MENU

2011  deel 1

        deel 2  

Woensdagmorgen 27 april. Wat een leuke reacties op mijn poepstukje van gisteren! Kennelijk heel herkenbaar . . . En dan vandaag. Vanmiddag om een uur of 3 vertrekken wij. Waarom zo laat? Nou omdat eerst het huis gepoetst moet worden . . . en omdat wij geen mensen voor haasten zijn . . . We gaan via Groningen, om daar eerst Hedy en Roel een bezoekje te brengen. Ik denk dat jullie de naam wel uit het gastenboek kennen! Dát heb je dus met een eigen website, er komen vanzelf weer heel oude vrienden van héél vroeger  op de proppen! Gezellig toch! De camper is bijna ingepakt waarbij Roosje zo af en toe wel eens een hinderpaaltje was . . . wat ik er in had gelegd, sleepte zij er weer uit . . . Dit gerommel vindt zo'n jonge hond helemaal geweldig en wij stimuleren haar ook nog eens in die rottigheid door het allemaal lachwekkend te vinden! Zodoende moet je zo af en toe rennen om je schoenen terug te halen, closetrollen te redden, je afvragen waar nou toch je badpak gebleven is, onder de camper duiken omdat daar het stoffertje ligt, ontdekken dat achter de camper een doos inlegkruisjes alleen ligt te zijn. Kortom, het houdt ons lekker bezig! En nu ga ik weer verder aan de slag. Dus vanaf nu . . .

www.dickenyvonne.nl/Zweden

Blijf mij gewoon mailen en in het gastenboek schrijven want ik ben zeker een aantal maal per week online om de site te uploaden en het dagboek gaat gewoon door op de reissite! Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Nog even dit, ik heb vanmorgen een berichtje gekregen dat ik helemaal niet reageer op mails . . . en dat is dus helemaal niets voor mij!!!!!! Het blijkt gewoon dat niet alles bij mij aan komt! %$#^&*() Ook jouw foto's Anja, heb ik dus NIET gekregen *&()*&^% Geef eventueel even een berichtje in het gastenboek van de reissite zodat ik het weet! We proberen er voor wij weggaan vanmiddag nog iets aan te doen want ik baal hier verschrikkelijk van!

Dinsdagmorgen 26 april. Tot een bepaald moment heb ik genoten in het bos vanochtend. Alles zo fris en helder groen. Het fluitenkruid wat in een week tijd manshoog geworden is, de veldjes met pinksterbloemen en niet te vergeten de lieve gele paardenbloemen. Ik liep te genieten van die frisse bosgeuren maar de idylle duurde niet lang . . . het werd wreed verstoord . . . een bruine plak met een rose/wit gebloemd papiertje erbij. Ik denk dat ik verder niets uit hoef te leggen. *&^%$# Er stonden 3 honden van mij te slobberen, ja écht, slobberen dus. Volgens mij had de producent te veel eieren gegeten met pasen. Maar dat diegene blij was dat hij van deze bagger verlost was is mij wel duidelijk. Kijk, dat een mens een keer onverwachts poepen moet kan ik mij nog voorstellen. Maar waarom begraven mensen dat nou niet eventjes?

---------- 

Maandagmorgen 25 april. Wie gaat mij verlossen van deze wamte? Ik vind dit helemaal 3x niks. Bah. 's Morgens gaat het nog wel en genieten wij van ons ontbijtje buiten maar in de middag ben ik lamgeslagen, uitgeput en amper aanspreekbaar . . . (beetje overdreven hoor) De beste temperatuur voor Dick en mij is 18 graden en niet meer. Gisteren zijn wij aan het eind van de middag naar de stal van Wendy en Remko gegaan waar wij heerlijk gebarbeknoeid hebben. Heel gezellig, de paarden staan naast je en zijn nieuwsgierig wat je nou weer drinkt, vooral gerstenat heeft hun belangstelling! Als je daar zit, ben je echt helemaal buiten, het is ook omringd door bos, prachtig, zo'n buitenhuis! Natuurlijk was ook Roosje weer van de partij, wat een verwend beessie is dat toch . . . Zij vindt dát ook natuurlijk weer helemaal leuk, lekker rennen door het zand van de paddock met Charlotte en Jari, fijn onbelemmerd poep eten, kijken tot hoever je met die paarden kunt gaan . . . Sydney duldt haar niet echt binnen zijn gebiedje maar de goedmoedige Fjord Sven vindt het allemaal prima. En Shetlandertje Bliss ziet het ook allemaal met een zuur gezichtje aan. Roosje is zo vertrouwd met paarden dat je moet uitkijken want in haar onbevangenheid denkt zij dat alle paarden zo vriendelijk zijn en dat is absoluut niet zo! Ik heb ook leuke foto's van Charlotte die gewoon in de hooikist bij Sven ligt terwijl die staat te eten, die zal ik ook hier plaatsen. Ook heb ik gisteren een kaartje van 'ons' bos er bij gezet zodat jullie een beetje kunnen zien hoe dat er uit ziet.

--------

Zondagmorgen 24 april. Een drukke dag gisteren, dus vandaag een tandje minder. Het bloed afnemen ging snel en de wormenkuurtijd, is in het boekje bijgeschreven, ja er moet zelfs een tijd(!) bij staan. Nee hoor, geen consult voor de andere meiden, ik mag zelf die pillen er gewoon instoppen! Gistermiddag gingen wij naar NH waar in Bloemendaal, wegens een verbouwing in hun huis, de verjaardag van onze twee kleinzoons gevierd werd. Heel gezellig op dezelfde plek waar hun huwelijk een paar jaar geleden gevierd werd. We hadden Roosje alleen mee want haar wil ik nog niet zo lang alleen laten. Tja, hartstikke verboden voor honden daar, zelfs voor aangelijnde honden! Ook het restaurant waar wij heerlijk buiten op het terras zaten mogen geen viervoetertjes . . . Zijn wij even blij dat wij ontheffing van die bepaling hebben voor het hele land . . . Zonder dollen, onze schoondochter had even uitgelegd dat wij een pup bij ons hadden en er was geen bezwaar tegen de aanwezigheid van ons witte Roosje! Zij vond het helemaal geweldig met die kinderen, zij heeft zich prima vermaakt! Wat is het toch een heerlijke hond om overal mee naar toe te nemen. Ja hoor Jan, wij vinden Frankrijk ook prachtig en aantrekkelijk, maar een mens wil toch ook wel eens wat anders! En in Zweden is het nóg rustiger

----------

Zaterdagmorgen 23 april. Het blijft mij verbazen hoeveel mijn Krabbels gelezen worden! Zelf vind ik het niets bijzonders, gewoon zo'n beetje alledagdingen. Gisteren hebben we een grote plastic mand buiten gezet met water voor de meiden. Nou dat was geen groot succes . . . Maura, Muisje en Emma keken er niet naar en  Roosje? Ja die ging eerst zorgen dat de helft van het water via haar smoeltje naar binnen ging en in de rest ging zij natuurlijk badderen. Eigenlijk vond zij het alleen leuk als ik meespeelde door haar allerlei voorwerpjes uit het water te laten halen. Ik zat klaar, op ooghoogte met mijn camera in de aanslag om het waterspektakel vast te leggen, maar er viel eigenlijk niets vast te leggen. Gekke honden dus. Toch een paar leuke foto's kunnen maken. Direct gaan wij een ritje Ermelo want bij Roosje wordt er bloed afgenomen voor de rabiëstest. Ook krijgen zij allemaal een wormenkuur en dat moet zelfs vastgelegd worden in hun entingsboekje. Sterker nog, die wormenpillen mag ik er niet in stoppen maar moet de dierenarts doen! Kassa! Dat zijn de Zweedse bepalingen om je hond mee de grens over te kunnen nemen. De bloeduitslag van Roosje is niet op tijd voor ons want dat duurt wel een dag of tien voor je die binnen hebt. Wij smokkelen haar dus de grens over . . . Nee wij konden die test niet eerder doen want vandaag zit er precies 120 dagen tussen de enting en de bloedafname. Dat willen die Vikingen zo.

----------

Vrijdagmorgen 22 april. De dag begon vroeg vandaag. Dick had een afspraak om de camper voor de APK en keuring weg te brengen. Helaas kon de camper daar niet naar binnen en bij de volgende 5 garages ook niet, nu heeft hij een afspraak voor dinsdag bij een garage waar ook vrachtauto's naar binnen kunnen. Zodoende liep ik ook al vroeg met de meiden in een heerlijk fris, groen ochtendbos! Soms onderschat een mens dingen . . . Ik  moest weer terug komen bij de arts voor mijn been. Zelf had ik gisteravond het verband er al afgehaald en heerlijk gedoucht. Even een controle en klaar dacht ik. Niet dus. Hoewel het er mooi uitziet en ook goed geneest moest ik toch weer ingezwachteld worden. Halverwege volgende week mag ik dat er af halen en er een gewoon verbandje om doen. Jaha, we gaan volgende week woensdag met vakantie!

---------

Donderdag 21 april. Gatverdarrie alweer een jaar ouder. Ik had dat hier niet willen vermelden maar ja . . . Dank voor de felicitaties! Meestal is het slecht weer op mijn verjaardag maar nu is het weer te warm . . . ik lijk wel een boer, die hebben ook vaak wat te mopperen op het weer. Ik heb twee mooie digitale paaskaarten gemaakt voor op de site maar kan maar niet besluiten welke ik er op zet, één met Emma en één met Roosje. Nee allebei kan natuurlijk niet dat is geen gezicht. Nu ga ik stoppen voor vandaag want er wacht weer een bakkie koffie op mij . . .

----------

Woensdagmorgen 20 april. Hoe vinden jullie de karikatuurfoto? Goed hè, wat een kunstenaar is die man! Ik weet niet hoe het komt, dat doen ze anders nóóit (echt waar hoor) maar Muisje en Maura zijn verliefd. Belachelijk gewoon. Ik heb dit festijn nog nooit meegemaakt. Heel irritant aan één kant en aan de andere kant heel lachwekkend. Zeker omdat Muisje de mannelijke rol op zich genomen heeft . . . Ook zo komisch dat zij wel zorgen dat zij met deze activiteiten achter de camper gaan om maar uit ons blikveld te blijven . . . Maar goed, dit zal voor het laatst zijn. In juli wil ik hen allemaal laten 'helpen'. . . Nee natuurlijk ons kleine witte bloemetje nog niet hoor, die moet eerst helemaal volgroeid zijn. Inmiddels ziet het rozenmeisje er al een beetje volwassen uit, ik heb haar oortjes kort geknipt. Zij heeft nu zo'n prachtig adellijk Engelse Setter hoofdje gekregen. Gisteren schreef ik dat ik Gordons het mooist vind, en dat blijft ook zo maar ook de andere twee settersoorten hebben mijn hart gestolen hoor! Ik val gewoon op dat type hoofden met die laag aangezette oren.

----------

Dinsdagmorgen 19 april. Wat een zomerdag. Eerlijk gezegd is het mij alweer te warm . . . In het bos tussen de bomen was het met de ochtendwandeling natuurlijk heerlijk! Gelukkig is de middagwandeling vandaag voor Dick. Ik ben vandaag 4 honden tegen gekomen waarvan 3 reuen. Ik vermeld dit omdat Maura op dag 14 van de loopsheid is en volgens mij is dit dé dag . . . Tijdens ons bakkie koffie gingen Maura en Muisje stiekumpies achter de camper, zodat wij hen niet konden zien en gaven zich over aan het spelletje. NEE, dat wil ik dus niet. Wat een voorbeeld voor dat kleine bloemetje! Net Muisje in de auto gezet, zij had haar tong op haar Franse schoentjes liggen . . . Zoals jullie misschien al gezien hebben, heb ik eerst nog wat foto's van vóór het weekend geplaatst. Zo lief, Maura en Emma! Ook eventjes Emma op de indexbladzijde. Ik vind het zo'n mooie foto van zo'n mooie hond, ik wilde hem gewoon showen. De foto is zonder ook maar enige beeldbewerking geplaatst, helemaal puur! Wat ik al onder de foto heb gezet, de allermooiste hond is voor ons echt dé Gordon Setter hoor!

----------

Maandagmorgen 18 april. Wat een gezellig weekend hebben wij gehad! Ik moet er toch niet aan denken dat je zo'n weekend op zandgrond hebt met regen . . . Er zijn enorm veel bezoekers geweest en iedereen leek wel heel ontspannen, dat heb je ook met dat mooie weer! Ik geniet met volle teugen van al die mensen die op een hele leuke manier met hun honden actief zijn. En wat zijn er ongelofelijk veel mogelijkheden om een één of andere sport met je hond te doen. Ja, geef mij maar dit soort dagen en mensen i.p.v. die duffe tentoonstellingen die voor honden ook niet leuk zijn. En vertel mij nou niet dat honden een show leuk vinden want dan zijn die honden volgens mij helemaal niets gewend . . . (haha zo denk ik er over hoor) Er waren werkelijk zo ontzettend veel honden, want ook bezoekers mochten honden meenemen! Ik heb niet één schermutseling tussen honden gezien! Twee keer heb ik gezien dat een hond een behoorlijke uitval naar een soortgenoot deed, maar dit betrof één maal een Bullterrier en de andere maal een Staffordhsire Bullterrier . . . Er zat ook een karikaturen tekenaar (ik weet niet of dit echt zo heet) en Dick en ik hebben een karikatuur van ons zelf laten maken en GAAF dat zij zijn! Geweldig! Ik zal dat hier natuurlijk nog publiceren maar wij waren gisteravond pas om half tien thuis en daarna had ik toch echt geen zin meer om nog iets met foto's te doen.

----------

Zondagmorgen 17 april. Parkeerplaats Beekbergen. Vandaag onze 'laatste' pups, Morris, Arwen en Maura alweer 1 jaar, gefeliciteerd! Gisteren niet gekrabbeld, ik kwam er niet aan toe. Vrijdagmiddag na het ophalen van Wendy en Charlotte richting Beekbergen. Het was druk en wat de reis ook minder leuk maakte dat ons bloemetje het niet eens was met de plaats die haar tijdelijk toebedeeld was. Met haar bench op ons bed . . . Zij kon niet onder de tafel, vlak bij ons, want Wendy en Charlotte moesten toch ook ergens zitten. Pfff, dat viel niet mee. Zij heeft van de anderhalf uur ongeveer een uur lang geblaft . . . en wij maar negeren . . . Zo kennen wij ons Roosje toch niet. We zijn naar een soort 'oude' parkeerplaats van het park gereden en daar waren we helemaal alleen, om de nacht door te brengen. Leuk, allemaal konijnen die weg renden. Hondjes even lekker gedold daar en toen allemaal op tijd naar bed. Het was een onrustige nacht. Doordat Maura een aantal maal door de camper ging lopen (ja zij is natuurlijk ook loops haha) en ging paraderen voor die kleine witte ijsprinses, werd die ook wakker. Getverdegetver. Die weer even laten plassen en er was weer rust in de tent. Toen reed er een politieauto een rondje om de camper en stopte naast ons. Maar voor eventjes want daarna reed hij weer weg. Ja, dan is iedereen natuurlijk gelijk wakker. Voor ons niet ongewoon en wij gaan over tot de orde van de nacht maar voor Wendy en Charlotte is dit natuurlijk helemaal spannend! Net voor de wekker ging om 7 uur werden wij wakker en begon de dag. Wij wilden er op tijd  zijn want van 8 tot 9 mocht de auto het terrein op om spullen uit te laden. Het is een heel leuk, druk bezocht, evenement wat er allemaal gemoedelijk aan toe gaat. Onze Gordon meiden heb ik daar niet geshowd, het automatische staartklapgedeelte van Maura belet dat . . . En geen gabbertje (Maura)  dan ook geen zwabbertje (Emma) Dus heb ik daar de hele dag lopen showen met Roosje . . . en met succes! Wat een heerlijk meisje is dat toch! Werkelijk, wat er ook gebeurt, waar je haar ook mee confronteert, niets maakt indruk op haar, althans geen negatieve indruk! Zelfs een man verkleed als gigantische paashaas, die haar aaide, kon haar niet van haar stuk brengen! Het was een leuke, drukke, afwisselende dag en aan het eind van de dag hebben we Wendy en Charlotte, die zich beiden niet goed voelden, naar het treinstation in Tilburg gebracht. Wendy is donderdag j.l. tijdens een cross country paardrijles in volle vaart over haar paard heen gedoken en viel met haar rechterwenkbrauw op een boomstam . . . Hoe is het toch mogelijk? Ja hoor, ook  dochter Zwart een blauw oog! Zij heeft veel pijn aan haar hele zijkant . . . Wij zijn nog een stukje doorgereden naar een camperplaats bij een boer en het was daar superrustig. Doodmoe zijn wij naar bed gegaan. Om 6 uur begon Maura weer aan een looprondje met als consequentie dat Roosje er weer even uit moest. OK, verder een ongestoorde nacht gehad. Op tijd weer op en na het ontbijt en de honden een korte uitlaat zijn wij weer naar die stille plek van gisternacht gereden. Honden weer heerlijk buiten gedold en na de koffie weer terug naar het evenemententerrein.

----------

Vrijdagmorgen 15 april. Het belooft een mooi weekend te worden en daar boffen wij bij! Vanmiddag gaan wij voor een weekend naar Beekbergen, naar het 'Animal Event'. Uiteraard gaan wij met de camper en nemen onze viervoetertjes mee. Het schijnt daar heel leuk te zijn met allerlei leuke demonstraties, standjes etc. Kijk maar eens op www.animalevent.nl Alleen effe uitkijken geblazen met ons Noortje (Maura), zij is hoogloops en het barst daar natuurlijk van de leuke kerels voor haar. Ook Wendy en Charlotte gaan met ons mee, dus onze camper is behoorlijk vol! Gistermiddag ging Dick op dezelfde plek wandelen als vorige week en laat diezelfde jongen nou weer zo'n knoert van een karper gevangen hebben! Nee geen fototoestel. HUH wat bedoel je Til, met 1 maart???? Klara  wat een geweldige foto's heb je mij gestuurd! Reactie komt nog hoor! Ik mag mijn inbox wel eens even langs fietsen want volgens mij wachten er nog meer mensen op een antwoordje . . .  komt nog hoor!

----------

Donderdagmorgen 14 april. Nu maar eens de vraag beantwoorden die mij regelmatig ter ore komt en dan ook nog aan mensen die het niet durven vragen . . . . Nee wij merken totaal niets van de eenzijdige doofheid van ons Roosje, echt niets! Dus, mensen die haar om deze reden niet wilden hebben, BEDANKT!!!!! En het is écht waar, daarom was zij toen nog bij de fokker! En luisteren Engelse Setters slecht? Nou dat is lachen, zij luistert net zo goed als de Gordons! Sterker nog, ik hoef haar maar één keer te roepen en als een blije speer (kan dat?) rent zij naar mij toe met haar ruim 6 maandjes! Zo zie je maar, vooroordelen hè . . . Net kom ik bij de dokter vandaan waar mijn been weer ingezwachteld is. Ja de douchebakduikeling bleek toch wat heftiger te zijn dan ik dacht . . . Ik ben al 3 keer terug geweest bij de dokter omdat hij het wilde zien. Gezien het wondje was er kans op een 'open been' hoorde ik nu, maar had ik zelf al gedacht . . .  Maar goed, op dit moment gaat het de goede kant op. Volgende week vrijdag weer terug komen. O Rijkje die Macje toch . . . Wat een heerlijk gezicht is dat toch hè', als die honden werkelijk uit alle macht ergens achter aan scheuren . . . en dan terug komen met een blik van 'en wanneer gaan we nu wandelen?' Wat dóen die klierige mountainbikers nou weer op het strand????? Kunnen we nou nog ergens lopen zonder lastig gevallen te worden?  Maar ja jee, achter paarden aan sjezen kan heel gevaarlijk zijn weten wij uit eigen ervaring . . . Sorry mensen, Nederland is volgens mij écht te klein . . .Marijk, ik zal je extra berichtjes in het gastenboek wel even weghalen!

----------

Woensdagmorgen 13 april. Haha tuindeurtjes open hoor! Het is nog vroeg maar  mijn twee buurhonden laten een wolvengehuil horen. Als zij alleen zijn, en dat zijn zij vaak, doen zij dat zo af en toe. Nee hoor, ik vind dat helemaal niet erg, maar wel denk ik dat mijn honden maar boffen met ons . . . eigenlijk gaan wij nooit weg zonder hen . . . Dat is misschien ook wel niet normaal. Maar wat is eigenlijk 'normaal'? Wie ben ik om maatstaven aan te leggen? Maar goed, Dick is nu met de meiden weg en Roosje is thuis. Die mag weer met de middagronde mee. Maura is momenteel leuk lastig, ja dat kan ook nog! Haar loopsheid vordert en dan wil zij de hele dag wel spelen, nu vooral met Roosje! Die snapt niet waarom zij momenteel tot de doelgroep behoort maar dat maakt haar niet uit. Prachtig om te zien dat Roosje duidelijk anders speelt met Maura dan met Emma. Met Emma bijna ongeremd en met Maura zie je dat zij rekening houdt met de ranghoogte! Het voordeel van meerdere honden is, dat je echt hun gedrag zo goed kunt observeren.  Gisteravond heb ik mij lekker bezig gehouden met de nieuwe vakantiesite! Zo leuk om alles weer te ontwerpen! Hij is al online maar voor de meesten nog niet te zien, je moet dan het webadres weten . . . Nog iets leuks, de dierenwinkel in Kampen van Jan Rein Boer waar ik al jarenlang mijn voer haal, behoort tot de beste vijf dierenwinkels in Nederland! Geweldig hè! Juist om zijn diervriendelijkheid en zijn prachtige reptielen-, vissen- en  vogelafdeling! Zaterdag a.s is op het Animal Event in Beekbergen, waar wij ook zullen zijn, de einduitslag!

----------

Dinsdagmorgen 12 april. Zo dat is andere koek vandaag! Het bos is blij en Wendy en Remko zijn ook blij, eindelijk wat water voor hun pas ingezaaide land! Maar ik denk wel dat de tuindeuren vandaag dicht blijven. En dat vinden de honden heel jammer, die genieten echt van het mooie weer en vinden het heerlijk om met ons (ja dat wel) buiten te zijn. Emma heeft mij vanmorgen ook weer getrakteerd op de mooiste jachthoudingen, tsjongejonge wat is dát een mooie hond! Zó perfect als zij gebouwd is. Ik heb echt nog nooit zo'n mooie hond gehad! De gezondheid straalt er van af, zo glanzend! Tijdens de wandeling sta ik dan ook vaak stil om naar haar te kijken en te genieten. Voor Roosje ook weer een stapje verder vandaag, geen bench meer in de auto maar gewoon bij de anderen in het bakkie. En zo zie je hoe snel de puppytijd van je hondje gaat. Jammer jammer jammer.

----------

Maandagmorgen 11 april. Gisteravond maar geen krabbel meer getikt, anders raak ik van de leg. We hebben gisteren een heerlijke dag gehad, genoten van de hondjes, het weer en de nieuwe kennismaking! Gistermorgen om 9 uur stonden Peter en Astrid met de honden voor de deur. Na de begroeting direct door naar het Roggebotzand. Het was werkelijk fantastisch! De honden vonden elkaar gelijk leuk en, ook heel belangrijk, de mensen ook! Je zou bijna denken dat de honden voelen dat het een soort familie is! Het grappige, dát is het niet maar zij hebben ongeveer gelijke gedragingen en passen zich direct aan elkaar aan, zonder moeite! Wel heel leuk om te zien dat de twee puppen elkaar steeds weer opzochten. Het was natuurlijk ook uitzonderlijk weer, wat zo'n dag helemaal een succes laat worden. Een prachtig gezicht die 6 setters en het ene Fauveje! Nee Muisje kan niet los in het Roggebotzand . . . dat willen wij een ander niet aandoen om na de wandeling nog een uurtje extra te blijven wachten . . . Toen wij koffie wilden gaan drinken op het buitenterras van het pannenkoeken restaurant bleek dat pas om 12 uur open te gaan. We zijn toen maar naar huis gereden, onderweg nog even bij de Limburgiavlaaien wat lekkers gehaald, dan maar fijn thuis koffie drinken. En dat hebben we gedaan! De rest van de dag buiten en verder genoten van de honden, elkaar en het weer! Prachtig om te zien dat ook zusje Ginger dezelfde liefhebberij heeft als Roosje, baden in de waterbak! En dan die enorme verdraagzaamheid van de honden t.o.v. elkaar, geweldig! Geen grommetje, geen irritatie, heel knap van ze! Overal ligt hier speelgoed verspreid maar dat was ook geen enkel punt! Kortom, een dag met een vette *

----------

Zondagavond 10 april. Morgenochtend weer een verse krabbel! Wel vanavond foto's van vandaag op de site gezet!

----------

Zaterdagmorgen 9 april. Gistermiddag weer 'even' een bezoekje gebracht aan de dierenarts. Roosje moest nog een extra rabiësprik hebben i.v.m. de bloedtest die op 23 april gedaan wordt. Het 'even' is toch wel 45 km enkele reis rijden. Maar ja, wat je ver haalt is lekker . . . De bloedtest is nodig omdat wij naar Zweden gaan. Ook voor de UK is deze test verplicht. Gelijk natuurlijk het bloemetje weer even op de weegschaal, zij is nu 22 kg, een heel mooi gewicht. Straks zal ik eens kijken wat Emma op deze leeftijd woog. Ik heb zo het idee dat zij ongeveer zo gaat worden qua hoogte als Emma maar vanuit ES kringen hoor ik dat zij wel eens groter kan worden. Nee toch! Roosje vindt het altijd erg gezellig bij de dierenarts, andere hondjes, mensen die allemaal even vriendelijk zijn en natuurlijk een brokje krijgen! Het kan zijn dat er morgenochtend nog geen krabbeltje komt want al heel vroeg staan er hier 3 Engelse Settertjes, waaronder het zusje van Roos, Ginger, met hun twee mensen op de stoep! Wij gaan gezellig samen lekker wandelen in het Roggebotzand, leuk hè!

----------

Vrijdagmorgen 8 april.  Voor ik het krabbeltje van de dag tik komt eerst de mail binnen en kijk ik even snel wat er is en van wie. En soms krijg je van die mailtjes die je hart raken . . . thanks Janina . . . Zo, over tot de orde van de dag. Ik werd vanmorgen verrast door de boeren in de omgeving! Zij hebben al dat plastic van de velden verwijderd en er kwamen schitterend gekleurde bollenvelden onder tevoorschijn! Dat gaat heerlijk foto's maken worden voor mij, zo mooi met die blauwe lucht er boven! Gisteravond zag ik een prachtig rode zonsondergang vanuit huis en vanavond zal ik die tijd naar het Ketelmeer gaan om dat moois goed te aanschouwen!  De wandelingen zijn weer heerlijk in deze tijd met deze temperatuur. 's Morgens lekker fris en 's middags de hondjes helemaal droog (voor zij in het water gaan natuurlijk) Ik geniet dan enorm van hun schoonheid, die vachten die zo mooi glanzen in de zon. Nog even een update over de gezondheidsperikelen van de fam. Zwart. Met Remko zijn been gaat het de goede kant op, er is gelukkig weer botontwikkeling te zien! (mag ook wel eens, het is nu precies een jaar geleden) Die jongen is zelf niet te houden en popelt van verlangen om weer eens een keer zijn oude leven weer op te kunnen pakken . . . En ik? Ja mijn oog gaat weer goed hoor, klein plekje herinnert nog aan de clash. Met mijn been, je weet wel van die douchebakduikeling, is het wat minder. Het werd steeds dikker en pijnlijker en gister toch maar even naar de dokter. Nu zit beentje ingezwachteld en moet ik met het pootje omhoog zitten. Dit doe ik natuurlijk keurig maar wél na de hondenwandeling . . .

-----------

Donderdagmorgen 7 april. Allereerst mijn excuses voor de superdomme taalfout gisteren . . . ik was effe 't kofschip vergeten . . . Dank je Wen! Wat een gigantische karper hè gisteren! De jongens hadden geluk dat Dick net met een fototoestel langs liep en kon dat toen mooi vereeuwigen! Jongens ook heel blij want inmiddels hebben zij de foto al digitaal overgestuurd gekregen in het grote bestand zodat zij die goed kunnen afdrukken! 'Oh die kan ik mooi boven me bed hangen'! Dick heeft uiteraard meerdere foto's gemaakt maar die zet ik niet allemaal op de site. Roosje vond het wel een interessant ding maar de andere hadden geen belangstelling, die vinden het leuker wat er óp het water leeft . . . Ik ben vroeg vanmorgen, het is 9 uur en ik heb al opgeruimd en gestofzuigd, de tuindeuren staan beide al helemaal open en Roosje vermaakt zich wel buiten . . . We dachten alles pupproof te hebben gemaakt maar toen zij net binnen kwam zag ik dat zij al weer enig grondwerk verricht heeft . . . een bek vol zand . . . precies achter de camper zodat wij dat niet kunnen zien . . . Maar ach, wij vinden het niet erg. Gisteren is Maura loops geworden en dat gaf mij weer stof tot nadenken . . . anders had zij dan en dan gedekt gaan worden . . . anders hadden wij dan en dan pupjes . . .  Nee Von, niet meer, dat is the past. Het werkt wel lekker af zo vlak voor onze vakantie, alle drie de meiden net loops geweest, makkelijk hoor!

----------

Woensdagmorgen 6 april. Vanmorgen hebben die verwende nesten het eens met een korter rondje moeten doen, ik helaas dus ook. Dick moest op tijd weg voor een afspraak en had de auto nodig. Gelukkig hoorde ik een geliefd stemmetje op een afstandje in het bos . . . daar kwam Wendy aan met Jari. En dat maakte het dan toch weer leuk zowel voor mij als de honden. Op dit soort momenten wankelen onze toekomstplannen in mijn binnenste . . . Maar ja, keuzes maken in je leven. De ene keer zie je de voordelen en een ander moment zijn de nadelen weer levensgroot . . . Zo ook gisteravond toen ik op Charlotte paste. Heel lang heeft zij lekker tegen mij aan gekleefd gezeten en zaten we heerlijk te kletsen over van alles en nog wat. Ik hou toevallig zelf erg van 'plakken' en zo'n moment wordt door mij dan ook lekker uitgebuit . . . zo vaak heeft een tienjarig meisje dat niet meer . . . (ja 'plakken' vandaar ook dat wij plakhonden hebben!)

----------

Dinsdagmorgen 5 april. Rust in Huize Zwart. Dick is met de 3 oudste monstertjes weg en Roosje ligt te slapen op de stoel. Gistermiddag zijn Wendy en ik met de honden weer naar het leuke gebiedje geweest en natuurlijk was ook bloemetje van de partij. Het was weer super spannend voor ze want zij roken wel weer iets . . . Plotseling schoten er twee reeën uit de bosjes . . . En toch waren zij Maura, Emma en Jari te snel af! Muisje had ik, godzijdank, aan de rollijn en Roosje ging een klein stukje mee maar vond het kennelijk te snel gaan. Al snel kwamen ook de andere drie gelukkig weer terug. Van Maura en Emma weten wij wel dat het om een klein stukje er achteraan gaat, maar met een herder moet je dat maar afwachten. Die kunnen behoorlijk gedreven achtervolgen en zijn daarbij ook nog eens supersnel! Maar Jari is een 'Oud Duitse Herder' en die zijn vaak minder fanatiek. We zijn ons er wel van bewust dat wij de honden een gevarieerd leven geven . . . elke dag, elke wandeling is het weer genieten voor hen, en voor ons! En omdat het kleine bloemetje gisteren twee maal een behoorlijke wandeling gemaakt heeft is het vandaag weer een tandje terug. Alleen de middagronde deze dag.

----------

Maandagmorgen 4 april. Toen Dick gistermorgen met de meiden thuis kwam wist ik niet wat ik zag . . . Muisje was letterlijk down under geweest . . . Hij was haar een half uurtje kwijt en is haar gaan zoeken. Hij vond haar bij een immens gat, ik denk een konijnenhol of zo. Zij zag er werkelijk niet uit! Haar bek kon niet meer dicht zo'n kluit klei zat er in! Omdat hij geen fototoestel bij zich had heb ik een foto van haar gemaakt toen hij thuis kwam. Zal ik vandaag op de site zetten. Vanmorgen had ik het bloemetje ook mee met de ochtendronde. Ook zij maakte er een zootje van. Weer rennen door een moddergreppel. En toen ik thuis kwam hoorde ik Dick stofzuigen . . . Ik liet Roosje binnen en hoorde, hé meisje, wat zie je er uit, heb je lekker gewandeld? Kijk dát is de ware hondenliefhebber! Geen gemopper om een vies hondje terwijl je net de zooi aan het opruimen bent. Nee, gewoon blij zijn dat je meisjes weer thuis komen, ook met zwarte beentjes! Sorry dat diverse mensen hun mailtjes aan mij dit weekend hebben terug gekregen, meneer Solcon was in een slechte bui en het probleem is inmiddels weer opgelost! En ik hoop nu dat dit geneuzel eindelijk eens afgelopen is en wij ongestoord kunnen internetten.

----------

Zondagmorgen 3 april. Zoals ik al gezegd had, gisteren een heerlijk dagje buiten. Uiteraard wordt er twee maal per dag een lekkere wandeling met de meiden gemaakt en verder zijn wij de hele dag hier achter buiten geweest. Een tijd zitten lezen en daarna, ik kan toch niet zo lang zitten, heb ik de trimtafel buiten in de schaduw gezet. Alle meiden heel goed uitgeborsteld, voetjes geknipt en, voor het eerst, alle nekjes keurig glad geschoren met mijn nieuwe tondeuse. Jeetje wat gaat dat goed! Natuurlijk ziet het er wat happerig uit maar dat mag de pret niet drukken . . . ik ben nou eenmaal geen trimster. Tijdens dit evenement, wat de honden natuurlijk niet leuk vinden, is het zaak om niet ongeduldig te zijn. Dus heel rustig alles doen. Als zij plotseling een beweging maken, niet corrigeren, maar heel even wachten tot zij weer rustig staan en dan belonen! Dat werkt echt als een tierelier! Dus niet straffen voor fout gedrag maar alleen belonen voor goed gedrag! En ja, als laatste was Roosje aan de beurt. Expres als laatste want dan kon zij goed zien en horen dat de andere twee ook met de tondeuse bewerkt werden. Toen Roosje op de trimtafel maar dat is al vaak gebeurd dus niets bijzonders. Een handje vol kleine brokjes op de tafel gelegd en toen langzamerhand de tondeuse in haar nekje. Niet te geloven, zij deed net of er helemaal niets gebeurde, zij at gewoon door en dat was het! Wat een makkie! En, anders dan bij Gordon Setters, worden bij de Engelse Setter de oortjes helemaal kort gemaakt. Ik heb nog even gekozen voor een tussenfase. Wel heb ik de pluimen bovenop haar oren weggehaald en ook zij heeft nu een eierhoofdje, heel mooi!

O Til dus jij was ook op je plaatje gegaan . . . Als vrouwen van onze leeftijd vallen zijn we net duikelaartjes, het gebeurt allemaal in slow motion maar er is geen houwen meer aan . . . Voor een buitenstaander een vreselijk komisch gezicht . . .

----------

Zaterdagmorgen 2 april. Een stralende dag! Toen Dick gistermorgen met de meiden thuis kwam was ik niet blij . . . Hij kwam met 12 van klei gespreide voetjes binnen . . . vette polderklei. Op mijn vraag aan Maura of zij aardappels gerooid had antwoordde zij dat zij oude stukken suikerbieten hadden opgegraven terwijl pap met een leuke vrouw stond te kletsen . . . Dat laatste gun ik hem wel hoor, maar dat hij niet naar de meiden keek neem ik hem toch wel een beetje kwalijk. Na de koffie ben ik hen gaan douchen, inmiddels lagen de stukken klei al in de kamer, vastgeplakt op de grond, die moest je er met een mesje afkrabben! Toen ik hen gedoucht had en de badkamer er uit zag of er een paintball wedstrijd met modder was gehouden, ging ik de douchebak schoonmaken. Allemaal stukken klei in het matje gepropt. Ik zat op mijn hurken om dat er uit te peuteren, gleed uit, verloor mijn evenwicht en viel met mijn scheenbeen op de rand van de douchedeur . . . Gevolg? Een heel dik en pijnlijk been . . . ach dat kan er ook nog wel bij, een schop van Dick gehad . . . Gistermiddag daalde mijn plezier ook tot beneden het nulpunt . . . ik had per ongeluk mijn site uit mijn bestanden gewist . . . %$#@*&^ Na heel veel moeite, tijd en hulp van een andere websiteverslaafde heb ik het weer onder controle, niet helemaal maar dat zien jullie niet, dat is een intern gedoe waar ik nog niet uit ben. Geniet vadaag van de mooie dag, wij zorgen ook dat wij de hele dag met de hondjes buiten zijn! 

----------


Vrijdagmorgen 1 april. Ja hoor, Dick is er al ingestonken vanmorgen, heel flauw . . . Nee hier ga ik geen grapjes maken want ik zou dan bang zijn dat jullie het echt geloven . . . Ik heb het wel goed geregeld hier in huis, vind ik zelf. Vanmorgen om 7 uur, PAPPA PLASSUH! Roosje moest kennelijk heel nodig en Dick staat altijd voor haar op! Ik kon dus nog een uurtje doorknorren. En hoe het mogelijk is en waarom weet ik niet, maar ik sta altijd om 10 over 8 op en Roosje weet dat precies! Tot die tijd ligt zij altijd bij Dick op schoot te slapen terwijl hij krantje leest en koffie drinkt. Tot tien over acht dus. Dan staat zij op en gaat voor de deur liggen. Jammer dat ik op dit moment geen fototoestel bij de hand heb, Roosje ligt als een baby op de bank te spelen met haar pluche smilie, zo schattig!  Met mijn oog gaat het ook weer wat beter. Elke dag een stukje vooruit. Nog steeds alle schakeringen van blauw en geel, maar tòch. Zolang als ik er niet aan zit gaat het prima maar de geringste aanraking doet verschrikkelijk pijn. Ik denk dat ik mij morgen maar weer eens onder de mensen ga begeven . . . Inmiddels heeft smilie helse pijnen en wordt mishandeld.

----------

Donderdagmorgen 31 maart. De Engelse beer is los . . . Roosje heeft ontdekt hoe vreselijk leuk het is om door moddergreppels te scheuren . . . dag sjiek wit hondje . . . Ja dat is dan weer een voordeel van zwarte honden, dan zie je het tenminste niet en verbeeld je je dat het er ook niet is (maar het bewijs ligt later op de bank en stoelen ) . . . OK, het geeft het meisje wel veel plezier en dat komt dan  ook goed uit want zij is voor haar plezier bij ons gekomen! Nog iets grappigs, het is net of zij de laatste week haar oogjes op maakt, er is een donkere pigmentrand om haar ogen gekomen door de zon! Dat maakt haar uitdrukking nóg mooier dan het al was! Met de ochtendwandeling regende het een beetje, voor ons niet leuk maar Wen en Rem zijn er erg blij mee. Als échte boer'n willen zij graag regen op hun pas gezaaide gras! Nu wat vraagjes beantwoorden. Mijn oog ziet er ietsjes beter uit hoor Tiny, door de Arnica tabletjes(?) Ga ik gistermiddag een stille wandeling maken, kom ik 2 maal iemand tegen . . . chipz. Gelukkig mensen die mij (ons) goed kennen en weten dat ik geen klap op mijn treitertje gehad kan hebben . . . Want opvallend is dat wel, als een vrouw zoiets heeft is de echtgenoot gelijk verdacht maar als een man zo'n versiering heeft denk ik nooit aan zijn vrouw als dader! Haha Jan, natuurlijk zag ik wel dat het een tikfoutje was maar ik zag gelijk de humor er van in!

-----------

Woensdagmorgen 30 maart. Wat goed dat ik zulke attente lezers heb! Storingen worden snel gesignaleerd en kan ik dan ook snel (?) weer oplossen . . . O nee hoor Jan, ik ben helemaal geen ET er  hoewel ik er volgens mij wel een beetje op lijk . . . en van computers heb ik al helemaal geen verstand, echt niet! Ik kan leuk op de knoppen rammen maar dan heb je het ook wel gehad hoor! Vanmorgen hebben wij alweer kostelijk gelachen om onszelf. Tijdens het ontbijt zaten wij weer in volle adoratie naar ons Rozenmeisje te kijken, en er over te praten. Wat krijgt zij een mooie vacht hè, wat een vreselijke lieve ogen heeft zij toch, wat een probleemloos pupje, wat is zij toch lief, kijk nou toch hoe leuk zij doet  . . . Plotseling, zo tussen het bakkie koffie en het beschuitje realiseerden wij ons hoe wij weer aan het wauwelen waren over haar en moesten toen wel lachen! Kortom, wij zijn compleet verdwaasd door dat kleine witte prinsesje. Gisteren is zij twee keer de bosronde mee geweest en vandaag moet zij het weer met eentje doen. Op dit moment is zij bezig om de stenen van buiten een voor een naar binnen te brengen. Nee Simonne we gaan niet naar het hondentreffen, Dick heeft verplichtingen elders, maar volgend jaar zijn wij zeker van de partij! Daarbij, ik zie er toch niet uit! Nog iets grappigs. Gisteravond paste ik op kleindochter Charlotte van bijna 10 jaar. Zij trakteerde mij op de eitjes/zaadjes vraag en zij vroeg zich af hoe ik dat nou toch allemaal weet! Leuk hè, weer eens wat anders dan een  vraag over loopsheid en dekken . . .

----------

Dinsdagmorgen 29 maart. Wat een schitterend weer vanmorgen! Ik heb tijdens de ochtendwandeling 60 (!) foto's gemaakt waarbij volgens mij een paar hele leuke met een stomende Emma! En ook vanmorgen besefte ik weer al te goed wat honden eigenlijk voor ons en wij voor de honden betekenen. En dat is héél veel dus. Dick stelde nog voor dat wij de straks leeg gekomen tent van Kadaffi maar zullen innemen in de woestijn, dat is wel handig met onze honden want dan valt het in huis niet meer zo op . . .  Gistermiddag weer gezellig gewandeld met Wendy en de honden Bora en Jari. Het is voor mij een beetje uitkienen wanneer en waar ik loop want ik kan mij zo niet vertonen aan de mensheid . . . Het gaat er steeds fraaier uitzien, het blauw paars geel is nu aan het zakken. Pijn doet het niet, behalve als ik jeuk aan mijn wenkbrauw heb, dan kan ik niet krabben. En laat ik nou toch steeds jeuk op die plek hebben! Psychisch geloof ik . . . Misschien zal ik vandaag weer foto's plaatsen. O ja, als ik zeg 'mijn' honden bedoel ik natuurlijk gewoon 'onze' honden hoor Hedy! Alleen ben ik wel eindverantwoordelijk!

Jeetje ik ontdek net (dank je Es!) dat er wat geks met mijn gastenboek aan de hand is, ik ga direct kijken wat er nou weer is . . .

 

----------

Maandagmorgen 28 maart. Zo dat hebben we ook weer gehad, een heel leuk weekend, prima stemming en prachtig weer! Ook voor de honden heel leuk want zij hebben heel veel met andere honden gespeeld, heerlijk toch! Ook de powerpointpresentatie viel in de smaak, ik heb een stukje 'hondenuitleg' gegeven i.vm. de benodigde documenten om de UK binnen te kunnen komen. Tja en vrijdagavond heeft Muisje toch ook nog een extra kleurtje (jawel heel letterlijk!) aan het weekend gegeven . . . Zo'n gek ongelukje is mij geloof ik nog nooit overkomen . . . Even uitleggen. Tegen de nacht lieten wij de honden nog even het laatste plasje doen. Ik heb al verteld volgens mij dat Muisje loops is en behoorlijk kort voor de kar staat. Enfin, wij komen binnen in dat kleine campertje met 4 honden en dan is het echt wel een kleine ruimte waar je met z'n allen staat. Ook is het nogal dringen want zij willen allemaal graag hun bedje in voor het lekkers. Nu stond Roosje kennelijk in de weg bij Muisje en tsjakka . . . Roosje gillen, en wij schrokken ons een slag in de rondte, temeer daar Muisje stond te schudden aan mijn bloemetje . . . het ging je door merg en been. In een reflex steekt Dick gelijk zijn been er tussen en op hetzelfde moment buk ik mij om Roosje te redden . . . niet te geloven . . . Ik knalde met mijn oog, eigenlijk mijn oogkas, boven op Dick zijn knie!!!!!!!!!!!! Ik duwde Roosje nog in de bench en ik kon verder niets meer, zo'n pijn en ik voelde gelijk hoe mijn oog opzwol . . . Ik stond mijn pijn te verbijten toen ik Dick hoorde zeggen 'kijk nou eerst eens naar dat hondje of zij niet gewond is '. . . Nou dat is ff lachen hè! In een mum van tijd zag ik er niet meer uit, helemaal opgezwollen en vlak daarna werd het pimpelpaars tegen het zwarte aan . . . OOOO en toen moesten wij de volgende dag de presentatie doen . . . Zo erg. We zijn op aanraden van een kennis nog even naar de EHBO gegaan maar er werd verder niets aan gedaan. Wel kreeg ik er een lap op alleen uit cosmetische overwegingen . . . mensen kunnen beter tegen een witte lap aan kijken dan naar zo'n blauw oog . . . Want jullie begrijpen wel wat voor opmerkingen er gemaakt worden . . . arme Dick . . .

 ----------  

Vrijdagmorgen 25 maart. Uit alle macht heb ik geprobeerd vanmorgen een droog rondje in het bos te maken, dus geen gedoe in vieze greppels. Voordat wij weggaan wil ik hen nog even fatsoeneren, zij moeten er natuurlijk picobello uitzien als je naar een 'Schots' weekend gaat! Roosje heeft ook genoten tijdens mijn afwezigheid en er van geprofiteerd dat Dick druk bezig was met de camper voorbereiden . . .  Met zijn GPS heeft zij in de kamer de coördinaten vastgelegd . . . en buiten de klimop even gesnoeid, was ook hard nodig. Kijk, daar heb je tenminste wat aan, aan zo'n hondje, die denkt gewoon mee! Ja, ik weet dat een klimop nou niet echt de gezelligste plant is om aan te knagen voor een hond maar de mijne hebben er nog nooit wat van gehad. Wel gaat, als wij weer thuis zijn, een hekje om de enige schutting met begroeiing . . .  Het overgaan van UPC naar Solcon gaat niet helemaal gesmeerd geloof ik. Ik probeer mij maar niet te bemoeien met die technische zaken want ik heb er nog minder verstand van dan Dick . . . en ik geloof ook niet dat dit het juiste moment is om er over te zeuren tegen hem . . . begrijpen jullie?

Tot maandag!

----------- 

Donderdagmorgen 24 maart. Gisteren ben ik tot de onthutsende conclusie gekomen dat mijn honden gewoon verwende mokkels zijn. Of wisten jullie dat allang al? Gisteravond, Dick zat achter zijn laptop te zwoegen op de powerpointpresentatie en ik zat achter de naaimachine (jawel, gordijnen naaien voor Wendy) Naast Dick hing Maura heel verveeld tegen de muur te hangen, Emma lag schattig op de grond met een onbegrijpelijke blik te staren naar die ijverige mensen en Roosje was mij aan het plagen. Zij trok de gordijnen onder de naamachine vandaan, stond op het voetpedaal zodat er dingen aan elkaar genaaid werden die dat juist niet moeten, probeerde op mijn schoot te klimmen, pakte telkens dingen, die zij zeker niet mag hebben, van de tafel. Toen dit allemaal toch niet het gewenste effect had zette Maura haar zeer irritante fluittoontje in en  begon Roosje schel te blaffen tegen Emma. Nou blijf daar maar eens cool onder . . . je kan eigenlijk wel gillen. Nee dat hebben we niet gedaan . . . knap hè . . .  En dat allemaal omdat zij willen dat wij gewoon op onze luie stoelen zitten en zij daar bovenop kunnen plakken . . . Ik prees de dag toen het 9 uur was . . . dan willen de dames altijd een plasje doen en naar bed . . . Volgens mij ook alleen maar om dat lekkers dat zij dan altijd nog krijgen. Maakt niet uit, ik slaakte een zucht van verlichting toen het hondenkinderspul in bed lag . . . Alleen Roosje gaat gelijk met ons naar boven omdat zij er 's avonds altijd nog een keertje uit gaat. En Muisje? Nee die doet niet mee met die klierige activiteiten, die ligt altijd alles gewoon rustig af te wachten, de enige die kennelijk goed opgevoed is . . .

Ik hoop dat ik kan uploaden want ik betwijfel dat. We zijn overgegaan op een andere provider en mijn e mailadres zal veranderen. Voor het eerst in onze hele internetperiode! Wij gaan nu over op glasvezel. In feite is alles al geregeld maar Dick heeft het installeren voor zich uit geschoven en ik denk dat het nu te laat is.

Oh, kwaad om niets? Ik kan nog wel uploaden maar geen e mail meer ontvangen! Het is maar even dat jullie dit weten! 

---------- 

Woensdagmorgen 23 maart. Vanmorgen heel gezellig gewandeld/gebabbeld met een eçhte hondenvriendin! Helma heeft IJslandse honden en wij kwamen elkaar weer eens tegen. Zo leuk, heerlijk om mee te praten, iemand die ook echt om haar honden geeft! Af en toe fokt zij ook een nestje en kan er niet met een hondje gefokt worden? Nou dan niet, het maakt ook haar niet uit, net als bij mij. Gelukkig ken ik heel veel van deze mensen en daar voel ik mij ook erg bij thuis. Zo hoort het. Genieten van je honden en niet alleen kijken naar de 'showstand'! Het aankomende weekend gaan wij ook weer wat leuks doen. Wij zijn gevraagd om een 'Schotlandpresentatie' te houden voor een groep camperaars die belangstelling hebben voor dat land. Het gaat een heel weekend worden. Dick is bezig aan een powerpointpresentatie, leuk toch! Uiteraard gaan wij met de camper en staan op een camping met elkaar op een apart camperterrein. Ook zo leuk, het weekend is volgeboekt! Het leven zit ook vol met leuke dingen . . . O ja, vandaag zal ik de foto's van Roosje met Charlie op de site zetten hoor Klara!

  ----------

Dinsdagmorgen 22 maart. Nou Peter, ik heb nog even nagedacht over je vraag of ik een hekel aan Ko's heb . . . Dat is het niet echt hoor maar . . . ik wil dat zij zich gewoon gedragen . . . En geen gezeur aan je hoofd als je onschuldig in een hondenlosloopgebied loopt! En dan nog even mijn 'Ko strategie', jawel want die heb ik altijd paraat hoor! Ik loop regelmatig in gebieden waar je niet met losse honden mag lopen.  In (38!!) jaar hondenlopen ben ik één keer aangehouden in een terrein waar je wél met honden los mag lopen. De heide in Wapserveen. Weet je nog wel Wendy?!) Ook toen stopte er een Ko met een terreinwagen naast ons. Ik vroeg hem direct of hij BOA was, dat is 'Bevoegd Opsporings Ambtenaar,' zo niet, dan besteed ik er verder geen woord aan. Jawel nog een paar, dat hij maar een bakkie koffie moet gaan drinken met zijn vrouw. En voor de rest loop ik gewoon door (met onaangelijnde honden). In dit geval zei meneer dat hij een BOA was. Op mijn vraag of hij mij dat kon aantonen was het antwoord dat hij dat op dat moment niet kon. Mooi, voor ons, dan lopen wij dus door en wens ik hem nog even fijntjes een goede dag. Maar loop je in een gebied waar het verboden is voor losse honden, en hij kan aantonen dat hij een BOA is, dan hoor je mij niet meer en zal ik zonder mokken mijn bekeuring betalen. Is overigens nog NOOIT gebeurd! Mijn tip: vraag ATIJD of hij een BOA is en of hij dat kan aantonen, zoniet, gewoon doorlopen dus! Zoja, niet zeuren en gewoon een bekeuring betalen.

---------- 

Maandagmorgen 21 maart. Een prachtig begin van de lente! Vanmorgen een beetje laat want nadat ik met de 'grote' meiden weg ben geweest had ik een afspraak met Klara in Dronten. We gingen weer eens een rondje samen met onze puppen. Nou Charlie een pupje . . . ja tuurijk is het een pupje maar gegroeid dat hij is, enorm! Wij vinden dat bij Roosje alles zwabbert en slingert maar bij zo'n jonge dog is het helemaal lachen hoor! De puppen hebben zich weer heel erg vermaakt samen, en wij ook! Gisteren is een hele dag buiten geworden. In de middag ben ik weer naar een geliefd, stil plekje met de meiden gegaan en heb weer genoten. Fototoestel mee en mijn dag kan niet meer kapot! Als ik tijd heb en genoeg van het buiten zijn, zal ik de foto's op de site zetten!

---------- 

Zondagmorgen 20 maart. Hoewel jullie weten dat ik een echt wintermens ben, vind ik dit toch ook wel heerlijk hoor! De tuindeuren staan beide al wijd open en Roosje keutelt lekker van binnen naar buiten. Als Dick straks thuis komt, lekker buiten in de zon koffie drinken! Echt rustig slapen gaan de honden buiten eigenlijk nooit. Er is altijd wel iets dat hun aandacht vangt, een brutale vogel voor hun neus, een buurhond die blaft. Roosje trouwens wel, alleen nooit voor lang. Wel als wij buiten liggen/zitten, vinden zij ook rust. De lange ochtendwandelingen gaat het bloemenmeisje nog niet mee maar de kortere middagwandeling gaat zij nu altijd mee. Zij vindt dat helemaal geweldig met de andere meiden! Momenteel is zij erg 'kauwerig', haar kiezen zijn aan het doorkomen. Wij sparen stenen, die liggen achter en regelmatig komt zij er met eentje binnen. Vaak zie je haar er op kauwen. Ja dat mag zij van mij . . . nee ik ben niet bang dat zij deze snel naar bnnen werkt. Hoe meer aandacht je daar aan geeft des te spannender zal het worden voor een pup. Ik zeg er dus helemaal niets van. Wel houd ik het stiekumpjes natuurlijk wel in de gaten en als ik denk dat er een steentje naar binnen zou kunnen gaan, leid ik haar af en ruil het steentje voor een brokje. Heb ik de laatste dagen al weer eens verteld hoe lief of zij eigenlijk wel is? Nou bij deze dan! Wij noemen haar 'ons geschenkje'. . .

---------- 

Zaterdagmorgen 19 maart. Dat was leuk gisteren, die ontmoeting met een egel en gelukkig had ik mijn fototoestel bij mij! Muisje Maura en Emma vinden zo'n diertje niets bijzonders maar voor Roosje was het natuurlijk nieuw, zoals alles voor pupjes. Heel grappig dat egeltje zich kennelijk toch niet bedreigd voelde want hij rolde zich niet op zodat ik, jawel op mijn buik, mooi foto's kon maken. Wat zijn het toch ook een schattige diertjes, die snuitjes! Nadat Roosje hem bekeken en besnuffeld had vond zij het verder wel prima en zijn we doorgelopen. Vanmorgen heeft Roosje alweer een behoorlijke dosis ondeugende dingetjes gedaan terwijl ik weg was . . . een balpen vernaggeld, een knop van de poot van de trimtafel om zeep geholpen, door de kamer gerend met de oplader van Dick zijn telefoon en natuurlijk een bad genomen . . . Wij vinden het altijd zo vermakelijk, ze kan door de kamer lopen sloffen, op haar Engelse pantoffeltjes zeggen wij dan, met een blik van 'wat kan ik voor stouts gaan uitspoken hier?' Dick is nu een plankje aan het ophangen boven zijn tafeltje . . . dan kunnen daar zijn spulletjes veilig op gelegd worden zonder dat ons rozenmeisje er bij kan . . . Ja en nog steeds vinden wij alles geweldig wat zij doet . . .

---------- 

Vrijdagmorgen 18 maart. Het gebeurt niet vaak dat ik met mijn mond vol tanden zit . . . maar nu een keertje wel . . . Gewoon niet zoveel te babbelen. Of misschien toch wel? Veel reacties gehad op het 'antihondenbeleid' van gisteren, leuk! Nee niet leuk natuurlijk. Meestal gaat het over hondenpoep. Nou weet ik, dat mensen die mijn stukjes lezen stuk voor stuk nette mensen zijn die altijd met poepzakjes lopen en ze ook gebruiken natuurlijk . . . Maar regelmatig zie ik hier in de buurt mensen die hun hond gewooon met een staalhard gezicht laten poepen op de veldjes bij de scholen. Ik ben al eens van mijn fiets gestapt om te vragen of zij dat wilde opruimen maar . . . en dan weet je het wel . . . Dit soort mensen verpest het dus voor ons! Ook heb ik al eens iemand een poepzakje van mezelf gegeven. En dan staan ze je aan te kijken met een blik van, kun jij dat gelijk niet even opruimen?' Muisje heeft haar zin, zij is ook loops geworden. Nog lang haar tijd niet maar zij is aangestoken kennelijk. Ja dat kan echt hoor! Het werkt wel lekker af, want begin mei gaan wij met vakantie.

---------- 

Donderdagmorgen 17 maart. Wat een heerlijke boswandeling vanmorgen, lekkere temperatuur, alles, naar onze maatstaven, schoon en droog! Als ik 's morgens mijn stukje tikken ga, lees ik altijd even door wat ik de dag er voor geschreven heb. Nu moest ik wel even lachen. Gisteren was ik met Roosje bij de Welkoop toen zij ineens de bak met konijnen ontdekte. Op datzelfde moment gaf dat konijn een roffel. Tot grote vreugde van Ko (denk ik) schrok zij van dat konijn! Nee zij wilde niet meer in de buurt van die bak komen . . . Haha een hond die schrikt van een konijn . . . ik weet zeker dat dat niet zo blijft . . . Want ook mijn honden hoor Carla, vinden het geweldig om achter zo'n bontje aan te rennen en ik vind dat nog leuk ook . . . Het is heel vervelend geworden maar als je een hond hebt word je tegenwoordig gediscrimineerd . . . Naar mijn idee heeft de media hier een grote rol in gespeeld. Lekker negatief schrijven over honden zodat er een groep mensen heerlijk gevoerd wordt. Dat is niet alleeen met het anti honden beleid maar zo gaat dat met zo vele dingen.  Dan toch maar emigreren naar een minder druk bevolkt land????????

---------- 

Woensdagmorgen 16 maart. En hoe vinden jullie de lentelook van de site? Dick vindt het gezichtje van Muis niet mooi op de Indexpagina, of ik dat niet wil veranderen . . .  En dat is makkelijker gezegd dan gedaan want dit is toch echt een werkstukje van een paar uur, en dat weet hij niet! Dan even dit, in mijn ogen de wereld op zijn kop. Mij kwam een verhaal ter ore waar ik van rechtop ga zitten . . . Loopt een onschuldige mevrouw met haar Setter te wandelen in het hondenlosloopgebied in Leersum. Komt een terreinwagen aanrijden met een Ko er in. Mevrouw zwaait vriendelijk en Ko stopt. 'Mevrouwtje uw hond is aan het jagen'. . . Hmmm???? Wat bedoelt u? 'Uw hond kwam uit de bosjes, weet u dat u hier een forse boete voor kunt krijgen'. . . Ja uh maar dit is toch een hondenlosloopgebied? 'Ja, maar dat wil niet zeggen dat uw hond de bosjes in mag, zij mogen niet meer dan 5 meter bij u vandaan gaan'. . .  Daarbij, binnenkort gaan wij het hondenbeleid evalueren en dan mag het waarschijnlijk helemaal niet meer'  Nou mensen, van deze pietepeuterigheid kan ik helemaal gaan stuiteren. Echt de wereld op zijn kop. Die Ko's in NL denken dat zij parkrangers zijn in een immens Amerikaans natuurgebied . . . Maar de klap op de vuurpijl . . . hij had een heel goede oplossing voor mevrouw . . . een stroomband voor de hond . . . Nu is voor mij de maat vol. JOUW hond moet dus een stroomband om voor die enkele konijn in dat gebied!!!!!! Ronduit schandalig! Goed dat ik niet in Leersum woon en die Ko tegenkwam . . . ik sluit niet uit dat hij dezelfde douche zou krijgen als die racemonsters die mij op hun pad aantroffen . . .

--------- 

Dinsdagmorgen 15 maart. Vanmorgen om half 7 ontdekten we dat de bench van Roosje niet dicht was . . . met een grote sprong landde zij op ons bed. En wij? Haar terugsturen? Nee hoor, dit slappe stel vond het gewoon verschrikkelijk lief en zij werd hartelijk ontvangen door ons . . . Binnen een paar minuten lag zij, tussen ons in,  een tropisch regenwoud te kappen . . . Niet voor heel lang overigens want toen begon zij ons gezicht af te soppen en op mijn haren te kauwen. Dus stond Dick maar iets vroeger op dan normaal en is haar even gaan uitlaten. Daarna gaat hij een bakkie maken voor zichzelf en pakt de krant. Juffrouw Plak staat dan alweer te wachten om op zijn schoot te komen liggen! En ik? Ik ben voor een half uurtje weer heel ver weg . . . Hoewel de loopsheid van Emma voor ons eigenlijk afgelopen is, is het voor Muisje nog zeer actueel . . . Zij is nog nooit zo vervelend geweest tijdens een loopsheid van één van de anderen. Zij is helemaal in de war, en weet eigenlijk niet of zij zelf loops is en gedekt wil worden of dat zij zelf aan de slag moet . . . Muisje weet geloof ik niet of zij teef of reu is . . . Gelukkig wordt er helemaal niet 'gefietst' door hen maar dat harde gekwispel met de oren in de nek en die gilletjes af en toe hangen mij wel eens de keel uit. Dus Muisje zit weer apart in de auto, wat zij zelf, hoe typisch ook, heel graag wil! Honden, zo af en toe snap je er toch helemaal niets van?

---------- 

Maandagmorgen 14 maart. Toen wij gisteren voor tien uur in Apeldoorn kwamen waren de eerste mensen/honden al present! We hadden zo'n grote opkomst niet verwacht! Hoeveel mensen/honden? Geen idee, ik denk zo rond de 40 (!) geweldig! Zelfs mensen uit Groningen, Rotterdam en N-Holland! Het was een heel leuke, prachtige wandeling door dat mooie hondvriendelijke gebied en daarna gezellig samen koffie gedronken op het terras, een ècht ouderwets gezellig dag! Ook hadden we prachtig weer in tegenstelling tot wat veel mensen op de heen weg hadden . . . hoe is het toch mogelijk . . . Buiten al die Gordon Setters waren er maar twee van een ander ras . . . twee Engelse Settertjes . . . Toen Ellen en ik met onze sproetenmeisjes achteraan liepen wekte dat wel wat hilariteit op bij verschillende buitenstaanders . . . werden wij soms gediscrimineerd omdat wij wit waren? In de middag zijn we bij verschillende gezinnen gaan puppysnuffelen. O jee wat schattig toch en hoe verleidelijk als er nog een pupje over is . . . NEEEEE niet doen dus. Dick en ik beginnen steeds meer te voelen hoe 'slap' wij feitelijk zijn . . . De emotionele snaar is bij ons wel heel snel aangeraakt hoor . . . Vandaag zal ik weer foto's van het weekend plaatsen. Ook is hier een heel groot compliment op zijn plaats voor onze, met lof geslaagde, nieuwe camperhondje Roosje, ongelofelijk zo snel aangepast! Wij kwamen gisteravond om 9 uur thuis en waren totaal . . .

---------- 

Zondagmorgen 13 maart. Onderweg van Wijk bij Duurstede naar Apeldoorn. ik kon het niet laten . . . even een paar regeltjes tikken . . . moest mijn fotokaartje leeg maken en heb mijn leppie dus open. Gisteravond een heel gezellige avond gehad en daarna zijn wij weer teruggekeerd naar een parkeerplaats aan de Lek. Heerlijk rustig geslapen en een leuke wandeling langs de rivier gemaakt. En Roosje? Natuurlijk weer niet te geloven, net of zij al jaaaren meegaat met de camper! Gisteravond waren zij met zijn viertjes alleen in de camper en Dick is een paar maal gaan luisteren en het was muisstil binnen! Knap hoor! Ook vannacht helemaal geen kik gehoord, tot Roosje om kwart over 7, zoals altijd, wakker wordt. Je hoort haar dan uitsloverig gapen en dat is voor ons het sein om op te staan, dat heeft zij ons mooi aangeleerd! Nu op weg naar Apeldoorn, leuk!

---------- 

Zaterdagmorgen 12 maart. Nou ik ben gisteren niet teleurgesteld, een hele leuke, leerzame en lekkere workshop! Je raakte bijna bedwelmd door de heerlijke kruidengeuren! En natuurlijk, het kan niet missen, de tajinepotten worden hier weer tevoorschijn getrokken! Het was een perfecte organisatie door de Wereld Winkel. En volgende week tover ik hier op een dag een complete Marokkaanse sfeer (ja alleen de keuken hoor!) en zullen de kruidengeuren door ons huis dwalen . . . Nu weer even bij de les. Straks gaan wij voor een paar dagen met de camper op stap, de eerste keer voor ons Rozenmeisje! Maar zoals een goede Engelse Setter betaamt, zal zij hier snel in berusten! Vanavond hebben wij een gezellige muziekavond waar wij misschien wel op de parkeerplaats zullen overnachten. Morgenochtend rijden wij al vroeg naar Apeldoorn en laten dan de meiden uit voor iedereen daar aankomt. Morgenmiddag rijden wij door naar een ander deel van het land en gaan wij lekker aan Gordon Setter pupjes snuffelen! Al met al een vol weekend dus. Het kan zijn dat wij maandag pas thuiskomen. Dus, jullie zullen het even zonder een verse krabbel moeten doen!

---------- 

Vrijdagmorgen 11 maart. Een prachtige wandeling in het bos, een vogelconcert, 3 krijsende buizerds boven mijn hoofd, het zullen wel twee mannetjes en één vrouwtje geweest zijn en op een paar plaatsen hoorde ik een specht kloppen, heerlijk toch! Emma is op het hoogtepunt van de loopsheid en hoewel je er amper iets van merkt is het nu toch Muisje die probeert haar het hof te maken . . . En Roosje verhoogt de feestvreugde door er blaffend  om heen te dansen. En omdat ik dit 'gedoe' niet wil zet ik Muisje even apart. Ook tijdens de loopsheid doe ik de dagelijkse wandelingen, zij lopen altijd gewoon los en luisteren net als altijd, heel makkelijk! Zondag laten wij onze meiden dus in de camper want voor reuen is het niet makkelijk . . . Wel een gek idee voor ons, wandelen terwijl onze honden in de camper zitten . . . nog nooit vertoond . . . Straks, om half één, ga ik naar een kookworkshop, koken met de tajine. Dat is een Marokkaanse kookpot. Een paar jaar geleden tijdens onze reis naar Marokko hebben wij daaruit gegeten, heerlijk en hebben wij ook een paar van die dingen mee naar huis genomen. En zoals dat altijd gaat, je bent van plan om dat eens thuis uit te proberen maar er komt nooit iets van. Toen ik de aankondiging van deze workshop las was ik ook gelijk enthousiast!

---------- 

Donderdagmorgen 10 maart. Oeps wat een ongekende hoeveelheid reacties op mijn stukje van gisteren . . . Kennelijk enorm herkenbaar . . . Wel erg hè als je tot de conclusie komt dat onverdraagzaamheid de boventoon voert vandaag de dag . . . Ik denk dat die bejaarden (haha dat ben ik toch ook?) gewoon niets van honden afweten en toen de honden langs die rietkraag gelijk met hen oprenden, dachten die lui dat zij met hèn mee renden, anders kan ik het niet verklaren. Nee, ik zal mij nooit meer zo laten gaan, want dit heeft mij toch een heel onaangenaam gevoel gegeven. Dit is trouwens ook niets voor mij, zo'n reactie. Wat ook opvallend is dat wij dit soort activiteiten tijdens onze reizen in het buitenland nooit meemaken, en dan lopen zij eigenlijk altijd los! En een gelukje bij een ongelukje? Dick realiseerde zich ineens dat mijn fototoestelletje verzekerd is!!!!!! Jawel, het is al geregeld en ik kan hem terug brengen naar de winkel waar ik hem gekocht heb en zij gaan kijken of hij gerepareerd kan worden! Ik hoop het en ik denk het ook wel want alleen de lens heb ik met mijn lijfje lieflijk ingedrukt . . . Ja hoor, alle mailtjes worden beantwoord, maar dit kost ff tijd! Ook beloof ik jullie met de hand op het hart dat er vandaag weer foto's geplaatst worden.

---------- 

Woensdagmorgen 9 maart. Tja lieve Marijke, Monica en nog veel meer mensen . . . gisteren heb ik meegemaakt wat jullie al zo vaak en misschien wel nog heftiger hebben meegemaakt . . . Een aanvaring met bejaarde racefietsers die denken dat zij met de Tour de France mee doen . . . Heel onschuldig loop ik buiten te genieten met mijn vier meiden in de zon, langs een heel lang, uitgestorven fietspad, door de polders met aan één kant een vaart en aan de andere kant een rijtje bomen met een boerenveld. De honden genieten, racen door de rietkraag en rennen mee met de opvliegende eenden. Dat is een werkje wat zij zeer geconcentreerd doen en daarbij een heel eind rennen, geweldig! (nu zij nog niet broeden mag dat nog een keertje) Toen ik in de verte twee racemaniakken zag aankomen zag ik dat Maura en Emma gelijk met hen oprenden mijn kant op, alleen zìj via de rietkraag, achter de eenden aan. Kennelijk werden de 60 plussers een beetje bang . . . Ik maak mij daar helemaal niet ongerust over, want ik weet dat mijn honden zich écht geen zier aantrekken van fietsers, trimmers en ander gespuis. Toen de heren in mijn buurt kwamen werd mij toegeschreeuwd ' HOU G**V**D**** DIE K** HONDEN BIJ JE' . . .  Nou lieve mensen, ik ben absoluut de rust zelve maar nu sloegen terstond de stoppen door . . . Ik heb mijn hele repertoire lelijke woorden naar hen toegeschreeuwd . . . Jeetje was was ik boos! Ik wilde ook niet horen wat die aso's (ahh ik nu ook?) allemaal te babbelen hadden want ik was niet bereikbaar meer. Al scheldend draaide ik mij om en liep door. Een stukje verder keek ik nog een keer om en zag net dat ook zij opstapten om hun weg te vervolgen. Omdat ik omkeek verstapte ik mij, viel op mijn plaatje en plette mijn kleine Canon camera waar de lens nog van openstond . . . kapot dus. Net heb ik dus al even snel in mijn gastenboek gekeken want je weet het nooit natuurlijk . . . ik heb achter op de auto www.gordonsetters.nl staan . . .

---------- 

Dinsdagmorgen 8 maart. Ja hoor, Roosje is alweer helemaal de oude, niets meer aan te merken! Ik heb haar wel een paar dagen heel rustig gehouden want dat snelgroeiende lijfje moest toch wel even wat verstouwen. Gelukkig was (is!) het nog even heel mooi weer en is zij de hele dag buiten met ons in de 'tuin'. Ook heb ik van Wendy leuke foto's van zaterdag gekregen maar heb nog even geen zin gehad om deze te bewerken voor de site, veel te mooi weer! Ook nog een schitterende carnavalsfoto van Maura jr. Ja dat arme beestje viert carnaval . . . ja dat heb je als je je hondje plaatst bij echte Brabanders  . . . (grapje hoor Jan!) Zoals altijd gaat de loopsheid van Emma weer letterlijk en figuurlijk bijna vlekkeloos voorbij. Dit gaat de laatste loopsheid worden want zij gaat onder het mes dit jaar, net als alle andere meiden . . . zonduhhhhh. Vandaag nog even genieten mensen van dit extreem mooie weer, morgen is het weer voorbij!

---------- 

Maandagmorgen 7 maart. Nee gisteren heb ik toch niet afgewacht met de dierenarts  bellen. Ik weet zelf hoe pijnlijk een blaasontsteking is en als je er op tijd bij bent kun je er ook snel weer af zijn. Dus ook nog een ritje Ermelo en inderdaad heeft Roosje een beginnende blaasontsteking. Gelijk even gewogen, zij is nu 20 kg, een heel mooi gewicht. Voor tien dagen een antibioticakuur, gelijk daar al de eerste tablet naar binnen geschoven. Halverwege de middag zag je al dat het verbeterde! Ik was de enige patiënt en hebben we een tijdje gezellig gebabbeld over de 'kynologie' en zij heeft exact dezelfde gevoelens als ik tegenover veel uitwassen in de fokkerij . . . En dán hoor je hoe dierenartsen, als zij wat minder oplettend zijn en de mensen vertrouwen op hun mooie blauwe ogen, verwikkeld kunnen raken in onfrisse praktijken van fokkers. Niet te geloven, en echt allemaal om de commercie !Ik ben altijd heel blij als ik dokter Martine zelf heb! Roosje heeft helemaal haar hart gestolen. Logisch, zij is ook daar zo lief, vriendelijk en relaxt, daar kun je niet om heen . . .  Ja hoor, alles is hier weer schoon in huis . . . nou ja álles . . . dit soort dingen doe ik altijd met de 'Franse slag' want ik vind het zo zonde van mijn tijd . . .

---------- 

Zondagmorgen 6 maart. Goedemorgen deze mooie morgen! Wij hebben gisteren weer een gezellige middag gehad en ook onze Roosje heeft zich prima vermaakt bij Wendy en Remko. Zij is de hele middag en avond op stal geweest en heeft daar heerlijk rondgestruind! Ook hebben zij daar een klein 'huiskamertje'en een echte slaapkamer waar zij dan ook regelmatig de nacht doorbrengen, gezellig bij de paarden op stal! Toen wij daar dan gisteravond laat Roosje kwamen ophalen lag het hele spul al in bed . . . Roosje lag tussen Wendy en Remko . . . Lief hè! Aleen heel vervelend, ik denk dat Roosje nu blaasontsteking heeft. Zij loopt momenteel de hele tijd door de kamer en legt overal een druppeltje plas neer. Dus, dat zal wel even een weekendarts opzoeken zijn . . . ik wacht het nog eventjes af. De zon schijnt nu genadeloos binnen en overal ligt een centimeter stof op . . . gatverdamme, ik moet toch echt even aan de slag nu. Wendy is hier gistermiddag binnen geweest om de andere meiden op te halen en heeft een mooie tekst geschreven in het stof op de kast . . . Ja Jan, ik zal straks alle gegevens over de wandeling op de site zetten en zou het helemaal geweldig vinden als jullie ook komen!

----------

Zaterdagmorgen 5 maart. Volgens mij begint echt de lente, ik heb vanmorgen heel veel vogels gehoord die er weer zin in hebben! Ik had de auto bij de stal van Wendy en Remko geparkeerd, er zijn daar nog een paar stallen. Eén er van heeft kippen . . . Nou jullie begrijpen het al denk ik . . . ik was net op tijd . . . toen ik terug kwam bij de auto liepen die verenbaaltjes rond mijn auto en natuurlijk had ik weer geen lijnen bij mij. Ik heb Maura en Emma vastgeknoopt met Muisje aan de rollijn. Dat die staleigenaar dat risico wil lopen kan ik niet begrijpen, zij laat hen gewoon over de openbare weg scharrelen. Een kleine moeite voor haar om een hek er om heen te zetten. Ook hebben de meiden weer even een ree teruggestuurd naar zijn nest . . . Het was trouwens toch een wandeling met hindernissen want ik heb wel 3x iemand met een niet zo makkelijke Mechelse Herder moeten ontwijken. Dat loopt niet echt ontspannen moet ik zeggen. Gisteren was het hier behoorlijk lang mistig en omdat ik altijd voer in Kampen haal gingen wij dus een stukje zuidelijker en daar scheen prachtig de zon! Op de terugweg zijn wij gaan wandelen in het Roggenbotzand, een heerlijk gebied, ook hier in Flevoland waar je met je hond los mag wandelen. Vanmiddag gaan wij weg en gaat Roosje weer gezellig naar Wendy en Remko. O ja nog wat, mij geliefde site is weer in de lucht! www.beleefdelente.nl  Je kunt daar met een webcam een aantal vogels volgen die straks weer jongen gaan krijgen! Verder hebben jullie wel gezien dat ik een aankondiging gemaakt heb voor een wandeling met de Gordon Setter club. Ik hoop dat veel van mijn lezers mee komen wandelen, iedereen is van harte welkom!

---------- 

Vrijdagmorgen 4 maart. Gisteravond kon ik niet in slaap komen, de militairen die in de handen van die Libische zot gevallen zijn, hielden mijn gedachten maar bezig. Daar had de rest in de slaapkamer geen last van . . . Ik moest op een gegeven moment wel lachen, er werd keihard stereo gesnurkt. Dick aan mijn linkerkant en Roosje aan mijn rechterkant. Jeetje wat kunnen die Engelsen snurken! Van Dick wist ik dat wel maar van die sproetenbekkies heb ik dat nooit geweten. Maura en Emma hoor ik ook wel eens maar wat Roosje produceert is helemaal mooi! Doen alle Engelsen dat? Ik krijg hier dus nu vanzelf wel antwoord op! Enuh bij deze ontspannen geluiden ben ik kennelijk toch in slaap gevallen . . . Gisteren schreef ik over vieze Roosje. Het grappige is dat je, als zij opdroogt, gewoon weer een wit bloemetje ziet!

----------- 

Donderdagmorgen 3 maart. Lekker gewandeld vanmorgen, alles bevroren! Zoals jullie op de foto's kunnen zien heb ik gistermiddag ook weer een heerlijke middag met mijn meiden gehad! Wat heb ik genoten van hen! Daar raak je niet op uitgekeken op dat gespeel in het water. Ze zagen er niet uit toen ik thuis kwam. Bij zwarte honden constateer je alleen dat zij nat zijn maar bij Roosje zie pas goed hoe vies zij feitelijk zijn . . . Muisje is ook helemaal uit haar Franse dakje gegaan al weet ik niet waarom. Ik hoorde haar gieren in de verte . . . Gisteravond konden Dick en ik gezellig met ons emmertje, schepje en vormpjes spelen hier op de grond . . . Ook is Roosje gisteren weer mee geweest voor een rondje winkelcentrum. En dan blijkt dat zij al een famous hondje is . . . zij werd herkend van de foto's . . . Leuk Tineke dat ook jij een trouwe volger van ons bent!

---------- 

Woensdagmorgen 2 maart. Nou dat was mij het dagje wel gisteren. Urenlang met de laptop op schoot gezeten. Ruim anderhalf uur de helpdesk aan de telefoon, zodat ik twee rode oren had, vlekken in mijn nek en een verwilderde blik in mijn ogen . . . Ook moest ik nog met laptop en al naar boven vluchten omdat Roosje het nodig vond om dit gesprek met luide toon te begeleiden . . . We kregen de 'verhuizing' maar niet voor elkaar. Uiteindelijk was ik het helemaal zat en zag door de bomen het digitale bos niet meer en sprak ik af om vandaag nog terug te bellen voor het vervolg. Maar het liet mij niet los dus na een uur zat ik alweer te knutselen . . . en ja hoor, ik heb het in mijn uppie voor elkaar gekregen! Toen heb ik nog even een fotobladzijde gefröbeld om weer even te ontspannen . . . 

---------- 

Dinsdagmorgen 1 maart. Jawel, veel ongeruste mailtjes over mijn site, klopt dus helemaal! Ik hoop vandaag de zaak weer helemaal op orde te hebben en er wordt hard aan gewerkt! Gistermiddag ging ik wandelen in het gebied waar ik op blz.13 ook gewandeld heb. Alleen was het toen bevroren . . . Nu bleek het aardig op het merengebied van Zweden te lijken . . . Tsjongejonge, ik liep op veel plaatsen tot mijn enkels in het water (laarzen aan)! Voor Roosje de lakmoesproef . . . zij heeft hem goed doorstaan, zij is helemaal 'door'! Ongelofelijk plezier hebben de meiden gehad, zo scheuren door dat water, prachtig! Roosje heeft het helemaal ontdekt, rennen en springen door het water en ondertussen lekker snorkelen! Nee Grijsje had geen fototoestel mee . . .terwijl ik de mooiste foto's had kunnen maken . . .  Gisteren is Emmaatje loops geworden, best lastig want op 13 maart hebben we de clubwandeling . . . chipzzzz nee zij gaat dan niet mee . . . zielugggg.

---------- 

Maandagmorgen 28 februari. Niet veel te vertellen vandaag na een grijs, nat en saai weekend. Dit is nou precies wat ik bedoel, waarom ik dus in de winter eigenlijk niet in NL wil zijn. Geen hom en geen kuit wat het weer betreft. Ik heb mezelf gisteren maar in een lentestemming gebracht door mijn site alweer helemaal in een lente outfit te steken! Nee die ga ik nog niet uploaden hoor, dat duurt nog even, het is nog geen lente . . . Vandaag is juffrouw Plak alweer 5 maanden! Alles gaat werkelijk vlekkeloos met haar. Hoor mij nou, zij is zelf gevlekt! Zonder dollen, het is een heel makkelijk en lief hondje dat in een mum van tijd onze harten compleet veroverd heeft! Nu stop ik maar weer met dit soort uitlatingen want het zal jullie wel gaan vervelen . . .

Nog even twee huishoudelijke mededelingen. Ik ga vandaag over op een andere provider en dat kan met wat haperen gepaard gaan. Helaas stopt mijn huidige provider. En dan het gastenboek met die lastige spamcode. Ik kopieer wel even het berichtje wat ik kreeg van de gastenboekmeneer!

De spamcode kan NIET meer worden uitgeschakeld. Ik kreeg verschillende keren
deze aanvraag en toen ik de spamcode uitgeschakelde kregen de desbetreffende
gastenboeken soms wel tot honderden spamberichten per dag binnen. Dit is
toch niet de bedoeling dat je enkele uren per dag moet bezig bent met het
verwijderen van je spamberichten in je gastenboek. Bijgevolg waren veel
gebruikers dit reeds na enkele dagen beu en lieten hun gastenboek voor wat
het was, ik zat wel met een overbelaste database server die de andere
gastenboek enorm vertraagde. Dus lang leve de anti-spam code.

 

---------- 

Zondagmorgen 27 februari. Getverdemme wat een rot weer. Het was maar een korte ronde vanmorgen. Eigenlijk niet eens vanwege het weer maar wel door de verschrikkelijke bagger. Niet te geloven hoe onze bossen er uit zien momenteel. Dan heb je het met honden toch een stuk makkelijker als je op zandgrond woont! En verder? Ja hoor de camper staat weer op zijn eigen plekkie hier bij ons achter! Hij is opgelapt in het camperziekenhuis en ziet er weer tiptop uit. Het is wel een beetje een lappendeken geworden want er is duidelijk kleurverschil in de omlijsting van de deuren. Maar ach, als je er in zit zie je dat toch niet . . . Na het ophalen gistermiddag hebben we op de terugweg nog een heerlijke wandeling in het Kuinderbos gemaakt. Jammer genoeg geen fototoestel bij mij . . . dat gebeurt ook niet vaak. Gelukkig beloofde Helga ons weer wat mooier weer deze week dus kan Roosje ook lekker in en uit de camper dartelen. Dan kan zij alvast wennen!

  ----------

Zaterdagmorgen 26 februari. En eke dag weer realiseer je je hoe belangrijk honden voor ons en vele andere mensen zijn. Gisteren kwamen Anja en Freek, zij hebben een verschrikkelijk bewogen jaar achter de rug met veel verdriet. O.a. is vorig jaar hun lieveling Noah overleden, zij was een dochter van onze Julia. En nu? Zij zijn naar hun nieuwe pupje gaan kijken! Anja heeft echt het gevoel dat met gisteren weer een nieuwe start gemaakt is, heerlijk toch! I.p.v. hondenbelasting zou er juist een hondensubsidie moeten komen! Ik denk dat het bezit van een hond veel mensen behoedt voor depressies en/of andere geestelijke problemen. Dat betekent dus weer minder druk op de gezondheidszorg! Gezellig Joke dat je ook weer thuis bent en ik zal met de gastenboekmeneer wel eventjes contact opnemen want jouw klacht heb ik de laatste tijd meer gekregen. JIPPIE vanmiddag gaan wij de camper ophalen! Nee we gaan nog niet op vakantie, dat duurt nog wel even, de agenda heeft inmiddels anders besloten. Wel zullen we dagen tussendoor en een aantal weekenden weggaan. 

---------- 

Vrijdagmiddag 25 februari. Ja sorry voor het latertje. Ik kreeg om half negen vanmorgen een telefoontje van kleindochter Charlotte of ik mee wilde naar de bioscoop maar die begon wel om 11 uur en dan komen we je om 10 uur halen . . . Dus snel aangekleed en met de meiden naar het bos. Ik kwam om kwart voor tien thuis en kon hen nog net eten geven. Vandaar dat ik laat ben vandaag! Hebben jullie de foto's van Roosje en zusje Vlinder met mamma Saffier gezien (beiden zijn tricolour Engelse Setters) Leuk hè, dat alle pupjes wit geboren worden, alleen als zij écht donkere vlekken krijgen kun je die al zien. De rest van de vlekjes ontstaat langzamerhand. Bij Roosje kwamen zij pas met een week of drie, dus daarom heet zij Surprise Surprise! Nog een nieuwtje . . . morgen kunnen we de camper ophalen . . .

---------- 

Donderdagmorgen 24 februari. Het is winters buiten, net nu het Dick zijn wandelbeurt is vanmorgen. Natuurlijk had ik kunnen 'ruilen', maar dat had ik er nu net niet voor over . . . Gistermiddag heeft Roosje, en ik ook, genoten van de dorpsbosronde. Grappige honden en één felbekkie tegen gekomen. Ik zal geen merknamen meer te noemen . . . nee hoor, dat meen ik niet serieus! Maar het was volgens mij gewoon kruisingenmiddag. Het ene felbekkie was een dwergpincher. Nou die kunnen er wat van! Mijn schoonmoeder had er vroeger ook eentje en als die bij haar op schoot zat mocht je niet in haar buurt komen . . . Tijdens het tikken van dit kleine stukje ben ik al 3x opgestaan om een koeienteentje onder de bank vandaan te halen . . . Ook kreeg ik gisteravond nog een paar leuke foto's van Christa en Belinda, de fokkers van Roosje. Een foto van Roosje als pasgeboren pup, eentje van Vlinder het zusje van Roos en een foto van mamma Saffier samen met zusje Vlinder en Teckeltje Truffel! Heel erg leuk en ik zal ze hier plaatsen vandaag. Wel zet ik hier nu even de foto van een pasgeboren, maagdelijk wit Roosje. Je kunt dan zien dat zij echt helemaal wit is geboren, de vlekjes komen pas later!

----------

Woensdagmorgen 23 februari. Oef even iets rechtzetten geloof ik . . . Sorry Jan en de anderen die ik op het hartje heb getrapt met mijn Border verhaaltje . . . Is natuurlijk nooit de bedoeling! Ik weet wat voor lieve Borders Jan gehad heeft! En dan, hier in het dorp wonen er ook diverse. Ik ken iemand hier met 3 Borders en het zijn alledrie verschrikkelijke schatten! Maar de Border waar ik het over had in mijn stukje is een Border met een mens aan de andere kant van het lijntje die ook niet okselfris is . . . Ook in Schotland hebben wij heel wat Borders gezien en niet eentje die er lelijk gedaan heeft! En net wat Ester (ja zonder h) in het gastenboek schrijft, het zijn pure werkhonden waar je 'iets' mee moet doen! Blijft wel dat zij, zoals Ester zo profi noemt, 'eye' hebben en dat is een eigenschap die in de communicatie met andere honden niet altijd even makkelijk is. Mij gaat het in mijn stukje dus eigenlijk over de reactie van de mens . . . Cilia heel veel sterkte met Robbie! Wat leuk dat jij ons gelezen hebt, inderdaad zijn wij geïntervieuwd op de Emigratiebeurs. En ooooo lieve Brigitte, wat een toestand heb jij met Morris en de kipjes meegemaakt . . . En Agnes, wat een dankbare onderwerpen toch hè om te fotograferen, onze hondjes en de natuur! Toen Dick mijn bosfoto zag dacht hij dat ik een trucje met het beeldbewerkingsprogramma had gemaakt en Emma geplakt had op een foto! NEE dus, ik heb hem zelluf gemaakt, zonder trucage!

---------- 

Dinsdagmorgen 22 februari. Weer een stralende dag! Zo af en toe gebeuren er dingen waarbij je wel even je wenkbrauwen fronst . . . Ik loop in het bos met Roosje, keurig op het pad, ik heb haar het laatste stukje aan de lijn omdat ik wil dat zij ook in een bos aangelijnd moet kunnen lopen. Iets wat de andere meiden absoluut niet kunnen zonder dat ik gelijk daarna naar de EHBO post moet. Er komt een echtpaar aan in de verte met twee border Collies. Die zijn altijd zo sluiperig. Deze dus ook. Vanaf een afstand werd Roosje beloerd, iets wat honden, en zeker pupjes, als bedreigend ervaren. Af en toe een metertje vooruitschuivend, oortjes gespitst. Roosje blijft staan en vindt het een beetje raar. Ik ben niet van de meesleurderige dus blijf ik staan totdat we bestormd worden.  Eén van de sluipers wordt aangelijnd en de ander komt aangestormd. Ik riep nog dat zij die hond van mij niet hoefde aan te lijnen. Roosje en ik overleven die aanstorming wel zonder trauma. Toen het echtpaar bij mij in de buurt kwam kreeg ik de opmerking van mevrouw dat ik 'hem', Roosje dus, moest loslaten want anders zou 'hij' agressief worden . . .  Want kijk maar ook haar hond was agressief nu hij aan de lijn was . . . inderdaad, al gorchelend hing die hond in de lijn. Ik reageerde er verder niet op en liep door, geen zin in zo'n  domme discussie. Je loopt dan nog even over zo'n  situatie na te denken en komt gewoon tot de volgende conclusie. Mevrouw heeft een aso hond en daar moet ik mij met mijn bijna 5 maanden oude pupje maar bij aanpassen . . . Hmm dat is toch de omgekeerde wereld? Of zie ik het zo fout?

----------- 

Maandagmorgen 21 februari. Allereerst feliciteer ik Jan, Nell en Maura met hun knappe Bisontochtje, ze is dus niet alleen gezond, lief en mooi, maar ook slim! En wat is het geweldig weer vandaag, lekker naar buiten mensen! Gister was Remko natuurlijk niet mee, dat kan niet met krukken . . . wel waren er een vriendje en vriendinnetje mee met ons. Het was erg gezellig en het is voor kinderen ook heel leerzaam en onderhoudend in Ecodrome. De roofvogelshow kon mij helaas niet bekoren . . . gewoon binnen in een zaaltje . . . ik ben al veel te veel verwend met die show in Schotland waar dit zelfs niet aan kan tippen . . . Ik kwam gelijk thuis met Dick die met alle hondjes gewandeld had. Zo heerlijk om dan aan je bakkie koffie te zitten met 4 slapende hondjes om je heen. Nou niet helemaal want juffrouw Plak lag natuurlijk weer bij mij op schoot! Je kunt haar al slapend in alle mogelijke posities manoeuvreren maar slapen blijft zij, helemaal slap en relaxt ligt zij op schoot, zooooo lief!                

---------- 

Zondagmorgen 20 februari. Soms heb ik een luie dag, zoals gisteren. Dan vind ik een wandeling met de honden eigenlijk wel goed voor die dag . . . Maar iedereen weet dat je in een gezin met 4 kleine kindertjes natuurlijk nooit eens een dag helemaal alleen maar op je gat kunt zitten . . . Het was dus al eind van de middag toen ik met Roosje naar het bos ging. We hadden geluk, ik kwam een bekende tegen met een vierkante, bijna twee jarige Staby tegen. Een schat van een hond die het qua snelheid helemaal moest afleggen tegen de nog geen 5 maanden oude Roosje . . . Vandaag wordt voor mij een gedeeltelijk hondloos dagje. Ik ga met wendy, Remko en Charlotte naar Ecodrome in Zwolle, ja toch weer iets met natuur . . .

  ----------

Zaterdagmorgen 19 februari. Nou genoeg foto's geplaatst hè! Saartje was gisteren weer heel lief voor ons bloemetje, Ik verwachtte ook niet anders van dat Bisontochtje . . . Wel houd ik Roosje bij anderen in huis aangelijnd want ik wil geen geraus bij een ander binnen. In de middag zijn we met de meiden naar het Veluwestrand gegaan en het was een groot succes . . . Eén en al konijn daar . . . Muisje heeft al joelend door het gebied gerend op de voet gevolgd door Maura en Emma! Ook Roosje vindt dit soort dingen helemaal geweldig maar als de anderen een eind weggaan gaat zij er maar een klein stukje achteraan, zij blijft liever in onze buurt! Dan kom je thuis en ploft het hele stel neer, na een heerlijke bak eten. Rust in de tent. Ik zal de 'Krabbels' een deel 2 gaan geven want doordat het zo'n lang stuk geworden is inmiddels, duurt het bij verscheidene mensen steeds langer voor de pagina geladen is.

 ----------

Vrijdagmorgen 18 februari. Gisteren een late update, internet lag er uit bij ons. 's Middags alles gelukkig weer ok. Op de bank ligt een tevreden baby te spelen, helemaal tussen haar verzamelde speelgoed. Zo schattig, dan ligt zij te rollen met haar pluche beestje (ja alles is nog heel!) dan weer te piepen met met piep, kip of een ander diertje. Ook vannacht werden we wakker van een zacht gepiep, zij had een speeltje mee gesmokkeld haar bedje in! En ja, wij vinden alles vertederend natuurlijk . . .  Gistermorgen hebben we met haar weer een rondje 'stad' gedaan, sorry ook dat vinden wij weer leuk . . . terwijl wij helemaal niet van 'shoppen' houden . . . En bovendien mag er helemaal geen hond in het winkelcentrum komen! Dus gaan wij gewapend met een grote poep- en pieskit in de rugzak. We zijn Bromsnor nog niet tegen gekomen maar dat zal zeker een keer gebeuren . . . Straks gaan we naar vrienden van ons die ook een dochter van Julia hebben, Saartje is werkelijk sprekend haar moeder en dat doet ons altijd heel veel om haar weer te zien.  Uhm de foto's moet ik nog doen hoor.

----------- 

Donderdagmorgen 17 februari. Weer een prachtig begin van de dag, de zon, voorzichtig zingende vogels en een lekker sfeertje in het bos. Gistermiddag ben ik met alle 4 de meiden weer eens naar een ander stil gebiedje gegaan. Stelt eigenlijk niks voor, een heel eenzaam fietspad tussen de weilanden langs het water. En de honden? Ja prachtig vonden zij het weer, een aantal hazen maakten het heel spannend. Een paar leuke foto's gemaakt in een typisch Flevolandse entourage, ik zal ze vandaag hier plaatsen. Ook lag er een val aan de kant in het water met een dode muskusrat, gek hè, ik weet dat die dieren schadelijk zijn maar vind het toch weer zielig voor dat diertje. Hij heeft niet om het leven gevraagd. Tot onze grote vreugde stond vanmorgen in de krant dat de Japanners, onder druk van 'Sea Shepard' de walvisjacht gestaakt zijn! Zo, dat moeten we hebben! Nu nog die gekke Denen, jawel een gewoon Europees land, af zien te houden voor die waanzinnige jaarlijkse dolfijnensloperij . . .

------------ 

Woensdagmorgen 16 februari. Jeetje wat een reacties op de actiefoto's, leuk! Buiten fotografeert het ook veel leuker dan binnen. Zo zie je maar, met heel eenvoudig speelgoed kunnen zij zich, in dit geval, gewoon ruim een uur vermaken! Ik raak niet uitgekeken op dat spel, het is geweldig om te zien hoe zij echt spelen, zonder competitie. Ja en als je dan ook nog graag fotografeert is het helemaal spekkie voor mijn bekkie. Ik geniet intens van mijn honden en probeer dat op de foto vast te leggen en dan over te brengen op mijn lezers! En ik ga het lekker nog een keer zeggen . . . wat heeft Roosje ons leven verrijkt . . . Wat een heerlijke hond! Ik heb al een aantal maal de vraag gekregen hoe ik die mooie foto van Emma gemaakt heb. Nou gewoon, niets bijzonders. Zij zat op de stoel buiten naast mij. Het effect maak ik met mijn fotobewerkingsprogramma, Even heel simpel uitgelegd: ik dupliceer de foto, één van de foto's maak ik zwart /wit en vervaag ik, dan 'knip' ik van de andere foto Emma  uit, deze 'plak' dan deze weer op foto 1 en vervolgens 'plak' ik deze twee lagen op elkaar. Snappie? Ik zet hier wel even de originele foto in het klein neer en de bewerkte misschien is het dan wat duidelijker wat ik bedoel.

----------

Dinsdagmorgen 15 februari. Dank je Marian! Nu weet ik waar ik aan toe ben . . . Sinds het kots/oortje incident is er hier wat veranderd. Ogenschijnlijk alleen bij Muisje. Zij is wat meer teruggetrokken en wil graag boven in haar bench of in de auto slapen. Dat vindt zij altijd al heel fijn maar nu lijkt het toch wel wat meer te zijn. Het is eigenlijk een echt 'solo hondje'. Spelen met de settermeiden doet zij echt nooit. Gelukkig vindt zij het wel prima als die samen de boel op stelten zetten. Je ziet vaak bij hondjes met dit karakter dat zij dat ook niet dulden. Maura, Emma en Roosje spelen en stoeien onbelemmerd samen, fantastisch om naar te kijken! Soms gaat het spel een beetje over in een duo tussen Emma en Roosje maar zodra Maura dat in de gaten heeft pakt zij heel uitsloverig een stuk speelgoed waar zij overdreven mee gaat goochelen om de aandacht van de andere twee te trekken. En dat lukt altijd! Ook vindt Maura het helemaal geweldig om bijna uit elkaar getrokken te worden door de twee jongsten . . . Ik vind het altijd een beetje sneu voor Muisje maar ja, zo zit zij nou eenmaal in elkaar. Zij speelt ook heel graag, maar alleen met een mens. Eigenlijk is het een hondje wat zich in een gezin zonder andere honden, beter zou voelen. Het is niet anders.

  -----------

Maandagmorgen 14 februari. Nog niet alle folders en sites bekeken hoor, het zijn er zoveel! Ik vind het verbazend om te zien hoe snel de vacht van Roosje zich ontwikkelt, prachtig! Elke dag zie je er gewoon weer een golfje of lokje bij komen. Is het des Engelse etters dat zij zo dieverig zijn? Ik heb dat bij de Gordons nooit mee gemaakt. Nou hadden wij zo'n 30 (!) jaar geleden ook al eens een Engelse Setter maar dat is mij dus helemaal niet bij gebleven . . . Zij is werkelijk honds brutaal zonder enige remming, dat werkt ons behoorlijk op de lachspieren en dat is ook weer bevorderend natuurlijk . . . Als ik de tafel dek kan ik pas de boterhammen op de tafel leggen als wij gaan zitten! Het pak hagelslag laat zij op dit moment nog met rust . . .  Zij doet dit alles gewoon onder je ogen met een allervriendelijkst, vooral onschuldig gezicht, en een kwispelende staart! Nee zó brutaal zijn de andere meiden nog nog nooit geweest . . . Maar ja, wij vinden het gewoon weer leuk . . .

---------- 

Zondagmorgen 13 februari. Gisteren een leuke en vermoeiende dag. Heel veel We zijn benieuwd hoe de toekomst voor ons gaat verlopen . . .

En dan kom je thuis, helemaal uitgewoond en wat is het dan heerlijk om in een stil huis te komen . . . ja echt waar . . . Geen hond in huis. Geen gespring en geblaf om je heen. Wendy had de roedel (!) opgehaald en was met het stel naar het bos. Zij had een pittige wandeling met de dames gemaakt, inclusief Roosje. Ik heb dat witte bloemetje nog nooit zo vies gezien . . . Ja dat heb je met een witte hond . . .  Een groot voordeel was dat zij allemaal neergestort zijn en pas voor de laatste uitlaat weer opstonden! Wij zijn vroeg naar bed gegaan, ons hoofd was vol met info . . . Vandaag lekker folders lezen en websites bezoeken! 

---------- 

Zaterdagmorgen 12 februari. Vroeg op vanmorgen. Té vroeg. Ik voel mij nog niet uitgeslapen. Dick loopt al in de regen met de meiden en bij mij staat juffrouw Plak te dwingen om op schoot te mogen. De andere meiden nemen altijd genoegen met een half schootje en half op het voetenbankje maar juffrouw Plak niet . . . die wil gewoon helemaal op schoot en hem zeker niet hoeven delen met een laptop. Straks breng ik Roosje naar Wendy en Remko want wij gaan vandaag weg. Naar de emigratiebeurs . . . lopen kwijlen en ons laten aanpraten dat een tweede huis in het land van onze dromen best mogelijk is . . . lekker fantaseren over dingen die misschien nooit verwezenlijkt zullen worden . . . ach ja een mens wil zo zijn dromen hebben toch? Haha Edith, ik geef je wel eens mondeling antwoord op je vraag hoor!

----------- 

Vrijdagmorgen 11 februari. Oeps eerijk gezegd had ik niet zoveel reacties verwacht op mijn 'stop' topic . . . Het doet kennelijk veel bij mensen. Maar neem van mij aan dat het een weloverwogen beslissing is die ik niet makkelijk heb genomen en waar ik ruim de tijd voor nodig heb gehad. Maar het leven bestaat nou eenmaal uit keuzes maken en op een eenmaal genomen beslissing kom ik niet meer terug. Keuzes maken. Je leven bestaat helemaal uit keuzes maken, zowel grote als kleine. Wat zal ik vandaag aantrekken? Wat zal ik vandaag voor ronde met de meiden maken? Wat ga ik eten vandaag? En zo gaat de dag maar door. Soms ontdek je dat je beter voor het andere had kunnen kiezen. Daar moet je geen spijt van hebben. Niet terug kijken. En gewoon aanvaarden dat, op het moment dat je een beslissing móest nemen, je het tóen de juiste vond! En je ook realiseren dat aan elke keuze voor- en nadelen zitten. Het ene moment zie je het meest de voordelen en het andere moment zie je weer de nadelen. Ik neem altijd veel tijd voor een beslissing maar eenmaal genomen, dan ga ik er ook voor! En nu gaan we over tot de orde van de dag. Het was een heerlijke temperatuur maar het bos is ernstig soppig. En hoe het met onze meiden gaat? Nou helemaal toppie hoor! Lachen met Roosje! Zij ontpopt zich als een gewetenloze Engelse dievegge . . . loopt trots rond, dan weer met een aardappelmesje, dan weer met de oplader van de telefoon, dan weer met een vork en ook de VPRO gids heeft haar belangstelling . . . zeker niet haar kleur . . . maar de mijne ook niet hoor . . . maar vind het wel een goede gids . . .  Zonder dollen, ze wordt al behoorlijk groot en wij moeten de spullen steeds verder weg schuiven . . . Zelfs midden op de tafel is het niet veilig meer . . . En LIEF dat zij is, verschrikkelijk! Zo zacht en zo vriendelijk!

---------- 

Donderdagmorgen 10 februari. Ook alweer een jaar geleden dat Julia ging hemelen. Zouden Arie en zij zich een beetje samen vermaken? Ik denk het wel want zij waren heel gek op elkaar en hielden beiden van een fikse wandeling, knuffelen en lekker eten!

---------- 

Woensdagmorgen 9 februari. Dit stukje wordt met horten en stoten getikt. Roosje vindt dat zij nu recht op mij heeft nadat ik met de andere meiden ben weggeweest. Het was me het weertje wel weer vanmorgen, alles bevroren, zonnetje en een koude neus! Zo wil ik het graag zien, alleen nog wat sneeuw er bij! En toch hebben we gisteren wel genoten van het voorjaarsachtige sfeertje. Heerlijk zo'n anderhalf uur buiten zitten lezen. Roosje vond het helemaal geweldig en zij heeft heel wat afgespeeld. Daarom heb ik gistermiddag met haar een ronde door het dorpsbos aangelijnd gemaakt. Dat was wel even kwijlen voor haar, er stonden 3 mensen op de cirkel (een rond groen veld) met 3 Labradors, allemaal ballen gooien. En ons Roosje, ja die moest er aangelijnd langs lopen van mij. Ik wil gewoon niet dat zij naar elke hond/mens toevliegt voor een begroeting. Ik moet wel zeggen dat het goed werkt!

---------- 

Dinsdagmorgen 8 februari. Ik begin met een leuk nieuwtje . . . JAHA eind volgende week komt de camper weer gerepareerd terug! We zijn daar natuurlijk wel heel erg bij mee! NEE we gaan niet gelijk weg, de agenda is inmiddels gespreid gevuld met de nodige afspraken. Ik bedoel dat wij nog niet voor langere tijd weggaan, Heerlijk om hem direct weer op zijn eigen plaatsje hier achter te hebben staan! Het is ook het 'gevoel' gewoon weer weg te kunnen . . . Ik had niet geschreven dat afgelopen zondag Emma de hele dag niet lekker was, niet eten en spugen. Dit heeft één dag geduurd. Gisteren was het kennelijk de beurt aan Roosje, ook maar één dag. Gisteravond heeft zij weer iets gegeten en vanmorgen ook een beetje. Jeetje wat zie je dat snel bij een pupje, zij vallen gelijk af. Ja zij wel . . . Daarom wil ik mijn pupjes altijd een beetje stevig hebben, dan kan het even lijden!  Ik ben benieuwd of pupje Charlie het ook gaat krijgen.

---------- 

Maandagmorgen 7 februari. Het tikken gaat momenteel een beetje moeilijk, Emma ligt half op schoot en geeft steeds kusjes op mijn linkerhand, LIEF! Een beetje laat vanmorgen. Eerst ben ik met de grote meiden weggeweest en toen ik thuis kwam hen snel eten gegeven. Daarna in de auto gestapt met Roosje, om naar een afspraak met Klara met haar doggenpupje Charlie te gaan. We hadden afgesproken om een puppyrondje samen te maken. Heel leuk, we hebben elkaar voor het eerst ontmoet, zij was al een tijdje geleden op mijn site terecht gekomen! Zij woont in Dronten. Charlie is een schattige 12 weken oude, gele dog, heel wat anders dan een setterpupje! Wat een poten! Roosje en Charley vonden elkaar ook erg leuk, dit gaan we dus meer doen! Gistermiddag zijn Dick en ik met alle meiden nog naar het Roggebotzand gegaan voor een wandeling. Daar heb ik ook nog foto's gemaakt welke ik vandaag op de site zal zetten.

---------- 

Zondagmorgen 6 februari, 9.50 uur, precies een jaar geleden. We missen onze lieve vriend Arie nog heel erg.

 

----------

Zaterdagmorgen 5 februari. Ahh dat is balen vanmorgen. De auto startte niet toen ik uit het bos kwam. Ik heb Maura en Emma in de auto gelaten en ben met Muisje rechtstreeks naar huis gelopen. Dick is nu op de fiets er naar toe om te kijken of hij hem kan aanslingeren. Zoniet, dan komt hij met de meiden naast de fiets thuis. Het was lekker winderig buiten! Gistermiddag was het nog wat heftiger. Ik was met alle honden in het dorpsbos en er was geen andere hond met mens te bekennen! Waaide het te hard soms? In de verte zag ik een paar mensen aankomen . . . en dat was Wendy op de fiets met Charlotte en Bliss er naast! Grappig, ons maakt het niets uit wat voor weer het is, huppakee, een frisse neus halen! Roosje vond het prachtig om naast het paardje te dartelen! En ook die opwaaiende blaadjes vond zij helemaal geweldig!

---------- 

Vrijdagmorgen 4 februari. Wat een stilte hier. Dick is met de meiden weg en Roosje ligt in een diepe slaap in haar eigen mandje. In de kamer staat nog steeds het rennetje maar die kunnen we eigenlijk wel afbreken. Zij ligt er heel graag in haar eigen mandje, zoals nu, maar het deurtje staat altijd open. Alleen als zij haar eten krijgt is het deurtje dicht omdat er altijd kapers op de kust zijn. Ook is zij er helemaal aan gewend dat als de andere meiden de deur uit gaan, zij niet mee gaat. Ik voed haar eigenlijk echt apart op. Gistermiddag weer een rondje dorp waarbij ik haar gewoon aangelijnd houd. Het is elke keer weer een feestje om met haar buiten te wandelen. Heel erg geïnteresseerd in haar omgeving, altijd vrolijk en een wuivende staart, één en al vriendelijkheid, heerlijk!

---------- 

Donderdagmorgen 3 februari. Jeetje het doet vandaag zelfs een beetje lente-achtig aan! Ik heb nog een tijdje in het bos staan kletsen met het warme (jawel) zonnetje in mijn rug! Een paar koolmezen die het voorjaar voelen kriebelen, leuk weer! Grappig om te ontdekken dat mijn 'krabbels' niet alleen settermensen bereiken maar ook mensen met andere rassen! Zoals, Klara, die heeft een jonge dog. Bedankt voor de leuke foto's! Ja hoor Jan, 'normaal' heeft Dick ook altijd originele poepzakjes in zijn zak, alleen nu had hij een andere jas aangetrokken en die had lege zakken! Wij hebben in Engeland een grote hoeveelheid ingeslagen, heel goede poepzakjes, zwart met handvat en een citroengeurtje(!), die zijn daar maar 1 cent per stuk! Uhm . . . we hebben er 1500 gekocht . . . Als camperaar gebruik je gewoon heel veel van die dingen. Over camper gesproken . . . nee hij is nog niet terug . . . Gister belde de camperreparateur (ik weet niet hoe ik hem anders moet noemen) en die baalde zo verschrikkelijk dat 'het' onderdeel maar niet afgestuurd wordt, dat hij het afbesteld heeft. Hij heeft de kapotte metalen bak (instap van de trap) naar een constructiebedrijf gebracht waar ze een nieuwe bak in elkaar gaan flansen. Er komt dus een beetje schot in de zaak . . .

----------- 

Woensdagmorgen 2 februari. Als ik hier om mij heen kijk, heb ik het gevoel in een crèche te zijn. Overal speelgoed in alle kleuren, vormen en maten. Het is ook kostelijk om te zien waar op een bepaald moment de voorkeur van Roosje naar uit gaat. Er wordt serieus uitgezocht! Ook zie ik de folder van de Trekpleister in snippers liggen, mijn leesbril met een gebroken glas en een afgekloven poot, een SD kaartje uit mijn camera zorgvuldig geperforeerd. Jammer het was het kaartje met het grootste geheugen. Op de tafel ligt een papiertje met het telefoonnummer van een vriendinnetje van Charlotte. Roosje hing in een splinternieuw shirtje van het meisje . . .   Gistermiddag bezorgde zij ook Dick nog even een billenknijperig moment. Toen ik in de Hema was legde zij een enorme bolus neer voor de ingang van de winkel en ik had de poepkit in mijn rugzakje . . . Dus toen ik terug kwam stond hij als een schildwacht naast het gevaarte!  Dit soort dingen werkt verschrikkelijk op mijn lachspieren . . . En toch . . . allemensen wat zijn wij gek op ons sproetenkoppie, ze is zó ontzettend leuk en lief!

---------- 

Dinsdagmorgen 1 februari. Ja hoor, ik ben weer heelhuids thuis, niet in elkaar gestort tijdens de wandeling. Het was heerlijk koud buiten en gelukkig bevroren(!) Dus met schone hondjes weer thuis. Als ik het vandaag nog op kan brengen gaan de dames, of in ieder geval eentje, weer eens op de trimtafel want het is hard nodig. Bij beide dames begint er weer een 'Gullit kapsel' op de schedeltjes te verschijnen. Er zijn mensen die dat leuk vinden maar ik vind het verschrikkelijk. Straks ga ik even boodschappen doen in Dronten en neem Roosje mee. De biebboeken moeten nodig terug gebracht, kunnen zelfs niet meer verlengd worden . . . Nieuwe boeken hoef ik niet mee terug te nemen . . . geen tijd om te lezen . . . 

----------- 

Maandagmorgen 31 januari. Beetje laat. Na de enorme krachtsinspanning van mezelf, stofzuigen, ging ik zitten en werd mijn schoot direct ingenomen door Miss Frecle. Lekker warm en ik viel gelijk samen met haar in slaap . . . Totdat Dick thuis kwam met drie hongerige lawaaipapegaaien . . . weg rust. Als de meiden dan binnenkomen is het voor het eerst deze dag dat Roosje hen ziet. Dan start het speelsein voor Emma en Bloemetje. Met mij gaat het weer iets beter en morgen wil ik de ochtendronde weer voor mijn rekening nemen. O ja, met Muisje haar oortje gaat het ook goed, er zit nog wel een verdikking in waar volgens mij wat vocht in zit. Zij heeft er totaal geen last van gehad, heel fijn. En nog steeds is onze camper niet terug . . . Dit is toch niet te geloven. Ja grappig hè Hedy en Es die foto's! Ik vind zelf ook de 'actiefoto's' altijd het leukst! Ik ben hard aan het sparen voor een nog veel snellere camera . . .

---------- 

Zondagmorgen 30 januari. En elke dag hoop ik weer van die vervelende hoestbuien af te zijn maar het gaat niet echt. Vannacht heb ik er helemaal een circus van gemaakt volgens Dick . . . Gistermiddag ben ik met de meiden, inclusief Roosje een minibosrondje gaan maken. Je wil gewoon wel weer eens wat. Toen ik thuis kwam verwachtte ik een juichend publiek want het voelde alsof ik een marathon gelopen had. Roosje voelde zich heel flink met de grote meiden om zich heen en dacht, net als zij, soepeltjes een bevroren greppel over te kunnen springen. Nou nee, dat lukte niet en zij zakte door het ijs. En ja, ik had mijn camera bij mij. Vandaag zal ik echt weer foto's plaatsen.

---------- 

Zaterdagmorgen 29 januari. Nog steeds brak maar weer een beetje minder brak. Eerst eens even Edith, een antwoordje op jouw vraag of zo'n vechtpartij vaker gebeurt. Ik kan hier godzijdank volmondig NEE op zeggen. In het verleden heb ik dat wel eens gehad en dan is er altijd een ander 'ras' bij betrokken. Ditmaal dus ons felbekkie Muisje en jaaaaren geleden ons ruwharig teckeltje Lotte. Maar de Setters zijn onderling super verdraagzaam. Als je 4 honden hebt is er onderling ook een rangorde. Maura is een hond die zich werkelijk (ogenschijnlijk) nooit met rangorde bezig houdt, hoewel er ook zeer subtiele signalen kunnen zijn die zelfs mij, als gedragstherapeut, ook ontgaan. In ieder geval is zij er nooit actief mee bezig. Muisje laat graag merken dat zij de baas is. 's Avonds, waarom dan juist weet ik niet, pakt zij vaak een stuk speelgoed, en gaat dan provocerend lopen spelen. Zij hoopt dan dat één van de andere het probeert af te pakken zodat zij weer even haar autoriteit kan tonen. Ik wil dit niet, dus één keer een 'MUISJE NEE' van mij en zij laat het vallen en gaat weer liggen. Bij de Setters onderling is voer geen item, dat wordt gewoon gedeeld. Zo ook de afwas voorspoelen. Daar wil ik Muisje nooit bij hebben want die gaat de zaak verdedigen. Muisje eet ook altijd apart en een pup krijgt bij ons eten in het rennetje of in de bench, dit om alles te voorkomen. Maura en Emma eten gewoon bij elkaar en kunnen uit elkaars bak eten wat ik ook beslist niet wil. je kunt nooit weten en je kunt dingen beter voorkomen. Dit maal was het omdat Muisje haar kots verdedigde en zij Maura eigenlijk aanviel omdat die er ook interesse in toonde . . . en die gaf zich niet zo maar zonder slag of stoot over. Toen ik, als leader of the pack jajaja, de deur opende stopte het ook gelijk . . . Nee de jongste twee stonden er bij, waren niet bang en deden niet mee. Waren uiteraard wel onder de indruk. Alles hangt op zo'n moment af van MIJN gedrag! Als ik als  'lotp'  rustig blijf, treedt er ook geen paniek in de roedel op! Ik heb zelfs mijn stem niet laten horen! Begrijpen jullie mijn uitleg nog wel?

--------- 

Vrijdagmorgen 28 januari. Nog steeds ziek maar weer een beetje minder ellendig. Yvonne van Leur ziet dat het buiten prachtig wandelweer is, geweldig en ik hoop dat alle hondjes en baasjes hier van zullen profiteren! Ondanks mijn brakke toestand heb ik toch 's middags mijn bosrondje met het bloemetje gemaakt . . . al zwabberend en trillend. En toch, hoe je het ook went of keert, buitenlucht doet je dan echt altijd goed! En dat ik dan daarna volkomen uitgeput ben maakt niet uit. Met Muisje gaat het prima, net of er niets aan de hand is. Alleen als ik haar gedachteloos aan het kneden ben hoor ik wel een piep als ik bij haar oortje oortje beland . . . Het oortje ziet er heel mooi en rustig uit. De zelfoplosbare hechtingen zitten  heel erg dicht bij elkaar, vandaar dat het er 9 zijn! Uiteraard heeft zij ook een antibiotica kuurtje. Als ik vandaag de moed heb zal ik weer wat foto's plaatsen.

---------- 

Donderdagmorgen 27 januari. Nog steeds ziek maar toch een klein beetje minder ellendig. Moeders kunnen/mogen niet ziek zijn. Gistermorgen, ik lag net een uur in bed toen ik een vreselijk geblaf beneden hoorde. Het felle geblaf van Muisje kwam er bovenuit. Als door een wesp gestoken schoot ik mijn bed uit, vloog de trap af ondertussen mijn kwaaltjes totaal vergetend. Toen ik de kamer in stormde stopte het gelijk. Dick stond er bij en keek er naar . . .' ach ik dacht, dat gaat zo wel over . . .' Muisje wilde gelijk af door de zijdeur om het strijdtoneel te verlaten. In de gang ging zij voor de deur staan en wij weten dat zij dan in de auto wil. Maura heb ik in de bench gezet, Roosje in het rennetje en Emma op schoot. Even tot rust komen allemaal. Wat was nou het geval? Muisje had tijdens de boswandeling iets verschrikkelijk smerigs opgegeten. Daarna wel gewoon haar maaltijd naar binnen gewerkt. Dit rijmde kennelijk niet samen en kwakte zij de hele zooi midden in de kamer neer. En kots heeft altijd een erge aantrekkingskracht op de dames want misschien zit er nog iets in wat je kunt gebruiken . . . En juist dát mag niet van Muisje, het is háár kots . . . Zij vloog op Maura af en die liet zich ook niet onbetuigd. Toen er weer rust was is Dick de troep gaan opruimen en wij verbaasden ons wat Muisje in het bos naar binnen gewerkt heeft, getverdemme, wat een rare ondefinieerbare substantie, raar geleiachtig spul. Toen het opgeruimd was ging Dick even naar Muisje kijken in de auto en zag tot zijn grote schrik dat zij een gat in haar oor had ter grootte van een euro, niet bloedend , alleen gescheurde huid. Gelijk de dierenarts gebeld en binnen een half uur zat ik aangekleed in de auto op weg naar Ermelo. Gelijk Roosje even meegenomen want die moest volgende week toch ook nog geënt worden. Jaja onder plaatselijke verdoving er zijn 9 hechtingen in haar oortje gegaan. Op de terugweg zijn we nog even gaan kijken in het bos wat Muisje nou gegeten had maar dat was niet te ontdekken. En onze Roosje? Die heeft dierenarts Paul weer overladen met kusjes en hem helemaal betoverd! Hij vindt dat zij er prachtig uitziet in een heel goede conditie, zij weegt inmiddels al 15 kg! Toen wij thuis kwamen was het alweer tijd voor de middagronde en is Muisje ook gelijk weer mee gegaan, voorlopig wel aan de lijn. En de sfeer tussen de dames? Helemaal niets aan de hand! 

En zo verloopt dus de ziekte van een (honden)moeder . . .

  ---------

Woensdagmorgen 26 januari. Geen gezellig stukje vanmorgen. Ik ben ziek. Erge hoofdpijn, en vreselijk hoesten. Kortom algehele malaise. Als Dick straks terug komt met de meiden kruip ik weer lekker in mijn mandje. Ik kan mij echt de tijd niet heugen dat ik mij zo ziek gevoeld heb.

---------- 

Dinsdagmorgen 25 januari. Vandaag begin ik maar eens niet met een weerpraatje anders gaan jullie mij straks nog Yvonne van Leur noemen . . . Wat anders. Zo af en toe merk je dat er gedrag in sluipt bij je honden waar je niet blij mee bent. Ja hoor, ook hier gebeurt dat. Zoals jullie weten gaan onze honden twee maal per dag mee voor een pittige boswandeling. 's Avonds is het dan alleen een plasje in de groenvoorziening achter ons huis. Muisje doet al jarenlang niet mee met deze ronde, zij staat er zelfs niet eens meer voor op. Alleen Maura (Gabbertje) en Emma (Zwabbertje). Waarom Gabbertje en Zwabbertje? Nou Maura leidt en Emma volgt. Enige maanden geleden wilde Gabbertje ineens daar niet meer plassen . . . Zwabbertje dus ook niet. Dat is vervelend want ik wil die tijd gewoon naar mijn bedje omdat ik 's avonds helemaal afgedraaid ben. Nou vooruit dan maar even op het grasveldje. Hoera dat was goed. Maar niet voor lang. Op een gegeven moment wilden zij daar ook niet meer plassen. En omdat ik ook maar een mens ben zei ik niet echt vriendelijk, 'hup ga *&^%$(% even een simpel plasje doen'. G & Z keken mij aan, staartje naar beneden met een blaartrekkend gezicht alsof ik hen een hondoneerbaar voorstel deed . . . Nou &^%$# dan maar niet plassen. Dat zat mij dus ook niet lekker en moest ik toch eens nadenken hoe ik dit nou moest oplossen. Sinds deze week gaan zij aangelijnd 's avonds een rondje mee wandelen (grr ik wil gewoon naar bed) en elke avond een ander rondje en telkens een ander plekje waar zij mogen plassen. Ik passeer dan ook de 'besmette' plekken zonder dat zij daar ook maar even mogen snuffelen, gewoon doorlopen dus. Op dit moment werkt het . . . wordt vervolgd . . .

  -----------

Maandagmorgen 24 januari. Getverdemme, dit is dus het NL winterweer waar ik een hekel aan heb, nat, grijs en somber. Nee, het beïnvloedt niet mijn humeur maar ik vind het gewoon niet leuk. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat de honden twee keer per dag nat en modderig uit het bos komen. Ik heb hen gisteren niet eens kunnen trimmen want als zij net opgedroogd zijn is het alweer tijd voor de volgende wandeling. Ontsnappen hieraan kunnen we niet want de camper is nog steeds niet gerepareerd grrrrrrr.  Gistermiddag weer met Roosje naar het 'dorpsbos' geweest, een prima officieel uitlaatgebied waar zij ook los 'mogen'. We zijn veel honden/mensen tegen gekomen en het bloemetje vindt alles even prachtig! Ik heb veel uit te leggen aan mensen . . . ik sta hier bekend met alleen Gordon Setters en natuurlijk ons Muisje! Maar nu zo'n bleke Betje erbij vinden zij maar wonderlijk . . .

---------- 

Zondagmorgen 23 januari. Zo, Muisje heeft er voor gezorgd dat ik na de wandeling 25 minuten heb kunnen luisteren naar een mooie CD in de auto . . . Gelukkig kunnen wij er altijd 100% van op aan dat zij weer terug keert, alleeen heb je soms een lange adem nodig . . . Het is gisteren prima gegaan met Roosje bij Wendy en Remko. Charlotte en haar vriendinnetje hadden een mooi parcourtje in de tuin gebouwd voor haar! Vandaag is het tijd om de meiden weer eens op de trimtafel te zetten, en dat niet alleen natuurlijk, er moet stevig geknipt worden! Gister zijn we een dagje uit geweest met Joke en Anne en daarna hebben we gezellig bij hen gegeten. Heerlijk ook Arwen weer geknuffeld, wat een heerlijke hond! Zij is een echte schoothond geworden hoewel zij groter en forser is dan Emma! Altijd zo fijn en vertrouwd om mee te maken dat het bij andere hondenmensen vaak net zo gaat als bij ons . . . snel je koek op eten en vooral niet neerleggen op de tafel . . .  stukjes kaas al helemaal niet . . .

----------- 

Zaterdagmorgen 22 januari. Vandaag gaan wij weer eens weg, zonder honden. Straks brengen wij Roosje naar Wendy en Remko waar zij een dagje daar de boel op stelten kan zetten . . . Maar goed, ook zij raken niet snel onder de indruk van puppystoutigheden. De andere meiden blijven gewoon thuis en daar gaan zij vanmiddag mee weg. De logeerkit van Roosje staat al klaar, keurig afgewogen brokjes en wat lekkers om op te kluiven. Gisteravond heb ik weer wat foto's op de site gezet waarop je goed kunt zien hoe relaxt ons kleine sproetenkopje om gaat met de andere meiden! Geen onvertogen blafje valt er tussen hen. Roosje gedraagt zich ook altijd even vriendelijk, benadert de honden met een heel vriendelijke blik en een kwispelend staartje, zooooo lief! Jeetje wat zjn we toch blij met haar!

----------- 

Vrijdagmorgen 21 januari. En dan kom je terug van de wandeling en is het stil in huis . . . geen Dick en geen Roosje . . . En natuurlijk flitsen er gelijk allerlei doemscenario's door mijn hoofd . . . Dick is met Roosje naar de dierenarts en zij heeft een poot gebroken oid . . . Wendy is hem met de auto op komen halen . . . getver, daar ligt zijn bril en daar staat een half kopje koffie . . . rolgordijntjes nog half dicht . . . en ik had natuurlijk weer eens geen mobieltje bij me . . .  Ik haat mezelf om dit soort acute paniekgevoelens maar heb dit nog niet kunnen afleren in al die jaren. En dan komt hij binnen, doodgemoedereerd, zich negens van bewust. Zo ik heb even een leuk rondje met Roosje gelopen! En ik? Ik geef mijzelf een figuurlijke klap voor mij kop . . .

Nou Carla ik word echt steeds nieuwsgieriger naar Cesar Millan maar heb nog geen tijd gehad om iets te bekijken, ga ik wel doen hoor. Maar eigenlijk heb ik mijn mening gister al een beetje weergegeven!

---------- 

Donderdagmorgen 20 januari. Ach ja Jan, het is met honden/kinderen opvoeden; volg niet klakkeloos de nieuwe ideeën, gebruik je eigen nuchtere verstand en pik van alle methoden datgene op wat bij jou en je hond past! Maar wat bij mij altijd voorop staat; met geweld los je niets op en met stroop vang je vliegen! En wat voor een Staffordshire bullterrier prima kan, gaat niet voor een Gordon Setter! Roosje heeft behoorlijk last van het doorkomen van de tandjes. Zij kauwt het liefst op iets van koud metaal, zoals dus gelukkig de poten van onze tafel! Verder hebben we besloten om bij de Welkoop maar een stapel overalls te kopen in verschillende maten. Die hangen we dan bij de voordeur . . . Gisteren probeerde ik de dag, soms wil je er wel eens netjes uit zien, met een licht grijze broek, nee dat gaat hier dus ff niet. Ik hoop ook altijd dat bezoek nooit in gala komt . . .

----------- 

Woensdagmorgen 19 januari. Een prachtige wandeling langs de buitenkant van het bos, grote stukken blauwe lucht en jawel een mooi zonnetje . . . Maar ik moet niet naar beneden kijken want dat zijn geen grappen. De dames hadden de kolder in de kop en tot mijn grote ellende en hun grote plezier scheurden zij door de kleivelden . . . Maura zit nu tijdens het koffie drinken in de bench want zij wil altijd na de wandeling op schoot zitten . . . vooral bij Dick . . . Zodra zij ziet dat de koffie op is begint zij te piepen en mag er dan natuurlijk weer uit. Iets anders. Je hoort steeds dingen over ene  Cesar Millan, die schijnt helemaal 'in' te zijn wat honden (her)opvoeding betreft. Ik heb nog nooit een programma gezien van hem en het ligt wel in mijn bedoeling om dat eens te aanschouwen. Ik ben een trouw fan van 'Pauw en Witteman', zij zijn overigens niet mijn 'kleur' en daar was Martin Gaus gisteren om daarover te babbelen. Tussendoor zag je stukjes van het nieuwe fenomeen en ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet blij van werd. Voor mijn gevoel gaat de tijd weer 30 jaar terug. Maar voor ik mijn echte oordeel hierover geef zal ik eerst een aantal programma's van hem bekijken.

  ----------

Dinsdagmorgen 18 januari. Allereerst feliciteer ik hier Hilde en Wim met de geboorte van 4 stevige Gordon Setter pupjes! Drie teefjes en één reutje, de laatste is nog beschikbaar. Een klein aantal, maar goed te handelen en om heerlijk van te genieten! Kort geleden kreeg ik vraag hoe het nou toch met mijn tweeling Billy en Liesje gaat. Nou, ik kan jullie vertellen dat zij nog steeds hinderlijk aanwezig zijn en dat zich nog steeds geen nieuwe eigenaren hebben gemeld . . . Gistermiddag is Roosje een paar uur met Dick hier achter bezig geweest. Alles vindt zij prachtig en overal wil zij met haar stippelneusje en kwispelstaartje bovenop staan want zij wil vooral niets missen! Ik heb vaak achter de tuindeuren staan kijken naar dat schouwspel en het is vermakelijk. Constant huppelend en springend achter Dick aan. Zij is totaal anders dan Emma, die vindt snel iets eng . . . omgedraaide plantenpotten, getverderrie . . . hogedrukspuit, getverderrie . . . iets wat met een klap omvalt, getverderrie . . . Ik heb nog steeds niet kunnen ontdekken wat Roosje eng vindt, wat is die toch verschrikkelijk relaxt!

---------- 

Maandagmorgen 17 januari. Eerlijk is eerlijk, het was een lekker temperatuurtje om te wandelen. Ik ben een paar keer stil blijven staan om eens goed om mij heen te kijken en te luisteren. Ineens had ik het gevoel dat ik de lente aan voel komen, flauwekul natuurlijk. En langzamerhand sluipt het er in . . . het wordt hier steeds meer een hondenhuishouden . . .  (of had ik nou nog steeds de illusie dat dat hier nog niet was?) Als er bezoek komt zitten wij voortaan aan de grote tafel want iets eten/drinken op laag niveau is een beetje moeilijk geworden . . . Vooral Roosje overlaad bezoekers allereerst met een hele stapel kusjes om daarna de kleding aan een kwaliteitstest te onderwerpen . . . Net op het moment dat wij besloten om voortaan in badkleding door het huis te gaan lopen kreeg Dick het idee om de waterbakken in een grote bak te zetten . . . het helpt een beetje . . . De bezichtiging van het huis morgen gaat niet door dus kunnen wij kalmpies aan doen vandaag . . . Is het eten al gezakt Sonja?

---------- 

Zondagmorgen 16 januari. Nou Til, jij weet tenminste waar ik het over heb als ik over het baggerbos spreek . . . Als ik nu hier in de kamer rond kijk zie ik, behalve een Engels (S)ettertje met een gepikte theedoek, een waas van bruin stof overal op liggen. Dat is ons lot hier met dit bos. Het was een duidelijk verschil met die sneeuw! Alles schoon in huis en maar één keer per twee dagen stofzuigen. En nu? Vaak twee keer per dag. OK is zal er verder niet over zeuren want ik weet dat er veel mensen zijn die slechter hun honden moeten uitlaten in hun eigen woonomgeving . . . Wij zijn in en om het huis behoorlijk aan het opruimen en schoonmaken, dinsdag komen de eerste kijkers voor ons huis . . . Dick heeft gister achter buiten, de 'tuin' opgeruimd en schoon gespoten. Emma en Roosje vonden het helemaal geweldig! Wat is dat toch een fantastisch stel met elkaar! Ze kunnen zo fijn spelen, zonder dat er grenzen overschreden worden. Emma weet precies hoe hard/zacht zij met een pup moet om gaan, andersom betwijfel ik dat wel eens . . .

---------- 

Zaterdagmorgen 15 januari. En soms hebben we wel eens iets waar we geen honden mee naar toe kunnen nemen. Zo ook gistermiddag/avond. De oudste 3 meiden bleven thuis en Roosje ging naar Wendy. Daar heeft zij ook weer even laten zien hoe makkelijk zij is. Met hen mee met de auto? Geen probleem, leuk zelfs. Eten? Geen probleem, gewoon snel je bakje leeg eten. Heerlijk om zo'n ongecompliceerd hondje te hebben! Maura verraste mij ook weer eens vanmorgen . . . Ik was net weg toen ik in de achteruitkijkspiegel keek. Hè wat is zij groot. Toen ik mij omdraaide zag ik dat zij boven op de stoffen bench van Roosje was gaan zitten! Gekke hond, ook op de terugweg ging zij daar zitten met haar 36 kg . . . . En dat, terwijl het eigenlijk het camperbenchje van Muisje is, dus het is geen grote . . . Ik ging weer eens naar het 'afgelegen' bosje, daar is het iets minder vies . . . dacht ik . . . De bosjongens konden het weer niet laten en hebben met grote voertuigen met giga wielen er door heen gereden en zijn weer snel bomen gaan kappen, de vernielers . . .

----------- 

Vrijdagmorgen 14 januari. Jeetje wat vind ik het leuk dat ik zoveel mensen bereik en een pleziertje doe met mijn sites! Wie had dit ooit verwacht? Zo zie je maar, misschien ben ik een laatbloeier . . . En ook verloren contacten die weer hersteld worden hierdoor! Dick is nu met de meiden de bagger in. Nee Jan, dat witte ijsprinsesje ondergaat dit nog niet. Die ben ik verder aan het socialiseren en neem ik mee op al mijn andere excursies. Natuurlijk komt zij wel eens een kleine ronde in het bos, dat kun je hier wel lezen. Maar aangezien ik echt niet wil dat zij een heel vervelende gewoonte van mijn Gordondames overneemt, namelijk alle honden vanuit de verte aanblaffen, vergezelt zij hen nog niet. Daarbij, zij mag gewoon helemaal niet zo lang mee! Momenteel lijkt het net of er hier een dier mishandeld wordt, een naar geluid maakt die nieuwe kip . . . En nog steeds is de camper niet klaar . . . en die 'lieve' mensen ons telefonisch maar op de hoogte houden van dat extreem mooie weer in het zuiden . . . neehee, niet even een mailtje, ze willen gewoon mijn reactie in het echt horen, de pestkoppen . . .

---------- 

Donderdagmorgen 13 januari. Nou dit is niet leuk. Het bos is verschrikkelijk, één complete baggerzooi. Ik heb een kleine ronde gemaakt en de honden hadden hun regenjasjes aan . . . Ik moest hen goed in de gaten houden want doordat zij zo door de bossen rennen verliezen zij wel eens hun jasje . . . Laat alsjeblieft weer heel snel de winter beginnen! Met smart kijk ik naar de buienradar en het weer op de TV maar kan helaas nog geen hogedrukgebied ontdekken . . . JAHA ik weet het, Simonne en Jan, jullie zitten heerlijk in het zonnetje in Spanje . . . zo ook Piet en Nel . . . Jelle en Jannie . . . en nog veel meer bekenden van ons . . . Gisteren ben ik met Roosje naar de Welkoop geweest waar het kleine meisje wat nieuw speelgoed mocht uitzoeken! Zij kon moeilijk kiezen en ik heb haar maar geholpen. Eén ding heeft zij zelf wel uitgezocht en die is inmiddels favoriet, een witte pluche hond met oranje oren (!) die het geluid maakt van een fufuzela, schrijf ik het goed? Zij rende als een malloot door de winkel met haar nieuwe prooi! En ach die Emmaatje vind het ook allemaal zo prachtig, zij is nog altijd zo gek op speelgoed! Waarschijnlijk hebben jullie al het topic 'HUH" gelezen, en ik zal jullie op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen. O ja, ik heb gisteravond nog 2 fotobladzijden gemaakt!

---------- 

Woensdagmorgen 12 januari. Nee vandaag vertel ik maar eens niet over ondeugende dingen . . . hoewel ik zie dat de rugkussens van de bank inmiddels alweer in een horizontale positie liggen, er moet geloof ik weer iets begraven worden. Ik heb er een foto van gemaakt als bewijs hahaha. Zonder dollen, het is een ongelofelijk lief en leuk hondje, altijd vrolijk en de hele dag een kwispelstaartje! Zij slaapt nu de hele nacht door en eet keurig 3 maaltijden per dag. Grappig, dan heb je al drie honden en evengoed vinden wij ons bloemetje een verrijking van ons leven, wij zijn echt stikblij dat zij op ons pad gekomen is! Op dinsdagavond pas ik altijd op bij Wendy en Remko want dan gaat Wendy naar paardrijles en ik mag van Charlotte echt niet zonder Roosje komen! Ook is zij volgens mij al behoorlijk gegroeid! Ik zal haar snel weer eens wegen. Ook een compliment voor Muisje, Noor en Emmie, zij zijn heel erg lief voor hun nieuwe zusje, kortom, we hebbben een superstelletje!

Nog even dit, ik 'zit' niet op Facebook, Twitter en/of Hyves. Op de laatste heb ik een aantal jaar geleden een bladzijde gemaakt maar ik doe er helemaal niets mee. Het heeft helemaal niet mijn interesse, ik vind een persoonlijk mailtje veel leuker! Dus, stuur mij maar geen uitnodigingen meer want ik vind het ook niet leuk om te weigeren!

---------- 

Dinsdagmorgen 11 januari. Tot mijn grote opluchting heeft de TomTom de race overleefd! Gistermiddag moesten wij naar Lelystad en ik zat stilletjes met mijn tenen krom in mijn schoenen toen Dick dat apparaat in ging stellen . . . Ook gingen wij nog even naar de winkel van de ANWB, kleding was daar twee voor de prijs van één. Uiteraard vergezelde het bloemetje ons. Ik heb altijd een poep- en pies kit in mijn rugzakje zitten dus voel ik mij safe . . . Roosje vond het prachtig in de winkel en probeerde alle mouwen van de kleding aan een trekproef te onderwerpen. Toen ik dat niet grappig meer vond ben ik midden in de winkel gaan staan en moest ik lang wachten want Dick ging kleding passen. Daarna snapten de twee kassadames niet hoe de kassa werkte. Al met al duurde alles eindeloos lang. En wel zo lang dat het kleine puppyblaasje over ging lopen . . . Een dijk van een plas midden in de winkel. Mijn drie keukenrolpapiertjes bleken een lachertje te zijn en met een saggerijnig hoofd gaf de kassamevrouw mij een stapel papieren handdoekjes. Ik was blij dat ik de winkel weer uit was. Toen bleek in het winkelcentrum dat ook de puppydarmpjes overvol waren en gelukkig had ik nog wat van die papieren ANWB handdoekjes en plastic poepzakjes  . . .

  ----------

Maandagmorgen 10 januari. Dick boft. Het heeft lekker gevroren en het is zijn wandelbeurt vanmorgen. En laat mij dan maar weer lekker stofzuigen . . . Daar heeft Roosje trouwens een abrupt einde aan gemaakt . . . oeps . . . zij beet de stekker uit het stopcontact . . . en ik maar denken dat zij lekker aan een kauwbeentje lag te kluiven . . . Ik had haar dat gegeven nadat zij met de TomTom aan het draadje door de kamer rende  . . . Gelukkig leest Dick mijn dagboek nooit! Je moet werkelijk ogen en oren overal hebben met zo'n ondernemende pup. Maar ach, als zij groot is doet zij het niet meer . . . is mijn gevleugelde uitspraak. En dan die ogen van haar, pfff, die onvoorstelbare zachte uitdrukking in dat smoeltje . . .  Momenteel hoor ik dat zij weer een bad neemt. Het knaagbotje vindt zij geloof ik niets, dat moest begraven worden in een stoelkussen. Het huis ligt bezaaid met speelgoed en nu loopt zij rond met een gezicht van 'getverderrrie wat saai hier en hoe krijg ik mam weer op de been '. . .  Ja, dan plas je gewoon in de bench en komt zij er weer aan met die vreselijke leuke mop waar je naar springt en als het even kan de draden er uit probeert te trekken!

---------- 

Zondagmorgen 9 januari. En hebben jullie het topic onder 'nieuws' al gelezen? Dit nieuws zal in kynoland in slaan als een bom! Dít zijn pas goede maatregelen en ik zegen de dag dat dat ook in NL ingevoerd gaat worden! Hoewel in dit land de slapte wel weer de overhand zal krijgen  en de maatregelen weer verdund zullen worden toegediend . . . Iedereen in ons beperkte Gordonlandje weet dat dit mij al heel lang bezig houdt. Puur kijken naar het uiterlijk van honden, een gruwel vind ik het! Wat heb je aan een schitterende hond die door HD geen halve dag mee op een wandeling genomen kan worden? Ook wij vinden het uiterlijk van ons mooie ras natuurlijk heel belangrijk, dat is logisch! Maar het mag geen voorrang krijgen op gezondheid! En verder, ik heb weer heerlijk gewandeld, fijn temperatuurtje maar helaas een blubberbos . . .

---------- 

Zaterdagmorgen 8 januari. Zo, onze lieve vrienden Gerard en Marijke hebben de slag ook weer overleefd . . . Zij zijn er weer even met hun neus op gedrukt hoe het ook alweer is om een pupje te hebben . . . maar eerlijk gezegd waren ze dat echt nog niet vergeten . . . Wat schuchtertjes kwam Roosje hun huis binnen, vreemde honden- en kattengeurtjes deden haar eventjes, heel eventjes maar, bescheiden opstellen. Zij werd heel vriendelijk ontvangen door Fanny en Mac. En binnen een mum van tijd was het dikke mik tussen hen! Zij heeft enorm gespeeld met Mac, die is ook de jongste, dat is een Gordon Setter van 2,5 jaar, het broertje van Emma. Ook Fanny is een 'Bisontochtje', zij is ruim 11 jaar. Mac speelde heel erg lief met ons tornadootje, zonder vervelende 'reuenneigingen!' Gewoon, lief spelen. Hij ging languit op de grond liggen voor haar en zij vond het weer prachtig! Na verloop van tijd vond ik het weer mooi geweest en heb ik Roosje in de bench in de auto gezet. Dat gaat helemaal zonder problemen, zij gaat dan meteen slapen. Het is werkelijk een fantastisch hondje! Na het eten, een paar uur later, heb ik haar weer naar binnen gehaald en mocht zij weer spelen. Zij heeft de boel behoorlijk op stelten gezet, zeker 5 x in de kamer geplast en een keer gepoept! Daarbij vond zij het ook nodig om weer in bad te gaan in de waterbak, die notabene op een standaard staat! Tussendoor heeft zij ook nog keurig haar bakje eten op gegeten, ondanks alle leuke dingen om haar heen! Uiteraard hebben wij haar op de terugweg helemaal niet gehoord, zelfs niet toen wij midden in de nacht in de file stonden bij Diemen . . . 

---------- 

Vrijdagmorgen 7 januari. Oef, ik heb kennelijk gesuggereerd dat het hier wel een zootje thuis zal zijn en de hele dag wildwesttaferelen . . . Nou, dat is echt niet zo hoor! Er heerst hier (gelukkig) ook veel rust! Een aantal maal per dag wanen wij ons in een rodeoring maar we genieten hier met volle teugen van! Wij hebben geen Rolph Benz meubelen maar het meeste is van het bekende Zweedse warenhuis. Niet duur dus. En als ik het na een tijdje genoeg vind, pak ik Roosje op en zeg heel  gedecideerd 'KLAAR', en zet haar in haar mandje in de ren. De andere honden gaan dan ook gelijk naar hun plaats en weten dat het echt menens is. Soms sputtert bloemetje even maar dat stelt helemaal niets voor. Natuurlijk pas ik deze truc alleen maar toe als zij een tijd gespeeld hebben en ik weet dat het eerlijk is tegenover hen om te eisen dat zij nu eens te gaan slapen. Gisteren is Roosje weer mee geweest naar het winkelcentrum en het is een verschrikkelijke eyecatcher! Vanmiddag gaan wij weer een ritje NH maken en gaat alleen dat bloemetje weer mee.

  ----------

Donderdagmorgen 6 januari. Vandaag is Roosje 100 dagen! Het begint al wat te worden . . . Ik juich nog niet te vroeg maar de afgelopen twee nachten heeft zij door geslapen . . . Voor mij, als groot liefhebber van slapen, heel fijn! Die tijd heb ik gewoon nodig om mijn batterijtje weer op te laden voor de dag. Wat batterijtjes betreft, ik denk dat pupjes èchte Duracelletjes hebben, en nog wel long life ook. Wat een energie zit er in die dingen! Ook wordt zij duidelijk groter, we moeten nu de spullen op de tafel in het midden leggen . . . het gordijn hangt omhoog in een knoop . . . Ook hebben we al een aantal ideetjes om tafeltjes met een veer aan het plafond te hangen, zodat, als tornadootje in de buurt komt, je snel je koffie in veiligheid kunt brengen. Het zal ook handig zijn om naast Dick zijn stoel een EHBO doosje aan de muur te hangen, zodat hij direct, zonder op te staan een pleister kan pakken . . . Natuurlijk overdrijf ik wel een beetje maar, zonder meer, een pupje opvoeden kost veel energie! Zo af en toe hebben zij een bui dat zij van de ene in de andere ongewenste actie belanden. Nou hebben wij nog veel geluk dat wij meer honden hebben en zeker met een hondje als Emma er bij!  Het is werkelijk geweldig, zo goed als zij samen spelen! Ik zal vandaag weer wat foto's plaatsen.

---------- 

Woensdagmorgen 5 januari. Zo, een fris windje vanmorgen en mijn red hat lag nog thuis op de kapstok. Gistermiddag hebben wij nog even kunnen kwijlen bij de aanblik van ons campertje . . . We werden gebeld dat hij in de garage verplaatst moest worden maar hij wilde niet starten terwijl de accu's vol waren. Hè wat fijn, we hadden een smoesje om even ons huisje te bezoeken. En ow wat was het fijn om er weer in te zitten. En het starten? Ach, niets bijzonders, de startonderbreker moest gereset worden . . . Zij hebben besloten om op een andere manier alvast te gaan repareren in afwachting van dat ontbrekende onderdeel. Op de terugweg hebben we in Nijetrijne (hoe verzin je zo'n naam) nog een leuke wandeling met de meiden gemaakt. Ook ons bloemetje was natuurlijk mee en haar heb ik aan de lijn meegenomen want er zijn daar heel veel slootjes waar onbetrouwbaar ijs op lag. Grappig om te horen dat mijn 'opvoedingstips' hier zo gewaardeerd worden omdat ik mij helemaal niet bewust ben van het feit dat ik dat doe!

--------- 

Donderdagmorgen 4 januari. Zo, weer gemengde foto's te zien hè! En wat net niet te zien is dat Muisje op een voetenbankje er bij ligt maar totaal doet of zij niets ziet, ook dat is weer komisch! Ja die kleine Roosje voelt zich hier goed thuis hoor, ze weet helemaal haar plekje! De foto's heb ik gewoon weer gemaakt vanf mijn eigen stoel en dit is dan mijn uitzicht, geweldig toch! Wij zeggen regelmatig tegen elkaar dat een huis zonder dieren toch heel saai zal zijn . . . Roosje zet de traditie hier voort, er is nog helemaal niets gesneuveld, ook het speelgoed is nog allemaal heel! Met Remko gaat het langzamerhand de goede kant op, er is weer voorzichtigjes botgroei te zien. Een kwestie van een zeer lange adem dus! Ik dacht dat ik nog wat meer te vertellen had maar weet het op dit moment even niet. Als het belangrijk is komt het morgen wel. Volgens mij moet ik nog iemand antwoorden.

Leuk Jopie, om je weer tegen te komen! Het is helemaal ok hoor met de papieren en entingen van Jay! Het enige is dat je geen dag te laat mag zijn met de rabiësenting na drie jaar, de bloeddtest blijft dan voor altijd geldig, fijn hè!

  ----------

Maandagmorgen 3 januari. En de fanclub blijft zich maar uitbreiden! Jeetje ja, nu komen er ook Engelse Setter fans bij, heel leuk Martine, ook welkom! Vanochtend was het vroeg dag. Om half 7 ging de wekker. Dick ging om 7 uur met Remko weer naar het ziekenhuis in Nijmegen. Ook Roosje moest wakker gepord, dat zul je altijd zien, nu sliep zij nog lekker. Na een plasje buiten was zij duidelijk nog niet echt wakker, zij ging heerlijk in haar mandje liggen . . . dat is voor het eerst sinds wij haar hebben dat zij nog even verder ging slapen . . . Het heeft niet lang geduurd want Charlotte werd hier gebracht. Na een kwartiertje nintendoën (?) werd het tijd om Roosje te entertainen. Er werd een baby behendigheidsparcourtje opgebouwd en Roosje werd ingezet. Zij doet dit soort dingen met enorm veel plezier, welke pup nou niet hè? Beloond met minibrokjes. Ja, Charlotte weet ook al heel goed hoe dat allemaal moet! En de andere meiden? Geen kik geven die, die liggen dan nog heerlijk te slapen op onze slaapkamer! Inmiddels geniet ik nu van een bakkie koffie en de intense rust. Charlotte naar school, hondjes uitgelaten, gegeten en alweer heerlijk in slaap. Het leven is zo slecht nog niet .

---------- 

Zondagmorgen 2 januari. Langzamerhand gaat alles weer 'normaal'. Gisteren nog wat naweeën, een enkele carbidbus, wat achtergebleven rotjes en koude oliebollen. Ik blijf dit elk jaar een ververvelende tijd vinden, behalve dan de oliebollen. Nu rest nog de troep op straat. Waarom ruimen die mensen nou hun eigen gemaakte zooi niet op? Dit gebeurt ons niet meer. Volgend jaar zijn we na de kerstdagen weer weg. Uhm als de camper natuurlijk reisvaardig is . . . Met Roosje ga ik elke middag even naar het bos om andere hondjes te ontmoeten. Het halve rondje aan de lijn, waarbij wij gewoon langs elk hondje heen lopen, dus mag zij geen contact maken. En het andere stuk mag zij los en spelen met geschikte honden. Gistermiddag een leuke jonge Portugese Waterhond. Jaja er wordt weer eens een keer opgevoed in Huize Zwart. Ook heb ik gisteren wat tijd besteed, als tornadootje slaapt, aan een suikerzoete site over het bloemetje. Als ik naar Roosje kijk en/of aan haar denk, heb ik 'baby pastelkeuren' in mijn gedachten. Zij heeft heel wat los gemaakt bij mij!

--------- 

Zaterdagmorgen 1 januari. Ik wens mijn fans een, gezond en vooral liefdevol 2011! We hebben de slag weer overleefd en wel gewoon thuis . . . Godnogantoe wat een geknal en wat verschrikkelijk zonde van het geld . . . daar hadden wij heel wat camperkilometertjes voor kunnen rijden . . . Nou ja, het is maar net waar je je prioriteiten legt natuurlijk. Ieder zijn meug. Wij hebben ons 'rampjaar 2010 ' afgesloten met een positief tintje, de onverwachte komst van ons kleine bloemetje! De wandeling vanmorgen was weer een ouderwetse, alles bruin, modderig en regenachtig. Ik had de site een soort 'nieuwe start' zullen geven maar ja ik heb een puppy . . . en zo'n dingetje vreet je tijd . . . en niet te vergeten je energie . . . Vanaf nu gaan de fotobladzijden niet meer specifiek over Roosje, ja natuurlijk zal zij nog net zo vaak op foto's staan! Ik zal van de eerste weken van het bloemetje een apart gedeelte maken waar ook de eerste fotobladzijden op komen. Maar ja, dat kost ff tijd om dat te maken en juist tijd is iets wat zij mij vooral niet gunt . . .

Even een speciaal regeltje voor een speciaal persoon! Hedy, wat leuk om weer eens wat te horen en natuurlijk wil ik weer contact met je! Schijf mij even op mijn mailadres cave.canem@chello.nl. Ik 'zit' niet op facebook maar je berichtje heeft Dick aan mij doorgestuurd  . . . ja ja. . . wij mailen elkaar regelmatig terwijl wij tegenover elkaar zitten . . . Tot mails!!!!

volgende