MENU
Juli
blz. 1  2  3  4  5  6  7  8
Hoewel ik persoonlijk echt niet van dierenparken en of dierentuinen houd, ik vind dit dieronwaardig, viel het mij hier reuze mee. Zij hebben maar 6 elanden daar. Sinds een paar jaar is dit in andere handen over gegaan en deze mensen stellen dier- en milieuvriendelijkheid op een hoog plan. Een jonge stier en een 3 jarige, zitten gescheiden van de 4 vrouwelijke dieren op een zeer groot terrein. In oktober, de paartijd mogen zij in de natuur, giga groot en wel omheind, bij elkaar, alleen de 19 jarige oude koe, zo heet dat geloof ik, doet niet meer mee. Uiteindelijk komen zij zo eind oktober allemaal weer terug, uit zichzelf naar de farm.  
Aan de hand van deze geweien kregen wij uitleg over leeftijd en ontwikkeling van deze dingen, was heel interessant, teveel om hier uit te leggen! Haha Aadje loopt net het beeld uit!
Ik heb heel veel geleerd van deze sympathieke jongeman!
We mochten allemaal een twijgje pakken om aan de elanden te voeren en met verbazing sloeg ik deze run gade . . . de hebberigheid van mensen . . . NEE ik heb dus geen twijgje gepakt, o zo
Dick wel, maar die was niet hebberig en wachtte tot het allerlaatste . . .
Dit is Gustav, een 3 jarige stier waar je niet dichtbij mocht komen
Dit is een jaarling en nog niet gevaarlijk, is hier geboren
Aad, een dierenliefhebber pur sang, vond het prachtig en gaf hier een handje speciale elandenbrokken
Oei daar komt Gustav aan rennen, weet dat er brokjes uitgedeeld worden.
Op de foto hier onder zie je een dubbel hek tussen hem en het publiek vanwege het trappen met een voorpoot!


Een prachtige foto (Dick!) van Gustav die dit jaar voor het eerst zijn mannelijkheid mag tonen, mits hij de kans krijgt van andere sterkere stieren . . . 
volgende