'anders' doorgebracht en wel in bed, dat maak ik nooit mee! Wel is hij gistermiddag nog met de meiden weg geweest en werd daar bij getrakteerd op regen en dus genept door de buienradar . . . ja dat kan ook nog. Ik heb mij verder vermaakt met vilten en heerlijke muziek, jawel toch wel lekker ontspannen zo hoor. Ook digitaal aan het knutselen geweest, zonder succes overigens, om een wat vrolijker indexbladzijde te maken. En vandaag gaan we weer verder met opruim- en tuinactiviteiten.

----------

Zondagmorgen 3 mei. Het viel mij vanmorgen enorm mee toen ik zag dat het nog niet geregend had en ik dus nog in een schoon droog bos kon wandelen! Of Dick vanmiddag ook dat gelukje heeft weet ik nog niet, zal zo eens even op de buienradar kijken. Ik vind dat altijd zo makkelijk dat je gewoon kunt kijken of het handig is om een kwartiertje vroeger of later te gaan wandelen om je honden zoveel mogelijk droog te kunnen houden.  Dick heeft gisteren zo lang en zoveel gespit en gesjouwd dat hij er vandaag even genoeg van heeft en wat anders gaat doen. Ik ben van plan om vandaag de viltnaald weer eens op te pakken en kijken of ik nog eens wat moois uit mijn handen kan toveren. Ik kreeg van een trouwe lezerses een prachtig plaatje van een Amerikaans naaldvilten teckeltje toegestuurd, tja zó mooi kan ik het niet hoor . . . Vergeten te vertellen dat ik inmiddels afscheid genomen heb van twee vilten vriendjes, een ijsbeer mamma en kind zijn geadopteerd door vriendin Marijke. Ja ik had deze wel speciaal voor haar gemaakt en het voelde toch weer anders toen zij van huis moesten veranderen . . . ik wist vantevoren dat zij geadopteerd werden . . .

----------

Zaterdagmorgen 2 mei. DE GROTE VERLOSSING! Het telefoontje van de dierenarts . . . Zij kon met veel vreugde vertellen dat de afweer stoffen van Magnum extreem goed zijn, ja EXTREEM dus niet een beetje goed maar EXTREEM! Na de moeilijke start heeft het 'gewoon' even geduurd voor alles verliep zoals het moet en ja dan zijn wij natuurlijk, maar in dit geval de dierenarts ook, erg ongerust. Alles wees op grote problemen en in dit soort gevallen blijkt weer eens, beter te vroeg handelen dan te laat want anders waren we Magnum toch echt kwijt geweest! Haha volgens de dierenarts kunnen zij nu 'helemaal los gaan met het veulen'! Dus heerlijk naar buiten zonder jasje en al samen met Madelief en Robijn  op een stukje wei. Het was zo leuk om te zien en natuurlijk was ik met mijn fototoestel weer aanwezig en heb ik gisteravond nog twee fotobladzijden in elkaar geknutseld. Nu is eindelijk de grote pret begonnen!
Nee wij zijn niet geschikt voor de fokkerij, ik bedoel dus met onze diertjes, hahahaha. Wij raken er gewoonweg overspannen van, al die zorg waarvan je denkt dat het je allemaal boven het hoofd stijgt . . .
Verder gaat hier alles zijn gangetje, nou ja, alles staat op z'n kop, zowel huis als tuin. Dick is hard aan het werk, de leibomen en klimhortensia's staan in de grond en Dick is bezig aan de finishing touch, wat nog het meeste werk is. We hebben wel een hek om het terras moeten plaatsen want de dames  vinden het allemaal verschrikkelijk leuk al dat zand en vooral de aarde waar de bomen in geplant zijn . . . en uiteindelijk speelt het baasje (uh voor ons gewoon 'pappa')  ook met zand, aarde en steentjes wat het nog véél leuker maakt!

----------

Vrijdagmorgen 1 mei. Gisteren een dag vol zorgen, die nog steeds niet voorbij zijn al is het nu iets minder zwaar.
Ik schreef een 'gezond veulen' maar wist toen nog niet wat voor impact de geboorte op Magnum heeft gehad. De nacht van de geboorte, Wendy en Charlotte sliepen op stal, hadden zij de wekker om het uur gezet. Toen Wendy tussentijds wat benauwd geproest hoorde vloog zij naar Astrid toe, zag het veulen liggen in een vlies wat nog intact was, hij had het duidelijk benauwd. Uiteraard scheurde zij het gelijk open en kon hij ademen. Wel vonden wij dat hij, maar zeker zijn moeder wat traag op gang kwam, maar goed, haar eerste veulen denk je dan.
Ik tik het hier niet al te uitgebreid neer want dat gaat mij te ver. In ieder geval heeft Wendy 's morgens gelijk de dierenarts gebeld en toen die kwam schrok zij. Zij was bang dat Magnum een 'dummyveulen' was, een term die wij nog nooit gehoord hadden en ik ging het gelijk op internet opzoeken en werd  daar niet echt blij van . . . Zijn oogjes waren bloeddoorlopen, een teken van echt zuurstoftekort. Ook had hij nog geen ontlasting gehad en dat kan ook funest zijn. De melk van Astrid was ook te dun. Kortom, geen leuke dingen. Nadat hij een klysma gehad had knapte hij zienderogen op maar de situatie bleef kritiek. Hij moest bijgevoerd worden met kunstmelk. Het bleef een tweestrijd tussen opnemen in de kliniek of thuis blijven met de nodige zorg en dat laatste is het dus geworden tenzij de situatie zou verslechteren.
En eigenlijk ging het in de loop van de dag steeds beter, hij dronk veel bij zijn moeder, en de melk leek dikker te worden. Hij werd attenter op zijn omgeving en als hij in slaap viel moest hij steeds even gewekt worden om niet te diep weg te zakken.
Gisteravond toch nog twijfel om hem een nacht naar de kliniek te brengen met zijn moeder. De dierenarts vond eigenlijk dat wat hij hoorde aan de telefoon dat het een afweging is want naar de kliniek brengen is veel stress, het transport en de andere omgeving voor de merrie. Daarbij wordt alles daar heel goed schoongemaakt en gedesinfecteerd maar blijft het altijd een infectierisico in een kliniek. Het punt is namelijk dat het nog niet bekend is of Magnum voldoende antistoffen in de biest heeft meegekregen dus vanmorgen komt de dierenarts om bloed af te nemen en te kijken hoe het met de antistoffen gesteld is, als het te weinig is krijgt hij deze toegediend.
Al met al moet je rekenen op 72 uur sterk opletten want een terugval blijft mogelijk.
Vanmorgen na het honden wandelen ben ik weer naar de stal gegaan en kwam Charlotte  net met Astrid en haar zoon naar buiten, en hij ziet er nu prima uit, is levendig en heeft interesse in zijn omgeving. Ook Astrid voelt zich kennelijk weer beter en toont nu toch een wat zorgzamere moeder . . .  
Nu ben ik natuurlijk benieuwd wat de dierenarts van hem vindt . . .
Zo dat is een heel verhaal hè en ben ik het weer effe kwijt!
Ik heb nog geen foto's geplaatst omdat ik het eerst eens even wil afwachten.

----------


Donderdagmorgen 30 april. Vannacht heeft Astrid een schattig gezond hengstveulentje gekregen in de heel aparte kleur, Perlino bont, net als zijn moeder! Het was half 3 vannacht toen de telefoon rinkelde en een slaperig stemmetje van Charlotte helemaal opgewonden vertelde dat er net een veulentje geboren was! Uiteraard zijn wij er ook direct naar toe gegaan! Zooooooo lief! Zijn naam, die Charlotte mocht bedenken want Astrid is haar paardje, is geworden 'Magnum' met als roepnaam Mac. Jullie vragen je natuurlijk af 'perlino bont'? Maar Astrid haar veulenfoto's herken je ook niet want daar is zij toch eçht bont en niet helemaal wit zoals het nu lijkt! Magnum heeft 4 witte voetjes zoals het er nu naar uit ziet. Ik heb hem ook nog niet droog gezien, dat komt straks.
Direct komen de leibomenmeneren en tik ik nu dus niet verder.

----------

Woensdagmorgen 29 april. Zo de meiden hebben even lekker achter een Mechelse herder aangejekkerd . . . Nee hoor dat vind ik niet leuk maar dit soort honden werkt als een rode lap op een stier bij mijn dames. Gisteren kwam onverwachts vriendin Nel met Lieke, ook een dochter van Noor. Ik had haar al een tijdje niet gezien en tot mijn verbazing zag ik een gespierde spijker, keiharde bilspieren en het lijkt wel een afgetrainde atleet! Zij heeft net zo'n lieftallig gezichtje als Emma en haar karakter is net Noor, ook zo'n viezerik . . . poep eten en poep rollen. Altijd een besmeurde halsband en o wat komt dat toch bekend voor . . .
Nee Astrid heeft nog geen veulen.

----------

Dinsdagmorgen 28 april. Het gaat heel goed met de kersverse moeder en kind! Hij heeft inmiddels een naam een heet Robijn, maar of dat bij ons zo zal blijven weet je maar nooit, maar voorlopig heet hij wel zo! Alle dieren krijgen in de loop der tijd altijd een naam die wij op de één of andere manier op een natuurlijke manier vinden kloppen . . . ja wij zijn gekke mensen hoor. Inmiddels heb ik al een fotobladzijde gemaakt en heb ik alweer tientallen foto's en ook Wendy en Charlotte willen bijna elke minuut fotograferen!
Dick kwam gisteren eind van de middag (hij 'mocht' niet eerder weg) totaal opgebrand thuis met de  enorme opbrengst  van €105.00 . . .  Het levert tegenwoordig nog maar weinig op want het publiek bestaat vooral uit anderstalige NLers die niet meer dan 10 cent willen betalen voor iets . . . Kortom, er zijn aardig wat dozen mee terug gekomen en die gaan vandaag lekker naar de kringloop. Na het eten heeft hij nog even de krant gelezen en daarna het mandje opgezocht tot vanmorgen 8 uur. Ik heb mij ook de hele dag zo gaar gevoeld en toen ik even buiten in de zon achter een tukkie wilde gaan doen zaten ook mijn buren buiten. En telkens werd ik van mezelf wakker omdat ik lag te snurken, dus ben ik maar opgestaan en wat anders gaan doen, het is geen gehoor als je buren je buiten horen snurken . . .
Ook kreeg ik gister nog een leuke app met foto van onze zoon en zijn gezin, lekker gourmetten met een gourmetstel wat kleinzoon Merlijn voor €2.00 gekocht had op de rommelmarkt!
Nee Astrid heeft nog geen veulen.

----------

Maandagmorgen 27 april. VANNACHT HEEFT MADELIEF EEN WERKELIJK BEELDSCHOON VEULEN GEKREGEN, HET IS EEN JONGETJE EN HOE HIJ HEET WEET IK NOG NIET! Hij is zacht crèmekleurig en ik heb hem alleen nog nat gezien en ga er direct weer naar toe.
Even rustig en chronologisch vertellen yvonne. Gister een hectische dag. 's Morgens de gewone dingen zoals honden wandelen etc, daarna weer een heel stel dozen uitgezocht en na de lunch ben ik nog even met 6 honden weggeweest want Wendy was aan het werk en zou ze pas begin van de avond  weer uitlaten. Wij gingen naar de verjaardagen van de twee kleinzoons in NH, trokken de voordeur achter ons dicht en ooooo de sleutels hingen nog aan de kapstok . . . Dick is als een jonge bok over de schutting geklommen, ladder gepakt, tegen het huis aan gezet en het enige raam wat godzijdank nog open was, was ons slaapkamerraam. . . . Zo probleem ook weer getackeld maar het was een mooi gezicht! 's Middag een heel gezellige kinderverjaardag en begin van de avond naar vrienden G&M, ook in NH, waar wij een tafel en stoelen (even) gingen ophalen. Het was uiteraard weer zo gezellig dat wij 's nachts om half twee thuis kwamen . . . .  Hondjes uitlaten en de spullen uitgeladen want de aanhanger moest gelijk weer ingeladen worden want Dick ging direct door naar Lelystad om daar op de rommelmarkt te gaan staan . . . Nee ik was niet solidair. Om 3 uur vertrok hij en ik ging naar bed en toen om half vier de telefoon ging was het Wendy om te vertellen dat er een veulen geboren was precies in de twee uur dat zij er niet was! Zij had Dick ook gebeld en die was terug gekomen en kwam mij en Charlotte weer ophalen om de paardenbaby te bewonderen. Om een lang verhaal kort te maken (HUH??? wat zeg ik nou??) lag ik om half vijf in bed, Charlotte ging naar haar eigen bed, Dick naar de rommelmarkt en nam Wendy weer mee om naar haar werk te brengen en ben nu aardig gaar . . . verder alles ok!
Nu Astrid nog even een veulentje werpen!

----------

Zondagmorgen 26 april. Het is echt voorjaar in ons hoofd, we zijn gigantisch aan het opruimen. Dozen vol troep (met spul van 'láten we maar bewaren je weet nooit waar ut goed voor is') staan er op de zolder en mijn grote wens, al jaren, is om de zooi eens uit te pluizen en te sorteren in stapels van 'kringloop', 'rommelmarkt', 'marktplaats' en last but not least 'vuilnisbak'. . . Haha en dan heb ik nog wat spulletjes die misschien settermensen interesseren en zal ik hier neer zetten! Roos vindt het allemaal geweldig en is elke keer weer nieuwsgierig wat er allemaal uit die dozen getoverd wordt en zij kan werkelijk alles gebruiken! Dit uitzoeken doen wij 's avonds de laatste week, we zien dan ook geen spat tv en dat is maar gelukkig ook want volgens mij domineert er nog maar één onderwerp, net zoals in de kranten en daar ben ik zoooo zat van.
Nee nog geen veulentjes.

----------

Zaterdagmorgen 25 april. Net gewandeld als de uitlaatservice, met de honden van Wendy er bij. Zij baalt als een stekker want zij moet 4 dagen achter elkaar werken en geen mogelijkheid tot vrij nemen. Sterker nog, er wordt allemaal extra personeel bij de NS ingezet. Natuurlijk juist deze dagen voor haar erg ongemakkelijk en nemen wij een deel van haar dierenmanagement over zoals, honden uitlaten en vannacht om 1 uur even een controleronde in de stal. Dick is zo'n beetje om de beurt bezig aan de stal en aan de waterpartij hier. Nee Peter, gelukkig kunnen zij er niet in, dat is te lastig hoewel wij in ons vorige huis een grote vijver hadden met aflopende kanten en zij er makkelijk in konden en hebben het nooit gedaan! Eigenlijk bij nader inzien een beetje apart!
Nee nog geen veulentjes.

----------

Vrijdagmorgen 24 april. Heerlijk, gewoon heel veel buiten en lekker aan het rommelen achter en natuurlijk bedenken hoe wij met onze nieuw verkregen ruimte om zullen gaan. We zullen het wat meer gaan aankleden maar de parkeerplaats zal onbezet blijven . . . ééns komt er toch echt gewoon weer wat op die plek, dat kan niet anders . . . We gaan nu leilindes langs die schuttingmuur en een paar klimhortensia's  planten, dat vinden vogels heel fijn en is ook wat ik ernstig mis in de stenen tuin! Er staat nu een aanhanger met stenen op de camperplaats, we (nou ja ik dan niet) gaan een mooi waterpartijtje maken en hadden dit ontwerp al 10 jaar geleden gezien en nu komt het er dan ook. Ben erg benieuwd hoe de honden dat gaan vinden, zij zullen er zeker water gaan drinken maar er in gaan is geen optie want dat kan niet. En dan moet er uiteraard om de leilindes wel een soort hekje komen anders weet ik het wel . . .
Nee nog geen veulentjes.

----------

Donderdagmorgen 23 april. Vandaag houd ik een rustig dagje. Gister in het middaguur kwamen er vrienden 'even' langs . . . Ja hoor, nadat zij weg gingen konden wij gelijk naar bed! Ja natuurlijk super gezellig en ik heb mij een slag in de rondte gelachen maar ik ben zoooooooo moe. Al dat denk- en regelwerk van de laatste tijd is mij niet in de kouwe kleren gaan zitten. Noor wordt geloof ik ook steeds gekker, toen wij gisteren een klap in de keuken hoorden, wij waren buiten, was ik niet direct gealarmeerd want ik laat nooit meer iets op het aanrecht oid staan. Toen ik naar binnen ging keek ik dus wel even op, zij had de dichte koektrommel van het aanrecht afgemaaid, die was open gegaan en had de trommel dan ook totaal leeggegeten! Het wordt ook steeds doller in huize zwart. De dag er voor had Roos al kans gezien om een pittabroodje te pikken van het aanrecht en echt waar, dat lag helemaal achteraan tegen de muur! Zou dit allemaal gebeuren omdat ik zelf gewoon minder alert ben momenteel?
Nee nog geen veulentjes.

----------

Woensdagmorgen 22 april. Wat een prachtige heldere sterrennacht vannacht om half 3! Ach ja je hebt wat over voor je kinderen . . . Wij hebben de nachtcontrole op de paardjes vannacht voor hen overgenomen. De nacht gisteren was wel erg koud in de stal en de bedjes in huis wel erg lekker warm . . . Dus rinkelde de telefoonwekker om even voor half 3 en zijn we uit solidariteit samen opgestaan en de controle gedaan. Wendy en Charlotte waren om 12 uur nog geweest. Nee hoor, wij vinden zoiets helemaal niet erg, je bedje wacht gewoon daarna weer en het was heel behaaglijk om er weer in te stappen bij thuiskomst. Alle paardjes, behalve de a.s. moedertjes lagen gewoon te sl

apen. Allemaal even geknuffeld, poes geaaid en wij weer terug en in ons nog warme bed gestapt. De honden gaven geen krimp en of zij het raar vonden hebben wij dus niet gemerkt aan hen!
Ja veel reacties op het camperleed. Iedereen weet hoe belangrijk het voor ons was, eigenlijk is . . . maar je moet wel eens nare keuzes maken in je leven, waar dit er eentje van is. Maar wij weten dat je altijd weer overeind krabbelt, het ergste leed in ons leven hebben wij al eens meegemaakt en dus heb je ervaring in opkrabbelen, hoewel dit natuurlijk totaal niet te vergelijken is. Ik bedoel alleen maar dat je weet dat een mens flexibel is. En nee geen huisje voor ons in Zweden hoor, tenzij we eens de postcodeloterij gaan winnen . . . Onze wens blijft toch echt een buscampertje in de toekomst. Je moet toch wensen blijven houden?

----------

Dinsdagmorgen 21 april. Vanmorgen heerlijk gewandeld, het bos is goed begaanbaar en ik ben niemand tegen gekomen. Ook de honden genoten volop, prachtig zoals Noor vanmorgen roerloos voorstond voor een konijn onder het struikgewas en als de anderen dat zien staan zij ook onmiddellijk in de houding! Gelukkig had ik Muisje aan de lijn want die verstoord met haar 'luid geven' absoluut de jacht . . . Vannacht hebben Wendy en Charlotte op de stal geslapen en Charlotte zelfs op een matras bij haar paardje in de stal! Wendy heeft leuke foto's hiervan gemaakt die ik zal plaatsen zodra dé veulentjes of hét veulentje op de wereld is.
Nee lieve Miekie ik heb NIET aan de wijn gezeten . . .

----------

Maandagmorgen 20 april. Een weekend vol emoties negatief en positief. En zoals altijd, het leven gaat door. Het is wel even wennen dat grote speelplein in de tuin . . . een grote lege plek. Hoe gaan we dat opvullen? Geen idee nog, eerst maar eens genieten van het mooie weer. Maar dat er weer een vakantieding op ons pad, letterlijk en figuurlijk gaat komen is voor ons wel zeker!
De veulentjes zijn nog niet geboren en kennelijk wacht het blekebettepaardje Astrid tot haar stalmaatje haar veulentje ook op de wereld gaat zetten! Verder heb ik eigenlijk niets te vertellen, mijn hoofd zit vol met allerlei andere denkzooi en zou ik zo graag de rust weer willen hebben om te naaldvilten. Haha wél in Amerika een stel aparte naalden besteld voor onze hobby, jawel wat je van ver haalt is lekker!

----------

Zondagmorgen 19 april. Hectische dagen. Ik denk dat mijn krabbel vandaag wel aardig wat stof zal doen opwaaien . . . logisch. Wij zijn er in gedachten al een tijd mee bezig maar dat heb ik hier nooit vermeld maar de goede verstaander heeft aan een half woord genoeg dus het kán zijn dat er lezers zijn die het al vermoed hadden . . .
Maar . . . zitten jullie goed? We hebben onze camper verkocht. Nee niet omdat het ons verveelde, het tegendeel zelfs, maar soms moet je harde noten kraken en we vonden het camperen toch te duur worden, althans het hébben en onderhouden er van. Op dit moment konden we er nog een goede prijs voor krijgen en na rijp beraad, niet zonder tranen, hebben we het gedaan, vandaar onze schoonmaakacties. Daarbij willen we hier beneden de garage verbouwen en een benedenslaapkamer maken.
We bezinnen ons op dit moment op een alternatief voor vakanties en er zijn bij ons heel veel ideetjes maar niets is nog zeker. Maar dat wij blijven reizen met onze meiden is natuurlijk wel zeker. Maar de eerste tijd zal het geen camper worden. Misschien in de toekomst als wij nog twee hondjes hebben, lijkt een buscamper ons wel wat, maar voorlopig, met 4 honden, hebben we gewoon meer ruimte nodig. Natuurlijk alles doorgesproken met onze vrienden J&S, die een supercamper in bestelling hebben én hun huis daar voor verkocht hebben! Gistermorgen om 9 uur kwamen zij al een bakkie drinken en om half 10 zijn wij vertrokken naar Bussloo naar de ANWB lentedagen waar we met Joke en Anne afgesproken hadden. We hadden een oergezellige dag met uiteraard fantastisch weer!
Door alle emoties, want dat was heftig bij het afscheid van onze camper, ben ik momenteel totaal afgedraaid en lag gisteravond al om half tien in bed. Eerst waren wij van plan om vandaag weer naar Bussloo te gaan maar hebben ons plan maar ingeslikt en even pas op de plaats en rust om ons heen en in ons hoofd.

----------

Vrijdagmorgen 17 april. Alweer een druk ochtendje achter de rug. Vroeg opgestaan en met de honden weggeweest. Gisteren had ik al te enthousiast met een compressor de hoekjes in de camper uitgeblazen waarbij er een zandwolk (nog Marokkaans zand?) in mijn ogen stoof, en bah, de hele nacht last van gehad. De dokter heeft de korrel er vanmorgen gelijk even uit gevist en dan kun je je niet voorstellen dat één zandkorrel zoveel irritatie geeft! Ook net het huis een beetje gekuist want vanmiddag komen onze vrienden J&S en aangezien dat supernette mensen zijn (hihihi) moet je wel . . . Verder, jee wat een leuke reacties op de fotobladzijde van gisteren! Nou ik heb niet overdreven hè met de kwaliteiten van Wendy en laat het daarbij nou ook nog eens een fantastische dochter zijn! Vanaf nu zal ik niet meer zo irritant over mijn kroost praten . . . want zelf heb ik er ook altijd zo'n hekel aan als de senioren over niets anders dan kinderen en kleinkinderen kunnen praten en dan ook nog eens met een fotoboekje komen ieuwwwwwww
Ja getver Peter, eigenlijk zijn alle schoonmaakklussen k**!
Ja hoor Wil, zodra de paardenbabies er zijn zal ik ze hier showen!

----------

Donderdagmorgen 16 april. De paardenfoto's zal ik vandaag zeker hier neerzetten hoor! Nu even druk, soms moet de camper eens grondig schoongemaakt worden, zoals nu. Bah wat een k** klus. Het gekke is dat er wel een rits in de kussenhoezen zit maar je ze er vervolgens niet af kan halen *&^%$#@ Nu net maar even een HG bus met troep gehaald en gelukkig is het mooi weer zodat ik dat buiten kan doen. Van naaldvilten is al een weekje niets terecht gekomen, te druk met andere dingen. Wendy heeft zulk prachtig werk verricht met vilten die zal ik hier ook neerzetten, ik zou er een minderwaardigheidscomplex van krijgen . . . Even opscheppen . . . allebei onze kinderen zijn slim en zo verschrikkelijk handig, ook onze zoon is een kunstenaar. Een heel drukke verantwoordelijke baan, gezin met 3 kinderen en daarbij vraag ik mij wel eens af wat hij niet met zijn handen kan maken . . . Hij stapt een designwinkel in, fotografeert een meubelstuk en maakt het zelf thuis na, nog mooier dan je het kunt kopen . . . Nee deze eigenschappen hebben ze niet van mij . . .

----------

Woensdagmiddag 15 april. Ja laat vandaag, ik ben vanmorgen om half 9 al naar de stal gegaan omdat vandaag Mikey geruind werd, een paardenuitdrukking voor castreren. Ik had dat nog nooit gezien en ik vond het erg interessant en het meest opvallende dat het met zoveel respect voor het dier ging! Geen haastklusje oid maar gewoon heel netjes, rustig en weloverwogen. Hij heeft er totaal niets van gemerkt en dat ik net de stal verliet ging hij alweer met z'n mamma de paddock in. Ook heb ik de a.s. moedertjes Astrid en Madelief nog even gefotografeerd met hun kogelronde buikjes! Vandaag is Astrid uitgerekend maar er is nog totaal niets aan haar te merken, maar ja, dat hebben we met Iris ook gezien! Over 10 dagen is voor Madelief dé dag.
Vandaag zo'n mooie dag, dat wordt dus verder een buitendag en de hondjes lopen in en uit. Zij en vooral Noor en Emma vinden het al snel te warm in de zon, logisch met die zwarte vachten.

----------

Dinsdagmorgen 14 april. Mwahh zo'n verschrikkelijke last van teken als wij hier hebben dit heb ik nog nooit mee gemaakt. De meiden hebben (nog) geen Scaliborband om, ik vind ze altijd zo lelijk die witte dingen maar ik kan er niet meer onderuit. Het is onvoorstelbaar en ik vind dagelijks minstens tien van die volgezogen krengen op de grond. En dan praat ik nog niet eens over de teken die ik uit de honden zelf pluk. Het gekke is dat Roos bijna nooit een teek heeft, ik denk dat die loeders minder houvast hebben aan dat zachte haar. Ja ik weet het, er zijn ook hele goede Serestabanden, die zijn wel zwart maar ik vind ze belachelijk duur en aangezien het hier altijd keer 4 gaat vind ik dat een té grote rib uit mijn lijf.

----------

Maandagmorgen 13 april. Gisteren weer heel gezellig en we hebben lekker gebunkerd, het is ook geen wonder dat wij ver over onze BMI zitten . . . , we noemen ons nu gewoon 'het vetrollencluppie'. . . Wallander was weer een goeie en zo knus zoals we dan hier in de kamer zitten met de hondjes slapend om ons heen, that's life! Vanmorgen weer heerlijk gewandeld, lekker weer en stil in het bos. Nou niet echt stil natuurlijk want de vogels doen allemaal weer zingend hun best om hun territorium af te bakenen. Net ging alweer het piepje van een appje, uiteraard Wendy of ik kom prikken! Ja natuurlijk, dus ik ga even mijn spulletjes bij elkaar rapen en stap op het fietsie.

----------

Zondagmorgen 12 april. Allereerst Klara, jeetje meid wat erg met Charlie! Ik ben benieuwd hoe het nu met hem gaat en stuur je een persoonlijke mail.
Gisteren een informatieve drukke dag gehad en wat wij deden komt nog wel eens ter sprake zodra de tijd rijp is. Op de terugweg even langs de nieuwe Ikea in Zwolle, erg mooi geworden en anders van indeling dan wij gewend zijn. Daarna met de honden, die wij ook mee hadden, naar het Roggebotzand waar het inmiddels stortregende grrr. Eenmaal thuis was het natuurlijk droog en wij afgedraaid. Lekker vroeg naar bed gegaan, vandaag op tijd weer op en vanmiddag komen gezellig onze vrienden Joke en Anne en gaan wij op z'n Zweeds! Lekker Zweedse wafels eten en samen naar Wallander kijken, hoe Scandinavisch wil je het hebben? Eén dissonant . . . ik heb een heerlijke Hongaarse goulashsoep gemaakt . . . moet kunnen toch?

----------

Zaterdagmorgen 11 april. Ja het was gister dus een echte buitendag (dus boekjesdag) en is mijn muisje nog niet verder gekomen dan het frame. Wel lees ik weer een paar goede boeken, de ene is geschreven door Jean Mentens, een Belgische journalist die vertelt over de aardbeving op 12 januari 2010 in Haïti, die heeft hij als door een wonder overleefd. Het meest interessante van het boek vind ik de geschiedenis van dit land waar ik eigenlijk helemaal niets van wist (nou ja 'weet' dus) En het andere boek lees ik voor de tweede maal om het allemaal nog eens tot mij door te laten dringen, geschreven door Martin Bosma en de titel is 'De schijnélite van de valse munters'. Het boek gaat over de politiek vanaf de jaren 60 en is écht een eyeopener! Allemaal bekende politici van 'onze' tijd, hun rol in die periode en de nog steeds voelbare gevolgen er van. Als toetje lees ik het boek 'heroïne godverdomme', de biografie van René van Collem, ja de zoon van Simon en vroeger de drummer van de band 'Doe Maar'. (jeetje wat is die leuke Ernst Jansz minder leuk geworden inmiddels, qua uiterlijk dan hè)
Kortom mensen, geen hondenpraatje vandaag maar meer iets cultureels . . . en doe er je voordeel mee . . .

----------

Vrijdagmorgen 10 april. Ach zo schattig, net zie ik buiten een koolmeesje met een wit pluk haar, van Roosje natuurlijk, in zijn bekkie zitten! Nu liggen er straks jonge koolmeesjes in wel een heel zacht bedje! Zo zag ik gisteren ook al een musje weg vliegen met een plukje Roos. Zo zie je maar, ons witte rozenkind doet alles en iedereen een plezier met haar aanwezigheid op deze aarde! Zij wordt dit jaar al weer 5 en wij kijken naar haar alsof we net een pupje hebben opgehaald . . . Jullie vragen je vast wel af waar ik nou blijf met mijn nieuwe needlefelting diertjes, nou ik ben nu aan een soort frame bezig waaromheen ik ga felten en het moet wel een écht muisje worden. Het is best moeilijk vind ik en de instructie volg ik op youtube maar de dame is af en toe moeilijk te verstaan en de maten moet ik eerst goed kunnen verstaan en dan nog omrekenen naar centimeters ipv inches. Ik moet zo'n filmpje wel tien keer afdraaien en op pauze zetten en dan heel goed luisteren.
En ja vandaag wordt het eigenlijk te mooi weer om binnen te zitten, fijne zonnig dag gewenst van mij!

----------

Donderdagmorgen 9 april. Sorry gisteren geen krabbel. Vanaf het moment dat ik op stond ben ik bezig geweest en eenmaal 's middags tijd dacht ik 'nou laat de krabbel vandaag maar voor wat het is, morgen weer een dag'. . . Die typisch plakkerige vacht bij de konijnen is eigenlijk niets bijzonders, dat komt door deels hormonaal en deels doordat de vacht zo dik is. Vanaf nu moeten zij voorlopig gewoon elke dag geborsteld worden. Ook worden zij gesteriliseerd. Konijn Bo, de oudste, ruim 7 jaar blijkt een tumor in de baarmoeder te hebben en wordt binnenkort geopereerd en Beer moet nog even wachten, want maandag a.s. wordt hengstje Mickey gecastreerd en die kosten zijn ook geen poppestront . . . Vanmorgen heerlijk gewandeld en had ook de honden van Wendy mee, zij heeft twee dagen cursus dus nemen wij de honden ook vanmiddag weer mee en morgen natuurlijk ook.

----------

Dinsdagmorgen 7 april. Zo de gezellige paasdagen zijn ook weer voorbij. Mij valt op hoe ook pasen vercommercialiseerd (sodeju wat een woord zeg) is. In de winkels alles groen en geel (haha) en vandaag liggen al die hazen en kuikentjes weer te zieltogen in de opruimbakken voor de helft van de prijs. Ik denk altijd aan al die levensmiddelen die snel bederven en hoeveel daar van overblijft en in de kliko verdwijnt of natuurlijk tot varkensvoer vermalen wordt. Hè gatsie heb ik nou niks anders te vertellen? Nou nee eigenlijk niet dus. Goed, één ding dan, vanmiddag met de konijnen van Wendy naar de dierenarts, zij hebben zo'n typische plakkerige vacht.

----------

Maandagmorgen 6 april. Net bedenk ik mij dat ik niets digitaals voor pasen gemaakt heb, anders kruipt er altijd wel een hond uit een ei of zo, maar nu toch teveel aan m'n hoofd (gehad). Het huis ruikt nog gourmetterig en het was heel lekker en natuurlijk gezelig! Vanmorgen wat rustig aan en momenteel heb ik weer eens een muziekje aan met . . . jawel zo'n paar keer per jaar heb ik de behoeft om, als ik aleen ben, even lekker mee te yellen met AH. De gewone taarten staan klaar voor vanmiddag en nu straks nog een paar hartige taarten in elkaar stampen en vanmiddag zie ik lekker weer onze zoon met vrouw en kleinkinderen! Ach ja dit soort dagen is toch ergens goed voor. Verder heeft tegenwoordig iedereen het druk druk druk.
Ha Marian, onze honden eten de kip/rijst van ProPlan al een jaar of 14, ben atijd erg trouw aan merken . . .
En ach Nel, een hond is écht niets voor jou hoor, eerlijk is eerlijk! Jouw huis is veel te netjes voor een stel rauwdouwers als de onze! Maar goed, jij hebt heel wat echt wild om je huis heen en dat is toch ook helemaal geweldig en je kan nou eenmaal niet alles hebben!

----------

Zondagmorgen 5 april. Pff een ander begin van de dag, lekker rustig met de meiden in het bos gewandeld en geen lastpakken tegen gekomen. Het is gisteren nog wel goed gekomen hoor met mij. Na al die dingen op de vroege morgen was dat het wel voor die dag maar soms heb je zo'n bui dat het je allemaal wat teveel is. En net kwam ik thuis en heeft Dick de hondenbakken al gevuld klaar gezet, jawel zelfs met een gekookt eitje want het is pasen, de tuindeur open en de tussenties al op de toelties! Zo dat is different cake als je thuis komt! Zelf is hij al weg om aan de schutting bij Wendy te werken die omgewaaid is met die storm van de week. Ik ga zo lekker in de zon zitten voor de broodnodige vitamientjes. Vanmiddag lekker wat taartwerk bakken voor als morgen ons hele gezin weer bij elkaar is en vanavond komen Wendy en Charlotte gourmetten, kortom, op wat kleine puntjes na ben ik er weer.

----------

Zaterdagmorgen 4 april. Stress alom. Vier uitzinnig blaffende honden omdat er vreemde mannen achter buiten zijn die een partij leitjes komen ophalen die bij ons overbodig zijn, Dick vertelde net dat hij een boswachter tegen kwam op het verlaten fietspad en . . . jawel honden aan de lijn, Wendy die haar wol hier kwam ophalen en ook altijd wat te vertellen heeft, ik met een hoofd vol denkwerk om de boodschappen die nog gehaald moeten worden, een huis wat er niet uit ziet, daarbij ben ik al een paar dagen behoorlijk duizelig, BRRRRRR
Nee jongens effe niet vandaag.
----------

Vrijdagmorgen 3 april. Toen ik gistermiddag in het bos liep rook ik plotseling een scherpe uitermate vieze lucht, een één of ander kadaver dacht ik. Enfin toen ik later in de auto zat met de 'dames' was de lucht werkelijk verstikkend en moest alle ramen open zetten en begreep ik dat één van mijn lieverdjes iets vies gedaan had . . . Ja hoor bij thuiskomst bleek het Noor te zijn, vieze derrie in en op haar oor, op haar schouder en in haar nek grrrr. Ik heb nog even hoopvol een nat camperwashandje gepakt maar dat hielp voor geen meter. Dus alweer samen met een hond onder de douche terwijl ik stond te kokhalzen. Het was de lucht van een verrot kadaver in verre gaande staat van ontbinding. JEZUSSSS wat hou ik toch van honden . . .
Ha Ellen, leuk je weer te zien! Ik denk persoonlijk niet dat het een pupje is maar gewoon weer zo'n klein Engelse setter jachthondje.
Er is ook weer een nieuwe fotobladzijde hoor!

----------

Donderdagmorgen 2 april. Confrontatie/discriminatie? Gisteren zat ik eens op Marktplaats.nl te kijken naar het aanbod van honden en dan met name natuurlijk de setters. En wat denk je? Stuit ik op het aanbod van een (jacht) Engelse setter, zo eentje die als vondeling in zo'n één of ander zuidelijk land, met een lagere moraal,  gevonden is en waar een goed tehuis voor gezocht wordt. NEE ik absoluut niet hoor, maar mijn aandacht wel wel getrokken door het lieve oranje sproetensmoeltje, en dan . . . hij was ongeveer 4 jaar oud en er werd een tehuis gezocht en mensen boven de 65 jaar hoefden niet te reageren want de hond was nog te jong . . . Ja écht ik ging bijna stuiteren, ongelofelijk wat een rare eis! Dus confrontatie of discriminatie? Pffff ik denk allebei . . .
Klik HIER


----------

Woensdagmorgen 1 april. Bedankt voor de reacties over de kleur van ons rozenkind! Marian, nee ik ben niet overgegaan op ander voer, Roos heeft in haar leven en zelfs in de baarmoeder alleen maar ProPlan gehad. Wel ben ik haar gisteren als een gek gaan borstelen en dat was hard nodig, teveel geknutseld de laatste tijd . . . En het oranje haar kwam er met bakken uit. Toen ik net met de meiden thuis kwam was Dick op mij aan het mopperen dat ik mijn zooi niet had opgeruimd gistermiddag er lag een giga hoeveelheid van dat witte stuifhaar . . . Daarna ben ik haar gaan wassen en inderdaad, ze ziet er weer veel witter uit! Ook een berichtje van Annet, die veel Engelse Setter ervaring heeft, zij kent dit fenomeen, in de verhaartijd gaat als eerste het witte haar eruit en daarna het oranje, vandaar het toverballeneffect bij de Engelse setter! Grappig dat zij dat ook heeft met haar ras van de laatste jaren, de Spinone. Allemaal plausibele verklaringen maar ik heb dit nog nooit gehad met Roos, dat komt natuurlijk echt doordat zij de laatste tijd gewoon veel te weinig geborsteld zijn en ik het veel te druk met naaldvilten heb en o ja, ik ben ook nog ziek geweest . . .

----------

Dinsdagmorgen 31 november (oh nee maart natuurlijk) Net zei ik al tegen Dick dat ik 'schoenzetneigingen' krijg, wat een storm! Nu dus maar niet wandelen in het bos want er zijn mij teveel broze bomen. Dick heeft ook een praktisch boomloze wandeling gemaakt met de meiden en zoals altijd, helemaal dol met harde wind, alleen geen rondslingerende blaadjes momenteel! Gisteren heb ik nog een paar foto's van Roos gemaakt waarop goed te zien is hoe oranje zij nu is, ik heb geen idee hoe dat komt maar zo hebben we haar nog nooit gezien! Dick gaat straks weer knutselen in de stal want er moeten nog wat dingetjes in de kraamkamers gedaan worden. het begint op te schieten, in principe kunnen er over een week of 3 al twee veulentjes zijn! Charlotte heeft een poll gemaakt waarop wij moesten invullen wanneer zij geboren worden en, ooo hoe belangrijk, de kleur en het geslacht van de kleintjes!

----------

Maandagmorgen 30 maart. Wel gadverdamme, zit je lekker na de wandeling aan je bakkie koffie met een plakje paasstol wordt de lucht verontreinigd door human nature . . . Ik dacht het in de auto al te ruiken, bah. Heb ik ook nog de euvele moed om te zeggen dat zij het beter op kunnen vreten dan er in rollen . . . Ik was laat vanmorgen, de zomertijd wil er bij mij nog niet echt in, als de wintertijd in gaat hoor je mij niet piepen want dat extra uurtje pak ik met twee handen aan, maar dat uur afknabbelen is voor mij eigenlijk een stap te ver. Héél soms kom ik op een wandeling in een bepaald gebiedje, waar een heel stil fietspad doorheen loopt een man (zeg maar gerust een saggerijnige ouwe zak) tegen als ik toevallig net het fietspad oversteek. Hij fietst niet snel maar gaat geen spat opzij voor de honden, hij gaat liever op z'n bek geloof ik. Natuurlijk weet ik dat ik ook op moet letten en dat doe ik ook want er is nog nooit iets gebeurd. Maar dan vanmorgen, plotseling zie ik een racemonster aan komen . . . nu heeft die l** een elektrische fiets! #@%$^% dat wordt dus voortaan uitkijken!

----------

Zondagmorgen 29 maart. Als ik het niet dacht, Dick vond weer iets van zijn gading op de rommelmarkt . . . Ja wel leuk hoor, een grote luchtkleurenfoto van ons dorp (uit 1989) waarop onze twee woonplekken beide nog te zien zijn als lieflijke grasveldjes! Ook daar natuurlijk veel babbeldebabbel want het zijn vaak bekende dorpsgenoten en velen wilde op de foto zien waar hun huis staat, grappig. Verder was er uiteraard veel van de herkenbare zoldermeuk wat ons aanstak om tóch ook eens te gaan opruimen . . . En ja hoor, halverwege de avond kwam Dick beneden met een prachtig beeld van een Ierse Setter (dáchten wij) Zo'n 40 jaar geleden, net besmet met het settervirus en kennelijk genoeg pecunia verraste Dick mij met een tamelijk groot bronzen setterbeeld bij een antiquair vandaan (ja hoor het kon niet op!) Overal vandaan kochten wij setterparafernalia, met en zonder signering. Toen Dick de signering opzocht op internet kwam hij het beeld tegen op een veiling en kwamen wij er achter dat het helemaal geen setter is maar een langharige Duitse Staande hond en uit rond het jaar 1900 is . . . Nu staat hij dus te koop op marktplaats, klik HIER
Goh, wie weet wat wij nog meer tegen komen op de zolder. En de setterverzameling die wij hadden heb ik jaren geleden al eens verkocht aan een liefhebber, zonder er ook maar één dag spijt van gehad te hebben maar de bijzondere (ja effe lachen nou) stukken heb ik zelf bewaard en liggen al minstens 10 jaar op de zolder in dozen . . .

----------

Zaterdagmorgen 28 maart. De Gordon setter prikken is uitgelopen op een fiasco. De wol die ik daarvoor heb lijkt niet geschikt te zijn en het werd een oorlog tussen mij en de wol. Dus ben ik maar aan een muis (een échte muis dus niet ónze Muis) begonnen. Het maken van muizenklauwtjes is een vak apart en daar ga ik mij vandaag op storten. Ik zal daar een kleine fotoreportage van maken want dat is misschien wel grappig om te zien. Vanmorgen ben ik lang weggeweest met de wandeling want het was babbeldebabbeltijd . . . Ook leuk voor de honden want het zijn natuurlijk dan ook allemaal bekende betrouwbare speelkameraadjes. Zo en nu even naar de dorpsrommelmarkt, net of wij nog niet genoeg zooi hebben en ik regelmatig tegen Dick zeg dat wij makkelijk eens een garageverkoop kunnen houden . . . wattie niet wil.

----------

Vrijdagmorgen 27 maart. Gisteren een leuke 'winkelmiddag' in Kampen gehad met Wendy en een vriendin. Dit is wel komisch want Wendy en ik houden beiden helemaal niet van 'shoppen' . . . ( we troosten ons tijdens zo'n uitspatting altijd maar even met een snack) Maar goed, we hadden nu een missie en zijn naar een paar ouderwetse (ja Kampen hè) handwerk- annex hobbywinkeltjes geweest en écht dat is kwijlen hoor! We hadden weer eens glazen oogjes op het programma staan (lijkt een tic te worden) en wol maar dat laatste kun je beter per hele vacht via internet bestellen. En oogjes jaha die hebben we, we waren op zoek naar kattenoogjes, die zijn anders dan honden ogen, zij hebben namelijk een verticale pupil. Wendy was daarbij op zoek naar uilenogen en ook dat is weer iets aparts! Op dit moment zijn Dick en Wendy aan het wandelen met de honden en sjees ik zo even als een tornado door het huis want ja we hebben weer een prikafspraak en ga ik beginnen aan een Gordon setter . . .

----------

Donderdagmorgen 26 maart. Momenteel staat Muisje mij te hypnotiseren vanonder haar te lange zonneklepje, zij wil weer in de auto liggen! Gekke hond, zij ligt zo graag in de auto en we geven er regelmatig maar aan toe want je kunt gewoonweg niet om die smachtende blik heen.  Overal zijn hier rustige warme slaapplekjes maar toch wil zij op de passagiersstoel in de auto. Als het haar te lang duurt voor we reageren geeft zij een heel zacht, maar goed hoorbaar brommetje, zo schattig! Verder ja, die vliegramp hè, verschrikkelijk. Zoveel mensen weer in diepe rouw voor wie het leven nooit meer wordt zoals het was. Ja we kennen dat.
Even weer over tot de orde van de dag, ik heb gisteren weer een fotobladzijde gemaakt.

----------

Woensdagmorgen 25 maart. Gistermorgen nog een tijd buiten gezeten, heerlijk maar toen het bewolkt begon te worden was de weg vrij voor mij om te vilten . . . en heeft ijsbeer een kind gekregen! Net heb ik een foto van moeder en kind gemaakt en straks zal ik deze op een nieuwe fotobladzijde zetten, dat vind ik eigenlijk leuker dan hem hier tussen de krabbels kriebelen. Het blijft Roos maar intrigeren dat gedoe met die schapenwol en nog steeds moet ik ogen in mijn nek hebben. Als ik opsta voor een glas water in de keuken wordt zij gelijk wakker en ziet haar kans schoon om een werkstuk te verbouwen. Jammer genoeg komen de meiden straks weer nat thuis want ik had hen vandaag weer eens goed uit willen borstelen . . .

----------

Dinsdagmorgen 24 maart. Vanmorgen weer met Wendy gewandeld, zij moest al vroeg haar auto bij de garage brengen en Dick heeft haar daar vandaan opgehaald. Het was prachtig weer en halverwege de wandeling, vlakbij konijnenbosjes hebben wij op een bankje gezeten, lekker kletsen en ondertussen genoten van de honden die het heel druk hadden . . . Het blijft ook altijd, zelfs na al die jaren, geweldig om naar te kijken en weer kwam het gesprek nog even op Engelse setters . . . ja met 2 jaar zijn het 'bankhangers'. . . ja écht lachen dus! Nog even over mijn vilten ijsbeer, ik vind het het mooiste exemplaar van wat ik tot nu toe gevilt heb. Wendy vond op internet een veel minder mooi vilten ijsbeertje welke aangeboden werd voor verkoop en er werd wel € 72.00 voor gevraagd! Laat ik nou geld liggen of zo? Nee, het is anders, ik zou gewoon mijn eigen gefabriceerde diertjes (nog) niet weg kunnen doen . . . Maar goed, misschien in de toekomst wel . . .
               
----------

Maandagmorgen 23 maart. Nou dat viel toch wel weer mee gisteren met het weer! Enuh ik ben zowaar een beetje verbrand . . . niet te geloven toch? Er is met mijn blekebettenhuidje natuurlijk ook niet veel nodig om te transformeren tot een roze varkentje, maar toch. Ik heb 3,5 uur in een hemdje in de zon gezeten met de hondenkindertjes terwijl Dick aan het zwoegen was in de stal. Ik heb in één ruk een heel boek(je) uitgelezen en heb niet eens met mijn ogen dicht gezeten, ook dat mag wel in de krant. Daarbij heb ik gisteravond mijn ijsbeer in elkaar gevilt en echt waar, het is een schatje geworden! Helaas gisteravond de voorlopig laatste, aflevering gezien van 'Homeland', die mij dit keer tot tranen toe geroerd heeft . . . Tja en dan ga ik nu toch ook maar eens iets aan het huishouden doen, gatverdamme.

----------

Zondagmorgen 22 maart. Lekker gewandeld met Wendy en de honden en veulen Mickey ook aan het halster mee, een hele optocht dus! Gisteren nog ijverig geweest en heb de fotobladzijden gemaakt, ook mijn vilten konijn is af en nu ligt er alweer een halve ijsbeer, en een stel mooie boeken onder handbereik! Goh allemaal leuke dingen om te doen, zo ben ik dus een échte pensionado . . . Gaat het daarbij ook nog stoeltjesweer worden? Nou eerlijk gezegd denk ik van niet hoewel wij het al heel snel goed genoeg vinden om buiten te zitten, desnoods met een dikke trui!

----------

Zaterdagmorgen 21 maart. Zo heb ik even mijn best gedaan gisteren! Helaas ligt mijn vilten konijntje nog zonder oren te wachten maar nu ging de site voor. Het is nog niet zoals ik wil en ook de foto's van maart moet ik nog plaatsen maar daar had ik gisteravond dus echt geen zin meer in, dat is een klusje voor vandaag. Vooral de 'krabbelbladzijde' vind ik nog helemaal niets. Ik heb al diverse dingen geprobeerd die best leuk zijn maar dat gaat ten koste van de leesbaarheid en dat moet je niet hebben. Wordt dus vervolgd.

----------

Vrijdagmorgen 20 maart. Vandaag op stap met 6 honden en natuurlijk gaat dat altijd prima! Ik zoek dan wel een wandelgebied op wat overzichtelijk is want Jari is nou niet direct de makkelijkste met ander honden . . . ja nu zij loops is vindt zij ze wel aardig . . . En dan ga ik absoluut dit weekend de site in een lente outfit steken want het is nu al de 20e. Ook hoognodig weer foto's plaatsen en ik heb er toch wel wat, ook vanmorgen moest het stel poseren. Gisteren hebben we weer een dag in het zonnetje gehad en ik moest zo lachen, als je die honden op hun stoeltje bij het bezoek ziet zitten!  Godsamme ik begrijp dat een hoop mensen ons knettergek vinden maar goed, het is onschuldig en niemand heeft er last van en zo ja, dan komen zij maar niet meer hier . . . Nou eerlijk gezegd zijn er toch nog aardig wat mensen die hier de hondengekte manmoedig trotseren, gelukkig wel!

----------

Donderdagmorgen 19 maart. De verongelukte motorrijder kwam niet uit ons dorp en is een politie agent uit Lelystad, voeg daarbij het helikopterongeluk uit Mali en de terroristische aanslag in Tunesië en als je niet uit kijkt is je dag is weer compleet verziekt. Wij kregen daar geen kans voor want onze vrienden J&S kwamen 'even' langs omdat zij wilden stemmen. Zij zijn momenteel helemaal huisloos, nou niet helemaal maar zij hebben hun huis verkocht en hun huis van nu is mobiel en op 4 wielen en dat zal de komende jaren zo blijven . . .  Hun post komt bij ons thuis dus stemmen ook in ons dorp. Wel zo gezellig met z'n viertjes naar het stembureau en jawel we stemmen allemaal op dezelfde partij! Zoals altijd natuurlijk weer leuk en het 'even langskomen' mondt uit in een nacht blijven slapen in hun camper naast ons huis. Zij trakteerde gisteravond op 'chinees' en er bleef aardig wat over . . . niet voor lang overigens . . . Roos ontdekte dat het achter buiten stond af te koelen om voor vandaag als gemakkelijke maaltijd te dienen voor J&S in hun camper . . . We hadden geen argwaan toen het Rozenkind even naar buiten wilde, wél dat het zo lang duurde voor zij weer naar binnen wilde . . . tja, dus jullie weten het wel, vandaag geen nassi voor J&A! Aan de vegetarische bami is zij niet toegekomen . . .

----------

Woensdagmorgen 18 maart. Na een geurloze nacht op tijd op omdat ik met Wendy naar de markt zou gaan om glazen oogjes te kopen. Wel eens een idee gehad hoe duur die dingetjes zijn en hoe schofterig daar op verdiend wordt? Nou inmiddels weten wij dat wel. Op de markt hebben ze deze wel iets goedkoper dan in een hobby winkel maar wel is goed te zien dat het winkeldochters zijn uit het jaar nul, met verroeste ijzertjes er aan en jawel gewoon de volle mep er voor betalen! Eigenlijk kun je deze dingen veel goedkoper via internet bestellen maar dan zit je altijd weer met verzendkosten. Gistermiddag ons weer een versuffing zitten vilten en het wordt echt leuk hoor! Wij vinden het dus het leukst om onze werkjes met glazen oogjes te versieren omdat dat veel echter lijkt, vandaar de glazenogen jacht.
Vandaag wel effe stemmen hoor!
Het is hier erg mistig en net hoorde ik dat er hier vanmorgen vroeg een heel ernstig ongeluk gebeurd is waarbij een motorrijder uit ons dorp is overeden, verschrikkelijk.

----------

Dinsdagmorgen 17 maart. Gistermorgen na mijn krabbel apte Wendy met de vraag of ik zin had om een paar uurtjes te vilten. 'Ja natuurlijk', ik zeg eigenlijk nooit nee tegen haar want alles wat zij vraagt is altijd redelijk! Eigenlijk te mooi weer om binnen te zitten maar het was weer gezellig, samen lekker kletsen en vilten, alles weer even doorspreken wat we op ons lever hebben. We zijn allebei bezig met een konijn, zij met een stripfiguur en ik met een gewoon cute konijntje. Vannacht heeft Noor ons weer op wat lekkers getrakteerd, gatverdamme wat een lucht kwam er uit die hond, niet te filmen. Ik ben nog mes en vork gaan halen om de lucht te snijden en in blokjes uit het raam te kieperen . . . Wat heeft dat ding nou weer gevroten buiten????????

----------

Maandagmorgen 16 maart. Zo en vanaf vandaag begint het normale leven weer dus heb ik vanmorgen de lange ochtendronde gedaan, voor de eerste keer. Het ging prima, ik heb natuurlijk vorige week de middagrondes al gedaan maar die zijn ietsje korter. Ik hoop dat ik voor dit jaar wat artsen betreft genoeg gehad heb voor de rest van het jaar (oeps behave mijn schoondochter dan!) Gisteren een productieve dag, miin vosje is klaar en is schattig  geworden, wel een beetje jammer dat het niet de juiste kleur is, die heb ik namelijk nog niet en moet ik bestellen. De Zweedse honingwafels zijn gisteren ook goed gelukt en smaakten heerlijk! O ja, gistermiddag had ik mijn vilten vosje en fototoestel mee met hondenwandelen, ik wilde hem in een 'natuurlijke' omgeving fotograferen . . . en daar had Roosje wel flapoortjes naar . . . Twee keer moest ik de prooi uit haar mondje vissen en daarbij verloor vosje een stukje staart wat ik er later weer aangevilt heb! Dick had ook een lekker klusje, Wendy haar wasmachine deed het niet meer en het bleek dat er een sleutel in de afvoer zat vlak voor de waterpomp . . . Daarvoor leek het wel een fruitautomaat want er kwamen muntjes uitrollen . . . Djiezusss kijk je dan je wasgoed niet effe na Wendy voor je het in dat apparaat stopt?

----------

Zondagmorgen 15 maart. Veel heb ik niet te melden vandaag. Gisteren niet verder aan mijn vosje gewerkt maar wel aan deze site en dat is nog niet te zien! Allereerst moet ik mijn brein aanzetten tot ideetjes, wat ik normaal gesproken al lang al voor de lente in zicht zou zijn had gedaan, maar nu eiste de reissite dit op. Ik probeerde met Photoshop iets in elkaar te knutselen wat mij een paar uur gekost heeft maar toch niet voor elkaar kreeg . . . zonde van de tijd hè. Maar goed, het is vandaag (nog) geen mooi weer dus mag ik aan de site werken . . . enuh daarbij is het nog geen écht lente!

----------

Zaterdagmorgen 14 maart. Hè hè eventjes twee dagen geen mooi weer . . . Gisteren heb ik knap mijn best gedaan, mijn buitenboek(je) uitgelezen, de reissite is klaar en daarbij heb ik gisteravond al een stuk van mijn viltvosje gemaakt! Take a look http://www.dickenyvonne.nl/Zwedenfebruari2015/   En nu laat ik mijn gedachten over deze site gaan en daar ga ik ook maar eens haast achter zetten. Roosje springt op de indexbladzijde nog steeds in de sneeuw maar het moeten nu toch echt bloembollen gaan worden! Ook wil ik dit weekend Zweedse wafels gaan bakken om eens uit te proberen, in Zweden hebben we zo'n wafelmaker gekocht. Nu op het internet eens even het échte recept opzoeken. Het lijkt gewoon op gezellige pannenkoekjes hoor. Uiteraard zal ik een foto maken van het baksel maar hier alvast een plaatje zoals zij er in het echt uit horen te zien . . .

----------

Vrijdagmorgen 13 maart. Het mag nog even voor wij van de zon moeten genieten (tikken op mijn leppie bedoel ik). . . Wel leuk opstaan als je de zon door de gordijnen heen ziet komen! Eerst wat hhw, even een stukje tikken en daarna gaan de tuindeuren open en de rest hoef ik niet meer uit te leggen. Zo schattig, door de zon zie je de oograndjes van Roos alweer zwart worden, net of zij keurig opgemaakt is, dat geeft haar zo'n prachtige uitdrukking, maar jeetje die heeft zij ook zonder die donkere oograndjes hoor! Het is vermakelijk om te zien hoe ook de honden genieten van de zon in deze tijd, nog zo lekker uit te houden. Ik heb weer 9 boeken uit de bieb gesleurd en lees er momenteel 3 tegelijk . . . Eentje in bed, eentje buiten en eentje op mijn luie stoel die de tijd met mijn leppie moet delen. En dan het gestaag werken aan de website en Dick vraagt zich af waarom dat nou zo lang moet duren . . . Ja soms (meestal dus!) irriteert mij dat als hij dat vraagt . . . het ís gewoon heel veel werk wat ik normaal natuurlijk elke dag een stuk tijdens de vakantie zelf maak. Ik gebruik geen kant en klare templates maar maak alles zelf, dus ook achtergronden etc. Daarbij de gedachten aan 'een slapend vosje vilten' zit ook heel hoog . . . Kortom, veel te doen, veel te weinig tijd en veel te mooi weer!

----------

Donderdagmorgen 12 maart. Lachuhhh nee geen fruit maar wel een heerlijke Drentse paaskrentenwegge hadden J&S mee en zoals altijd was het weer stikgezellig! Iedereen die hier komt show ik mijn vilten diertjes en ik heb al menig ohh en ahh geroep gehoord, nou zegt dat natuurlijk niet veel want beleefdheid is natuurlijk ook een punt . . . Niemand wil dat zieke zielige oude wijf kwetsen, maar het maakt mij niet uit wat de drijfveren zijn, ik ben toch wel een beetje trots al kan ik niet nalaten te vermelden dat Wendy er véél beter in is! Gisteravond heb ik bijna 4 uur met de laptop op schoot gezeten om aan de Zwedensite te werken en het schiet op, ook zo leuk om alles weer te beleven. Gek, maar 5 dagen en pret voor 50! Inmiddels heb ik ook al weer een aantal foto's voor deze site voor de afdeling maart, maar waar kan ik nog meer tijd en zin kopen? Vooral nu het mooi weer is kun je overdag toch niet met goed fatsoen en een zuiver geweten binnen met je leppie op schoot gaan zitten?

----------

Woensdagmorgen 11 maart. Ja inderdaad een echte buitendag gisteren met een temperatuur die wij heel aangenaam vinden. We hebben tot gistermiddag half 4 grotendeels buiten doorgebracht en ik had helemaal weer een kleurtje gekregen in mijn gezicht! En ach, ik voelde mij weer even een patiënt toen vrienden kwamen met een zak fruit voor mij . . . Inmiddels ben ik al weer aardig op de poot maar hou mij echt wel aan twee weekjes rust hoor, het zou toch zonde zijn om dat niet te doen hahaha. Wel merk ik dat mijn conditie gedaald is tot 0,0 en zal dat straks wel weer moeten opbouwen, gezellig met de hondjes en fototoestel! De Zwedensite begint achter de schermen ook al wat te worden en zodra hij het bekijken waard is vermeld ik dat hier. Straks komen andere vrienden ons weer opzoeken en ik ben benieuwd of zij ook een zakje fruit meenemen . . . .

----------

Dinsdagmorgen 10 maart. Ons dorp is in beroering en zeker ons kleine rustige wijkje. Er gaat een inbraakgolf doorheen, bij onze buren is gisternacht notabene op hun eigen oprit waar schuin boven hun slaapkamer ligt, het stuurwiel en airbag uit hun mooie dure BMW sport gesloopt zonder dat er ook maar iemand iets gehoord heeft . . . En dat is niet het enige adres waar die ratten huisgehouden hebben. Nee bij ons niet, er staat een niet jonge smerige hondenauto op de oprit die gewoon niet op slot staat, geen lol aan dus. Maar toch, heel vervelend en vanmorgen vroeg kwam de politie al aan de deur en zijn zij met een buurtonderzoek bezig. Ook vervelend, onze buren hebben ook twee honden die al snel aanslaan zodra zij iets horen, nu dus ook niet! Om onze honden maak ik mij al helemaal geen illusies, die slapen 's nachts bij ons boven en ook zij krijgen volgens mij, net als wij, een mokerslag om 11 uur 's avonds en die pas uitgewerkt is om 8 uur in de morgen . . .
Gelukkig valt er in huis bij ons niets bijzonders te halen en gaan we 's avonds gewoon rustig slapen . . .
HAHA het wordt weer een buitendag vandaag!

----------

Maandagmorgen 9 maart. Allereerst ga ik hier iedereen bedanken die mij een berichtje gestuurd hebben tijdens mijn 'bad trip' de laatste weken! Veel mailtjes, telefoontjes en niet te vergeten de berichtjes in het gastenboek, zo leuk allemaal!
Inderdaad was gisteren een heerlijke zonnige lazy day, en ik hoop voor jullie ook tenzij dit weer je aanzet tot acties, wat bij ons dus niet het geval was. Wel heb ik weer wat meer dingen gedaan en elke dag gaat dat dan ook beter. Zelfs weer een beginnetje gemaakt met het trimmen van de honden want ow wat zagen die er uit, niet te geloven, grote sokken aan de voeten en pruikjes op hun hoofd en dit nodigt ook niet erg uit tot fotograferen, laat staan dat mijn hoofd er naar stond trouwens  . . . Hoewel ik net buiten alles alweer in de zonnestand heb gezet geloof ik er niet zo in, het begint bewolkt te worden.

----------

Zondagmorgen 8 maart. Nee gistermiddag niet meer in slaap gevallen maar wel lekker buiten in de zon gezeten! De honden kregen een lekker kalfsbot en hebben een paar uur liggen knagen. Dat was lang geleden en ik heb ook wel de nodige voorzorgen getroffen voor dat evenement want ik zag ook wel dat de meest primitieve elementen aan bod kwamen bij mijn lieftallige hondenkinderen . . . Buiten lagen Emma en Roos samen, dat is geen probleem maar Noor lag binnen in de bench met haar bot en toen ik daar een keer in de buurt kwam spraken haar ogen boekdelen . . . Ik heb haar met rust gelaten en kon zij heerlijk liggen kauwen. Het is nou eenmaal zo dat ook een ranglagere eten mag verdedigen tegen een ranghogere en moet je dit soort dingen dus absoluut respecteren en niet gaan uitdagen. Muisje lag lekker in de auto, ook in volledige rust. Grappig om te constateren dat een bot toch iets heel anders betekent voor hen dan een gewone bak eten want daar hebben zij totaal geen moeite mee en wordt ook nooit verdedigd!  Emma en Roos samen is een klasse apart en halverwege het knagen werd er gewoon van bot en plaats gewisseld! Na de schranspartij ben ik met ze een kleine ronde in het bos gaan maken en vond ik dat ik mijn luie karkas maar weer eens tot bewegen moest aanzetten. Het ging goed maar wel met gummibenen.
Zo McKenna dus jij hebt ook weer een leuke ervaring met het wilde dierenleven, prachtig toch!
Jaha en nu gaan de tussenties op de toelties in de zontie dus als de meisjes thuis komen wacht hun een bak eten én een plekkie in de zon, wat wil een hond nou nog meer!

----------

Zaterdagmorgen 7 maart. Nou laat het mooie weer maar komen hoor! Gisteren heb ik mijn vilten 'cute Kitty' verder afgemaakt, ook zij lag nog in deeltjes in een bakje. Verder is er niets uit mijn handen gekomen en ben ik gistermiddag voor een paar uur in slaap gevallen op mijn luie stoel . . . Wendy kwam ook nog haar vilten paardje showen en echt waar, ik was flabbergasted, onvoorstelbaar mooi en zo écht! Ik heb er foto's van gemaakt maar zij vindt zelf dattie nog niet helemaal af is en daarom zet ik de foto's hier nog niet neer. En jullie maar wachten op mijn GSje natuurlijk . . . Eigenlijk een beetje gek dat ik die nog niet gemaakt heb . . . Dat komt omdat ik bang ben dat dat niet zo goed lukt en ik veel te kritisch zal zijn, wat dus ook gewoon geldt voor mijn Muisje en Roosje . . . Je eigen dieren maken is toch heel anders dan zo maar een vreemd dier. Ook de Muisje die hier onder staat is inmiddels verbeterd maar nog niet naar het zin. Verder ja, de reissite brult om aandacht en ook deze site wil graag een lentejasje dragen, dus mag ik overdag niet meer in slaap vallen.

----------

Vrijdagmorgen 6 maart. De dag breng ik nog steeds in wat ledigheid door en heb nog niet veel zin in activiteiten. Maar wel heb ik mijn vilten Muisje inmiddels (bijna) af en ze is schattig geworden al zeg ik het zelf (en Dick ook hoor) Mijn volgende viltproject wordt denk ik een slapend vosje, ik heb iets met die diertjes. Maar ook ben ik bezig aan de reissite en heb al een opzetje gemaakt voor onze laatste trip en eigenlijk vind ik dit voor het vosje gaan. De honden genieten ook volop van mijn inactiviteit en staan om de beurt of tegelijk te dringen om een plaatsje op mijn schoot! Als zij rustig liggen kan ik dat wel hebben op mijn buik maar o jee als de bel gaat . . . grrrrrrr
Muisje is nog niet helemaal naar wens hoor maar toch . . .
----------

Donderdagmorgen 5 maart. Zo daar ben ik weer minus galblaas en minus steen(tje) Alles is soepeltjes verlopen en ik was als eerste aan de beurt voor de operatie, dat was effe lekker! Ik heb geen operatiekamer gezien want ik was al 'weg' toen ik de prémedicatie gehad had en kwam 'bij' toen ik weer op mijn eigen kamer was . . . Met de pijn valt het aardig mee, nog wel steeds buikpijn maar dat hoort er nou eenmaal bij. Men vond het beter om een nachtje te blijven en ik had daar geen bezwaar tegen, in het hotel St. Jansdal te Harderwijk was het prima vertoeven! D.m.v. 4 sneetjes in mijn buik is alles er uit gepeuterd, knap hoor, ik zou het niet kunnen. En dan nu langzamerhand weer terug naar het basic life en gistermiddag heb ik alweer een uurtje zitten vilten en ben bezig met Muisje. Het beloven mooie dagen te worden en ik ben van plan om daar gretig gebruik van te maken wat de honden ook wel fijn zullen vinden!

----------

Maandagmorgen 2 maart. Zo, dat was weer een gevuld weekend, nee ik val jullie niet lastig met al mijn bezigheden hoor. Hoe en wanneer de volgende krabbel is kan ik nu nog niet zeggen. Morgenochtend moet ik mij om 7 uur al melden in het ziekenhuis voor een operatie, mijn galblaas met stenen wordt verwijderd. Als alles gaat zoals we hopen zal ik ook snel weer thuis zijn maar je moet altijd rekening houden met complicaties en dan zal het wat langer duren, ik zie wel. Het schijnt dat ik mijn steen (of stenen) in een potje mee krijg . . . Tja en daarna een paar weekjes rustig aan . . . vind ik helemaal niet erg hoor . . . lekker vilten . . . lekker lezen . . . lekker computeren . . .

----------

Zondagmorgen 1 maart. Niet te geloven, de meteorologische lente is alweer begonnen en ik maar wachten op de winter . . . die is dit jaar dus mooi mijn neus alweer voorbij gegaan! Ach ook fijn: wij hebben al lekker op de toelties met een tussentie in de zontie gezeten, dankzij de honden! Als er ook maar een beetje zon is staan zij smekend beurtelings naar ons en dan weer naar de deur te kijken om naar buiten te kunnen. Eenmaal buiten doen zij hetzelfde met naar de stoeltjes staren en naar ons, jawel er móet nou eenmaal ook een kussentje op! Maar dan is het nog niet compleet want wij moeten ook zitten, zodra wij opstaan vinden zij het niet leuk meer . . . En zo worden wij de dag door gedirigeerd door de meisjes . . .

----------

Zaterdagmorgen 28 februari. En dan rol je zo maar weer in je normale patroon. Gisteren wel een lekkere rustdag gehad en de foto's bekeken en mij weer eens verbaasd over al het wild wat je in Scandinavië ziet, de normaalste zaak daar! Tijdens een mooie rit zagen we plotseling elanden, een groepje dachten wij. Voor auto's zijn de dieren niet bang maar voor mensen spurten zij weg (goh hoe is dát nou toch mogelijk!?) en konden dus goed foto's maken vanuit het autoraam. Toen zij lang stil bleven staan wilden wij eigenlijk wel wat beweging in het zootje hebben en ging ik de auto uit en moest een besneeuwde greppel over . . . uiteraard zakte ik tot mijn middel in de sneeuw maar de kudde ging lopen en toen bleken het 9 elanden te zijn, prachtig! Oeps nu vertel ik toch wat over de reis terwijl dit niet de reissite is . . . sorry for that . . . maar het zit nog zo vers in mijn hoofd.

----------

Vrijdagmorgen 27 februari. Ja hoor, weer thuis na een heerlijk en super gezellig weekje! Maar o mensen wat is dát snel voorbij . . . Eindelijk Zweden in de winter kunnen meemaken en eerlijk gezegd, mijn 'Zwedenliefde' is hier mee alleen maar gegroeid en ik dacht nog wel dat dat niet verder mogelijk was . . . Een écht reisverslag en foto's plaats ik op de reissite maar zo ver ben ik nog niet. De reis gisteren, al met al van huis tot huis is zo'n 12 uur en totaal afgedraaid kwamen wij gisteravond om een uur of 11 thuis. Hondjes blij, wij blij en we hebben nog even lekker samen wat gedronken met de hondjes op schoot totdat zij en wij allemaal weer bijgekletst waren . . .

----------

Vrijdagmorgen 20 februari. Gatverdamme wat een ongezellig wandelweer vanmorgen, daarbij had ik ook het gevoel op elastieke benen te lopen. Mijn reiskoffertje staat ingepakt klaar inclusief een paar viltnaalden en ik ben wel erg benieuwd of zij door de scan op de luchthaven komen . . . Ik zal wel weer voor de nodige commotie gaan zorgen maar heb al afgesproken met Dick dat ik alles zonder commentaar zal ondergaan en dan eventueel maar zonder viltnaalden op pad ga. Ik heb er expres maar twee mee en de rest laat ik thuis. Ja inderdaad Petri, lekker letterlijk en figuurlijk op adem komen! Op dit moment dooit het in die regio in Zweden maar er komt weer vorst en sneeuw aan en wij verheugen ons erg op de bbq in de sneeuw! We gaan het beleven, dus lieve fans, tot volgende week, want morgen zal ik wel geen tijd hebben voor een krabbel!
O ja ik heb gisteren ook nog een nieuwe fotobladzijde gelaatst.

----------

Donderdagmorgen 19 februari. Nadat ik gisteren al mijn activiteiten voltooid had was mijn batterijtje helemaal leeg en heb ik de rest van de dag voor jaffa op mijn stoeltje met hond op schoot gehangen. Geeft niets hoor, ik ben al blij dat ik weer ergens plezier in had! Vannacht voor het eerst minder hoestbuien, het gaat goed. Ben nu een beetje bezig aan de voorbereidselen voor ons reisje a.s. zaterdag. Batterijtjes (fototoestellen) hangen in het stopcontact, kon ik mijn eigen batterijtje ook maar zo opladen . . . Helaas gaan jullie het dagboek wel missen want ik neem geen laptop mee, kan maar 10 kg bagage meenemen. Uiteraaard ga ik daarna wel een Zwedenreis op mijn reissite zetten maar dat is pas als wij weer terug zijn. Het blijft wel een beetje boel naar idee om onze hondenkinderen te moeten missen die dagen, dat zijn wij dus écht niet gewend . . . Gelukkig komen Wendy en Charlotte hier in huis en dat geeft toch weer een vertrouwd gevoel.

----------

Woensdagmorgen 18 februari. Op deze prachtige morgen besloot ik om zelf maar weer eens een rondje hondje te doen en ik heb er geen spijt van, heerlijk was het! Natuurlijk met de nodige hoestbuien maar goed, dan komen de 50 tinten groen wel los . . . Gistermiddag werd er een groot pakket bezorgd wat Wendy en ik vol verwachting lekker samen hebben geopend. We hadden een mega hoeveelheid (nou ja, een ietwat overdreven hoor) kaardvlieswol gekocht en hebben dat zitten afwegen en verdelen. We kunnen weer lekker aan de slag! Dick heeft een foto van de nijvere bijtjes gemaakt en die zal ik vandaag hier neerzetten. Net een bakkie gedronken en nu ga ik glasoogjes scoren voor mijn vilten diertjes. Ik denk dat ik moet opletten want ik wil geloof ik weer te snel . . .

----------

Dinsdagmorgen 17 februari. Weer een dagje verder, weer een dagje ietsje beter. En dat moet ook wel want zaterdag gaan wij voor een kleine week naar Zweden! Gisteravond zijn Joke en Anne geweest om nog even gezellig ons reisje te bespreken, we verheugen ons er enorm op! Gister met Dick even een paar boodschapjes hier in het dorp gedaan maar het 'in de winkel zijn' viel mij erg tegen. Al die kleuren al die indrukken, ik leek wel gedrogeerd, is natuurlijk niet zo gek met een batterij zware middeltjes in mijn lijf. Dank je Linda en Ardi natuurlijk ook voor de lieve berichtjes! Maar uit mijn jeugd weet ik nog goed dat juist de droge vrieslucht voor mij heel goed is en zoals nu met die mist is absoluut NIET goed. Als kind had ik het eens vlak voor de vakantie naar Zwitserland en ik ging doodziek mee, op advies van de huisarts wel weggaan omdat in dat land mijn klachten snel zouden verdwijnen, en dat bleek ook helemaal waar te zijn! Er zijn in dat land niet voor niets veel sanatoria en nu hoop ik  dat Zweden met zijn meer landklimaat waar wij naar toe gaan het zelfde voor mij in petto heeft . . .

----------

Maandagmorgen 16 februari. Niet gewacht  tot vandaag maar gisteren al naar de dokter geweest, het was te erg, zo benauwd. Ik heb bronchitis, een kwaal uit mijn kindertijd . . . Ik heb een 'stoot', zoals hij het noemt, medicatie gekregen, een ab kuur en een week prednison. Vandaag zou het wat minder heftig moeten zijn en dat klopt. Vannacht nog een paar fikse hoestbuien met gevolgen (hè jakkiebah) maar verder wel kunnen slapen met iets minder machinegeluiden. En, dat is echt weer iets voor mij, ik wilde eigenlijk alweer een klein rondje hondje doen, het vriest, dat betekent een relatief droge atmosfeer en het ziet er mooi uit buiten. Toch maar niet gedaan, misschien morgen.

----------

Zondagmorgen 15 februari. Een fractie beter? Nou dat zei ik gisteren maar nu dus niet meer. Ik ben gewoon nog steeds ziek en heb het vannacht erg benauwd gehad en veel rechtop gezeten om de ademhalingsmachinerie zoveel mogelijk lucht te geven. Als dit vannacht weer zo gaat bel ik morgen maar even voor een afspraak met de huisarts, misschien kan hij mij wat olie geven voor die piepende raderen van binnen.

----------

Zaterdagmorgen 14 februari. De afgelopen dagen vooral slapend, gierend en hoestend doorgebracht. Het hoesten is zo heftig dat het lijkt of mijn organen van plaats verwisselen tijdens die act en vooral mijn maag zich niet meer terug laat zetten grrrrr. Het cirkelzaaggeluid is er nog en met veel hoop wacht ik nu toch op de 50 tinten groen, niet smakelijk, ik weet het en er zal geen film van gemaakt worden, maar het zal wel opknappen. Verder is het natuurlijk wel heel fijn dat je samen bent en allebei net zo stapelgek op de dieren bent, want dat geeft mij toch wel de kans om rustig ziek te zijn . . . Op dit moment voel ik mij een fractie beter. En ja Til wat een grappige kiptip, ik heb hem alleen nog niet uit kunnen proberen met die wandelende maag . . . Ook leuk dat er weer een onbekende lezeres in het gastenboek geschreven heeft, super leuk!

----------

Donderdagmorgen 12 februari. Nog steeds ziek en we gaan niet weg. Gisteren de dag hangend en slapend doorgebracht. Hoewel ik vannacht wel beroerd was, o wat doet dat hoesten een pijn in je lijf, ben ik kennelijk niet zo erg vervelend geweest want Dick heeft lekker naast mij gelegen en is er niet uit geweest. Hij is nu met de meiden weg en ik ga fijn nog een uurtje naar de koffer.

----------

Woensdagmorgen 11 februari. Ziek. Vannacht Dick uit bed gejaagd met mijn gehoest, maar daarover direct meer. Mijn ademhaling klinkt als een cirkelzaag met versleten tandjes. Dacht ik gisteren nog dat het met een sisser af zou lopen, maar ik heb het mis. Dick is het er niet mee eens dat hij het bed moet verlaten omdat ik zo hoest . . . Ik ben de lastpak dus moet ik mijn biezen pakken . . . NEEHEE vind ik, ik ben ziek en heb recht op mijn eigen bedje. Goh, waar kan een mens zich druk om maken denk je dan. Verder was het toch al niet zo'n succes in de slaapkamer . . . Noor loopt tijdens de wandelingen van het veld met verrotte suikerbieten via de verrotte aardappelen naar het verrotte wortelveld en eet alles met smaak op . . . Dat betekent dat je 's nachts tegen kussen van stank aan kunt leunen . . . Gezellig hoor, je honden in de slaapkamer . . . Vandaag hou ik mij gewoon rustig hoewel, we willen eigenlijk morgen een paar dagen met de camper weg, naar NH mwahhhh

----------

Dinsdagmorgen 10 februari. Ik kon het gisteren toch niet laten en heb de poes afgemaakt . . . in huishoudelijke klussen had ik dus écht geen zin en als excuus had ik voor mezelf dat ik mij niet zo fit voel . . Hier is mijn poezenbeestje en zelf vind ik hem wel leuk geworden!

----------

Maandagmorgen 9 februari. Waterkoud vanmorgen tijdens de wandeling, Wendy loopt met een grieprest en ik met een griepbegin . . bah. Ja het is dus echt erg besmettelijk. Ik hoop niet dat het doorzet want ik heb wel wat anders te doen. Gisteren inderdaad de foto's geplaatst én een schattige kat gevilt, gatsie wat klinkt dat toch naar. Als hij af is zal ik hem hier neerzetten, de laatste hand moet er nog aan gelegd worden. Ook moeten wij weer nieuwe wol en naalden bestellen, dat gaat hard, regelmatig breekt er eentje en ook gaat er veel wol in die beestjes zitten. Vandaag laat ik de kat maar even rusten want ik heb zin om te lezen, jaja ik weet het, pas na de huishoudelijke klussen.

----------

Zondagmorgen 8 februari. Kijk, dát vind ik nou altijd zo gezellig, mensen die op mijn krabbel reageren! Allereerst Marian, het merk van die ampullen is monoclean (ik ben er nog niet achter of het dezelfde bestanddelen bevat als otoclean), je kunt deze gewoon zonder recept kopen. Let wel op want als het niet na één dag helpt kan het wel eens een oorontsteking betekenen en moet je als nog even naar de Vet! Door het gejekker in de bossen hebben mijn meisjes wel eens iets van takjes in de oortjes. Gisteren presteerde Noor het om met een oor helemaal vol met van die gore kleefballen uit het bos te komen, maar volgens mij doet zij dit expres want zij vindt het het grootste genot om bij Dick op schoot te liggen terwijl hij die troep uit haar oortje pulkt! Verder ja, ik heb ook die oprisping gelezen in de Kampeerauto, kennelijk kan de heer Douwe de Vries niet tegen tegenspraak . . . Mij zal het verder worst wezen, ik reageer hier niet meer op. Haha lieve Petri, ook jouw vraag is beantwoord hè, maar vergeet nooit de ampul (5ml) een minuut of 10 in warm water te leggen! (stel dat het wel een oorontsteking is, dan kan het helse pijn geven als die troep ijskoud is) En dan die aquarel van Polletje, hmmmm zo beeldschoon!
Ik heb uit de bieb weer een prachtig boek over naaldvilten gehaald en ik zit te popelen om te beginnen maar . . . ja echt waar, eerst hier foto's plaatsen . . .

----------

Zaterdagmorgen 7 februari. Niets aan de hand maar wel een latertje vandaag. Na het hondenwandelen en de koffie ben ik gelijk naar de bieb gegaan om de 'mensenmetkinderenstroom' voor te zijn. Normaal ga ik niet op zaterdag, te druk, maar er lag een reservering klaar en dan kan ik niet wachten. Gelijk even naar de échte slager gegaan met de vraag of hij zo af en toe ook kalfsbotten heeft, en jawel die had hij ook op dit moment en kwam hij uit de koelcel met een halve koe . . . . 'Heeft u ook ribbetjes' (kan ik mij van vroeger herinneren, van de 'nuchtere kalf'. . . ) Ook die had hij maar wel al gerookt. 'Nou doe die dan maar'. . . Toen hij aan kwam met die ribben keek ik wel even op, het leken wel koeienribben, maar nu durfde ik geen nee meer te zeggen en zit ik opgescheept met 4 giga gerookte ribben die nog door midden gezaagd moeten worden. 'Djiezuss' zei Dick, 'moet ik nu ook nog slager worden? ' Ik ben van plan die dingen in de vriezer te gooien want om de honden nou met zo'n bot in de kamer te laten liggen gaat ook mij zelfs wel wat te ver . . . Gisteren weer gezellig needle gevilt met Wendy en ik ben aardig productief geweest, een Engelse setter blue belton, een slapend poesje en een slapend hondje.
Mwahhh het wordt nog wel eens wat met mij!
Vannacht begon Roosje te klapperen met haar lieftallige hoofdje en ook krabte zij in haar linkeroor. Na dit 5 minuten aangehoord te hebben is Dick even met haar uit gegaan om de krabcirkel te doorbreken. Eenmaal weer in bed begon het opnieuw. Toen ben ik met haar naar beneden gegaan en naast mij op een tafeltje een glas warm water met daarin een ampul die ik op die manier voorverwarm (je gooit toch geen ampul met van die kouwe troep in zo'n hondenoortje!). Roosje lag op schoot, ampul in oortje en weer naar bed, toen was het helemaal rustig en ben ik blij dat ik altijd een basisvoorraadje hondenatributen in huis heb!

----------

Vrijdagmorgen 6 februari. Hoewel ik mij gisteren wel kon losscheuren van mijn naaldgevilte (ach zielug) slapende poesje had ik toch geen zin in foto's plaatsen. Ik had namelijk ook wat plastische chirurgie te verrichten . . . hmmmmm Roosje had kans gezien zich te ontfermen over mijn menagerie van vilt en dan begrijpen jullie het wel . . . het was niet leuk. Daarbij had ik nog een andere digitale klus die veel tijd kostte. Volgens mij is het bloedkoud buiten, het ziet er zo mooi vriezend uit. Nu is Dick met de meiden op stap en net realiseerde ik mij dat ik beter lekker mee had kunnen gaan want vanmiddag zal het wel weer minder koud zijn.

----------

Donderdagmorgen 5 februari. Vandaag weer lekker gewandeld met Wendy en de honden. De konijnenjacht was geopend en zij zijn allemaal de hondendans ontsprongen . . . Grappig dat Bennie de Beuker ook helemaal getriggerd werd door de grote honden en zij doet dan ook gewoon mee! Zelfs Jari had ook interesse voor het wild terwijl zij normaal gesproken alleen maar oog heeft voor onze honden (alleen voor Emma en Roos!) want de natuur interesseert haar eigenlijk niets . . . Ik heb een paar leuke foto's van BdeB en misschien ga ik deze vandaag plaatsen, mits ik mij natuurlijk kan losscheuren van naaldvilten. Ook gisteren nog een fotobladzijde gemaakt, blz.1 van februari.

-----------

Woensdagmorgen 4 februari. Weer zo'n ochtend dat ik barst van de energie, tuindeuren open en stofzuigen, wasmachine een gier geven . . . uhm of het zo de hele dag verder gaat betwijfel ik. Gisteren heb ik niet het leven kunnen schenken aan een nieuw diertje, het lukte gewoon niet. Ik denk omdat ik helemaal flabbergasted ben om wat Wendy voor elkaar tovert, onvoorstelbaar zo mooi. Jaha en nu zijn jullie wel nieuwsgierig natuurlijk, een klein tipje van de sluier oplichten, het heeft met paardjes te maken (natuurlijk!) Het zijn inderdaad dus shitfoto's geworden met mijn mobieltje, met een enkele uitschieter waar Roosje op staat (natuurlijk2) . . . Als ik tijd heb (?!) zal ik ze hier neerzetten. Dick zijn klus in de stal zit er ook weer bijna op wat hij best wel jammer vindt. Ook hier in huis valt er wel wat te klussen maar dat is minder leuk . . . vindt hij, ook niet in mijn stralende omgeving . . .

----------

Dinsdagmorgen 3 februari. Zo'n ochtend dat ik geen genoeg van het buiten zijn krijg, prachtig, heerlijk weer! Ik heb albijna 200 shitfoto's op mijn telefoontje staan en vandaag zal ik eens even kijken hoe ik die op mijn leppie krijg. Voor de hapsnap foto prima maar voor honden fotograferen heb ik toch wel veel liever mijn spiegelreflexcamera, die is namelijk supersnel net als mijn hondenkinderen in volle vaart. Vandaag hebben zij zich weer prima vermaakt en ik weet zeker dat zij veel meer gezien hebben dan ik! Het is dan altijd zo fijn, je komt thuis, zij krijgen heerlijk hun bakkie voer, wij ons bakkie koffie.

----------

Maandagmorgen 2 februari. Eigenlijk niet veel te vertellen, de zondag heb ik grotendeels digitaal doorgebracht. Lekker met photoshop zitten stoeien, ik had een leuk lesje gekregen van Annet en dan ga ik los en ben niet meer te stoppen . . . De telefoon heeft een klein tipje van de sluier omhoog getrokken en ik kan nu zelfs eppen, jaha zelfs met een foto er bij . . . Nu zitten ze nog te wachten op een facebookpagina, maar of die er ooit komt betwijfel ik. Waar haalt een mens, ook al ben je pensionado, al die tijd vandaan? Er liggen nog maar 2 boeken van de 9 te wachten en word ik al onrustig en wil weer naar de bieb. Ondertussen bedenk ik wat ik ga prikken prikken prikken, wat voor diertje ik uit mijn brein en handen het leven ga schenken hahaha. Wendy is aan een prachtig project bezig en zodra het af is zal ik het hier laten zien, heel apart!

----------

Zondagmorgen 1 februari. Nou ja, ik trof het dus wat minder mooi met het weer, maar gelukkig wel droog. Ook de honden van Wendy mee gehad, zij moet werken vandaag,  gisteren ook en heeft Dick de levende have meegenomen. Ik heb vergeten te vertelen dat Muisje vorige week een aantal maal lang haar eigen weg is gegaan met wandelen . . . Dick was not amused . . . Ik later ook niet want zij was verschrikkelijk mank na de rust, een oude schouderblessure die dan opspeelt. Gelukkig heb ik voor dit soort situaties altijd wel pijnstillers in huis. We hebben dan ook besloten om haar een paar weken streng aan de rollijn mee te nemen, het hondje zou zich anders kapot lopen op deze manier! Ik denk dat ik vandaag maar weer eens ga prikken prikken prikken. Mijn ene boek is uit en het was een zeer ontroerend boek van Connie Palmen, 'een onbarmhartig jaar'. Verder staat er voor vandaag nog wat photoshop werk op het programma en is het nodig dat ik die nieuwe telefoon eens ter hand ga nemen en ga uitvinden hoe dat nou allemaal werkt . . . Als ik zie hoe Charlotte dit allemaal doet . . . pffff zó snel en gewiekst allemaal . . .

----------

Zaterdagmorgen 31 januari. Dick is met de meiden op stap en ik voel mij een beetje afgunstig . . . zulk mooi fotoweer! Natuurlijk had ik zelf met de dames kunnen gaan wandelen, maar zo om de dag een beetje pianoaan doen in de ochtend is ook fijn. Mijn ESje is klaar hoor, compleet met orange stipjes. Ik moet mijn wollen spulletjes goed bewaken want er zijn elke keer hondenkapers die rond de tafel struinen en Roos er niet voor schuwt om óp de tafel te springen (glad van glas!) om mijn wollen beestjes te vernaggelen of op z'n minst een beetje te verbouwen.
En dan, ja ook ik dus . . . ik heb sinds gisteren een smartphone, mijn ordinaire maar o zo trouwe telefoontje hield het leven voor gezien. Wel leuk maar ik moet nog wel aan hem wennen met al z'n wensen. Hier ook nog even een foto van mijn rozenmeisje vol interesse voor haar wollen soortgenoot . . .

----------

Vrijdagmorgen 30 januari. Genoten met de wandeling vanmorgen!
Hieronder zet ik even een foto van mijn allereerste naaldvilt kunstwerken . . . enuh ik ben er best wel een beetje trots op maar het meest trots is Dick en hij heeft de foto's ook gemaakt! Hij vindt het zo leuk, ik ben in zijn achting aardig gestegen . . . lachuh . . .
Je maakt dit dus van een pluk gekaarde schapenwol wat je bewerkt (prikken prikken prikken) met een scherpe naald met weerhaakjes (AU!), je vilt de wol dan in elkaar. Eerst een 'grof' model en daarna ga je 'boetseren', er een model van maken. Het middelste hondje was mijn eerste werk, poesje nummer 2 (nog niet af) en het Engelse settertje (nog niet af) mijn derde werkje.

----------

Donderdagmorgen 29 januari. Hoopvol trok ik het gordijn open, voor niets bleek. Aan één kant wel fijn want vanmiddag moet ik naar Harderwijk en sneeuw beleef ik liever gewoon thuis. Gister hebben Wendy en ik heerlijk urenlang zitten fröbelen bij haar aan de tafel, lekker needle felten, terwijl de regen tegen de ramen kletterde, we voelden ons zo knus en kneuterig! Eind van de middag Dick weer van de trein opgehaald, drijf- maar dan ook drijnat en steen- maar dan ook steenkoud. Een warme douche, lekker eten en daarna de luie stoel met een hond op schoot. Liefje liefje wat wil je nog meer? Tevredenheid ten top in huize Zwart!

----------

Woensdagmorgen 28 januari. Bedankt voor de lieve berichtjes. Vandaag een korte krabbel, direct Dick naar de trein brengen, vader gaat op stap . . . Hij gaat naar Rotterdam waar twee dagen een Chinees oorlogsschip ligt wat je kunt bekijken. Ik heb gisteren lekker geknutseld met needle felting en mijn produkten zal ik vandaag plaatsen. Had ik al gezegd dat ik eergister ook een nieuwe fotobladzijde gemaakt heb mét sneeuw? Hmmm ik geloof dat ik morgen ook weer van die plaatjes kan maken . . .

----------

Dinsdagmorgen 27 januari.

Deze vertederende foto kreeg ik gisteravond van een lieve vriendin. En die foto spookte vannacht door mijn hoofd vanwege het verhaal er achter. Uiteraard ken ik deze leuke jongetjes en de rol die zij momenteel spelen is helemaal super. Nog maar kort geleden kreeg lieve vriendin een jobstijding, borstkanker met uitzaaiingen. Nu, na een zware operatie een paar maanden verder volop bezig met verdere therapie is het af en toe best moeilijk om toekomstperspectief te zien. En dan de rol van deze hondjes, ONBETAALBAAR daar kan geen -loog tegenop! Zij geven vriendin dagelijks oppeppers met hun leuke en vooral lieve gedrag. Kijk, dát doen honden dus met je en maakt dat ik altijd zeg, dat mensen zonder dierenliefde iets groots missen in hun leven! Zwaar in de ellende zitten en dan toch zien hoe lief dit is en er een foto van maken en naar mij opsturen . . .
Deze foto lieve mensen hebben mij laten huilen, juist om het verhaal dat er achter zit.
Begrijpen jullie mij of druk ik mij ongelukkig uit?

----------

Maandagmorgen 26 januari. Weer stil in huis. Campervrienden bevinden zich weer elders in het land, Dick is naar de stal en aan een aardige klus bezig. De wanden tussen de stalletjes worden allemaal lager gemaakt zodat zij elkaar gezellig kunnen zien als zij binnen zijn. Ik heb vanmorgen een zo schoon mogelijke ronde proberen te maken en het is aardig gelukt. Het moet toch vandaag lukken om weer een fotobladzijde te maken maar mijn half afgemaakte needlefelting poesje moet ook nog oortjes krijgen. Ik heb daar gisteravond aardig mee zitten knutselen en heb zeker 6x in mijn vingers geprikt met die naald met weerhaakjes, effe wennen dus, maar wel heel leuk werk. Ook nog een mooi boek aan het lezen van Connie Palmen, 'het logboek van een rampzalig jaar' en óók moet er nodig gestofzuigd worden . . .

----------

Zondagmorgen 25 januari. Dick is met de meiden weg en campervrienden slapen nog . . . Zo makkelijk, logees hebben en zij slapen in hun eigen bedje en komen niet eerder tevoorschijn dan koffietijd! Ik denk zo maar dat zij vandaag, met zéér veel moeite, zich van ons los scheuren en zich zullen aanzetten om te vertrekken, hoewel je dit nooit zeker weet . . . Nou, eerlijk gezegd vatten wij dit toch wel een beetje op als een complimentje, het is kennelijk goed toeven bij ons! Uiteraard heb ik nog geen tijd gehad om de foto's te bewerken en plaatsen net zoals mijn needlefeltingspulletjes smachten om aangeraakt te worden! We zullen zien . . .

----------

Zaterdagmorgen 24 januari. Allereerst sorry voor het niet schrijven van gisteren . . . Haha helemaal niets aan de hand hoor maar ik ben 's morgens al om half 9 met Wendy weggegaan met de trein naar Haarlem, naar een webwinkel. Jaja lekker needlefelting spulletjes kijken en kopen! En toen ik thuis kwam waren onze campervriendjes er en die zijn er nog steeds! Nu een hoop gebabbel om mij heen en ik maar tikken . . . En ook Emmaatje gaat prima hoor, helemaal geen last van sneetje, godzijdank. En dan vanmorgen, AHHHH heerlijk sneeuw! Ik heb lekker gewandeld en foto's gemaakt. En de meiden waren helemaal mattaklap, dol op sneeuw! Jammer genoeg maar van korte duur dus. Nu stop ik want ik kan mij niet concentreren . . .

----------

Donderdagmorgen 22 januari. Het is heel erg en ik was er misselijk van. Toen mijn lieve Emmaatje gisteren heel relaxt op haar zij op de trimtafel lag ontdekte ik een irritante knoop haar in haar oksel. Jullie begrijpen het vast al. Toen ik hem er uit knipte, knipte ik in haar vel. Dat ging moeiteloos want ik heb net mijn trimgereedschap laten slijpen. Ik slaakte een krijs en zij kwam alleen even omhoog met dat lieve hoofdje en gaf geen kik. Tja een beste knip. Gek genoeg bloedde het bijna niet en ik heb er gelijk  en pleister opgeplakt en verder gedaan of er niets aan de hand was en het trimmen vervolgd . . . met bibberende handen en een oprispende maag. De rest van het trimmen is niet netjes geworden en vandaag raap ik mezelf weer bij elkaar om de puinhoop van gisteren bij te schaven . . . en uiteraard mij even te buigen over de schade . . . Eenmaal weer op de grond haalde zij het eerst de pleister er af.

----------

Woensdagmorgen 21 januari. Heerlijk gewandeld mét een koude neus, ja dít is wat ik wil! Het koude neusje was er gisteren ook hoor, het is werkelijk heel koud bij de ijsbeelden en de doorloop van mensen is dan ook behoorlijk snel. Dat komt door die enorme airco's die volop vrieskou staan te blazen dus de lucht is constant in beweging en dat maakt het zo koud. De beelden zijn prachtig en échte kunstwerken en ik heb nog meer bewondering voor de makers! Daarna smaakten de Zweedse eigengemaakte wafels super lekker! Direct ga ik Emma eens heel goed wassen want zij heeft opgedroogde modder rasta sliertjes aan haar armpjes hangen!
De bladzijde 'paardjes' heb ik geplaatst hoor!

----------

Dinsdagmorgen 20 januari. Wanhopig (?) gaan wij vandaag maar weer eens échte kou opzoeken . . . we gaan straks naar de IJsbeelden in Zwolle en daarna lekker eigen gebakken Zweedse wafels eten bij geocaching/Scandinavië fans! Uiteraard zouden wij het liever opzoeken in Jukkasjärvi in Lapland (waar het momenteel min 26 graden is) . . . maar goed, daar is geen mogelijkheid voor tenzij ik de loterij ga winnen. Wel hebben wij eens de resten van het ijshotel in N Zweden gezien, in smeltende staat en dat was ook heel leuk hoor! Direct lekker mijn thermo ondergoed aantrekken want het is stervenskoud  bij de ijsbeelden, weet ik nog van vorig jaar. Sorry de paardenplaatjes hangen nog in de lucht.

----------

Maandagmorgen 19 januari. Ik heb genoten tijdens de ochtendwandeling, van de honden, van de stilte, de temperatuur en de mooie plaatjes voor mijn ogen! De zon die probeerde tussen de wolken door te komen, dikke mistflarden, bomen die met de bovenkant boven de mist stonden, de lenige lijfjes van de honden die in sneltreinvaart langs mij heen renden en achterkantjes van rennende konijnen. Op de terugweg in de auto, Muisje naast mij en kijkt mij aan vanonder haar zonneklepje met die schitterende barnstenen oogjes met een blik van 'wij samen hè' . Heerlijk!
Gisteren weer twee fotobladzijden geplaatst en vandaag zal ik mij over de paardjes buigen.

----------

Zondagmorgen 18 januari. Geen witte wereld. Gisteren weer een lekkere buitendag gehad en leuke foto's van de kleine paardjes gemaakt. Nou dat valt niet mee hoor, telkens gaan die hoofdjes naar de grond om gras te happen. Het liefst fotografeer ik puur natuur, dus zonder geposeerde toestanden, de mensen zijn vaak toch nerveus omdat het niet snel genoeg gaat (vinden zij voor mij dan!) maar ik ben de meest geduldige persoon op aarde . . . Nee hoor, zonder dollen, de beste plaatjes maak je gewoon als de dieren zelf hun gang gaan en je er bij zit of staat, zonder dat zij gedwongen worden. Maar nu ging het om hoofdjes die dan op canvas gedrukt gaan worden. Dan is het gewoon het mooist als zij allemaal met dezelfde lichtval en soort achtergrond op de kiek komen anders wordt het beeld te onrustig als zij aan de muur hangen en het oog moet gewoon direct op de hoofdjes vallen. Maar het is gelukt en ik zal er een paar hier plaatsen vandaag.
Leuk om McKenna met Baardmans ook weer eens in beeld te hebben!

----------

Zaterdagmorgen 17 januari. Nou Peter ik zat wel even te schuddebuiken hoor bij je verhaaltje in het gastenboek! Ik zag het al helemaal voor mij, zó typisch Engelse Setter, zó relaxt, geweldig! En ja ik zie bij mijn sprookjeshondje ook regelmatig dat die roze flap eigenlijk te groot is voor het bekkie! Daar heb ik van Roos nog een foto van maar die is een beetje 'op ut randje', vind ik dan hoor, met mijn dirty mind. Ik stuur hem wel even privé maar moet hem nog even van mijn externe harde schijf plukken.
Ik heb net heerlijk gewandeld en gefotografeerd en was helemaal in mijn element, nou ja bijna dan . . . er ontbreekt nog wat witte poeder! Direct ga ik naar Wendy om ponyhoofdjes te fotograferen, ook leuk om te doen!

----------

Vrijdagmorgen 16 januari. Moe maar voldaan zou ik bijna zeggen, als ik om mij heen kijk en ruik, ziet de kamer er weer een beetje toonbaar uit. Dick ging weg met de meiden, thermostaat op 16 graden, tuindeuren open en luchten de handel! Hondenbedjes (dat betekent gewoon de kleden op de bank en stoelen) uitgeklopt, gestofzuigd en gedweild en dat was hard nodig na al die dagen zoveel soppige zanderige hondjes binnen. Vooral in hun slofjes zit altijd en hele lading prutwater. Toen ik Roosje eergisteren gedoucht had was zij weer net een sprookjeshondje, zo noem ik haar ook vaak, prachtig wit en suikerspinnig vachtje! Jammer genoeg is het altijd maar voor een paar uur net als een schone kamer . . . Ik maak mij geen illusies voor als zij straks weer thuis komen . . .

----------

Donderdagmorgen 15 januari. Zo, een bospadronde gemaakt, jij was ook lekker nat Til! Ik had mijn Blunt mee en ben zelf aardig droog gebleven, trouwens de honden vielen ook mee, alleen de onderkanten getectyleerd. En nu maar hopen op wat er komen gaat . . . Gisteren in ieder geval Roosje al getrimd, nadat ik haar gedoucht had. Ik wil dat alles er keurig netjes bij loopt voor als ik hen ga fotograferen in de sneeuw . . . ach ja, hoop doet leven! Wanneer komt die boswandeling in de avond in de sneeuw?

----------

Woensdagmorgen 14 januari. Ja ik hoor toch van veel mensen dat zij een beetje depri worden van dit weer, ik heb daar dus helemaal geen last van, gelukkig. Het enige is dat de honden 2x per dag zo vies thuis komen en zij nodig getrimd moeten worden en net als zij opgedroogd zijn is het alweer tijd voor de middagronde en 's avonds heb ik geen zin meer in trimtoestanden. Ook is elke ochtend de vraag 'waar zullen we naar toe gaan met de meiden, waar zij zo schoon mogelijk blijven' . . . hmm is niet haalbaar in de praktijk, het is overal vies. Nou winter in Spanje is nog héél ver weg hoor we gaan eerst eens even op 21 februari voor een kleine week naar de Zweedse sneeuw! Dit keer zonder honden . . . maar met het vliegtuig naar Stockholm, daar een auto huren en op naar het landgoed 'Den Blaauwe Otter', samen met Joke en Anne, we hebben er heel veel zin in! Wendy en Charlotte komen hier in huis en zorgen voor onze meisjes, vertrouwdere oppas zou ik niet kunnen bedenken!

----------

Dinsdagmorgen 13 januari. Net gewandeld met Wendy en de honden, gezellig altijd weer! We kletsen heel wat af en als Dick vraagt waar wij het dan allemaal over hebben zeg ik altijd, 'nou niks eigenlijk'. . . Nee dat gelooft hij natuurlijk niet maar het zijn namelijk échte vrouwenpraatjes. Heerlijk als je elkaar zo voor 100% kunt vertrouwen en je diepste gedachten kunt delen met je dochter en andersom ook natuurlijk! En dan net begint Dick te discussiëren met mij over overwinteren in Spanje . . . Getverdemme NEE zeg ik, wat hij mij niet in dank af neemt. Maar ergens heeft hij wel gelijk want ik zit maar op een echte winter te wachten, in de regen en wind, maar of het er nog van komt is twijfelachtig. Maar aan de Spaanse kust, grrrrr ik moet er niet aan denken . . . helemaal niets voor mij, ook niet bij een temperatuur van 18 graden! Kortom, hier is het laatste woord nog niet over gesproken denk ik zo maar.

----------

Maandagmorgen 12 januari. Laat maar toch vroeg vandaag. Om 6 uur opgestaan want ik moest om 8 uur in Harderwijk zijn. Dick is mee gegaan om met de meiden heerlijk op de heide te gaan wandelen, in de regen. Gisteren een leuke dag gehad, uiteraard heel gezellig in de ochtend en halverwege de middag naar Amsterdam. Het was effe zoeken voor wij de ingang van de parkeergarage bij het Centraal Station vonden maar goed, dan héb je ook wat . . . eventjes €15.00 eurootjes werd er na afloop uit de portemonnee getrokken. Bij De Rode Hoed werden we goed bewaakt door politieagenten . . . beetje dubbel maar toch wel goed gevoel. Er waren daar namelijk ook cartoonisten dus kennelijk was de beveiliging wat opgeschroefd . . . De voorstelling op zich viel ons een beetje tegen, je merkte dat zij plotseling hun babbeltje  hadden moeten omgooien vanwege de situatie in Parijs vorige week. Hier konden zij natuurlijk ook niet om heen en ik had zo maar het gevoel dat zij een beetje om de hete brij heen draaiden en toch een beetje hufterig om de onjuiste (?) dingen te zeggen . . . ja, voor dat je het weet voel je het koude ijzer van een Kalashnikov in je nek . . .
Ik maak maar even een grapje maar bedoel het toch echt wel serieus.

----------

Zondagmorgen 11 januari. Op tijd uit bed vandaag en Dick is al met de meiden weg. Vandaag hebben een hondloze dag . . . gebeurt niet vaak, willen we ook liever niet maar soms kan het niet anders. We gaan vanmorgen een bakkie drinken in Haarlem bij onze zoon en zijn gezin en vanmiddag naar Amsterdam. Wat moeten jullie nou in die grote stad zullen jullie je afvragen. Nou ja in het kader van 'doe es effe gek', gaan wij naar het theater de Rode Hoed waar wij naar een 'columnistenmarathon' gaan. Daar komen diverse columnisten (van de krant die wij lezen) die hun kijk op 2015 gaan weergeven, de één komisch, de ander ernstig en de volgende weer wat anders. We zijn benieuwd en hebben er zin in. Wendy draagt vandaag de zorg voor onze hondenkinderen.

----------

Zaterdagmorgen 10 januari. De wandeling over zo veel mogelijk droge paden in het bos gemaakt. Het was toch wel een soort eng, zuchtende en kreunende bomen om mij heen waarvan je elk moment denkt dat er wel eens iets kan afbreken. Op 'onze' plekjes in Zweden gaat vandaag minstens 25cm sneeuw vallen . . .
Gisteren de spannende situaties in en om Parijs op de voet gevolgd. Oude tijden herleefden voor ons . . . stoere mannen die het vuile werk moeten opknappen . . . Wij hebben er destijds ook middenin gezeten toen Dick bij het Bijzondere Bijstands Eenheidscommando was en hij ingezet was als scherpschutter bij de treinkapingen. Stiekem kijk ik dan steeds even naar hem en zie hem weer helemaal voor mij, zó stoer in dat donkerblauwe pak, voor niets en niemand bang (is hij trouwens nog niet) . . . Goh, waar bijft de tijd.

----------

Vrijdagmorgen 9 januari. De deuren rammelen in hun sponningen, nodig eens wat van die viltjes er tussen plakken (Dick dus). Gatverdamme, het lijkt wel herfst in optima forma. Nog steeds geen winter. Eigenlijk had ik een potloodje hierboven moeten plakken om in de mood te blijven. Recht op vrije meningsuiting. Ja uiteraard daar ben ik helemaal voor maar . . . wel met enige nuance, ik kalk hier ook niet alles neer wat ik eigenlijk écht denk, ik wil nooit iemand kwetsen. Laf? Ja vast wel maar ik ben dan ook maar een eenvoudig vrouwtje die toch wel een beetje bang is voor de grote boze buitenwereld. En vooral, ik wil rustig mijn leven kunnen leiden, zoals uiteindelijk de meeste mensen  . . .  Zo dit was een stukje micropolitiek en nu ga ik weer over tot de orde van de dag en mij bezig houden met leuke dingen. En alweer wat leuks ontdekt, 'needle felting' waar ik binnenkort toch maar mee ga beginnen, lekker onschuldig hobbyen. Op de Indexpagina heb ik Roosje maar eens een sprong in de winter laten maken, misschien helpt het iets . . .

----------

Donderdagmorgen 8 januari. Toen we gistermorgen aan de koffie zaten zei ik tegen Dick dat ik mij eigenlijk het liefst zou afsluiten voor alle ellende in de wereld, dus geen krant en nooit meer tv kijken. Veel met de camper in de vrije natuur van Scandinavië met de hondjes en verder niets. Natuurlijk dit is een utopie, je kúnt je namelijk niet afsluiten want je leeft en heb je contacten die je voor geen prijs zou willen missen. Maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel. Helaas bleek in het middaguur dat je toch weer met je neus op de feiten gedrukt wordt, een verschrikkelijke terreurdaad in Frankrijk. Het komt wel een beetje erg dichtbij.
Gisteren lekker gestoeid met bellenblaas en heb mezelf op de foto genomen in een bel, zie mijn nieuwe fotobladzijde 2 van januari.

----------

Woensdagmorgen 7 januari. Dat is wel even lachen hoor . . . ik heb een superbellenblaas gekocht met batterijtjes! Als ik ook eenmaal van start ga moet het ook goed zijn en ben ik de speelgoedwinkels gaan afstruinen, eerst op internet. De prachtigste bellenmakers zie je dan, keuze genoeg maar . . . niet in de winkels, het blijkt een zomerproduct te zijn. Kijk, dáár had ik dus niet aan gedacht. De aardige meneer van Intertoys dook het magazijn in en jawel, daar waren er 3 en voor de prijs hoefde ik het niet te laten, €5.99 en een fles extra sop er bij voor €2.00. Ik speel maar op zeker want je weet nooit wat voor gekke dingen ik nog meer met dat sop doe . . . Ook nog even een zakje prachtige glazen knikkers gekocht voor weer een ander fotodoel. Het is een nieuw jaar dus kennelijk ook nieuwe ideetjes! Wel denk ik er over hoe dat er straks moet uit zien, oma in der eentje met honden en een superbellenblaas in de vrije natuur . . . (bussie komt zo)

----------

Dinsdagmorgen 6 januari. Wat zei ik gisteren? Koffiedrinkers? Hahaha dan moet je net bij camperaars zijn, ze zijn nét vertrokken na de nacht naast ons huis te hebben doorgebracht, koffie, en het meewandelen met de ochtendronde, het was weer heel erg gezellig! Emma heeft in een kadaver oid gerold, niet om aan te ruiken! Ik heb haar al behandeld met zo'n nat camperwashandje maar de stank is nog steeds vreselijk. Volgens mij is dit de eerste keer dat zij dit gedaan heeft . . . Verder helemaal niets te vertellen wat het waard is om hier te vermelden!

----------

Maandagmorgen 5 januari. Toen ik zaterdag een flesje bellenblaas kreeg bij de boodschappen (voor de kleinkinderen, huh?) kreeg ik een leuk idee. Gisteren mooi weer en in de zon foto's maken van naar bellenblaashappende honden! Direct na het uitstappen roken de honden een konijn dus had ik mooi even de tijd om de bellenblaas uit te proberen en kijken of mijn fototoestel een beetje mee wilde werken. En ja, dat deed hij, maar ik moest wel even snel zijn want bellen blazen en dan snel een foto maken viel niet echt mee, de zeepbellen vlogen snel de lucht in. In mijn ijver om de bellen in de lucht te fotograferen hield ik per ongeluk het flesje onderste boven en trakteerde ik mezelf op een flesje zeepsop precies in mijn nek. Einde van de pret, flesje helemaal leeg en ik nat, dus geen naar zeepbellenhappende honden en zij hebben zelfs geen bellen gezien! Maar goed, het ideetje heeft mij niet verlaten ik ga nu zo'n ander ding kopen waar je grote zeepbellen mee kan oppompen. Tja en dan 'Homeland', we hebben weer genoten en de tijd vloog om, een superserie! Nu ga ik weer in de benen want er komen koffiedrinkers en ik moet nog even wat opruimen.

----------

Zondagmorgen 4 januari. Het schijnt vandaag een mooie zonnige dag te worden, fijn maar ik mis wel de winter. Zelfs op onze geliefde Zweedse plekjes is de sneeuw gesmolten dus ben ik blij dat ik niet jaloers hoef te zijn, scheelt tijd en is wel zo rustig. Ik verheug mij wel op vanavond, de serie 'Homeland' begint weer en start zelfs met twee afleveringen! Gelieve vanavond niet te bellen want ik neem toch niet op!

----------

Zaterdagmorgen 3 januari. Zoals jullie zien heb ik gisteren dus eigenlijk wel de hele dag met mijn leppie en een hond op schoot gezeten . . . Ik hoop dat jullie alle bladzijden even verversen in de browserbalk want anders zien jullie mijn nieuwe creaties niet. Natuurlijk overdrijf ik weer want hoe kun je nou met 4 honden de hele dag op je krent zitten? Gistermiddag was mijn wandelbeurt en trouwens die zou ik ook niet willen missen, net heb ik ook de lange ochtendwandeling gemaakt en daar fris je altijd zo lekker van op. In geen enkel opzicht kan ik mij een leven zonder hond voorstellen, wat een leegte zou dat zijn! Wij genieten 's avonds ook altijd zo van het spul, zoals alles zo relaxt om je heen, op je schoot, of gewoon bij je ligt. De foto hier boven zijn Emma en Roos bij Dick op schoot, zoooooooo lief!
O ja, ik heb twee nieuwe fotobladzijden gemaakt, de ene gaat nog over de laatste week van december 2014.

----------

Vrijdagmorgen 2 januari, jawel 2015 en iedereen natuurlijk een gezond 2015 gewenst met het liefst ook nog een scheutje pret er bij! De oliebollenbuurtbijeenkomst was weer erg gezellig en daarna zijn we naar hét plekkie gegaan, nee ik zeg niet meer waar want anders staat het volgend jaar vol daar en dat hoeft van mij nou ook weer niet . . . We hebben het erg gezellig gehad samen en niets van vuurwerk gezien, het was zo ontzettend koud daar dat wij niet eens een vuurkorf aan gestoken hebben. Toen wij een paar minuten  voor 12 naar buiten gingen, en ik nog snel even wat warms uit de camper haalde, denderde ik precies om 12 uur de camper uit en maakte 'eine gute Rutsch ins neue Jahr' midden in het gezelschap . . . Mijn eerste stunt in 2015 die gelukkig goed af liep! We zaten met z'n 6en in één camper, niet de onze want die is al helemaal bezet met honden en zo af en toe ging ik even naar mijn meiden of moest iets ophalen uit de camper. Bij één bezoekje viel mij de bek open van de puinhoop binnen . . . de dames hadden hun eigen feestje gevierd . . . Het is niet te geloven, maar onze Noor dóet zulke dingen, zij had uit een opvouwkratje, wat in de alkoof staat(!!!!), van alles gepikt en opgegeten, zoals, een bakje roomkaas, een stuk worst, een Roquefortkaasje, een Camembertje, een pakje voorgebraden gehaktballetjes, een kuipje boter en, want zij kregen ook dorst en hadden geen zin in saai water, een pak chocomel! Godzijdank was het een nieuw pak, de dop zat er nog op, wel een gat er in waar de choco uit droop, maar die schade was beperkt doordat hij met het gat open boven lag. Ja, daar sta je dan, helemaal verbijsterd en vooral een soort van bewondering dat Noor het voorelkaar gekregen heeft om die dingen te pakken, dat moet met de nodige stunts gegaan zijn waarbij de anderen vast met samengeknepen billetjes de voorstelling aanschouwden. Nee we hebben helemaal niets aan haar gemerkt, ook aan de anderen niet, zij hebben vast wel mee gefeest. 

En dan vandaag, ja ik móet aan de slag , de site ziet er nu niet uit en ik heb natuurlijk ook weer foto's.

----------

, qua uiterlijkd an