MENU

2009 deel1

         deel2 

Zaterdagavond 30 mei. Zo, dat hebben we ook weer gehad . . . een show met Emma . . . geen onverdeeld genoegen maar zo paniekerig als zij de eerste keer was, is zij nu niet meer. Het was een buitenshow op een prachtige locatie. Schitterend weer, wat wil je nou nog meer? Julie en Emma stonden samen in de jeugdklasse en Julie kreeg 1 U en Emma 2 U! De keurmeester was de heer Ivaldi van de bekende Ludstarkennel in Italië. Het was een hele gezellige dag en de Duitse vrienden van Janina hadden voor een heerlijke lunch gezorgd!  We kwamen hier gisteravond pas om een uur of tien aan want wij hadden de middag lekker met de meiden in het bos doorgebracht. Dat is wel heel makkelijk met je eigen huisje mee! Na het wandelen, eten, lezen en douchen zijn wij vertrokken richting Verden. Op dit moment rijden we naar Kassel. Het is nu ook alweer 7 uur in de avond. De show in Verden was om kwart voor 3 afgelopen maar om kwart voor 6 waren nog steeds de verslagen niet klaar . . . Deze worden nagezonden . . .  Nou morgen nog de show in Kassel en dan hebben we het voorlopig wel weer gezien. Eerst maar weer eens oefenen met ons kleine vrijbuitertje . . . 

----------

Donderdagmorgen 28 mei. De wandeling was weer super te noemen vanochtend! Heerlijk, langs de Elbe. Heel veilig voor de meisjes. Aan de ene kant de Elbe en aan de andere kant grote fruitboomgaarden en daarnaast lag weer de dijk. We zijn nu in een klein dijkplaatsje, Grunendeich. Gistermiddag hebben Muisje en Maura ons nog een grote verrassing bezorgd door heerlijk te gaan rollen in verrotte schelpdieren, dit was echt vreselijk. Kokhalzend heb ik hen schoon gemaakt. O wat erg.

----------

Dinsdagavond 26 mei. Ja hoor, weer twee sites bijhouden en uploaden! De meiden en wij ook, vonden het heerlijk op de plek in Oldenburg. Helaas moesten wij maandagmiddag om 4 uur vertrekken want de hekken van de Weser Emshallen gingen op slot. Wij zijn naar Bremerhaven gegaan waar wij op een camperplaats hebben gestaan. Best wel mooi maar niets voor ons! Wij willen de honden vrij om de camper laten lopen en dat kon/mocht daar niet . . . De wandeling ging vanochtend langs de Weser en we hebben grote moeite gehad om de honden uit het water te houden . . . zieluggg want het was erg warm . . . Maar de kanten bestonden uit een brede strook slik en en ander zeegroen, dat leek ons niet zo'n succes. Op de camperplaats kwamen er nog mensen naar ons toe met een kruising Rottweiler/Ierse Setter, een grappige en lieve hond! Nu zijn we in Cuxhaven op een parkeerplaats van een zeilclub die naast een heel groot groen ruig veld ligt. De meiden vinden het weer prachtig! Er is vlakbij een camperplaats maar daar staan ze weer zij aan zij, hier staan we alleen! Het was vannacht noodweer, vanochtend heel warm en vanmiddag werd het steeds bewolkter en veel kouder. Of wij morgen weer ergens anders naar toe gaan weten wij nog niet.

----------

Zondagavond 24 mei. De verrassing voor Jan en Janina was heel groot! Zij vonden het heel fijn om ons ook weer eens te zien! Ze zijn ook zo trots op hun mooie meisje (terecht!) Het was weer een heel gezellige 'hondendag'! Julie deed het weer goed en werd beste jeugdhond (er waren twee jeugdteefjes en twee jeugdreutjes)! Ook Emma is er weer de hele dag bij geweest. Zij ging steeds rustig liggen en was niet paniekerig. Ook niet toen er harde muziek was en er door de luidsprekers getetterd werd! Ook waren Marcella en Marijke er met Troy! Vannacht blijven wij ook nog hier op dit fijne plekje staan en morgen vertrekken wij rustig weer ergens anders naar toe.

----------

Zaterdagavond 23 mei. We zijn nu in Duitsland en hebben vannacht geslapen op een ruim terrein bij de tentoonstellingshallen in Oldenburg, de Weser Ems hallen. Het is hier heel goed hondjes uitlaten! Gisteren zijn Emma en Maura mee geweest de drukke stad Oldenburg in. En vanochtend bleek op het terrein hiernaast een grote rommelmarkt te zijn. Jawel, de beide dames ook weer mee natuurlijk! Morgen hopen wij als verrassing Jan en Janina te ontmoeten, zij hebben Julie ingeschreven!

----------

Vrijdagochtend 22 mei.  Een gedenkwaardige dag. Het is precies 13 jaar geleden dat het eerste Bisontochtnestje geboren is. Het bestond uit twee pups! Twee reutjes. Balder is nog in leven en helaas is Joey kort geleden overleden. Sterkte voor zijn baasjes en bazinnetjes. Het is mooi weer en direct vertrekken wij. Het is nog niet helemaal duidelijk waar wij uitkomen vandaag. Maar dat het in het mooie Duitsland is, is zeker. Ik ben hard bezig aan de reissite dus misschien vinden jullie het leuk om ons daarop te volgen de komende weken. Op dit moment staat er van dit reisje nog niets op hoor! Hoop dat morgen of zo te doen! O ja, de show waar Emma aan meedoet is in de omgeving van Kassel, de kampioenschapsclubmatch van de Duitse Gordon Setter Club (volgende week zondag) . . . . www.dickenyvonne.nl

----------

Donderdagmiddag 21 mei. De hondjes zijn weer blij! Ik begin de dag met een rijmpje. We zijn de camper aan het inpakken om eventjes een paar weekjes weg te gaan. Hoe het verder loopt met dit dagboek moet ik even afwachten. Het is afhankelijk van de internetverbinding waar wij tegen op lopen! Kom ik terug van de wandeling heeft Dick tot mijn grote verbazing Emma op een show in Duitsland ingeschreven . . . waar haalt meneer de vrijheid vandaan? Een buitenshow en ik weet niet meer waar en wanneer. Ik kan het hem nu niet vragen want hij is even weg. Dus die arme Emmaatje moet er weer aan geloven! LACHUHHHH. Morgen komen onze vertrouwde Theo en Marianne weer om in ons huis te verblijven als wij er niet zijn! Zij wonen zelf op een flat op 7 hoog in Amsterdam en vinden het altijd genieten in ons verblijfje!

----------

Woensdagmiddag 20 mei. Zo, dat hebben we ook weer achter de rug. Vanochtend zijn we naar Ermelo geweest omdat Emma en Mac officieel geröntgend werden. Bob nam enorm ruim de tijd voor ons en we zijn weer veel wijzer na 3 uur (!!) naar huis gegaan. Over Mac en Emma bestaat geen twijfel, ziet er prima uit, heel fijn! Nu natuurlijk nog de definitieve uitslag afwachten. Maar daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken. De dierenartsenpraktijk in Ermelo is echt een aanrader. Je wordt er zo kundig en rustig behandeld, geweldig! Uiteraard heb ik ook daar weer foto's gemaakt en die zal ik vandaag nog op de site zetten.

----------

Dinsdagmorgen 19 mei. Tja en dan heb je van die lieve vrienden die 's middags even een bakkie komen drinken en dan 's nachts om 1 uur s.b. (haha vul zelf maar in!) het pand strompelend verlaten . . . althans de helft van het stel want de andere helft was bob  . . . Vandaar dat ik de dag startte vanochtend met een paar paracetamolletjes . . . Maar, het was weer stikgezellig! Wat moet dit nou in het Gordondagboek? Nou, ik gun jullie eens een kijkje in ons echte privéleven . . . En dat is dan ook de reden dat ik nog geen foto's op de site heb gezet.

Goed, we gaan over tot de orde van de dag. We hebben een heel leuk en gezellig weekend gehad in Zaltbommel. En o wat heb ik weer een mooie honden gezien, om van te kwijlen! Laat ik beginnen met Meylo, (Jowan Chyan Hor van de Bisontocht), hij werd beste in de Kampioensklasse! Geweldig en wat werd hij goed geshowd door Derkje, een 'ouwe' rot in het vak! Zijn broer Dempsey (Jody Dempsey van de Bisontocht) ook van Gerrit en Sonja Pools, werd prachtig voorgebracht door Gerrit! Hij kreeg 3U in de Openklasse reuen! MacMovie, de broer van Emma, van Gerard en Marijke,  werd uit de kunst geshowd door Joke Blaauw, zij heeft een heel goed overwicht op deze onstuimige jongeman! Ook Mac werd beloond met een 3U! FANTASTISCH mensen, gefeliciteerd en iedereen, ook de handlers bedankt!!!!!!! En ja die kleine lieftallige Emmaatje . . . de hond van de fokster en tevens GTer . . . oeps . . . Nee dat was geen succes. Zij is zeer eenkennig en het leek gewoon een zielig stresskipje. Jammer hoor, maar ik ben er ook van overtuigd dat het mijn eigen schuld is. Wij gaan zo omzichtig met onze honden om, worden tegen alles beschermd en ik heb er een denkbeeldige glazen stolp om heen gezet . . . Ik beloof iedereen dat ik er 'wat' aan zal doen! En toch is die stress van haar zeer betrekkelijk! Weer terug bij de camper ging het staartje weer in de normale stand, zij dook het speelveld op, en heeft heerlijk gespeeld met de andere honden. Daarna heeft zij haar dagelijkse portie brokken snel naar binnen gewerkt en ging uitgeput slapen! Een hond die zeer veel stress heeft zal dan ook zeker niet eten. Dit geeft mij toch wel goede hoop dat ik het gedrag nog kan ombuigen. . . En ja, hoe is het toch mogelijk, een hond die al zoveel meegemaakt heeft, in zoveel verschillende situaties geweest is en in talloze wisselende omgevingen! Aan mij persoonlijk kan het niet gelegen hebben want ik was de rust zelve. Zo zie je maar weer, het zijn geen computertjes onze honden met een aan- en uitknop!

----------

Maandagmiddag 18 mei. Even een heel snel kort berichtje, we zijn net thuis en direct komen er vrienden op bezoek. Emma is een mooi hondje maar heeft het heel slecht gedaan gisteren . . . helaas. zij was een stresskip eerste klas . . . Zij kreeg een ZG en ik vind dat ik daar nog blij mee mag zijn. Zij was absoluut niet te benaderen en showen wilde zij al helemaal niet. Gelukkig hebben andere Bisontochtjes het weer helemaal goed gemaakt! Uiteraard kom ik er op terug, misschien vanavond! Ik weet dat er veel mensen benieuwd waren naar de uitslag, vandaar dit snelle berichtje!

----------

Zaterdagochtend 16 mei. Mensen wat een heerlijk sfeertje in het bos vanochtend, zo fris en groen! Aan de honden te zien waren de konijntjes ook vroeg op . . . We zijn bezig om de camper in te pakken want straks gaan wij weg richting Zaltbommel. Ja, de clubmatch morgen. Nou, we zien wel met Emma, ik heb in ieder geval goed geoefend en voor de rest laten we het maar aan het toeval over . . . Direct nog even de efileerschaar hanteren en dan is het verder wel goed. Ik ben wel erg benieuwd hoe het gaat morgen. Ik denk dat wij maandag weer naar huis gaan dus het volgende stukje laat nog even op zich wachten. Duimen jullie voor droog weer?????

----------

Vrijdagmorgen 15 mei. Dat was weer leuk vanochtend.  In het bos waar het altijd zo stil is kwamen wij twee hondenvriendjes tegen, Karel de Border collie en Quint de Airdale terrier. Maura en Emma vonden het prachtig, rauzen met elkaar door de bossen. Dat gebeurt onze honden niet zo heel veel want ik kom maar zelden honden tegen met wandelen. Ik vraag mij echt dagelijks af waar al die Swifterbantse honden toch zijn . . . We hebben een prachtig bos maar de honden liggen kennelijk thuis in hun mandjes! Onbegrijpelijk. Zo, momenteel wordt er weer een keukenhanddoek klaar voor de vuilnisbak gemaakt door de twee dames . . . volgens mij kicken zij vooral op die scheurgeluiden . . . Als bewijs heb ik er een foto van gemaakt!

----------

Donderdagmorgen 14 mei. Nee, gisteren geen stukje geschreven. Ik was al vroeg op pad om Met Maura en Emma naar vriendin Marijke te gaan. Gelukkig wist ik toen nog niet dat ik in een pittige file zou raken ik de buurt van Diemen . . . Maar goed, we hebben weer een heerlijke dag samen gehad met de hondjes. Lekker gewandeld, gezeten en gekletst in de waterleiding duinen bij Bergen (weliswaar verboden voor honden maar daar hebben we niet op gelet) De hondjes vonden het ook weer geweldig al had ik echt geen puf meer om met hen naar een watertje te gaan . . . het was mij al weer te warm . . . Mac is inmiddels een ruige beer geworden die zo af en toe heftig verliefd is op zijn zusje! Die twee zijn om te zien een behoorlijk verschil, Emma is veel kleiner en heel vrouwelijk en Mac is al een echte kerel! Ook heel leuk, Emma is stapelgek op Marijke is en dat is echt heel wat hoor want Emma is erg op alleen haar 'eigen' mensen! Direct ga ik eens even bekijken wat ik van de foto's gebakken heb.

----------

Dinsdagmorgen 12 mei. Inderdaad, een leuke dag gisteren voor Emma! Charlotte verzint altijd de leukste spelletjes met haar! Een soort behendigheidsoefening om op commando onder de camper door te kruipen, prachtig vindt zij dat allemaal! En ook vandaag is het weer feest. Het is goed dat Charlotte tussendoor gewoon naar school is want anders ging het de hele dag door. Nee, dàt zou ik natuurlijk niet goed vinden. Het levert wel weer leuke plaatjes op die inmiddels op de site staan!

----------

Maandagmorgen 11 mei. Wat een verrassing voor Emma vanmorgen! Wakker worden door het stemmetje van Charlotte! Zij kwam hier al om kwart over 7 en dat vond Emma geweldig! Gelijk even uitlaten en dat betekent ook weer leuk als Charlotte er bij is, samen rennen door de bosjes! Daarna verstoppertje in de kamer, wat wil je nou nog meer, als je dag als hondje zo begint? Net weer heerlijk gewandeld en het wemelde van de konijntjes . . . Maura gaat als een bulldozer door het bos en Emma springt als een gazelle over takken en bosjes! En dan kom je thuis en denk je dat zij wel moe zijn . . . niets van dat alles, want dan gaat het hier gewoon nog een tijdje door! Heel fijn dat onze 'tuin' een geweldige hondenspeelplaats is! En natuurlijk ook leuk dat wij niet zo precies kijken . . . En oooo wat is broertje Mac weer stout geweest in het weekend . . . een close ontmoeting met schapen, zwanen en . . . jawel . . . een dromedaris . . . Ook vond hij het dat er nodig eens wat aan het interieur moest gebeuren . . . och arme Marijke en Gerard!

----------

Zondagmorgen 10 mei. Van Emma heb ik inmiddels gehoord dat ik iedereen moet bedanken voor de leuke reacties! Maar ook dat zij geen leuk feestje gehad heeft . . . pap en mam waren op de verjaardag van Charlotte . . . Tja een verjaardag van een mensenkind gaat nou eenmaal voor . . . Niet getreurd want de dag vandaag is alweer fijn begonnen met een boswandeling waarbij flink gejaagd is en prachtig weer! Ook hierbij feliciteer ik de familie Muskat, Marlon (Sundowners Amaretto Kiss)heeft het weer prachtig gedaan! Hij is nu officieel goedgekeurd als dekreu in Duitsland. Het gaat daar wat anders dan bij ons want buiten het HD onderzoek en de benodigde tentoonstellingsuitslagen moet een jachthond ook nog eens een jachtopleiding met goed gevolg volbrengen wil hij als dekreu goedgekeurd worden. Dat kost veel tijd en moeite! Ook wij zijn trots op hem als pappa van onze toekomstige pups!

---------- 

Zaterdagmorgen 9 mei. FEEST! Gefeliciteerd Emma, Abby, Julie, Kaya, Laila, Mac, Duncan en Rodin! Wat gaat de tijd toch snel, alweer 1 jaar dat is werkelijk omgevlogen! In ieder geval voor onze Emma duurt het levensfeestje nu 365 dagen en we hopen dat er nog heel veel gaan volgen! Ook voor ons al een lang feest, Emma is voor ons echt de slagroom op de taart! Ook is onze kleindochter Charlotte vandaag jarig, leuk hè!

----------

Vrijdagochtend 8 mei. Gisteren is dan een keer gebeurd waarvan je je elke dag afvraagt, waarom is dit nou nog nooit gebeurd? Lekker raadselachtig hè . . . maar Maura is in volle vaart tegen de tuindeur aangerend en heeft haar linkervoorpootje bezeerd. Niets ernstigs maar toch. Als je ziet hoeveel en snel er wordt gespeeld door Maura en Emma waarbij alle vierkante meters van ons pand en speelplaats achter gebruikt worden, is het heel knap dat er nog nooit iets eerder gebeurd is! Ook grappig is dat er nooit geluid bij te pas komt! Je hoort geen brommetje, het is echt puur spelen! Het eerste stukje met wandelen vanochtend zag ik dat Maura wat trok met haar pootje maar al snel nam de renmotivatie toe en leek het alsof er niets aan de hand was. Die honden zijn ook zo hard.

----------

Donderdagmiddag 7 mei. Jammer genoeg zijn de foto's van gisteren behoorlijk donker geworden, het was natuurlijk ook nogal bewolkt. Ik kan wel veel met beeldbewerking maar die kleur werd mij dan te onnatuurlijk, dus dan maar een paar foto's. Gisteravond heb ik om 9 uur nog een rondje bos met de meiden gedaan, dat vinden ze altijd heel erg spannend! Ik merkte vanochtend met wandelen dat Julia nog een beetje moe van de Drenthe wandeling was. Toen maar even de ronde ingekort.

----------

Woensdagmiddag 6 mei. Het is alweer eind van de middag. Vandaag zijn we op tijd naar Drenthe gegaan waar wij een wandelafspraak met Arie en Nel hadden. Na een lekker bakkie met een stuk appeltaart hebben we heerlijk gewandeld als vanouds, op en rond de heide, heerlijk! We hebben met z'n allen weer fijn genoten en de weergoden waren ons welgezind! De honden zijn weer helemaal uit hun dak gegaan en hebben ons niet verteld wat zij allemaal gezien hebben . . . Nee Muisje hebben we maar niet losgelaten . . . Al met al, de meiden liggen nu languit en met een vol buikje te ronken, en wij zitten weer achter ons laptoppie!

----------

Dinsdagmiddag 5 mei. Het was vanochtend een vroegertje. Ik liep om half 8 al met de meiden in het bos. De camper moest naar de garage in Emmeloord en ik moest Dick ophalen. Grappig, ik moest de honden echt wakker moeten maken om kwart voor 7, het was duidelijk nog niet hun tijd, de mijne ook niet trouwens. Gisteren heb ik een stevige beslissing moeten nemen . . . de honden mogen de afwas niet meer voorspoelen . . . zij gaan steeds doldriester worden en ik ben bang dat de klep van de afwasmachine gaat afbreken, zo fanatiek als zij zijn! Volgens mij zijn die dingen niet gebouwd op 8 Gordon Setter poten!

----------

Maandagmorgen 4 mei. Het zal niet vaak gebeuren maar ik heb niet zoveel te vertellen, het leven gaat zo zijn gangetje met de dagelijkse regelmaat zoals bij iedereen meestal! Vandaag zal ik die rastadames weer eens even goed uitborstelen! Oh dat vindt Maura toch zo fijn! Soms wat lastig want zij gaat altijd op haar zij liggen slapen op de trimtafel! En dan moet ik haar steeds wakker porren!

----------

Zondagmorgen 3 mei. Het is nog steeds droog en het bakkie koffie buiten was weer heerlijk. Zo grappig om te zien dat Julia zich heeft opgeworpen tot de persoonlijke verzorgster van Maura! En Maura vindt dat heerlijk! Zij ligt languit op de grond terwijl Julia alle ongerechtigheden uit het bos uit haar vacht plukt. Zelfs teken worden er uit geknabbeld, niet dat ik daar zo blij mee ben, maar lief vind ik het wel. Ik heb inmiddels al veel leuke reacties gekregen op de bruidegom van Maura volgend jaar! Momenteel tik ik dit stukje met hindernissen want Emma gooit telkens kippie op mijn toetsenbord. Natuurlijk moet ik hem dan weggooien!

----------

Zaterdagmorgen 2 mei. Ik heb net heerlijk genoten van de ochtendwandeling. Fantastisch weer, een stil, afgelegen stukje bos waar het heel veilig voor onze meiden is, ook voor Muisje! Ik heb niet eens lijnen mee voor ze, wel een leeg muizentuigje (flexilijn) in mijn handen voor 'noodgevallen'. Er zitten hier regelmatig reeën en ik heb dan voor mijn gevoel de illusie dat ik Muisje nog kan vangen voor zij een uurtje met de reeën meegaat . . .  Een kakofonie van vogelgezang. Ik sta regelmatig stil om daar naar te luisteren en te tellen hoeveel verschillen geluiden ik hoor. Honden die werkelijk altijd vrolijk en blij zijn! Die Emmaatje die zo ons leven verrijkt heeft, geweldig! Ja, ik ben volgens mij een tevreden persoontje ('gelukkig' noemt men dat denk ik!) Op dit moment zijn Maura en Emma nog steeds aan het dollen met elkaar en heeft het mij een keukenhanddoek gekost. En, misschien wel gek, ik vind dat helemaal niet erg! Prachtig zoals zij samen spelen!

----------

Vrijdagmorgen 1 mei. Tja wat moet ik vertellen over gisteren? Zeker, het was mooi weer. Maar dan heb je het verder dan ook gehad. De gebeurtenissen in Apeldoorn laten verder alles verbleken en zijn mijn prietpraatjes niet de moeite waard om te vertellen. Daarbij laat het mij ook niet koud dat er zo enorm veel onvrede is in de wereld. Maar zo'n stukje past niet in het 'Bisontochtdagboek'. Dit was het dus voor vandaag. Nee, ik heb geen last van een depressieve bui, dat ken ik ook niet maar ik ben wel een zeer gevoelig mens.

----------

Donderdagmorgen 30 april. Ik ben er heel trots op dat ik gisteren bekend gemaakt heb welke reu de vader van onze pups gaat worden volgend jaar! Zo'n beslissing neem je niet in een dag. Daar zijn al maanden denk- overleg- en websurfuurtjes in gaan zitten! Ik heb voor Marlon gekozen omdat ik hem persoonlijk heb leren kennen als een heerlijke, spontane en lieve hond! Hij is een zoon van Movie die vorig jaar de bruidegom van Maura was. Alles is toen zó positief verlopen, ik verwacht nu niet anders! Ook de 'kwaliteit' van de pups was geweldig! Kortom ik verheug mij hier weer heel erg op! Ik heb net tijdens de ochtendwandeling 74 foto's gemaakt . . . Er zullen er maar een paar overblijven! Gisteren prachtige foto's van Julie ontvangen welke vandaag ook op de site komen, maar nu nog even niet. En dan nu genieten van het mooie weer op Koninginnedag!

----------

Woensdagochtend 29 april. Wat een heerlijke wandeling vanochtend! Alles was zo fris groen na al die regen, zelfs de bloemetjes van de brandnetel konden mij bekoren! Gistermiddag hebben we een korte wandeling gemaakt in het bos want ik vond het weer niet echt fijn om in te wandelen, hoewel het de meiden geen fluit uitmaakt! Zondag j.l. heeft het zusje van Emma, Julie, het heel goed gedaan op een tentoonstelling in de BRD. De eerste keer in de ring werd zij 'Best Junior Bitches, de tweede keer in de ring 'Best Junior Breed' en daarna werd zij 'Best Junior In Show'!!!!!!!!! Zij kreeg een schitterend keurverslag! Congretulations Janina en Jan!!!! Zodra ik de foto's binnen heb zal ik deze op de site zetten.

----------

Dinsdagmorgen 28 april. Zo, weer een beetje uitgerust van het drukke weekend. Vanochtend is Dick met de meiden weggeweest en hebben ze lange tracks gemaakt over de boerenvelden . . . Het is een prachtig gezicht als Maura en Emma op volle snelheid over die velden rennen op zoek naar hazen. Gister een hoop gekrakeel achter buiten, er bleek een merelechtpaar met jong geland te zijn . . . Zij werden belaagd door 4 honden, zo zielig. We waren net op tijd om Julia van haar lunch af te houden . . . Gelijk alle honden naar binnen en het gezinnetje kon even bijkomen van de stress! Muisje kan momenteel in het bos ook niet los want ik weet zeker dat dat een paar uur gaat kosten en daarbij spaart zij jonge levens zeker niet . . .

----------

Maandagmiddag 27 april. Net weer thuis. Gisteren bleken wij wat het weer betreft in de foute helft van NL te zijn . . . Wat een regen. We zijn dus niet meer naar Spaarnwoude gegaan. Gisteravond zijn wij terug gereden naar Kampen waar onze auto nog stond. Daar hebben we de nacht weer rustig doorgebracht en vanochtend ben ik op de terugweg naar huis met de hondjes lekker gaan wandelen in het Roggebotzand. Zo fijn om te zien dat Julia weer voor 100% mee doet. Het is absoluut waar dat als je een oudere hond hebt die altijd jongere honden om zich heen heeft, kwieker blijft. Zij krijgt geen kans om in te dutten want de jongere garde houdt haar bij de (konijnen) les! Het was een onrustig maar gezellig weekend.

----------

Zondagmorgen 26 april. Zo, de wandeling in het 'vijfhoekpark' zit er ook weer op. Dit ligt in Zaandam, mijn geboortegrond. We hadden weer een rustige nacht op de parkeerplaats naast het park. Gisteren was het heerlijk, we hebben de hele middag met dat prachtige weer doorgebracht in 'Het Twiske' een recreatiegebied in de Zaanstreek. Natuurlijk stonden wij weer op een plekje waar het 'verboden voor honden' was . Tsjongejonge wat heb ik dat de afgelopen dagen weer veel gelezen . . . Gelukkig wordt er voor ons altijd een uitzondering op deze regel gemaakt . . .  Direct gaan wij richting Haarlem waar wij vanmiddag naar de verjaardag van onze 2 jongste kleinzoons gaan. Tot die tijd gaan wij naar 'Spaarnwoude' ook een recreatiegebied. Ik ontdek net dat we een netwerkje van het Bastionhotel hebben, maar zie ook dat hij niet wil uploaden, jammer dan.

----------

Zaterdagmorgen 25 april. Wat een feest weer, wakker worden, camperdeur open, en dan op de Veluwe zijn! Zo grappig om te zien dat zij gelijk weer in het 'camperpatroon' zitten! De regelmaat weer net als dat wij op vakantie zijn. Op dit moment staan wij in een garage, bij technisch bureau Terveer in Zwolle. Er wordt 'even' een nieuw dakluikje in de camper gezet, deze waren wij tijdens de laatste dag op onze reis naar Marokko verloren! Niets van gemerkt! En zo vloeit de 'gordonsite' zo maar over in de 'reissite!'. Voor de middag zoeken wij weer een fijn plekje uit en vanavond zijn wij in Zaandam. En waar wij vannacht zullen zijn hebben wij nog geen idee. Emma vindt het maar niets dat die vreemde man steeds in en uit de camper loopt!

----------

Vrijdagmorgen 24 april. De meiden zijn door het dolle heen. We zijn de camper aan het inpakken! JIPIEEEEE! Dit weekend hebben wij een aantal bezoekjes af te leggen her en der in het land en gaan dan met de camper, dat is makkelijk voor ons. Tussendoor zoeken wij dan ´leuke plekjes´ op om de nacht door te brengen en om met de meiden te wandelen. Zo wordt een ´bezoekjesweekend´ ook voor hen leuk! Het belooft mooi weer te worden dus dat is dan lekker meegenomen. Gisteren heeft Emma een nieuwe ´piepkip´ gekregen. Het bleek toch dat zij haar vertrouwde Piep met zijn schorre stemmetje toch minder leuk vindt. Het is weer een schot in de roos! Het leuke is dat kippie nog even na blijft piepen als hij al op de grond ligt en dat maakt het nog spannender! Ik weet dus niet of ik morgen kan uploaden. Ik schrijf wel een stukje maar het kan zijn dat het over een paar dagen pas online gaat.

----------

Donderdagmorgen 23 april. Ik kom nog even terug op mijn verjaardag waar ook broertje Mac van Emma de feestvreugde kwam verhogen! Wat waren zij blij dat zij elkaar weer zagen, stoeien, rennen en de boel op stelten zetten! En wat zijn we trots op hem! Hij ziet er prachtig uit, wat een beer van een hond! En een spieren dat hij in zijn billen heeft! Nou nou dat moet Gerard en vooral Marijke, veel energie in wandelen/fietsen gekost hebben . . . Onze complimenten! Ik heb een heleboel foto's gemaakt die ik nog moet verwerken. Ook gisteren hadden wij een drukke dag. Tja en iedereen moet er aan geloven hier . . . oefenen met Emma in het betasten . . . Nee dat vindt zij dus absoluut niet leuk! Straks op 17 mei kan niemand meer zeggen dat ik er 'niets' aan gedaan heb . . .

----------

Woensdagmorgen 22 april. Wat een tegenstellingen in het leven. Gister een leuke dag. Vandaag begint de dag verdrietig. Net kregen we het bericht dat het allereerst geboren Bisontochtje is overleden. Gisteravond op mijn verjaardag om kwart voor 9. Bijna 13  jaar oud. Boy Joey van Tineke, Bart, Laurien en Ralph. Wij weten hoe onmetelijk hun verdriet is. Zijn ziekbed is kort maar hevig geweest. Ook weten wij hoe jullie je met de dierenarts hebben ingezet om Joey in leven te houden. Lieve mensen, heel erg bedankt voor de perfecte verzorging al die jaren van het mannetje. We spreken elkaar binnenkort. Veel liefs en sterkte van ons.

----------

Dinsdagochtend 21 april. Wàt een datum vandaag . . . En o wat heeft Emmaatje zich gisteren weer geamuseerd! Charlotte had vriendinnetje Lynn mee en zij hadden een spring parcourtje opgebouwd voor haar, in de kamer weliswaar! Allemaal riemen verbonden met elkaar en die waren weer vastgebonden aan stoelen en krukjes! Samen met haar springen er over heen en uitkomen met een grote sprong op de bank! Kan het nog leuker? Vanavond komt broertje Mac en dat zal ook weer leuk zijn voor onze kleine peuter, nou ja peuter. Enuh, ik kan eigenlijk ook niet meer spreken van broerTJE. Hij is veel flinker dan Emma, ik ben benieuwd! Morgen foto's van hen samen!

----------

Maandagmiddag 20 april. Niet veel te vertellen eigenlijk. Gisteren een rustige dag gehad en de honden zijn dan ook grotendeels heerlijk buiten, tenminste, als wij ook buiten zijn . . . Zodra zij het schuiven van een stoeltje horen staan zij (alleen de Gordons) gelijktijdig met ons op om weer naar binnen te gaan. Muisje niet, die blijft gewoon in de zon liggen.  Vanochtend heeft Dick al vroeg met hen gewandeld want we moesten op tijd naar Zwolle. Als wij weggaan laten wij lekker de tuindeuren open en kunnen de meiden ook achter buiten. Ik betwijfel trouwens of zij dat doen als wij er niet zijn! Vandaag begin ik aan de laatste zak puppybrokjes voor Emma. Dat voelt ook weer als een afscheid. Wat is dit jaar toch snel gegaan.

----------

Zondagmorgen 19 april. Belangrijk bericht. Piep is ernstig ziek. Diegene die mijn verhaaltjes regelmatig lezen weten wie Piep is. Piep is al bijna een jaar lang onafscheidelijk van Emma. Met een lachende bek ondergaat hij altijd alle smijt- ren- en bijt- spelletjes met Emma. Hij is ook bereisd want Emma kan niet zonder hem. Tot gisteren. Er was hier een 5 jarige op bezoek die hem moedwillig onder de schoentjes plette. Hij krijste het uit. En ik? Ik, de lafaard, kon hem niet meer redden. Was gewoon te laat. Uiterlijk ongeschonden maar met een kapot strottenhoofdje moet hij nu verder door het leven. Ik hoop dat Emma hem nog accepteert. Ik zal een foto van hem maken voor op de site want dat verdient hij wel. Verder heb ik vanochtend weer heerlijk gewandeld door ons droge bos! Echt droog hoor, want de regen is hier langs heen getrokken! Ik genoot ook weer zo van Julia. Zij is zo blij en zo vrolijk, huppelend gaat zij door het bos en ondertussen elke keer een 'speel' zoeken, dennenappels, stokken etc. Zij ziet er heel goed uit en heeft weer een lekker rond kontje! Dat had zij natuurlijk al maar doordat zij nu zonder jasje loopt kun je dat heel goed zien!

----------

Zaterdagmorgen 18 april. En wat was ik vanochtend weer blij met mijn fototoestel . . . 55 foto's gemaakt tijdens de wandeling . . . de meeste zijn niets hoor! Ook gistermiddag kon ik mijn hand weer niet van de knop afhouden. Emma en Charlotte waren zo leuk aan het spelen, ik raak daar niet op uitgekeken! Zo lief, zij leert haar al spelend allerlei spelletjes en Emma vindt alles prachtig! Het is ook zo grappig want Emma is vorig jaar op 8 mei geboren, op die dag is ook Charlotte jarig. De eerste die de pups dan ook gezien heeft is zij! Gister heb ik ook een afspraak gemaakt om Emma en haar broertje Mac te laten röntgenen, op 20 mei. Ook weer spannend! Van Julie uit Duitsland kreeg ik weer hele leuke foto's, thankx Janina! Dank zij mijn dagboeken is de kennis van de Nederlandse taal bij Janina behoorlijk toegenomen!

----------

Vrijdagmorgen 17 april. Met moeite tik ik mijn stukje want Emma ligt op schoot en legt telkens haar lieftallige hoofdje op mijn toetsenbord waarbij zij mijn 'caps lock' indrukt en kusjes geeft op mijn handen! Lief hè! Gelukkig dat ik gisteren de entingsboekjes eens goed heb nagekeken . . . Oh jee, de rabiësenting voor Maura . . . En juist dáár kun je geen grapjes mee maken als je veel reist! Momenteel besteed ik veel tijd aan het zoeken naar de juiste reu voor Maura, volgend jaar! Leuk om uit te zoeken maar best wel moeilijk als je nogal kritisch bent. Vandaag heb ik ook (hahaha onder druk!) besloten om Emma in te schrijven voor de clubmatch op 17 mei. Het 'probleem' met ons lieve kleine meisje is dat zij nog steeds absoluut niet van vreemden mensen houdt! Gek hè, een hondje wat al zoveel heeft meegemaakt en ontelbare vreemde mensen gezien heeft. Zij vindt alles prima als zij haar maar niet aanhalen . . . Dit is geheel in tegenstelling met broertje Mac, die omarmt het liefst de hele wereld! En ook dàt is niet altijd even makkelijk! Pff dat wordt dus oefenen geblazen voor Emma en mij . . .

----------

Donderdagmorgen 16 april. Heerlijk, na de wandeling de tuindeuren beide wijd open! Leuk voor de meiden want dat is  scheuren door de kamer, naar buiten rondje camper en weer naar binnen om uit te komen met een klap in de mand die bij het raam staat! Daarbij luid piepend met piep of de kwakende pluche eend! Niet te geloven dat het speelgoed waar intensief gebruik van wordt gemaakt nog allemaal heel is, ze zijn zelfs mee geweest op vakantie naar Marokko! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er dan over gewaakt heb als een bezorgde moeder die de onafscheidelijke knuffel van haar kind niet kwijt wil raken . . . omdat zij dan vreest voor afkickverschijnselen . . . zoiets als een 'cold turkey'. . . Net heb ik de entingsboekjes even tevoorschijn gehaald want ik ga stiekumpjes geloven dat ik een beetje achter loop en dat is niet zo netjes.

----------

Woensdagmorgen 15 april. Het was niet mijn bedoeling om elke dag een stukje te schrijven . . . Maar het lijkt wel een soort 'drill' geworden te zijn! Na de wandeling een bakkie koffie en dan even een stukkie tikken. Inmiddels ligt het hele spul weer lekker rustig. Wat een geweldig weer is het vandaag! Ook Bora had ik opgehaald voor de wandeling want zij is vandaag alleen thuis. Tijdens het koffie drinken buiten lijken Maura en Emma altijd wel te moeten afkicken van de wandeling, zij spelen zo enorm met elkaar, heerlijk! Wij genieten daar zo van,  prachtig om dat te bekijken. Ik gooi de bal voor Emma en soms is Maura er eerder bij, zij pakt de bal en laat hem direct weer vallen voor Emma die hem dan weer terug bij mij komt brengen! Maura is heel sociaal, dat zag je al met de pupjes en dat zet zich gewoon door in het spel met Emma. Ook is Muisje weer zoals het hoort, gelukkig! Maar spelen met de anderen gaat haar te ver. Kortom, weer een prima sfeertje in Huize Zwart!

----------

Dinsdagmiddag 14 april. Onze meiden hadden weer leuke paasdagen! Heerlijk weer mee geweest naar het 'Roggebotzand' en weer fijn naast de paardenkar gedraafd! Tussendoor even een frisse duik in het water, wat wil een hond nou nog meer? Het Roggebotzand is een heerlijk bosgebied nog net op het randje van Flevoland, bij Kampen. Je mag daar het hele jaar met de honden los lopen en het is er altijd rustig. Voor de honden geweldig want er zijn heel veel konijnen. We hebben weer veel last van teken dus morgen is het weer sprayen geblazen . . . vinden zij altijd erg leuk . . . ik ook trouwens . . . Ik heb expres gewacht tot zij getrimd waren want anders verdwijnt er veel van die dure Frontline in de vuilnisbak!

----------

Zondagmorgen 12 april. Iedereen fijne paasdagen gewenst! Maura en Emma hadden gisteren weer een fijne dag. Ze zijn mee geweest met de stoet van Wendy en Remko naar Drenthe. Die stoet bestaat dan uit Wendy, Remko, Charlotte, Ciska en Roy. De laatste twee zijn kinderen uit een eerdere relatie van Remko. In hun 'bus' achterin, staat de paardenkar en achter de auto een trailer met de pony Treble. En dan uiteraard de 3 honden er bij, die weer bij de benen van de kinderen zitten! Ja er kan altijd veel bij ons hoor! Ze gaan dan naar de heide om heerlijk met de paardenkar daar te rijden. Iedereen heeft weer genoten! Heel grappig, Remko kan altijd zo moeilijk afscheid van Maura nemen . . . hij is heel gek op haar en heeft al zo vaak gevraagd of zij niet bij hen mag komen wonen . . . (NEE dus) Ze mogen haar altijd 'lenen' om mee te nemen, dat wel.

----------

Zaterdagochtend 11 april. Dit gaat dan weer het eerste stukje worden in een dagboek. Ik (heel grappig, nog veel meer mensen!) mis mijn 'reisdagboek' en heb besloten hier dan maar af en toe wat neer te zetten. De 'layout' is nog niet goed maar dat moet ik nog even ontwerpen, maar zal net als de site toch echt regelmatig veranderen . . . (ik moet toch wat te knutselen hebben) Net hebben we weer gezellig gewandeld met Wendy, de kinderen en Bora. Bora is de Spaniel van Wendy en net zo oud als onze Julia.  Gelukkig hebben we een fijn bos bij ons dorp. Ja met regen is het wel een baggerbos hoor, maar we hebben gelukkig een goede wandel mogelijkheid. Eergisteren zijn Julia en Maura weer lekker getrimd door Inge in Drenthe. Julia wordt sinds vorig jaar regelmatig geschoren. Zij heeft na de sterilisatie (castratie) een heel vlossige vacht gekregen die heel lang nat blijft. Omdat ik dat voor een oudere hond heel slecht vind hebben we voor deze rigoureuze oplossing gekozen. De komende weken ga ik dan regelmatig met een speciaal kammetje door haar vacht om de oude haren er uit te halen. Dit werkt heel goed en de nieuwe vacht krijgt dan de gelegenheid om weer gewoon door te komen. Maura is heel goed doorgekamd, ik kan dat momenteel met mijn (nog steeds) zere vingertje niet zo goed. Gisteren bleek in het ziekenhuis na foto's en een echo dat er een breuk zit in mijn gewrichtje en de pees is beschadigd en/of ontstoken. Ik moet er mee naar een plastisch chirurg. De loopsheid bij Muisje is bijna ten einde en dat betekent weer een maand of 8 rust, zowel voor haar als voor ons!

 
volgende