MENU

2012 deel 1
        deel 2
 
Maandagmorgen 23 april. Het laatste krabbeltje. Dick is met de meiden weg en ik moet natuurlijk weer die kl. . . huishoudelijke dingen doen. Ja, zo is dat bij ons nog geregeld. Wij zijn tyisch zo'n overganggezin, de échte babyboomers dus, die de flowerpowertijd heftig beleefd hebben. Vandaar dat ik af ten toe toch wel feministische trekjes vertoon maar al snel weer terug val in het oude rollenpatroon. Geen hom en geen kuit dus. Om 7 uur vanmorgen hoorde Dick de regen tegen het raam kletteren, ik niet, ik was nog ver weg. Ja en dan sta je maar op om half 8 want wij gaan toch weg straks? Nouuu we hebben het al wat uitgesteld tot na de lunch . . . Er moeten nog wat kleine werkzaamheden verricht worden aan de camper, kregen vrijdag pas de nieuwe kastslotjes aan en die moeten nog gemonteerd worden. Het is al een aantal maal gebeurd dat tijdens de reis in een bocht een bovenkastje open vloog en ik kan je verzekeren dat dat de stemming niet echt ten goede komt. Ook hebben we een grotere boordaccu waar de bank voor vergroot moest worden en aangezien Dick een Pietje Precies is (ik noem hem anders, en ietsje minder charmant) dus dat ging niet geheel zonder vloeken en kostte veel tijd.
Vanaf nu dus www.dickenyvonne.nl/Hethogenoorden/

DOEIIIIII tot ziens op reis!

----------


Zondagmorgen 22 april. Ons Muizenmeisje: op de foto bleek dat er godzijdank niets in haar voetje zit of gebroken is. Wél was te zien dat er bij de aanhechtingen van de spierbandjes aan een teenkootje bindweefsel is gevormd en dát is dus de boosdoener! Zij heeft kennelijk bij haar race achter de reeën aan, haar teentje verstuikt of spierbandje gescheurd. En dat kost tijd om te genezen. Dat wordt voor haar dus voorlopig geen elandenjacht maar wel aan het rollijntje lopen. Ook krijgt zij twee maal per dag een pijnstiller en de komende weken is het toch wel opletten met haar. Maar goed, het kón erger . . . Ook het probleem met de 12V viel mee . . . alle stekkertjes moeten gewoon in de daarvoor bestemde gaatjes . . . Dus, direct ga ik aan de slag met de laatste (*&^%$ zóveel) werkzaamheden want wij vertrekken morgen!
De reissite staat ook al online klik
HIER.

----------

Zaterdagmorgen 21 april. Dat gebeurt relatief weinig dat je 's morgens in de regen met de honden weg moet, en Dick heeft de ochtendronde even overgenomen van mij, jaha stel dat ik smelt . . . Nee nog geen honden getrimd, maar in dit geval mag uitstel geen afstel worden. Op het laatste moment, voor je weggaat, is er altijd zoveel te doen en dan allemaal van die kleine tijdrovende dingetjes. Wij wonen in een dorp dus voor veel dingen moet je toch echt de auto pakken om verderop te gaan. Ik heb gisteren de bieb geplunderd, AH nog een keer overvallen, en nu moet ik straks de dierenarts nog een keer lastig vallen. Dick komt ineens tot de ontdekking dat de 12V in de camper de pijp aan Maarten gegeven heeft, dus die weet ook wel wat hij vandaag nog moet doen. En zo blijf je aan de gang en slaak je een zucht van verlichting als je eenmaal de deur voor een tijdje achter je dicht gedaan hebt. En dan, ik kan het niet, ik kan het niet, ik kan het niet, mijn puppyspullen verkopen . . . Alles blijft dus lekker in Huize Zwart op de zolder staan. Toen ik gisteren de hele puppysite weer doorlas en alle foto's bekeek werd ik behoorlijk emotioneel en kwam tot dit besluit. Kennelijk is de gedachte nog niet rijp in mijn hoofd. Maar verheug jullie nergens op want ik heb geen enkele hond in huis die nog pupjes kan cq mág krijgen! Maar die spullen, veilig op de zolder, geven mij alvast een tevreden gevoel, gek mens hè!

----------

Vrijdagmorgen 20 april. En dan heb je zo maar eens een dag dat er weinig te vertellen is. Ja, natuurlijk gebeurt er hier van alles maar dat ga je gewoonweg niet in dit dagboek zetten, er moet iets privé blijven, toch? Gisteren moesten wij erg lachen om het berichtje van Carla in het gastenboek, dat is écht humor, vinden wij! Met Maura moet ik ook wel opletten buiten want ik ben veel te bang dat die straaljagers die hier altijd overkomen vanuit Leeuwarden gaan landen op haar rug . . .  Vandaag moet ik toch echt wel 4 honden trimmen, zij zien er niet uit. Dat gebeurt niet vaak maar nu heb ik het maar uitgesteld en des te meer werk heb je er dan aan. Gelukkig is het mooi weer dus de trimtafel zet ik lekker buiten. Heb ik al verteld dat er inmiddels 126 kg brokjes voor de meiden in de camper liggen? Enuh Muisje is nog steeds mank . . .
O ja, het Franse raadsel is opgelost, Facebook, haha waar ik zelf niet 'op zit'. 

----------

Donderdagmorgen 19 april. Het gaat prima met Maura, zij heeft echt nergens last van en draagt zelfs dat schattige rompertje niet meer. Muisje is nog steeds mank, vooral als zij na de wandeling gerust heeft en weer opnieuw moet opstarten. Er zitten geen klontjes klei meer in haar voetje en alles is er uit geweekt in de biotex. Nu kan ik mij daar weer lekker zorgen over maken . . . tja ik moet toch íets hebben. Het zal er wel op uit lopen dat er zaterdag een foto gemaakt moet worden en dat zij dan maandag geopereerd moet worden omdat er een lelijk ding in haar voetje zit . . . *&^%$# en wij willen maandag vertrekken . . .  Nog even dit: ik weet dat ik veel mensen nog moet beantwoorden en dat komt echt wel hoor! Heel leuk, ik krijg momenteel nogal wat mails uit Frankrijk van Gordon liefhebbers, hoe dat nu weer kan weet ik niet!

----------


Woensdagmorgen 18 april. Ik weet niet hoe het komt maar als ik mijn websiteprogramma open kom ik nog steeds op de puppysite . . .
Eerst eens over gisteren. Dan denk je dat Maura eventjes een plaatselijke verdoving krijgt en het corpus delictus er even uitgewipt gaat worden, maar nee hoor. Hondje moest onder totale narcose en het bleek nog een flink gedoe te zijn. Hondje slapen en wij weg, eind van de middag konden wij haar ophalen, als zij helemaal 'bij' was. Snel weer in de auto gestapt en naar dokter Bob die dienst had in de dependence in Harderwijk, met Muisje. Het lijkt diep in Muisje haar voetje te zitten en ik had daar zelf al een kleipropje uit gepeuterd maar er blijkt nog meer te zitten. Afgesproken is nu, het ziet ook wat rood, een paar dagen twee keer per dag voetje in de Biotex en als blijkt dat zij zaterdag nog mank loopt, hebben we een afspraak voor een foto. We zijn benieuwd. Tussendoor zijn we op bezoek geweest bij pupje Lieke en godallemensen wat was ik blij dat ik haar zag, en zij ook! Helemaal opgevreten werden wij door haar, nou ja, niet helemaal hoor. Ik heb mij aardig kunnen beheersen maar de tranen prikten achter mijn oogleden en ik kreeg 'ontvoeringsgedachten'. . . Natuurlijk hadden wij Roosje mee en het was als vanouds . . . hoewel je wel ziet hoe hard zo'n puppenkind groeit en steeds wilder wordt . . . en die gekke Roos vindt natuurlijk alles weer goed . . . Lieke krijgt helemaal een verkeerd beeld van hoe volwassen honden (vaak) met puppen omgaan . . . Om 5 uur Maura weer opgehaald en zij was ook verschrikkelijk blij dat zij alleen al mijn stem hoorde! De operatie is prima verlopen en het is een flinke jaap geworden, het was ook een grote talgklier. Zij heeft nu een prachtig luik op haar rug en ik heb er een foto van gemaakt. In plaats van een kap droeg zij een schattig donkerblauw rompertje! Echt, het staat haar heel erg lief! Eerst haar buiten nog even laten plassen wat zij na veel aarzeling deed. Eenmaal thuis probeerde zij rompertje uit te trekken wat ik niets voor haar vindt, zij aanvaardt dit soort verkleedpartijen altijd heel makkelijk. Toen ik nog eens goed keek zag ik dat er geen gat in zat om te plassen en heb ik haar gewoon in haar broekje laten plassen, vandaar dat zij rompertje uit wilde! Toen het eenmaal uit was ging zij rustig slapen. En met de wandeling vanmorgen leek zij totaal geen last te hebben van de wond, zij krijgt wel pijnstilling. Gisteravond ook nog een  fotobladzijde geplaatst.
Lang verhaal hè vandaag?

----------


Dinsdagmorgen 17 april. Vandaag zijn Morris, Arwen en Maura alweer 2 jaar geworden! Gefeliciteerd! Het gaat met onze laatste meisjes ook heel goed, jullie lezen regelmatig berichtjes hier, zo leuk! Stiekem ben ik een beetje jaloers, en benijd ik jullie om het 'hebben' van een puppenkindje. Maar ook weet ik dat het allemaal supersnel gaat en voor je het weet is je pupje volwassen. Ik zie dat met Roos, kort geleden een klein wit, wollig, zacht pupje en nu? Ja, nog hetzelfde alleen in het groot. Inmiddels leven wij hier in de kamer niet meer in halloween stijl. Ik heb een kekke paarse plumeau gekocht waar voormalig zuster Dirk kittig mee in het rond heeft gesprongen. Ook vergeleek ik de draden wel eens met een trapeze in circus Zwart. Verder zijn we bezig aan de voorbereidingen op onze reis. Daar komt altijd heel wat bij kijken, het is dus echt niet zo van inpakken en wegwezen. En echt niets doen gebeurt eigenlijk nooit dus heb ik alweer een nieuwe vakantiesite opgezet, die nog leeg is hoor!

----------

Maandagmorgen 16 april. Wat een leuke, gezellige, lieve mails krijg ik allemaal binnen, super, dank jullie wel! Maura is weer in haar gewone doen, sterker nog, zij doet behoorlijk aandachttrekkerig . . . komt net met een vaatdoekje uit de keuken aan en voor ik het wist scheurde zij hem in stukken . . . hoe ouder hoe gekker! Net weer een heerlijke wandeling gemaakt, jawel een ree op 5 meter afstand voor mijn neus,  met er achteraan 3 Setters. En nu zijn zij met z'n drietjes aan het spelen, net of zij nog niet mee geweest zijn. Morgen moeten Muisje en Maura even naar de dierenarts. Muisje is regelmatig mank, vooral na het rusten, na de wandeling. Dit heeft zij opgelopen toen zij een week of 6 geleden zo lang weg geweest is al scheurend over de bevroren boerenvelden. Toen hebben we haar gelijk 'op rust gezet' maar kennelijk komt het  telkens weer terug. Dus een afspraak met ome Bob, dat is de échte botten- en spierenman. Bij Maura wordt een talgklier op haar rug even weggehaald, die wordt steeds groter en als zo'n ding uit zichzelf open gaat vind ik dat behoorlijk vies. Even dus wat noodzakelijke reparaties voor wij volgende week op weg gaan.

----------

Zondagmorgen 15 april. Een sprong in de tijd in de Krabbels. The day after . . . Toen ik vanmorgen met Roos beneden kwam en 'snoeeeepies' riep bleef het stil. Roos keek een beetje guppig om zich heen en wilde gelijk de tuin in. Daar ging zij als een gek rond rennen en hoopte kennelijk dat er een sliertje pups achter haar aan zou komen . . . nou niet dus . . . Toen wilde zij naar binnen en ging een buitengewone act opvoeren met haar geliefde speeltje 'de Kong'. Al die weken heeft zij hem niet aangekeken en lag hij werkeloos in de kamer, op een voor haar zichtbaar plekje! Inmiddels heb ik van alle pups alweer iets gehoord, de reis en de eerste dag verliepen prima. Ook hebben zij allemaal al iets gegeten en dat vind ik al een heel goed punt, als er ook maar ietsje stress ervaren wordt, eten zij niet! Nu ben ik benieuwd naar de nacht . . . Van Lieke weet ik dat zij vannacht het Schotse volkslied gezongen heeft . . . Bij mij buiten hangen aan de lijn al een aantal puppybedjes en de machine draait met de volgende partij.

----------


Dinsdagnacht, ga nu verder op de
puppysite

Dinsdagmorgen 14 februari. Valentijnsdag en tot nu toe nog geen pupjes . . . Noor houdt ons gewoon nog even in spanning . . . Gisteravond om 6 uur kelderde temperatuur tot 36.8 en dat is best al laag en om 8 uur in de avond was het weer tot ruim 37.5 gestegen . . . Maura zelf was gewoon totaal rustig en at met smaak nog haar eten op. Geruststellende dingen dus. Wel even contact gehad met de dierenarts en besloten om het nog even af te wachten. Het dipje was wel erg kort en door mijn vele temperaturen opgemerkt . . . We zijn gewoon naar bed gegaan en zowel Dick als ik zijn er een keer met haar uit geweest waarbij alles nog gewoon rustig was (is) En net stond zij als eerste helemaal blij bij de deur voor de wandeling . . . gekke honden toch! Temperatuur was wel laag, 36.8 en ik heb beloofd vanmorgen even naar de praktijk te bellen over de stand van zaken. Eerst wacht ik even af of zij na de wandeling wil eten. Het stukje kaas vanmorgen ging er gretig in . . .

En dan nog iets minder leuks, gelukkig wel met goede afloop . . .
Al die winterdagen hebben de meiden er niet naar getaald om op het ijs te gaan. Tot gisteren dus. Met een grote sprong belandde Roosje op het fondant van de vaart, met een trotse blik en wapperende staart, om ongeveer 10 meter uit de kant door het ijs te zakken . . . Hulpeloos piepend hing zij met haar voorpootjes op de rand van het ijs. Dick aarzelde niet en ging haar achterna met een heel lange tak van een boom die er lag. Uiteraard zakte ook hij door het ijs, maar wel met één been en kon hij zich kruipend naar haar toe bewegen, met de boomtak voor zich uit schuivend, en kon haar halsband grijpen. Samen zijn ze naar de kant gekropen . . . Hij zei ook dat hij zich heel goed realiseerde dat het allemaal snel moest gebeuren ivm het koude water. Eenmaal op de kant zijn zij snel naar huis toe gegaan . . . Eind goed, al goed.
We noemen Roosje nu: Toosje Terpstra . . .

Ja hoor zondag zijn bij Til 7 Corgi's geboren, gefeliciteerd!!!!! Oeps dus tóch op die verjaardag!

----------

Maandagmorgen 13 februari. Alles is nog rustig! Elk uur dat de pupjes warm bij mamma Noor binnen zitten is meegenomen! Een aspirant puppypappa hoopte dat zij gisteren geboren zouden worden, op zijn verjaardag, mijn lieve vriendin Marijke hoopt op vandaag, zij is jarig, gefeliciteerd meid! En ik zou het wel grappig vinden als het morgen zou zijn en dan kunnen zeggen 'er zijn x Valentino's en x Valentina's geboren!' Net weer een wandeling gemaakt, helaas voor de anderen een korte versie. Het gaat Maura allemaal nog prima af, zij loopt wat langzamer maar haar interesse in wild is als altijd . . . Maar rennen er achteraan laat zij aan de jeugd over. Het was vannacht weer hijgen geblazen en ik heb het dekbed uit haar bedje gehaald en er een vlak vetbed voor in de plaats gelegd en dat blijkt toch lekkerder voor haar te zijn. Ja, je wilt gewoon verwennen vandaar dat zij op een warm en zacht dekbed lag . . . Enuh natuurlijk heeft zij beneden weer iets lekkers gekregen! Zo, er zijn mensen die denken dat er hier wel 14 pupjes gaan komen, God beware mij . . . Wij brengen de dagen nu heel rustig en ontspannen door, wat kleine werkjes doen, muziek luisteren, wat programma's op 'programma gemist' kijken, lezen. Voor direct staat het gemiste programma van de het live concert van Adèle op het programma. Kortom, relaxen, wij laten ons door niemand van de wijs brengen, wachtend op de drukke tijd die ongetwijfeld komen gaat!

----------

Zondagmorgen 12 februari. Temperatuur nog gelijk en ook de nacht is weer zo verlopen als gisternacht . . . Of heeft Maura mij inmiddels in haar zakje gestoken? En heeft zij al snel ontdekt dat een beetje hijgen midden in de nacht een bak eten opleverd? Wie zal het zeggen. Aan de andere kant, eten kan nooit kwaad in deze periode van snelle groei. Zij krijgt inmiddels 5x per dag 200 gram puppybrokken . . . Een groter probleem heb je wanneer je hoogdrachtige teefje helemaal niet wil eten, en dat komt vaak voor! Nou ik kan je wel vertellen dat je dan als hondenmoeder aardig in de stress kan schieten hoor! Ook beginnen we langzamerhand in de 'zielugfase' te komen als ik haar zo af en toe hoor zuchten en zie lopen. Maar het begint lekker op te schieten. 

----------

Zaterdagmorgen 11 februari. Alles rustig (?) hier hoor! Temperatuur nog stabiel. Vanmorgen heerlijk gewandeld, wat een prachtig weer, knerpende sneeuw onder mijn schoenen. We hebben een gestoorde nacht gehad, Maura was behoorlijk onrustig. Zelfs ík ben er een keer uit geweest met haar . . . Dick was in een diepe slaap kennelijk . . . De onrust bestaat dan uit hijgen en dat is bij ons een alarmsignaal, dan móet er iets. Toen ik met haar over de overloop liep ging haar hoofdje omhoog, YES daar staat de bak met pensstaafjes, die krijgen wij altijd als we naar bed gaan! Eenmaal beneden wilde zij niet naar buiten, ook niet drinken  maar liep al snuffelend de keuken rond . . . Ik heb gelijk maar een bak met eten gemaakt dus stond zij heerlijk te smikkelen om kwart over 5 vanmorgen . . . Daarna viel zij weer als een blok in slaap . . . Wat verschrikkelijk leuk hoe er meegeleefd wordt met ons, dank jullie wel!

---------- 

Vrijdagmorgen 10 februari. Ja spannend is het zeker allemaal! Vooral ook 3x per dag temperaturen, elke keer weer een soort van spanning hoe hoog/laag het nu weer is . . . (daar maak ik een mooi grafiekje van, nog met potlood en papier, niks computer, gewoon met de hand, zoals ik ook de groei van de pupjes bijhoud!) Maar gelukkig is alles tot nu toe heel stabiel. Alles staat klaar, de warmteplaat uitgeprobeerd en doet het ook uitstekend, de gekleurde koordjes wachten op zwarte pluche nekjes, opgeladen batterijen in het fototoestel, reserve batterij achter de hand, privé telefoonnummers van de dierenartsen in mijn mobiel. En achter de schermen hangt al de puppysite, waar nog niet veel in staat maar die ik wel met leuke verhaaltjes en foto's hoop op te vullen . . . Kortom, we zijn er klaar voor maar ik hoop alsjeblieft dat wij nog een paar dagen in spanning mogen blijven zitten . . . Vandaag krijgt Maura ook nog een laatste wormenkuurtje. Hebben jullie het dikke buikje van de a.s. moeder al gezien op de foto van gisteren? Dick is vannacht 3x uit bed gegaan voor de dame, voor een plasje! Nee, dat vindt hij echt niet erg!

----------

Donderdagmorgen 9 februari. En vandaag is ons Noortje (ja, zo heet zij écht thuis!) dus precies 8 weken drachtig en gaat de laatste week in. Ik geloof nooit dat zij op dag 63 zal bevallen en volgens mij zal het wel een paar dagen eerder zijn. Maar goed, je weet het natuurlijk nooit zeker. Gisteravond prees ik mij weer zo gelukkig met ons ras, de Gordon Setter . . . De lezing ging over kleine rassen met korte schedels en snuiten. Nou wat daar allemaal mee fout is grenst aan het ongelofelijke. Dat mensen nog een dergelijke stakker in huis willen hebben! Hondjes die de neusgaten dmv een operatie vergroot moeten worden omdat zij anders te weinig lucht krijgen en daardoor 'zo schattig' snurken . . . En dan heb ik het nog maar over één probleem . . . grrrr Godzijdank hebben wij niet zo'n gekunsteld ras en zijn de Gordons over het algemeen heel gezond en probleemloos! En dát moeten we dus zo zien te houden en minstens nog meer te verbeteren! Ik hoop dat de fokkers na mij, net zo gewetensvol zullen fokken als wij, ja, ik vind met recht dat ik dat kan zeggen en zwart (blauw) op wit kan neer tikken! Wij laten niets aan het toeval over en kosten noch moeite worden gespaard om gezonde pups op de wereld te zetten.

----------

Woensdagmorgen 8 februari. En voorzichtig kruipen we naar het spannende moment . . . Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat wij over een goede week hier een bak met pupjes hebben ligggen . . . allemaal pluche knuffelbeestjes . . . We zijn er bijna klaar voor. Dick heeft die enorme rol karton in allemaal passende stukken gesneden zodat we die zo kunnen pakken voor het verschonen. Vandaag de laatste dingetjes regelen en dan is het afwachten geblazen. Vanaf vanmiddag wordt Maura 3x per dag getemperatuurd om alles goed te kunnen volgen. Vanavond heb ik nog een winteravond lezing in Ermelo en daar neemt iemand voor mij een zg 'biggenplaat' mee, ik ben benieuwd. Dat is een volkomen veilige verwarmingsplaat voor de puppen in de werpkist. Ook van Helma heb ik al een speciale verwarmingsplaat voor in een werpkist in huis. Dat komt allemaal wel heel goed uit want er is hier iets loos met de verwarming, we krijgen het niet warmer dan 19 graden in huis, en 'ze' kunnen niet eerder dan volgende week vrijdag komen (niet urgent genoeg, de verwarming doet het nog). . .  Daarbij hebben we ook nog een warmtelamp dus de puppen zullen het zeker niet koud krijgen!

----------

Dinsdagmorgen 7 februari. Zo koud als vanmorgen is het volgens mij nog niet geweest, althans, zo heb ik het ervaren, heerlijk! Dat mijn fototoestel het nog deed vind ik wonderlijk, deze temperaturen vinden batterijen niet echt leuk. Het vocht in mijn neus (o wat netjes gezegd) bevroor tijdens het wandelen! Onder grote belangstelling van Roosje heeft Dick de werpkist gisteren in elkaar gezet. Gelijk moet de hele kamer dan verbouwd worden (beetje overdreven hoor) maar het is wel schuiven met stoelen en hondenbedden hier (terwijl de honden meestal op mensenmeubelen liggen) Maura is buiten nu behoorlijk rustig maar gedraagt zich verder als normaal. Je ziet dat haar achterbenen nu uit elkaar gaan staan om die dikke buik de ruimte te geven, zij loopt met haar knietjes naar buiten. De wandelingen mogen nu niet langer meer dan een half uur achter elkaar en dit 2x per dag. Zij eet nu 800 gram puppybrokjes per dag verdeeld over 4 maaltijden. Normaal eet zij 400 gram 'gewone' brokken per dag verdeeld over 2 maaltijden, en de hoeveelheid zal nog meer gaan oplopen . . . 

----------

Maandagmorgen 6 februari. Groeien, groeien en nog eens groeien, dat staat ook ergens op deze site . . . dat komt wel uit hoor! Maura wordt zo ongelofelijk dik, pfff. Dat zegt niet zo heel veel over de hoeveelheid pups hoor, er kan wel veel vocht bij zitten. Net stond zij rustig naast mij en ik zag haar buikje bewegen! Wel gaat de spanning bij mij wat oplopen, bij haar gelukkig helemaal niet! Dat is zo makkelijk met honden, die leven in het nu en denken niet na over straks . . . Daar zijn wij mensen voor . . . Vandaag wil ik de werpkist gaan neerzetten, Dick vindt het nog te vroeg maar ik heb gewoon de kriebels, het moet allemaal klaarstaan. En dan vandaag. Aan de ene kant ben je sterk bezig met nieuw leven en aan de andere kant met de dood. Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat onze zeer geliefde vriend Arie overleed en hij is nog geen dag hier in huis niet ter sprake gekomen, wat missen wij hem toch.

----------

Zondagmorgen 5 februari. Zo, van mij mag dit weer elk jaar, vanaf half december tot half maart, om jullie te matsen hou ik het kort . . . Zonder dollen, ik vind dit echt genieten buiten, zo mooi! Daarbij, geen last van fietsers, die racemonsters en de grijze korte koppies met windjackjes, harde fietstassen en een spiegel op hun fiets (Youp van 't Heck haha) Gistermiddag hadden de meiden ook weer geluk met een konijn, vlak voor hun en mijn neus, ik kon hem goed fotograferen! Moet ik nog bewerken, heb eerst de andere foto's gisteravond gedaan. De pups bij Maura zijn nu heel goed te voelen, echte stevige pootjes voel je al schoppen! Alles gaat perfect met haar, zij ziet er mooi uit, glanst en zit 'goed in  haar velletje'. Geen dolle spelletjes meer voor haar en buiten houdt zij duidelijk rekening met haar buikje. Alleen vergeet zij dit eventjes wanneer er een konijn in beeld komt . . . O ja, vanavond heel leuk, mijn favorieten op tv, Koot & Bie, de meeste 35+ zullen dit wel gaaf vinden!

----------

Zaterdagmorgen 4 februari. En hoe vinden jullie het bovenstaande plaatje? Zien jullie de hoofdjes, de ruggegraatjes? Ja, wij hebben ze geteld maar ik vertel hier niet hoeveel wij er geteld hebben . . . Dát mogen jullie raden! Ik maak er een prijsvraagje van, ok? Stuur per mail je antwoordje in, en op volgorde van binnenkomst beoordeel ik ze. Als de pups geboren zijn, maak ik bekend wie er gewonnen heeft en er zit ook een klein prijsje aan vast. Stuur mij een mooie, leuke of weet ik veel wat foto van je eigen hond (graag in een groot bestand) en ik zal er wat moois van knutselen en je hem opsturen als foto! Het is toch ook zo fantastisch om dit te kunnen beleven, zo spannend allemaal! En Maura is altijd zo'n makkie, die vertrouwt werkelijk alles wat je met haar 'uitkuurt', zo ook met een foto maken. Totaal relaxed ligt zij gewoon op de tafel en blijft daarna net zo lang liggen tot zij er van mij af mag, zo braaf is zij toch altijd, geweldig, wat een karakter heeft die hond! Uiteraard hebben wij weer veel foto's van dit evenement maar die moet ik nog bewerken. Ik kwam gisteravond laat thuis want Wendy en Remko hadden de grootste moeite om thuis te komen van hun werk gisteravond . . . HAAA heerlijk dit winterweer!

---------- 

Vrijdagmorgen 3 februari. Jullie hebben vast wel aan mij gedacht vanmorgen, heerlijk, echt mijn weertje, lekker in de sneeuw gewandeld! Uiteraard had ik ook mijn fototoestel mee maar dat viel tegen . . . Als je met een leeuw aan een touwtje loopt moet je heel wat leuke shots vergeten . . . Vooral in de sneeuw zijn wildsporen goed te volgen en dat gaat niet samen met fotograferen. Ben toch wel benieuwd wat er van mijn creaties geworden is. En dan vandaag, de laatste checkup voor Maura en nog een herpes-enting. Misschien gaan wij ook wel een foto laten maken om te kijken hoeveel pupjes zij draagt . . . De pupjes zullen met de keizersnede ter wereld komen en dan is dat noodzakelijk. In gezamenlijk overleg met de dierenarts hebben wij dit zo besloten, om alle toestanden van de vorige keer proberen te vermijden . . . Nee er is nog geen dag gepland, dat kan bij mensen wel maar is bij honden niet goed. Je moet wachten met de sectio (mooi woord hè) tot het moment van de gebruikelijke temperatuursdaling zo'n 8 à 24 uur voor de geboorte. Vanaf volgende week woensdag zal ik dit ook 3x per dag op een vaste tijd controleren. Jullie zien wel dat het nu behoorlijk spannend gaat worden voor ons! (en volgens mij gaan er bij ons gouden pups komen . . . ) Ach  en dan 'vergeet' ik nog iets heel belangrijks te vertellen, het is zo leuk om de pupjes te voelen bewegen!

---------- 

Donderdagmorgen 2 februari. Ja, ik voel mij echt zwanger en ben heftig aan het nestelen! Het één na het andere hondenbedje komt (al zuchtend en steunend) onder de naaimachine vandaan. Nou dat z&s valt wel mee hoor maar mijn naaimachine vindt dekbedden onder het voetje niet echt leuk. Bij Leen Bakker heb ik goedkope 1 persoons dekbedden gekocht en daar komen dan twee bedjes uit. En daarom heen fabriceer ik dan weer een hoes. We hadden al extra bedden nodig voor in de camper dus deze zijn niet alleen voor de pupjes. Vandaag ga ik bij een kartonagebedrijf in Dronten weer een grote rol ribbelkarton kopen, dat is 300 meter (!) van 70cm breed, voor op de bodem van de werpkist, heel handig! Vantevoren knip ik dat in een héleboel stukken en kan 's morgens de vieze zo oprollen en een schone er in leggen. Roosje heeft gisteren in een mum van tijd een hele schaal vogelzaad opgegeten . . . ik zal er dus niet van op kijken als er zonnebloemen in het bos gaan groeien! Die dondersteen vindt het heel spannend dat ik vogels voer en zij raakt er niet op uitgekeken en gegeten dus . . .

----------

Woensdagmorgen 1 februari. Ja sorry, maar alweer zou ik wel in superlatieven willen spreken . . . Weer een heerlijke avond gehad gisteren en weer dingen bijgeleerd. Toch zonde, dat ik ga stoppen met fokken, zonde van al de kennis die je in al die jaren vergaard hebt en nog zo goed in praktijk zou kunnen brengen . . . Ach, who knows, ik bewaar na dit nestje voor de zekerheid wel al mijn spullen al heb ik zelf geen meisjes meer die geschikt zijn voor een nestje. Vanmorgen weer heerlijk gewandeld en het is lang geleden, maar ik heb in 'ons' bos gewoon op mijn schoenen kunnen wandelen en kwam thuis met schone, droge honden, wat een genot! Net werd ik gebeld door de dierenarts hier uit Swifterbant hoe het met de oortjes van Roos gaat! Het is een nieuw middel wat zij gebruiken en zij was benieuwd naar mijn ervaring. Nou ik vind het een supermiddel, 1x per dag in de oortjes met een prachtig ergonomisch spuitje en dit 5 dagen lang. Na twee dagen was het al helemaal over! Gistermiddag heb ik ook nog wat foto's gemaakt die ik vandaag aan jullie zal laten zien.

----------

Dinsdagmorgen 31 januari. JOEPIE dit is tenminste echt winter! Jeetje wat zijn jullie leuk nieuwsgierig zeg naar het stukje in de krant! Zoals je ziet, ik heb het 'probleem' van mevrouw (en meneer!) op de site gezet en zaterdag verklap ik mijn antwoord, ok? Anders is het niet meer spannend! Vanaf vandaag krijgt Maura 4x per dag eten, omdat ik haar per keer niet meer dan 250 gram wil geven. De wandelingen worden nu minder uitgebreid en aangepast aan het vette pensje. Zij ligt nu ook het makkelijkst languit over de vloer en dat is hier lekker want de vloerverwarming staat altijd aan. Ik zei net al tegen Dick dat ik zomaar het gevoel heb dat zij vandaag over twee weken Valentijnpupjes op de wereld gaat zetten . . . ik ben benieuwd of ik gelijk ga krijgen. Waarom ik dit denk? Geen idee. Vanavond weer een leuke winteravondlezing, over voortplanting (bij honden wel te verstaan, dit even voor de late instappers), ik heb er zin in!

----------

Maandagmorgen 30 januari. Heerlijk gewandeld, lekker temperatuurtje, halfharde bodem en een minilaagje sneeuw! Eerst even over gistermorgen. Dick kon zijn lol op . . . de meiden ontdekten 2 reeën in het bos, Muis gillen natuurlijk, zij is 3 kwartier weggebleven, Roosje 20 minuten en Maura ongeveer 5 minuten met op haar hielen, Emma . . . Spurten samen over de uitgestrekte boerenvelden, gelukkig weten wij dat het daar helemaal veilig is en Ko waarschijnlijk zijn roes lag uit te slapen . . . Gistermiddag was ik in ons eigen bos en ook dát heb ik geweten. Zondagmiddag, aardig weer, hondjes die 1x per week in het bos komen net als de schreeuwende kindertjes . . . Twee Mechelse herders zonder begrenzer, een Frans buldogje die kennelijk nog nooit andere honden gezien had en een verzenuwde JR met dito baasjes . . . En nu is het gelukkig weer maandag! Maura lag vannacht dus voor het eerst in haar grote ren, nee, zij kan het niet waarderen, zij verkiest gewoon haar eigen, ook niet kleine bench. Vandaag wordt deze er dan maar weer bij gezet voor haar. En dan nog even over Inge, ik heb het hier vaker over haar. Tot mijn grote verbazing heeft zij mijn site weer bekeken en ook nog in het gastenboek geschreven! Zij is in mijn ogen de vechter van het jaar! Dit is gewoon een wonder! Haar ogen willen nog niet wat zij wil, zij ziet nog geen stereo en schuift haar lapje om haar brillenglazen van links naar rechts en omgekeerd! Enuh, ik heb inderdaad gisteren geantwoord op het stukje in de Volkskrant en net kreeg ik bericht dat mijn stukje zaterdag geplaatst gaat worden . . . Leuk hè!

----------

Zondagmorgen 29 januari. En vandaag zit Maura al op dag 45! Zij begint er nu, als je goed kijkt achter haar gordijntjes, al echt zwanger uit te zien, prachtig! Gisteren nog een foto van gemaakt en zal ik vandaag plaatsen. 's Nachts liggen de meiden altijd bij ons in de slaapkamer, ja wel in eigen benches, wij vinden dat een fijn idee voor als er eens 'wat' is. Maura heeft een hele grote bench die wij vandaag gaan vervangen door een nog grotere, soort ren. Zij moet gewoon heel veel ruimte hebben en ook een waterbak voor als zij in de nacht dorst heeft. Ik denk dat het er voor 'niet-hondenmensen' bij ons in de slaapkamer belachelijk uitziet . . . Allemaal benches die ook nog eens met plaids toegedekt zijn, jaja anders is het te koud voor de kindertjes . . . Vanaf vandaag gaan er zelfs dekbedden omheen want de winter komt er aan . . . Omdat wij met een hele roedel de nacht in één ruimte doorbrengen staat ook dag en nacht het raam open. Ik moest wel lachen want gisteren stond er een ingezonden brief in de krant van eigenlijk net zulke mensen als wij, maar in dit geval had meneer genoeg van het hele hondengedoe . . . en mevrouw vraagt zich af wat zij er nou mee aan moet . . . Ik denk dat ik ga antwoorden . . . Til, ik moest echt lachen om je aangesmeerde abonnement! Komt nu trouwens goed uit en heel toevallig heb ik gister inderdaad een Flevopost bij Appie meegenomen!

----------

Zaterdagmorgen 28 januari. Beetje laat vanmorgen, ben met Wendy mee geweest hooi halen. Gisteren hadden we weer leuk bezoek met een Gordon Setter. Zo grappig, hij durfde eerst niet binnen te komen want achter de deur werd behoorlijk alarm geslagen. Er was wat overredingskracht nodig om hem door de barrière te laten gaan! Onze honden zijn altijd heel vriendelijk naar andere honden dus hij kon zo binnenkomen en al snel zag hij dat er hier niets te vrezen valt, en dat je met Roosje leuk kunt dollen  . . . hij mocht zelfs het speelgoed en de kluifjes pakken! In de loop van de middag zijn we met het stel gaan wandelen en dat heeft het bezoek geweten . . . Kennelijk was de konijnenjacht geopend en hebben de dames zich weer van hun goede kant laten zien . . . Muisje neemt de leiding en triggert met haar gekrijs het hele stel dusdanig dat het hele zootje van God los was . . . En, wat nog nooit gebeurt is, er kwam een Ko de boswachter aan, en mijn trouwe lezers weten hoe ik tegenover dit soort lieden sta. . . En ja hoor, er moest zondig weer iets over onze honden gezegd worden die achter konijntjes aan gaan. Ik vind persoonlijk dat het de omgekeerde wereld geworden is en dat de milieu freaks het veel te veel voor het zeggen gekregen hebben. Konijnen gaan voor hen voor honden!  Ook honden hebben recht op een vrije wandeling! En dat er eens achter een konijn aan gerend wordt? Nou, dat is toch helemaal niet erg, zij worden ook wel eens (vaak!) door vossen achterna gezeten, en die pakken ze zelfs! Dan begint zo'n man over reeën die gewond aan een hek blijven hangen . . . Ik weet zeker dat er meer reeën om het leven komen door auto's dan door honden die er eens een achter na zitten en auto's worden ook niet verboden! Maar goed, hij was best schappelijk en ik maak mij nergens meer druk over en praat een beetje mee maar vergeet er ook niet bij te zeggen dat ik het helemaal niet erg vind dat zij achter konijntjes aan zitten en dat ik dat zeker niet ga verbieden . . .

----------

Vrijdagmorgen 27 januari. Vandaag alweer een nieuw stukje bij 'dracht' kunnen zetten en dat vind ik elke weer weer leuk om te doen. Ik ben heel erg bij het 'proces' betrokken en zou zo graag eens door die buikwand heen willen kijken . . . Vanaf vandaag is Maura helemaal over op de puppybrokken en ow wat moet ik opletten om haar niet helemaal vol te proppen. Zeker omdat zij zelf ook nog steeds erg hongerig is. Dat móet gewoon hormonaal zijn want zij krijgt eigenlijk al meer dan zij zou moeten hebben. Maar vanaf nu is het een groeispurt bij de pupjes dus mag ik er best wel meer aan toegeven! Ook bleek dat ik nog aardig wat gedraaide kant en klare koordjes te hebben . . . niet zo gek na de vorige keer . . . die heb ik toen niet nodig gehad . . . alleen de kleuren rood, wit en blauw.

----------

Donderdagmorgen 26 januari. Wat vliegt de tijd! Maura wordt al behoorlijk dik en begint naar de zijkanten uit de dijen! Vandaag ga ik kijken wat ik allemaal nodig heb en wàt ik nog heb. Ik begin natuurlijk, zoals altijd, met kijken of ik nog voldoende katoenbolletjes heb in de kleuren die ik altijd gebruik voor koordjes voor de puppen. Ook ga ik vandaag een emmer puppymelkpoeder bestellen, heb ik altijd in huis voor de zekerheid. En ook als het niet strikt nodig is krijgen de zwarte babies dit als extraatje (en Maura ook). Verder roep ik mensen in mijn omgeving op om alsjeblieft kranten te sparen! Het liefst o.a. de krant van wakker Nederland vanwege het formaat! Zelf lezen wij een krant in tabloidformaat en dat zet niet veel zoden aan de dijk maar wel puppies in de z. . . (wat een goeie hè)

---------- 

Woensdagmorgen 25 januari. Vanmorgen kwam ik tijdens de wandeling een mevrouw tegen met een Komondor (Hongaarse herdershond) van 13 maanden. Oh wat een enorme hond al zeg! Eerst vonden onze meiden het een beetje een engerd maar al heel snel werd zij gewoon geaccepteerd en heeft Roosje heftig gespeeld met haar! En dan hoor je wat een werk zo'n vervilte vacht is . . . pfff, daar zitten uren werk aan. Het haar was nu bezig aan het vervilten en die vilten moeten stuk voor stuk uit elkaar geplukt worden tot dreadlocks. Nou, zij liever dan ik . . . En de eigenaresse is al 80 jaar . . . Oeps dit vind ik eigenlijk wel een beetje foute raskeuze al zeg ik dat niet tegen haar . . . Gistermiddag heb ik eindelijk eens profijt gehad van de militaire tags die onze honden aan hun halsband hebben hangen. Inderdaad, ik was Muisje al een tijdje kwijt maar in een 'veilig' gebied en ik weet dat zij altijd weer terug komt. Maar mensen die het pad van Muisje kruisten, of andersom natuurlijk, vonden dat ik wel heel ver bij haar vandaan was en belden mij op, handig toch! Ook ben ik vandaag blij. Gisteravond ben ik voor het eerst bij Inge geweest die in een revalidatiecentrum zit. Begin november heeft zij een ernstige hersenbloeding gehad en is nu aan het herstellen en sinds deze week mag er mondjesmaat bezoek komen. Werkelijk ik wist niet wat ik zag. Onvoorstelbaar, wat is die er bovenop aan het komen en wat een vechter, niets kwijt van haar herinneringen en lichaamsfuncties! Dit is toch een wonder zeg! Het lopen gaat ook elke dag een stukje beter. Ik ben een half uurtje bij haar geweest en ik trof weer 'gewoon' mijn oude Inge! Als ik iets niet verwacht had, was het dit wel, jeetje wat geweldig!
O ja, vandaag zal ik eindelijk jullie mailtjes beantwoorden hoor . . . sorry for that . . . 

----------

 
Dinsdagmorgen 24 januari. En dan wordt maar weer eens bevestigd dat een mens nooit te oud is om te leren! Gisteravond een heel interessante informele lezing van Bob Carrière over de groei van een hond in het eerste jaar en wat daar allemaal bij komt kijken. Over erfelijkheid, milieufactoren etc. De lezingen, er komen er 4 over verschillende onderwerpen, zijn voor een kleine, selecte groep uit hun praktijk . . . En eerlijk is eerlijk, ik voel mij wel bevoorrecht dat ik ook tot die groep behoor. Sinds vorig jaar hebben zij ook een praktijk in Harderwijk met de ruimte om dit mogelijk te maken. Zij zijn echt 'bevlogen' dierenartsen en ik hou van 'bevlogen' mensen die ergens voor staan, die iets te vertellen hebben! Daarbij was het ook enorm gezellig en hebben we nog met een groepje mensen leuk nagepraat. Ik verheug mij alweer op de volgende lezing die over voortplanting, theorie en praktische tips gaat. Deze wordt verzorgd door Martine Carrière. Duidelijk toch hè, dat ik mij met mijn hondjes daar op de juiste plek en veilig voel met deze zeer benaderbare dierenartsen!

----------

Maandagmorgen 23 januari. Zo, ik heb al veel gedaan vandaag, al zeg ik het zelf. Met de meiden gewandeld en ook al naar de dierenarts geweest. Vrijdag j.l. zag ik dat het met het linkeroortje van Roos niet helemaal koosjer was. Ik heb er cleaner in gedaan en hoopte dat ik de problemen voor kon zijn. Gisteren zag ik dat het oortje behoorlijk rood begon te worden en er kwam een lekker luchtje uit (sorry maar laat ik dat nou écht een lekker luggie vinden . . . ) Toen iemand haar een aai over haar hoofdje wilde geven zag ik dat zij een moment terug trok, helemaal niets voor dat Bloemetje! Maar vanavond heb ik een lezing bij de dierenarts in Ermelo en het ging mij een beetje te ver om twee keer vandaag die kant op te gaan. Wij hebben ook een dierenarts in Swifterbant waar ik nog nooit geweest ben. Dus na de wandeling reed ik er even langs om te kijken wanneer er openingstijd was, en dat was er op dit moment. Ik mocht gelijk binnenkomen, heel fijn vond ik dat. Erg aardige vrouwelijke dierenarts en ook zij was heel lief voor het bloemenmeisje. Ja hoor, een fikse oorontsteking en aan het andere oor een beginnende. Gelijk een spulletje er in en klaar. Gek toch, dat je aan een hond niets merkt in haar verdere gedrag terwijl zij toch echt pijn aan haar oortje moet hebben. Wel was zij vannacht nogal onrustig en flapperde zij regelmatig met haar flapjes. We hebben een heel gezellig weekend gehad maar het snuifje Zweden viel tegen. Ja, we zijn natuurlijk ook veel gewend en kennen  het land al goed. De erwtensoep bij onze vrienden was weer erug lekker en uiteraard weer stikgezellig! En dan het oude Bisontochtje . . . Sjongejonge wat ziet die er nog schitterend uit zeg! Hij heeft nog altijd een prachtig glanzende vacht en is ook nog altijd dezelfde superlieve sociale hond! Als gezelschap heeft hij een hondsbrutaal Jack Russeltje van 8 maanden en dat is lachen! Die klein duivel gebruikt die ouwe sok gewoon als opstapje om naar buiten te kunnen kijken! En Finn? Ja hoor die vind alles prima! Geweldig om dat te bekijken en ook zo heerlijk dat de mensen zelf ook nog altijd zo genieten van hun oude hondjes! Zúlke puppymensen wil ik allemaal . . .

----------

Zaterdagmorgen 21 januari. Oh Dick heeft alweer pech met het weer . . . (zegt zij stiekum lachend) En om maar meteen met de deur in huis te vallen, morgen geen krabbel. Straks gaan we weg om weer eens even een snuifje Zweden etc. op te pikken. Nee we gaan niet met vakantie maar wel naar een Scandinaviëbeurs, gewoon voor de leuk! We gaan met de camper omdat wij daarna nog met vrienden mee gaan om bij hen nog even lekker na te gloeien . . . En morgen gaan we een bezoekje brengen aan een Bisontochtje die dit jaar 13 wordt! In mijn (figuurlijke) omgeving wonen er nog 3 van dit nest, die ook allemaal nog in goede gezondheid zijn! Geweldig toch! Hoe het verder moet gaan met Maura weet ik nog niet maar ik vind dat haar buikje al zo dik wordt . . . Behalve het feit dat zij alles wil opeten wat maar enigszins eetbaar is merk je verder niets aan haar. Ik ben vanaf eergisteren al half overgegaan op de voedzamere puppybrokken en het is de bedoeling dat zij met 6 weken dracht, volgende week dus, helemaal daar op over is. Nou mensen, tot maandag! Hieronder even een plaatje wat precies weergeeft waarom ik zo van Zweden hou, elke morgen kijk ik even naar de webcam van Mora! Dit plekje is voor ons zoóó bekend!

----------

Vrijdagmorgen 20 januari. De honden hadden een gelukkie vanmorgen, een haas, zigzaggend door het uitgestrekte boerenland met 4 honden achter zich aan! Maar hij heeft het gered hoor! Dat pleit natuurlijk ook voor mijn honden . . . die hebben niet de intentie om hem te pakken maar willen wel graag de adrenaline ruiken die uit zijn poepgaatje stoomt! Ook was het droog . . . Gistermiddag zat ik net lekker te knutselen toen mijn ruim 30 jarige naaimachine het geluid van een overspannen tractor ging maken. Misschien wel logisch want ik denk dat hij nog nooit een druppel olie had gehad! Lang leve het internet waar ik opgezocht heb hoe je een naaimachine moet verzorgen en ja hoor, daarna ratelde hij er weer lustig op los, toch wel braaf. Straks zien jullie wel op de foto's wat ik allemaal geknutseld heb als er van die schattige zwarte bolletjes op liggen!

----------

Donderdagmorgen 19 januari. Typisch NL, stortregen. Maakt Dick en de honden niet uit, de wandeling gaat niet ingekort worden . . . Eerlijk gezegd heb ik die neiging wel hoor met zulk weer! Ik houd mij weer bezig met leuke dingen. Allereerst, voor jullie nog niet te zien, ben ik al met mijn puppysite gestart! Zo grappig dat mensen zich verheugen op míjn puppysite! Ik heb weer een schattige indexpagina gemaakt, al zeg ik het zelf . . . Alleen al het plaatje wat te zien is, is goed voor bijna 3 uur werkverschaffing . . . Verder heb ik gisteren en vandaag ook, superzachte puppybedjes gemaakt van fleecestof. Dan ligt er nog een amper gebruikt flanellen dekbedhoes wat ik ook ga transformeren tot hondenbedhoes. Ik heb de smaak te pakken. Wel moet ik donders goed opletten want ik heb al een spoeltje van mijn naaimachine moeten redden uit de snuit van dat rozenkind en ook met het pedaal van dat ding kun je leuke dingen doen . . . Wel gek, je gaat in babykleurtjes denken als je een nestje verwacht, althans dat heb ik. En je weet dat dat roze wolkje uiteen spat als de pupjes 3 weken oud zijn want dan begint langzamerhand de aftakeling van je mooie lieve werpkist . . .

----------

Woensdagmorgen 18 januari. Net als gistermiddag heb ik vanmorgen weer een heerlijk wandeling in ons 'eigen' bos gemaakt. Nu het nog wat bevroren is heb ik daar geen moeite mee, de honden zijn schoon als ik hen mee terug neem! En ook altijd gezellig dat ik dan weer eens wat andere hondenmensen spreek. En dat zijn dan net als ik van die echte trouwe hondenwandelaars, weer of geen weer. Ik moest wel even lachen hoor, thuis heet Muisje ook vaak 'Leeuw', waarom weet ik niet. Toen ik dat per ongeluk zei vroeg iemand 'hè, heet zij geen Muisje meer maar nu Leeuw?' Dat is zo komisch om dat uit de mond van iemand anders te horen! Verder gaat alles hier zijn gangetje. Deze periode is er voor ons eentje van vrij veel rust, dit i.v.m. ons a.s. moedertje. Hoewel, als ik zie wat zij buiten allemaal uithaalt vraag ik mij af of dat wel nodig is . . .

----------

Dinsdagmorgen 17 januari. De rugpijn is al bijna over! Zoals jullie zien heb ik nu een wat mooiere echofoto hier neergezet! Ik heb ook nog een minifilmpje maar dat kost zoveel MBtjes om hier te plaatsen, dat dus maar niet en daarom heb ik er maar een ander digitaal grapje van gemaakt. Dick is nu heerlijk met de meiden naar het Roggebotzand en dat vinden zij altijd geweldig, het is daar zandgrond en het barst van de konijnen . . . Nee Muisje mag daar niet los . . . Maura begint plotseling uit te dijen en heeft al een echt buikje, ik heb er gisteravond nog een foto van gemaakt en zal ik vandaag plaatsen. Ook heb ik weer twee fotobladzijden gemaakt, dat werd wel weer eens tijd hè!

----------

Maandagmorgen 16 januari. Uiteraard heb ik nu niet veel te vertellen, nog maar een 'paar' uur geleden mijn vorige stukje getikt. Gelukkig gaat het met mijn rug alweer een stuk beter. Ik heb dit soort grapjes wel eens meer gehad (ben ook al eens aan een rug- en nekhernia geopereerd) en weet hoe ik daar mee om moet gaan. Gelijk totaal plat met de nodige enge pilletjes. Wel boft Dick vanmorgen dus weer met de ochtendwandeling, echt míjn weer vandaag! Misschien ga ik morgenochtend wel. Ach en die arme Maura, die is zo vreselijk hongerig en ik mag er (nog) niet aan toe geven. Vanaf vrijdag gaat zij langzamerhand over op de voedzamere puppybrokken en mag ik de hoeveelheid voorzichtig gaan opvoeren. En stiekum heb ik nu toch lekker wat extra's in haar bak gedaan . . .

----------

Zondagmiddag 15 januari. Tja wat laat hè! Dat komt zo. Toen Dick en ik gistermorgen nog even lekker zaten voor de puppymensen kwamen, zag ik zo'n schattig tafereeltje bij Dick op schoot. Maura lag languit bij hem en Roosje kwam er bovenop plakken. (nee zij waren niet bovenmatig smerig!) Inmiddels had Emma zich op mijn schoot geplakt met een tube Bisonkit (ow hoe leuk komt deze woordspeling nu uit!) Ik had wat moeite met snel opstaan en wilde snel mijn fototoestel pakken . . . en dat heb ik geweten, het schoot accuut op een vreselijke manier in mijn rug. Na het bezoek van de hele gezellige puppymensen heb ik mezelf gedrogeerd en ben op bed gaan liggen. Vanmorgen om half negen zou ik bij Wendy zijn om op de kinderen te passen want zij en Remko moesten beiden weg. Ik was een gezellige oma want ik heb de hele tijd ook daar op bed gelegen. Nu gaat het een ietsje beter en vond ik gewoon dat ik mijn 'plicht' moest doen! O ja, Maura begint nu echt een klein buikje te krijgen en ik zal er morgen een foto van maken en daarbij niet te snel opstaan . . . Nee de 'plakfoto' is niets geworden, ik was te laat . . . !!!!

----------

Zaterdagmorgen 14 januari. Zo, even uitpuffen en gelijk even de krabbels neerplanten. Uitpuffen? Jawel, ik heb even hard gewerkt in huis . . . de eerste 'vreemde' puppymensen komen vandaag . . . En dan moet je je toch van je goede kant laten zien, en deze kant is niet zo algemeen voor mij . . . Nu kan ik alleen maar hopen dat Dick de meiden niet zo vies mee terug neemt. Gisteren kwamen zij terug met stukken kadaver op hun rug en dat is geen grapje. Net liep ik ook nog even te denken over de dame met pup die wij ontmoetten bij de dierenarts in de wachtkamer. Het pupje van 4 maanden 'treiterde' mevrouw vaak . . . Hij plastte expres op de grond en in zijn bench om haar te pesten . . . Ach, ik hou dan liever mijn mond maar. Helaas ging zij verder met haar opvoedingstips, je moet de hond met zijn neus er door heen wrijven en dan is het over. Ja toen was het pulletje vol. Dit soort flauwekul kun je je als ervaren hondenbezitter niet helemaal over je kant laten gaan . . . Eind van het liedje? Een loodzware stilte in de wachtkamer die gelukkig niet lang geduurd heeft want toen waren wij aan de beurt . . . Bah, wat zij er toch nog altijd veel onbenullen met honden, arme honden. Hoewel dit hondje er niet onder scheen te lijden . . . Ben ik te soft???????
HAAA Til, gefeliciteerd, we spreken elkaar snel weer!

----------

Vrijdagmorgen 13 januari. Jeetje jongens wat moet ik nou zeggen? Dat ik blij ben? Dat wij een gat in de lucht sprongen bij de dierenarts? Nee, de blijdschap kan ik niet in een paar woorden vangen! Laat ik weer eens even bij het begin beginnen. Toen Maura op de tafel sprong en Martine haar handen haar buikje aanraakten, was het meteen, 'JA, zij is drachtig en ik voel een heel koor . . . ' Ik werd op dat moment al totaal overrompeld door die snelle bevestiging. Eigenlijk was het niet eens nodig om een echo te maken, maar vooruit, voor de leuk! (geen geld zat hoor) Dick wilde enthousiast beginnen met foto's maken (mijn camera) en ontdekte dat dit grijze vrouwtje iets cruciaals vergeten was . . . geen card in het toestel . . . Wel g*&^%$#@ Martine wist een oplossing, zij wist dat één van de assistenten haar camera bij zich had om stage foto's te maken . . . En ja hoor, zij kwam terug met een fototoestelletje! JIPPIE!  De echo bevestigden de vermoedens natuurlijk helemaal definitief! Het ziet er allemaal heel goed uit, geen lege ampullen (windeieren heten dat) en overal een bewegende minipup in met een kloppend hartje! Ja, dat is heel ontroerend! Met de telling kwamen we tot 7 à 8 pupjes, en stiekum hoop ik dan ook dat het hierbij zal blijven . . . Volkomen in de wolken verlieten wij het pand . . . Gek, ik was gewoon nerveus voor deze echo en ik weet niet waarom. Ik denk omdat mijn puppiewens wel heel groot is voor diverse mensen . . . De terugweg verliep al smsend en telefonerend! En wat een overweldigende reacties hebben we gekregen! Helemaal super en iedereen verschrikkelijk bedankt, wat wordt er mee geleefd zeg! Uiteraard bij thuiskomst gelijk de laptop op schoot en de YES bladzijde geupload. Toen ik de CD met echobeelden ging bekijken bleek er een foutje gemaakt te zijn en zie ik de prachtige beelden alleen in miniformaat, te klein om hier te plaatsen. Natuurlijk krijg ik hier een andere CD voor maar is er nu nog niet. Ook de door Dick gemaakte plaatjes zijn er nog niet . . .

----------


Donderdagmorgen 12 januari. De dag van de waarheid! Op tijd opgestaan en vroeg een korte, maar vooral schone, ronde met de meiden. Ik kan natuurlijk niet met zo'n kleibak aankomen. Zoals jullie weten gaan de dames altijd een paar minuten na het warme eten, de gang in. Ik wens namelijk een langer leven voor mijn afwasmachine. Gisteren was ik helaas vergeten dat er nog een doosje met boodschappen in de gang stond . . . Jawel, Maura heeft in die korte tijd 4 eierkoeken opgegeten en keurig de verpakking over gehouden . . . Gelukkig waren zij in de Bonus, twee voor de prijs van één, zodat zij toch nog iets voor ons voor bij de koffie heeft over gelaten! Nu ga ik een doucheje pakken en dan op weg naar de dierenarts waar wij om half 11 een afspraak hebben. Uiteraard zal ik vanmiddag de uitslag op de site zetten . . .

----------

Woensdagmorgen 11 januari. Wel grappig, 's morgens  schrijf ik hier iets, bijvoorbeeld over de natuur, later zie ik dat op tv en vanmorgen staat in de krant dat de merels al zingen! Verschilllende vrienden/kennissen van ons zitten in Zuid Spanje, en ow wat treffen die het! En dan morgen voor ons . . . Kunnen wij doorgaan met kranten sparen? Kunnen de mensen mooie namen blijven verzinnen? Kan ik alweer gekleurde koordjes gaan draaien? Kan Hetty de zak met knuffeldieren naar de kringloop brengen? Toen ik vorig jaar besloot inderdaad te stoppen met pupjes kon ik het (nu gelukkig maar!) niet over mijn hart verkijgen om mijn hondenbabyspulletjes weg te doen . . . En nu begint het toch echt te kriebelen om alles weer tevoorschijn te trekken! En de bladzijde YES or NO
staat achter de schermen hier al klaar . . .

----------

Dinsdagmorgen 10 januari. Wat een mooi begin van de dag, een opkomende zon in de nevel! Ook hoorde ik dat de vogels denken dat het voorjaar er al aan komt . . . maar ik hoop toch echt dat zij zich vergissen . . . Een zachtgroene waas over de akkers doet anders vermoeden . . . En in Zweden, ja, heerlijk winter! En in het zuiden, ja heerlijk voorjaarsweer! En wij maar kwakkelen hier. Met Maura gaat alles naar wens, het is ontzettend spannend, nog twee dagen en dan weten we het zeker. Zij is erg uit op eetwerk, nou hebben wij daarover nooit te klagen want echt waar, wij hebben nog nooit een slechte eter gehad! Maar op dit moment inspecteert zij zelfs de gootsteen! En slapen doet zij ook meer dan anders. Kortom, de spanning stijgt ten top!
Ja hoor lieve Hetty, dit vrouwtje staat met beide beentjes op de grond maar mijn emoties zijn ook snel geprikkeld . . .

----------

Maandagmorgen 9 januari. Gistermiddag zijn we in het verleden gedoken en hebben veel foto's van 'the past' bekeken welke op CD's staan. Nou, dat is confronterend hoor en wat een fijne herinneringen! Veel mensen denken dat wij pas in 2006 met reizen met de meiden zijn begonnen maar dat deden wij hiervoor al járenlang met de caravan! Alleen had ik toen nog geen website, ja, alleen van de honden, en die bestaat ook al een jaar of 11! Zo leuk en vertederend om je overleden hondjes weer te zien en dan gelijk al die herinneringen die boven komen. Hoe lief, leuk en verschillend zij allemaal waren! Ook veel foto's van onze geliefde, overleden vriend Arie, wandelend met Lotte, onze ruwharige teckel en knuffelend met Gordon Setter Julia. Jeetje, is dit nou echt het teken van 'ouder worden?'. . . 

----------

Zondagmorgen 8 januari. En wat hebben de meiden weer genoten! Net toen ik uit de auto stapte scheurde er een konijn voorbij . . . Muisje luid gillend er achteraan met in haar kielzog 3 settertjes! Ze hebben de beentjes uit de naad gerend, prachtig! Gistermiddag heb ik voer gehaald in Kampen en daarbij de dames ook mee genomen om gelijk een wandeling in het Roggebotzand te maken. Wie had het nou alweer over een 'hondenleven'? Zo grappig om te zien op de foto's dat Roosje haar oogranden en neusdopje weer helemaal licht gekleurd zijn, die verkleuren pas weer als er meer zon is! Enuh, ik zie dat de melkklieren van Maura een beetje op gaan zetten . . .

----------

Zaterdagmorgen 7 januari. Laat ik beginnen met leuke, fijne, geweldige positieve dingen. NEE, sorry, ik heb geen negatieve dingen hoor! Maar goed, vriendin Inge, die die zware hersenbloeding heeft gehad. Het gaat heel goed met haar, veel meer dan we ooit verwacht hadden! Het vorige weekend is zij thuis geweest en ook dit weekend is zij thuis! Zij en haar man Han knokken samen zo ontzettend hard en zijn er helemaal voor elkaar, zo fantastisch! En dan, de door ons gefokte Julie (Lotte van de Bisontocht) van Jan  en Janina gaat naar de Crufts!  Daarbij is Janina zwanger van haar eerste kindje! En ja er gaat ook een pupje naar hen toe! En of er pups gaan komen hier? Nou mijn idee wordt steeds sterker, ik denk eigenlijk dat het wel zeker is! De andere meiden staan steeds zeer belangstellend aan Maura haar achterkantje te snuffelen en dat zegt mij al veel! Zij heeft een soort dromerige blik in haar ogen, die ik niet romantiseer hoor, maar dat was de vorige keer ook. Net of zij wat in haar zelf gekeerd is. Een heerlijk spannende tijd!

----------

Vrijdagmorgen 6 januari. Net een heerlijke frisse wandeling gemaakt, jawel helemaal droog, gierende windmolens om mij heen en mooie luchten. De honden vonden het weer geweldig en zijn met die harde wind extra rennerig. Dan denk je dat zij gelijk gaan slapen als wij thuis komen . . . nou helemaal niet dus. Emma en Roos rossen samen door de kamer met een bal in een sok, zo leuk om naar te kijken, wat is het toch fijn dat die twee elkaar hebben, zij zijn echt dikke vriendinnen! Muis heb ik aan het begin van de wandeling los gelaten en haar daarna niet meer gezien, tot ik weer terug ging. Praktisch op dezelfde plaats kwam zij tevoorschijn, snuit en voeten vol met klei . . . Ik denk dat zij niet mee gewandeld heeft maar graafwerkzaamheden heeft verricht. Hoewel Maura vandaag niet stond te blaffen voor haar bak eten heeft zij toch alles naar binnen gewerkt . . . Ik zie dat de dames inmiddels neergestort zijn, rust in de tent.

----------

Donderdagmorgen 5 januari. Gisteren ben ik er niet meer aan toe gekomen om hier nog zwemfoto's te plaatsen maar vandaag zal ik dat weer goed maken. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik niet de enige ben waar natte honden thuis komen . . . Het is gewoon in het hele land een zootje! Op 12 januari, vandaag over een week, laten wij een echo maken van Maura en weten we écht zeker of er hier kleine zwarte knuffelbeestjes gaan komen. Deze vraag heb ik al heel vaak gehad vandaar dat ik het nu maar even vermeld, speciaal voor de 'nietvragers'! En vandaag zal ik er weer een stukje 'dracht' bijplakken maar dat is morgen dan pas te lezen, er moet toch iets te lezen overblijven elke dag. Til, ik moest wel lachen om je naam in het gastenboek, je hebt er wel iets sjieks Italiaans van geknutseld, of is het iets van de Maffiosi? Leuk hè, dat we allebei zwanger zijn (uhh hópen te zijn) En die lieve Joke, die verheugt zich net zo op de pupjes als wij!

----------

Woensdagmorgen 4 januari. Nou ik dacht slim te zijn vanmorgen en een ander gebied op te zoeken met de meiden, waar het misschien wel droger zou zijn . . . Ja dat had ik gedacht, we hadden beter onze badpakjes kunnen aantrekken . . . Sodeju wat is het overal baggerig. Toen ik terug in de auto stapte heb ik Dick thuis even gebeld met de mededeling om de slang alvast aan de kraan te koppelen en de handdoeken klaar te leggen. Het is echt waar maar momenteel worden ze elke dag afgespoeld. Niet te geloven, zo nat heb ik het hier nog nooit meegemaakt. Ik had mijn kleine fototoestelletje mee en heb er wat foto's van gemaakt. Vanmorgen heeft Maura gespuugd buiten . . . maar haar eten ging weer vlot naar binnen . . . Wel is zij, nog meer dan anders, heel aanhankelijk en wil steeds op schoot liggen. We wachten met spanning af, het is vandaag dag 20.

----------

Dinsdagmorgen 3 januari. Oh, dit is toch géén hondenweer hè! Ik snap nog altijd niet hoe 'ze' bij die uitdrukking komen, maar ongetwijfeld komt dat ergens vandaan. Dick is volledig in regenpak gehuld op pad. Ik hoop dat de meiden niet zo vies thuiskomen maar dat is natuurlijk valse hoop. Gistermiddag was het ook helemaal raak. Wij kijken elkaar dan aan en weten van elkaar wat we denken . . . 'afspoelen, bah daar hebben we geen zin in . . . ' Nou toch maar gedaan en stiekum keek ik even op de klok hoelang we daar over doen. En het is eigenlijk niet te geloven, precies tien minuten gedaan over 3 honden afspoelen en afdrogen . . . Waar leuteren we dan over? Het was wel even een eyeopener en zullen er dus vandaag minder tegenop zien (geloof ik) Maar chipz nogantoe wanneer begint die winter nou eens, op onze geliefde plekjes in Zweden ligt een prachtig pak sneeuw, en in Zuid Frankrijk is het lenteweer!

----------

Maandagmorgen 2 januari. Zo, de kerstversiering wordt vandaag weer opgeruimd en hopelijk zijn nu toch echt de laatse vuurwerkbommen verschoten. Wij werden vannacht nog wakker door een paar forse klappen . . . Nee, de aso's hebben de troep nog niet opgeruimd . . . Net hoor ik op het nieuws dat er zoveel mensen van hulpdiensten worden bedreigd, mishandeld etc. Ik weet niet meer wat ik hier op moet zeggen en denken. Ik word hier zo moe en onrustig van, kan er niets mee, pure machteloosheid denk ik. Laat ik mij nu maar weer bij de dingen gaan houden waar ik wél iets mee kan.  Ik heb het water nog nooit zo hoog in de poldersloten gezien als vandaag (haha en dáár kan ik toevallig ook niets mee!) Hopelijk treedt één dezer dagen de korte misselijkheid in bij Maura . . . Ahh toch zielig dat ik dat zeg. Wel heb ik haar vandaag gras zien eten (gaf mij hoop) maar haar eten heeft zij weer met veel smaak naar binnen gewerkt! Nog effe niet misselijk dus.

----------  

Zondagmorgen 1 januari.
Ja hoor wij hebben een superrustige nacht gehad op een heel stil plekje! Mijn dagboekje tik ik er nu ook nog. We staan op de dijk Lelystad-Enkhuizen, in het midden bij het gesloten restaurant 'Checkpoint Charly'. Een eldorado voor de honden, het stikt hier van de konijnen. Wij staan echt aan het eind van het terrein maar dat is voor de honden nog te dichtbij de weg. Grrr en kennelijk bevinden zich daar de meeste konijntjes . . . Vannacht hoorden wij in de verte de klappen, het geluid van een 'ver weg onweer'. Direct rijden wij weer naar huis om ons dan weer blauw te ergeren aan de troep die de mensen gewoon laten liggen . . . Nee voor ons is het toch echt wel het laatste jaar dat wij deze periode thuis zijn. Overigens, de oliebollenbijeenkomst met de buren was heel gezellig en dat was voor het eerst zolang als wij hier wonen!
volgende